Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»Лига чемпионов УЕФАДенис Абышев: «Абрамовичу дали карточку ни за что»Лига чемпионов УЕФАИван Милованов: «Выправили ситуацию после перерыва»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. INTER (Донецьк) – Бастіон (Львів). АнонсЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 3 тур. Ладомир (Володимир-Волинський) – Легіон-Університет (Луцьк). Анонс

2017 рік: підсумки від керівників регіональних асоціацій футзалу (ч.2)

Напередодні новорічних та різдвяних свят прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з очільниками регіональних асоціацій футзалу щодо підсумків року, що минає та планів на майбутнє. 

Віктор Родіонов, заступник керівника Асоціації футзалу Харківської області:

«Головні турніри, які у нас відбувалися – це Кубок ФК «Універ» та Кубок Горького, які проходять під егідою Асоціації. Кубок ФК «Універ» – масовий турнір, однак, назвати його чемпіонатом області не можна, оскільки не організовано роботу щодо участі у ньому команд з районних центрів. Поки що ми такі змагання не проводимо, в тому числі через необхідність оформлення офіційних прав від Федерації футболу Харківської області та Асоціації футзалу України.

Найважливіше, що нам вдалося протягом цього року – створення та участь Збірної Харківської області в Юнацькій Екстра-лізі. Це було непросто, оскільки не всі тренери хочуть брати участь у цьому проекти та віддавати гравців, але нам вдалося їх переконати. Окрім того, чималий обсяг роботи виконаний для студентської команди ХНУ. Ми хочемо, щоб вона стало найкращою у країні та всіляко їй допомагаємо. Тобто, окрім аматорських турнірів можу відзначити роботу  у сфері студентського та дитячо-юнацького футзалу.

У  Кубку України було гідне представництво від Харкова – PVM, «Nick&Ars;» та «VIVA CUP». Останній з колективів досі продовжує боротьбу і, впевнений, гідно протистоятиме учаснику Екстра-ліги – «ІнБев/НПУ».

Маю відзначити, що правильні кроки зроблені щодо удосконалення чемпіонату АФЛУ. Ми прагнемо до нього кваліфікуватися, дослуховуємося до рекомендацій та підтримуємо курс на розвиток футзалу, який веде АФУ.

Окремо відзначу, що проведення у Харкові міжнародних поєдинків зі збірною Італії повинне позитивно вплинути на подальший розвиток футзалу у нашому регіоні. На трибунах Палацу спорту «Локомотив» був справжній ажіотаж. Це був чудовий захід для нашого міста.

Напередодні новорічних свят хотілося б побажати нашому виду спорту ще більшого розвитку, а всій футзальній спільноті успіхів у цій справі».

Сергій Голоскоков, керівник Асоціації футзалу Волинcької області:

«Перш за все, я задоволений тим, що другий рік поспіль ми маємо дитячий чемпіонат у чотирьох вікових категоріях в якому бере участь більше 30 команд. Два представники Волині – «Ладомир» і «Легіон» представлені у Вищій лізі серед жіночих команд. Цьогоріч «Надія» (Хорів) стала чемпіоном АФЛУ. Також тішуся з того, що нам вдалося запустити Чемпіонат серед ветеранів 40+. Це щодо позитивного.

З негативу маю відзначити, що цього року зв’язок з центром став трохи гіршим. Ми маємо доволі напружені стосунки з місцевою федерацією футболу у плані календаря. На наш вид спорту виділяється всього 4 місяці. Ми є залежними від цього, оскільки значний відсоток спортсменів задіяні в обох змаганнях. Загалом, намагаємося не зважати на дрібниці. Мрію про те, що футзал стане олімпійським видом спорту.

Ми представлені в АФЛУ, у Вищій лізі Чемпіонату України серед жіночих команд, всеукраїнських змаганнях серед ветеранів 40+. Щодо чоловіків, то я плекаю надію про те, що колись у нас з’явиться команда Екстра-ліги. Насправді, клуб – це приватна структура. Людям подобаються місцеві змагання, а наша асоціація не має важелів для того, щоб змусити команди заявлятися на всеукраїнські змагання. Клуби поки не налаштовані спробувати себе бодай у Першій лізі.

Всім бажаю спортивного довголіття та продовжувати рухатися вперед. Було б непогано спільними зусиллями усієї футзальної спільноти започаткувати якісь нові цікаві всеукраїнські змагання. Також хотілося б щоб новий рік став вдалим для національних збірних і вони продемонстрували якомога кращі результати».

Олександр Пасічний, керівник Асоціації футзалу Миколаївської області:

«У нашій області традиційно розвиненим є аматорський футзал. У Північній зоні маємо близько 30 команд, у Південній – 70. Цьогоріч запустили програму проведення районних чемпіонатів. Мотивуємо кожен район на проведення власних чемпіонатів хай хоча б не у стандартних залах. Проводимо дитячі чемпіонати знову ж таки у двох зонах. Ми налагодили співпрацю з  Управлінням фізичної культури та спорту і провели футзальні змагання серед коледжів, технікумів та вищих навчальних закладів. Зараз ми просуваємо дитячі змагання з футзалу рішеннями Федерації футболу Миколаївської області. Футзал – це найбільш масовий вид спорту у зимовий період.

Окрім того, вперше від нашої області було заявлено команду у Другу лігу. Раніше такого не було. На жаль, у Миколаєві ми не маємо залу стандартних розмірів, який би дозволив командам заявитися у змагання вищі рангом, аніж Друга ліга. Нині у нас тривають роботи щодо розширення одного з залів. Ми маємо гандбольний клуб у нашому місті і хочемо поєднувати змагання з цих видів спорту. У цьому ми розраховуємо на обласне управління фізичної культури та спорту. Коли ми матимемо належну інфраструктуру, плануємо, щоб хтось з наших чемпіонів також брав участь у Другій лізі і вибудовував свій шлях для розвитку. Така наша мрія, яка є досить реальною.

Щодо нових вимог АФЛУ, ми їх виконуємо у повному обсягу. Нас не надто непокоїли зміни. Ми маємо дві зони, з яких буде потім виявлений один чемпіон області. Зазвичай, від нашої області брали участь у фіналах АФЛУ представники Южноукраїнська та Миколаєва окремо. Але за нинішнім регламентом обиратимемо єдиного представника від нашої області, що, вважаю, є кроком вперед.

Ми тісно комунікуємо з виконавчою дирекцією АФУ  і з представниками інших регіонів, обмінюємося досвідом. Окрім того хочу подякувати АФУ за проведення міжнародних матчів збірної України, що неабияк сприяє розвитку футзалу, у тому числі й у нашому регіоні.

Насамкінець, хотів би привітати всіх своїх колег та людей, які грають у футзал з прийдешніми святами та побажати щастя й благополуччя у новому році, а також розвитку нашому улюбленому виду спорту».

Василь Карабанов, керівник Асоціації футзалу Чернігівської області:

«Протягом 2017 року ми плідно попрацювали разом Асоціацією футзалу України. Цей вид спорту користується великим попитом серед населення. Ми бачили чудові міжнародні поєдинки з топовими світовими збірними -  Італією та Іспанією. Це сприяє розвитку футзалу у нашій країні. Ми звикли до перемог. Від будь-якого поєдинку збірної ми чекаємо перемоги. Вважаю, що головний тренер нашої команди Олександр Косенко знаходиться на правильному шляху. За нагоди завжди намагаюся відвідувати матчі збірної та підтримувати головну футзальну команду країни.

Щодо нашої асоціації, ми почали з участі у студентських змаганнях. Нині маємо представника у Другій лізі. Те, що Чернігів бере участь у змаганнях серед команд Другої ліги створює неабияку цікавість до футзалу у нашому регіоні.

Щодо етапу ШФЛУ. Обов’язково плануємо проводити у себе етап цих змагань. Ми стали другими чемпіонами у цьому турнірі. Кількість учасників у ньому постійно збільшується. 2017 року ми отримали велику кількість заявок від області. 15 районів підтвердили, що хочуть брати участь у ШФЛУ.

Всій футзальній спільноті бажаю сімейного затишку та тепла у ваших домівках».

Артем Глас, керівник Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Питання для представника Хмельниччини традиційно залишилися без відповідей… (даже в предпраздничном материале руководство АФУ не смогло удержаться от откровенной лжи на самом деле Артем Глас ответил на вопросы пресс-службы АФУ, но они, очевидно, кому-то не понравились. Мы восполним этот пробел и подготовим интервью с Артемом, но уже в новом году – Ред.)

Олександр Плахов, керівник Чернівецької обласної Асоціація міні-футболу та футзалу:

«Ми проводимо Чемпіонат Чернівців з футзалу третій рік поспіль. Сьогодні у ньому бере участь 12 команд. Мушу визнати, що у нашому місті є проблема з залом. Фактично, єдиним місцем для проведення таких змагань є ФОК «Олімпія», який і без того має мізерну кількість вільних годин. 48 команд під нашою егідою грають в обласній першості. Нещодавно ми мали представника Першої ліги. Минулоріч ним був «Епіцентр К Чернівці». На жаль, клуб припинив своє існування, але люди продовжують цікавитися футзалом.

В АФЛУ Чернівецька область буде представлена. Однак, вагомим фактором для нас є те, хто стане чемпіоном і де будуть проводитися фінальні змагання. Безперечно, мова йде про фінансовий аспект. Щодо всеукраїнських змагань: нашим представником у Другій лізі є «Новодністровськ». Я вважаю це позитивним кроком щодо виходу на всеукраїнські змагання, оскільки Друга ліга є привабливою, насамперед, мінімальними роз’їздами для команд. У Чемпіонаті та Кубку U-11 ми представлені ДЮСШ «Освіта» та знову ж таки командою з Новодністровська. Протягом січня або лютого плануємо провести етап Шкільної футзальної ліги у Чернівцях. Визначимо переможця і рухатимемося далі.

Щодо побажань, хотілося б мати більше команд, але на їхнє створення не можуть вплинути ані АФУ, ані регіональні асоціації. Це питання винятково інвесторів та стану економіки у державі. В цілому, футзал розвивається, однак, наше майбутнє – це діти. Треба починати розвиток саме з дитячо-юнацького футзалу».  

Ігор Калінін, президент Асоціації футзалу Одеської області:

«Цього року я очолив Асоціації футзалу Одеської області. За цей період особливо нічого нового не вдалося зробити. У нас є повний пакет прав на проведення всіх офіційних змагань на території міста та області.  Разом з тим, ціла низка турнірів проводяться не таким чином як має проходити весь процес. Виправлення цієї ситуації є нашим завданням на 2018 рік.

Відзначу, що у нашому регіоні є велика кількість команд. Однак, нині ми ще не маємо  належної структури. Думаю, якби вона була – все існувало б на кращому рівні. Маю подякувати всім керівникам, які підтримують розвиток футзалу. Сподіваюся, що ми вибудуємо правильну структуру та знайдемо спільну мову з представниками різноманітних турнірів, які є на території міста-героя Одеси.

Щодо аматорів, на сьогодні я не бачу належної комунікації з керівництвом аматорського футзалу. Цим моментом я не надто задоволений. Разом з тим, запропонований цього року вектор розвитку АФЛУ вважаю правильним.

Завдяки комунікації з керівництвом АФУ ще хочеться займатися цією справою. Є нормальне взаєморозуміння. Я розумію чого вони хочуть досягнути своєю роботою і як вони хочуть цього досягнути. Мені це імпонує. З іншого боку  – вони розуміють чого хочу я як керівник регіональної асоціації. Якби керівництво АФЛУ так працювало як АФУ та звертало увагу на регіони – можна було б дати гарний відгук і про цю структуру.

За цей рік мені вдалося відвідати міжнародні поєдинки за участю збірної, які проходили в Україні. Були повні зали, національна збірна протистояла законодавцям мод світового та європейського футзалу. На тлі цих команд приємно дивитися на нашу збірну, яка може та хоче прогресувати.

Наостанок, хочу всіх привітати з новорічними святами та побажати здоров’я, благополуччя, мирного неба над головою і спокійного та якісного розвитку футзалу».

Віктор Андрухів, керівник Асоціації футзалу Дніпропетровської області:

«У квітні 2017 року Дніпро приймав фінал АФЛУ. Він пройшов на належному рівні. Для нашої області цей турнір став знаковим. Нині у нас грають 90 команд у 11 лігах під егідою АФЛУ. Ми спостерігаємо дійсно динамічний розвиток цього виду спорту. Ми почали проводити онлайн-трансляції матчів Першої та Другої ліги наших змагань, а також інших команд-учасниць (за їхнім бажанням). Ми робимо огляди матчів та беремо післяматчеві інтерв’ю у гравців та наставників.

Щодо представництва області у подальших стадіях АФЛУ. Як на мене, принципово і правильно, що від кожної з областей має бути делегований на фінал лише один клуб. АФЛУ повинна стати проектом для найкращих і найсильніших клубів країни, а не для усіх аматорів без винятку.

Іншою сферою нашої роботи є арбітраж. З Олегом Івановим, який завершив кар’єру арбітра у матчі «Ураган» – «ХІТ» плануємо працювати з арбітрами та підвищувати їхню кваліфікацію. Ми організовуватимемо регулярні зустрічі з арбітрами АФДО на яких розбиратимемо усі суперечливі моменти на відео.

Також, зазначу, що минулого сезону «Катеринославхліб» кваліфікувався до 1/4 Кубка України. Ми думали, що цей клуб стане на шлях, який приведе його до Екстра-ліги. Загалом, такі міркування у людей є. Однак, клуб ще не готовий до змагань такого рівня. Думаю, це, передусім, питання бюджету. Поки що вони прийняли рішення грати у Суперлізі Чемпіонату Дніпра. Окрім того, у Другій лізі ми представлені командою «Оранж». Відзначу, що у нас є багато колективів, які можуть перейти на професійний рівень. Це швидше питання фінансів. Бажання у хлопців є. Ніхто не хоче потрапити до Екстра-ліги на один рік і там загубитися. Однак, для всього міста команда у найвищому дивізіоні стане справжнім подарунком. Ми маємо представника від області – покровський «Титан», але туди ніхто не їздить. Великий футзал потрібен у Дніпрі.

Наостанок, хотів би привітати всіх з прийдешніми святами та подякувати всьому колективу Асоціації футзалу України за великий обсяг роботи. Цьогоріч ми побачили топові команди світового футзалу в Україні. Ці масштабні заходи дійсно залучають глядачів на трибуни та привертають увагу до футзалу».

Юрій Кравченко, керівник Асоціації футзалу Луганської області:

«Цьогоріч у нас вперше за останніх 4 роки було проведено Кубок Луганської області. Представник нашого регіону – сєверодонецький «ІВТ» вперше взяв участь у фінальному етапі АФЛУ, посівши третє місце та показавши, що у нашому регіоні є гідний футзал, а також наявні команди та гравці належного рівня. Люди скучили за масштабними змаганнями. Також у сезоні 2017/2018 років ми заявили 4 команди до Другої ліги. Ми спроможні делегувати команди і у Другу лігу, і у змагання АФЛУ. Це залежить від спроможності і бажання команд, а не від теоретичних міркувань певних спостерігачів. Наступного року ми намагатимемося мати своїх представників на якомога більшій кількості змагань всеукраїнського рівня.

На січень 2018 року у нас заплановано провести відбір ШФЛУ у декілька етапів. Фінал змагань відбудеться у лютому. Його прийматиме Сєвєродонецьк.

Хочу привітати усю футзальну спільноту з прийдешніми святами. У нашій країні футзал став справжнім соціальним явищем, оскільки дуже багато гравців та команд беруть участь у цих змаганнях. Ми намагаємося задіювати у своїх містах різноманітні за рівнем команди. Це дуже добре, що ми створюємо мотивацію для людей регулярно займатися спортом завдяки футзалу».

Євген Петраков, керівник Асоціації футзалу Сумщини:

«Цього сезону ми маємо аж дві групи у Другій лізі, а у регіональних змаганнях АФЛУ бере участь більше 30 команд. Зараз намагаємося за футбольною аналогією запустити Школу молодого арбітра у футзалі.

У нас є ідея наступного року організувати та провести фінал АФЛУ у Сумах. Ми подавали заявку минулого року і цей сезон не стане винятком. Нам було б цікаво прийняти такий турнір. На мою думку, щодо інфраструктури та проживання ми маємо умови досить непоганого рівня. З приводу нових вимог АФЛУ можу зазначити, що питань щодо обов’язкової наявності 16 команд та двох ліг ми не маємо. Сподіваюся, у майбутньому вони сприятимуть якісному розвитку цих змагань.

Якщо згадувати про національну збірну України, то маю відзначити, що поєдинки з Іспанією та Італією були організовані на найвищому рівні та пройшли за аншлагу на трибунах. Сподіваємося, що у майбутньому вдасться провести міжнародний матч чи навіть турнір і у нашому місті. Однак, поки що ми маємо проблеми з аеропортом.

До комунікації з АФУ я питань не маю, всі неузгодження вдається вирішувати доволі оперативно. Хто хоче щось вирішити, то знаходить для цього можливості,  а хто не хоче і звик аби за нього все вирішували – шукає причини. У цьому плані у нас все відбувається досить добре.

Традиційно, напередодні новорічних свят хочеться побажати футзалістам міцного здоров’я, а керівникам – терпіння».

Дмитро Руденко, керівник  Асоціації футзалу Вінницької області:

(на цей момент Дмитро Сергійович виконує свій службовий обов’язок, перебуваючи у зоні АТО)

«2017 рік став дуже успішним для нашої асоціації. Збільшилася кількість команд у дитячо-юнацьких турнірах. Наш представник брав участь у Чемпіонаті України та став основою збірної центрального регіону. Тренер у віковій категорії U-13 з нашої області очолив збірну України, яка їздила на досить відомий та представницький турнір до Італії. Ми постійно рухаємося вперед, покращуємо якість своєї роботи та проведення змагань.

5 років тому ми розпочали проводити місцевий чемпіонат. Тоді у ньому брали участь 14 команд. З кожним роком кількість клубів збільшувалася у геометричній прогресії. Нині ми маємо 74 команди у Чемпіонаті Вінниці. Є успіхи і на аматорському рівні. «Енергетик» ставав чемпіоном АФЛУ.  Безперечно, коли приходять такі перемоги, то хочеться більшого. Саме це, а також якісне проведення місцевого чемпіонату сприяло тому, що нині ми маємо двох представників у Другій лізі. Якщо все буде гаразд у фінансовому плані – невдовзі ми зможемо делегувати команди з нашої області у Першу лігу та Екстра-лігу.

Окрім того, ми вже провели регіональний етап ШФЛУ та готуємося до обласного. Кількість шкіл, які беруть участь у цьому турнірі постійно збільшується. У першому фіналі ШФЛУ представник нашої області посів 3 місце.

Щодо АФЛУ. Я є членом Комітету аматорського футзалу. На моє тверде переконання, від кожної області має делегуватися лише один чемпіон. Це підвищує цінність перемоги у змаганнях та їхню якість. У той самий час, ми маємо Кубок регіонів –  турнір з розширеною кількістю учасників, в якому більша кількість команд можуть позмагатися за перемогу.

Окремо хотів би подякувати керівництву АФУ. Восени цього року Вінницю відвідали віце-президент АФУ Володимир Гримайло та президент АФУ Сергій Владико. Приємно, що вони звертають увагу на наш регіон. Це привернуло увагу місцевої влади до футзалу і стало визнанням нашої роботи. Вони побачили в яких спортивних залах ми проводимо змагання та як ми їх організовуємо. Те, що керівництво АФУ відвідує не лише у Вінницю, але й інші регіони є надзвичайно позитивним моментом.

Насамкінець, хочу подякувати всім футзалістам, організаторам та тренерам за те, що вони розвивають цей вид спорту в Україні. Бажаю, щоб наступного року вся футзальна спільнота рухалася вперед, а Національній збірній Україні бажаю успіху на Євро-2018!»

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.