Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. 1/8 фіналуИспанияRFEF штрафує клуби на суми до 2000 євро за гру за носіння логотипу LNFSРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 11. LIVE!Детский футзалЧемпіонат України (U-15) 2020/21. Підсумки після другого туруСербияБоян Павичевич: «Те, кто играет в Сербии, зарабатывают от 1000 до 1500 евро, а за границей наши игроки получают от 4000 до 5000 евро»Лига чемпионов-2020/21. 1/16 финала. Триллер во Франции и неожиданность в ПольшеЛига чемпионов УЕФА«Продексім» вийшов в 1/8 фіналу Ліги чемпіонівИспания«Барса» теряет Серхио ЛосаноАргентина«Бока Хуниорс» – чемпион Аргентины-2020РоссияМарат Абянов: «Футзальная школа должна быть при каждом футбольном клубе»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 10. ВРЗ – Столица. LIVE!ПольшаВіталій Байцур продовжить кар’єру в «Fit-Morning Gredar Futsal»Лига чемпионов УЕФАКака: «Соперник наверняка постарается нас удивить»Футзал в миреРоман Смірнов очолив польський «Fit-Morning Gredar Futsal»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!ИспанияИспания-2020/21. Тур 17. LIVE!Экстра-лигаГеоргий Мельников: «Несмотря на проблемы, желание побеждать должно быть на первом месте»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. 1/8 фіналу (1 матч). ІнБев (Житомир) – Ураган (Івано-Франківськ). АнонсЭкстра-лигаВалерій Легчанов: «Молодь прогресує, розуміє куди їм треба рухатись і не гає час»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/2021: анонс матчів 1/8 фіналу

Андрій Федюк: «Коли ти на вершині, то розумієш, що недаремно працював»

Інтерв'ю з капітаном львівської «Енергії» Андрієм Федюком

Нещодавно львівська «Енергія» здобула свій п’ятий в історії Кубок України з футзалу. Безпосередню участь у здобутті другого за важливістю трофею країни взяв капітан «енергетиків» Андрій Федюк. Про вирішальні поєдинки Кубка, рівень суперників та емоції від здобуття титулу лідер «Енергії» охоче розповів у коментарі нашому сайту.
 
– Андрію, перш за все, вітаю Вас та «Енергію» зі здобуттям довгоочікуваного трофею.
Дякую.
 
– Що взагалі означає для «енергетиків» завоювання Кубка України з футзалу?
 – По-перше, це другий за важливістю футзальний трофей нашої країни. Дуже приємно, що вдалося його здобути. Для нас це вже своєрідний ювілей, адже Кубок України, який вибороли минулими вихідними у Запоріжжі став для нас п’ятим в історії. Здобуття такої нагороди означає те, що команда недаремно наполегливо тренувалась, проходила збори. В психологічному плані вже навіть набагато легше буде налаштовуватись на матчі плей-офф. Для здобуття цього трофею пройшли дуже довгий та складний шлях, адже в  Кубку України взяло участь понад 50 команд.
 
 Всі, мабуть, також звернули увагу на непередбачуваність звітних змагань, адже до «Фіналу чотирьох» пройшла команда з чемпіонату міста Києва, себто «Альтернатива», запорізький колектив «АРПИ» з Першої ліги України. Що казати, якщо навіть чинного чемпіона херсонський «Продексім» івано-франківський «Ураган» просто «зніс» на шляху до фіналу. Саме тому важливість здобутого Кубка України для нас просто неможливо недооцінити.
 
Ви особисто що відчували, коли завоювали Кубок України?
 – Офіційно в моїй спортивній біографії вказано, що я вигравав Кубок України у сезоні 2010/2011 рр. Втім, тоді я не брав участь ні у півфіналі, ні у фіналі. Не подобаються трофеї, здобуті таким чином. Звісно, мені тоді медаль вручали, але той титул я не сприймав як свій. Нікому не в образу, але він для мене зовсім не повноцінний вийшов. А за Кубок, що здобули минулими вихідними, я дуже переймався. Коли ми їхали на «Фінал чотирьох» навіть не знаю що зі мною робилося. Не пам’ятаю коли останній раз так хвилювався, страшенно хотілося взяти цей трофей. Зовсім не легкий шлях ми подолали. Для футзаліста важливо здобувати нагороди. Коли ти на вершині, то розумієш, що не даремно працював. Тішився, немов дитина, здобутим Кубком України. Ті емоції, які я відчував, просто неможливо передати.

Давайте трішки детальніше зупинимося на фінальному шляху «Енергії» до здобуття трофею. У півфіналі турніру зустрічались з аматорською «Альтернативою». Втім, «легкої прогулянки» у матчі з киянами не вийшло, здобули важку перемогу з різницею лишень в один гол. Чому так сталося, на Вашу думку?
 – Хочу сказати те, що аматорський футзал зараз перебуває на значно вищому щаблі, аніж ще навіть п’ять років тому. Раніше було помітно «відтік» хороших виконавців. Наразі потроху все відновлюється, у нижчих лігах навіть легіонери можуть заробити непогані гроші. Навіть у чемпіонатах містах зараз подекуди є доволі пристойні зарплати, преміальні, велика кількість якісних матчів.
 
Чемпіонат Києва, де грає «Альтернатива», на мою думку, спокійно може претендувати на порівняння з Першою лігою України. Тим паче, у столиці зараз грає дуже багато іменитих гравців, з великим досвідом виступів у найвищих дивізіонах України. Саме тому київські команди, в тому числі й «Альтернативу», не варто недооцінювати. Досить хороший колектив, межа якого зовсім не рівень міста. Дехто з футзалістів «Альтернативи», знаю, навіть у пляжний футбол грає. З перших миттєвостей нашого з киянами протистояння було помітно, що вони зовсім не приїхали відбувати номер. Коли пропустили перший гол від «Альтернативи», то почали трішки нервуватись. Не скажу, що недооцінили київську команду. Хотіли, звісно, перемогти впевнено. Втім, такий напружений півфінал нас трішки «струсонув» і, як бачимо, фінал для нас завершився ще краще.
 
А завдяки чому вдалося здобути звитягу у фінальному поєдинку?
 – Наш суперник у фіналі івано-франківський «Ураган» – добротна команда. Для мене загадка чому вони так важко пройшли до матчів плей-офф Екстра-ліги, зайнявши лише восьму сходинку. Втім, це вже запитання до їхнього тренера. «Ураган», безперечно, заслужив на місце у «Фіналі чотирьох» і бути у вісімці кращих чемпіонату України. Щодо гри? Завжди приємно перемагати сильного суперника. Матч був доволі складним для нас. Ми перемагали 1:0, нас наздоганяли, перемагали 2:1, нас знову наздоганяли. У психологічному плані непросто поєдинок складався для нас. Втім, коли вже пішли у відрив на два м’ячі, то для такого протистояння це вже суттєва перевага.

Добре, що забили цей п’ятий гол. Він, гадаю, був ключовим у двобої. Вважаю, що перемогу здобули, перш за все, завдяки своєму досвіду. В «енергетичній» історії набагато більше таких важливих  поєдинків було. Окрім того, ми змогли реалізувати більше своїх моментів, можливо, просто більше хотіли цієї перемоги. Добре, що все так закінчилось. А загалом, то вирішальна зустріч була досить рівною. Колективи грали у «відкритий» футзал, чим, впевнений, неабияк потішили вболівальників.
 
На початку розмови Ви зазначили, що перемога в Кубку України дозволить «Енергії» легше налаштовуватись психологічно на матчі плей-офф Есктра-ліги. А як взагалі минає підготовка «енергетиків» до вирішальних поєдинків чемпіонату? Можливо, якось по-особливому готуєтесь?
 – У рамках підготовки до ігор плей-офф ми вже пройшли мінімальні збори у Трускавці. Вже в останніх поєдинках «регулярки» трішки втому відчували. Саме тому на тренувальних зборах «залили» фундамент саме для матчів «на вибування». Головною особливістю є те, що вже ґрунтовно готуємось до конкретного суперника. Матимемо тактичні заняття, переглядатимемо відеоматеріали.
 
Всі ті протистояння з хмельницьким «Соколом», що у нас були, вже забуто. Серйозно налаштовуємось на своїх опонентів у плей-офф. У хмельничан молода, хороша, амбіційна команда. В будь-якому випадку «Сокіл» захоче нам довести свою силу. Саме тому декілька днів святкували перемогу в Кубку України, а вже в середу знову беремося до роботи. Повністю концентруємося на «Соколі» зараз.
 
Можу побажати Вам та «Енергії» тільки успіхів у завоюванні ще й титулу чемпіонів України.
 – Дуже дякую. Будемо старатися продемонструвати усе, на що здатні у матчах плей-офф. Сподіваємось, що до Кубка України покладемо ще й золоті медалі Екстра-ліги.
 
Володимир Дидик,
прес-служба АФЛ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.