Футзал в миреБиро Жаде без Лиги чемпионов, «кайратовские» бразильцы возвращаются в ИспаниюФутзал в миреВиктор Иванютин: «Ехали в Ужгород на матчи со сборной Украины, а в автобусе вместо заднего стекла — жестяная пластина»КазахстанЖенская сборная Казахстана не явилась на квалификацию к Евро-2022 — КФФ молчитЭкстра-лигаФедір Пилипів: «Вважаю, що доля фінальної серії майже вирішена»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!ИталияИталия-2020/21. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Казахстан«Кайрат» – чемпион Казахстана-2020/21Женский футзалМария Васковец: «В Харьков мы однозначно едем за победой»Футзал в миреОпределена символическая сборная ЛЧ-2020/21, Зики Те — лучший игрокПервая лига Павло Концеба поповнив «Славуту»Женский футзалКсения Гриценко: «Матч против «ЗХО-Теслы» будет для меня как финал»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. «ХІТ» в рік 15-річчя з медалями, а «Енергія» на 20-річчя — безБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!РоссияДмитрий Прудников: «Сейчас все мысли только о плей-офф»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «ХІТ» – «Енергія». АнонсАссоциация футзала УкраиныЧто для гандбола хорошо, то для футзала смертьЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Медальні серії. Два різні свята, але празникує тільки «Ураган»Лига чемпионов УЕФААлекс Мерлим: «Кайрат» – это клуб, в котором хотят играть все»Первая лига Перша ліга 2020/2021: оприлюднено календар групового етапуРоссия​Россия-2020/21. Тур 18. Прошлогодние финалисты сойдутся на ранней стадии

«А вирішить усе Кабанов»: у Луцьку розпочався чемпіонат Волині з футзалу

Усе найцікавіше з першого туру змагань

Битва футболу проти «молодшого брата» у виконанні «Бренда» та «ЛСТМ» уже стала справжньою окрасою нового сезону. Не встигли вщухнути емоції після дуелі цих суперників у кваліфікації до Суперліги, як календар звів амбіційних футзалістів та досвідчених «будівельників» у першому ж турі чемпіонату області. Гравці «Бренда» одразу ж взялися за справу та досить швидко оформили 2:0 на власну користь. Однак на запитання «що робити проти Тараса Кабанова» відповіді у волинському футзалі поки що немає. Ось і цього разу хет-трик спортсмена з досвідом гри за футбольну збірну України залишив «ЛСТМ» у грі під час гольової «перестрілки» на майданчику «Арени Спорт», а гол ще одного досвідченого «будівельника» Василя Олійника приніс команді Ігоря Чорнухи успіх у драматичному матчі – 6:5.
Особливу мету на цьогорічний чемпіонат області має село Хорів Локачинського району, яке представлене у Суперлізі одразу двома командами. Щоправда, старт у них вдався по-різному. Чинні аматорські чемпіони України та незмінні переможців волинських змагань протягом останніх чотирьох років з «Надії» зустріли відчайдушний спротив з боку «Камазу-Агро», однак величезний досвід гри на такому рівні вирішив долю зустрічі саме на їх користь. А от нещодавні «дублери» титулованої команди з МФК «Хорів» знову програли луцькому «Волиньагротеху», який на початку сезону одразу ж демонструє хороший академічний футзал. З перемоги першість області розпочали ще одні її приховані фаворити – «Ковель-Волинь». Суперники з «Торпедо» створили чимало проблем господарям майданчика, однак до залікових пунктів не дотягнули, поступившись із рахунком 2:4.
Вища ліга, «обезкровлена» зняттям «Вотрансу», подарувала глядачам по-справжньому безкомпромісні протистояння. 0:2, 2:2, 6:3, 6:7 – це далеко не повна характеристика амплітуди коливань рахунку в матчі млинівської «Вілії» та ківерцівського «Колоса». Гору в цьому протистоянні взяли останні, які довели при цьому, що недарма стали абсолютними чемпіонами Другої ліги у попередньому сезоні, а тепер не пасуть задніх серед команд на два ранги вищого дивізіону. Гравці «Екоресурсів» тричі вели у рахунку проти луцького «Мідаса», однак у підсумку матч завершився бойовими 3:3. А гравці ще однієї команди з обласного центру – «Динамо» - холоднокровністю у реалізації гольових можливостей покарали за неуважність горохівський «Кураж» - 5:2. У Вищій лізі, тим не менш, зібралась напрочуд рівна компанія, тому перший тур чемпіонату й близько не дає уявлення, яка з команд уже готова назватися претендентом на медалі дивізіону.
У Першій лізі яскраво вираженим фаворитом можна вважати боратинську «Ласку», частина гравців якої ще торік грала у фіналі Суперліги проти грізної «Надії». Ці ж хлопці спокійно та впевнено розпочали сезон з перемоги над «Юністю», де долю гри вирішив хет-трик Юрія Шаули. «Агромат» з «Оликою» організували справжню гольову перестрілку в другому таймі свого матчу, однак старань капітана гостей Олега Шахраюка того вечора було замало, адже у складі суперників феєрив Юрій Бояр, який взяв участь в усіх голах свого колективу та приніс йому перемогу з рахунком 5:4. «ТТІ Шахтар» розпочав чемпіонат з перемоги над «Фіміамом». А команда, «яка не грає ані гри без нервів» - «Neris-Авангард» - під час шаленої кінцівки другого тайму врятувала нічию у поєдинку з іншими представниками Луцька – «Вікторією».
Дещо «сухіше» відіграли перший тур у Другій лізі. Там у нормальний «розмін» пішли лише «Сахарадо» та «Топільно», де номінальні господарі майданчика все ж виявилися сильнішими за суперників з Рожищенського району – 3:2. Гравці «Стелли» та «Олімпії» доволі упевнено довели свою перевагу над «Модерном» та «Теремно хлібом» відповідно. А «Олімпу» не вистачило зусиль вистояти у протистоянні з феєричною «Мар’янівкою», яка мала б вигравати значно з більшим рахунком, аніж 1:0.
 
Перший гол чемпіонату Волині з футзалу стався суботнього ранку в Третій лізі, а його автором став гравець команди «Респект» Ігор Савич. Такий початок настільки «завів» колектив, що «поважні» просто змели з майданчика суперників з «Привата» - 10:1. У напружених поєдинках свої матчі повигравали також «Радивилів молоко» та «Рятівник». Досвідчені гравці «Акценту» також не залишили шансів молодій команді «KroshuStarsLutsk».
Присутність на трибунах горохівського міського голови Віктора Годика, мабуть, надихнула молодь «Горохів-Юніора» на видовищну перемогу над прилуцьким «Шігірюмом» - 6:4. А от інша команда з Луцького району – «Ласка-2» - вирішила не відставати від своєї основи і взяла гору над «Луцьктеплом». Досвідчені «будівельники» та «воїни» з «ПІК-БУД» та «Волині-АТО» також розпочали новий сезон Четвертої ліги з перемоги. А гольові феєрії П’ятої ліги повигравали «Духче», «Колос-2» і «Tatrafan». Лише у одному матчі останнього за рангом дивізіону обласних змагань зафіксували бойові 3:3 – переможця так і не виявили «Юність» з Переспи та «Острожець».
«Від старого до малого»: не забуватимемо і про яскраві суперництва у чемпіонатах області серед ветеранів та дітей. Ті, кому вже виповнилося 35 років, поки що відчувають домінування команди «Метеор-Ветеран», яка здобула «вікторії» в усіх трьох перших матчах сезону. А серед майбутніх зірок волинського та, сподіватимемося, українського футзалу, також вимальовуються лідери в усіх категоріях. Так серед найменших (до семи та дев’яти років) першість у таблицях тримають «Олімпія» та «Юніор-Мідас». Без втрат у змаганнях серед дітей до 11 років йдуть переможці першого в історії дитячого «Ярмарку футзалу» з маневицької ДЮСШ. А найкраще турнірне становище у найстаршій дитячій віковій категорії (до 13 років) – у команди з Луцької ДЮСШ №2 з юнаків 2005-го року народження.
 
Другі тури чемпіонату області відбудуться уже за два тижні, а потім першість Волині відновиться уже на початку 2018-го року. А наступні вихідні будуть не менш цікавими, адже на любителів футзалу чекає новий кубковий уік-енд, де команди гратимуть уже чвертьфінальну стадію. Тому на «Арені Спорт», як завжди, буде на що подивитися.

Джерело 
amfv.com.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.