РоссияПочему российский футзал пора заносить в Красную книгуЭкстра-лигаТаблиця переходів Екстра-ліги. Літо 2018КиевПішов з життя Богдан Дердель, гравець команди Skidka. Вічна пам‘ять!Футзал в миреКлубный чемпионат Азии-2018 стартует 1 августаФутзал в миреНовости от FutsalMania: Рафа Лопес переходит в «Хаэн», Перич – в «Наполи»БеларусьВадим Алешкевич: «Всегда стараюсь работать по максимуму»Турниры«STAVNI KYIV» – победитель Odessa Open Cup-2018!БеларусьБеларусь. Трансферное летоБеларусьВалерий Грицовец: «Цель – закрепиться в составе и приносить команде как можно больше пользы»РоссияАндрей Ткачук: «Дорогу осилит идущий»Футзал в миреПортугалия. Лучшие голы сезона-2017/18. Диегиньо и МерлимКазахстан«Кайрат» представил новичковУкраинаЧемпіонат Європи серед ВНЗ: команда ЧНУ ім. П. Могили посіла шосте місцеФутзал в миреRecord Masters Cup: стал известен календарь турнираБразилияЛучшие голы 12-го тура чемпионата Бразилии-2018ИспанияПако Седано будет работать в Федерации футбола ИспанииЖенский футзалНовости украинского женского трансферного рынкаУкраинаДмитро Іванов: «Після матчу з "Шахтарем" зателефонував Геннадій Лисенчук і перепитав чи ми дійсно перемогли»ИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Риос Реноваблес Сарагоса» и «Аспиль Видаль Рибера Наварра»РоссияБесик Зоидзе: «Ромуло – именно тот футболист, который был нам нужен»

Андрій Хамдамов: «Заходимо в ліфт, а там Рікардіньо...»

В інтерв'ю клубній прес-службі Андрій Хамдамов і Руслан Шеремета поділилися своїми враженнями про Євро-2018

 

Почнемо, напевно, з підготовки до континентальної першості. Перед Євро-2018 збірна України грала товариський матч зі збірною Казахстану. Ваші враження?
 
Шеремета:
– Так, у нас був контрольний матч зі збірною Казахстану. Дуже сильна команда. На минулому чемпіонаті Європи вони завоювали «бронзу». У них дуже хороший підбір гравців і висококваліфікований тренер. Цікаво було зіграти проти команди, в складі якої грає один з кращих воротарів світу, який до того ж постійно бере участь в атаках. Казахи і в матчі з нами постійно підключали Ігіту, і нам довелося нелегко. Цікаво було зіграти «4 проти 5» з командою такого рівня.
 
Хто особисто тобі сподобався найбільше? З ким ти найчастіше стикався на майданчику?
– Мені більше всіх запам'ятався Дуглас. Він і в цьому матчі, і на Євро виконував якийсь неймовірний обсяг роботи, майже не змінюючись. У нього не тільки прекрасна функціональна готовність, у нього дуже високий футзальний інтелект. Саме за рахунок інтелекту він не робить зайвих ривків або рухів. Мені подвійно цікаво було за ним спостерігати, тому що наші амплуа на майданчику схожі - він теж більше грає ззаду, постійно допомагаючи команді захищатися і починати атаки. Хоча, напевно, правильно буде сказати, що Дуглас грає скрізь (посміхається).

Хамдамов:
 
– Цей матч дійсно був для нас дуже корисним. І ми, і казахи пробували свої тактичні схеми, награні комбінації, стандарти. З самого початку матчу вони почали грати з п'ятим, підключаючи Ігіту протягом практично всієї гри. Що мені ще в цій грі у них сподобалося – це їх самовіддача і командна гра. У цій грі вони билися як в офіційній, і був помітний їх високий командний дух.
Що стосується гравців - можу сказати, що збірна Казахстану укомплектована гравцями дуже високого класу, які до того ж давно грають разом і відмінно взаємодіють на майданчику. Найбільше мені сподобалися Дуглас і Тайнан. Про Ігіту і говорити нічого – все знають, хто такий Ігіта і на що він здатний.
 
Ваші враження після приїзду на Євро?
 
Шеремета:
 
– Арена, на якій проходило Євро, залишила незабутнє враження. У нас, напевно, просто немає таких комплексів. Грати на таких майданчиках – одне задоволення. І коли ти виходиш на гру, а тебе вітають тисячі уболівальників, ти відчуваєш неповторні емоції. Думаю, що якби у нас були такі зали, то уболівальників приходило б не менше, ніж в Словенії.

Хамдамов:
 
– Словенія – красива країна, привітні люди, тільки позитивні враження. Що стосується безпосередньо чемпіонату, то, звичайно, найбільші враження від того, що ти живеш, спілкуєшся, граєш із зірками європейського і світового футзалу – іспанцями, португальцями, бразильцями, які були в багатьох збірних. Заходиш в ліфт, а там Рікардіньо. Рік тому ти і уявити собі такого не міг, вчора його гру дивився по телевізору, а сьогодні постійно з ним перетинаєшся і граєш проти нього. Дуже цікаво було спостерігати, як зірки футзалу, професіонали живуть, поводяться, як спілкуються. Коли ти стикаєшся з цими людьми в повсякденному житті, помічаєш для себе багато дрібних, вузькопрофесійних моментів, які дуже цікаві.
 
Шеремета:
 
– Всі збірні дуже багато часу проводили в спорткомплексі, і цікаво було спостерігати – одні весь час слухають музику, другі постійно між собою жартують, спілкуються, хтось, навпаки, тримається відокремлено. У ці дні в Словенії випало багато снігу. Для португальців, судячи з усього, це було не дуже звично, і вони при першій нагоді грали в сніжки, постійно жартуючи один над одним.

Загалом, було цікаво і весело. Давайте безпосередньо по матчах. Перша гра з Румунією, ваші враження?
 
Шеремета:
 
– Я хвилювався, звичайно. Перед грою, на розминці. А потім, коли гра почалася, хвилювання пройшло. І, звичайно, свою роль зіграло те, що нас дуже добре підтримували наші вболівальники
 з України, і зокрема, наші хмельницькі вболівальники, вболівальники клубу. Це дійсно дуже допомагає, особливо коли ти закордоном.

Що стосується збірної Румунії, то у них є вікові гравці, які давно в збірній, вони лідери збірної, і на майданчику проводять дуже багато часу. З ними складно було грати – вони фактурні, великі, добре закривають м'яч корпусом. Флорін Матєї ... Ось Матєї мені найбільше і запам'ятався – румуни постійно грали на нього, а він не боявся брати гру на себе.

Хамдамов:
 
– При всій повазі до цієї команди помітно, що вони слабкі, і однозначно слабші нас. Так, у них були вікові гравці, які багато років грають у футзал і володіють великим досвідом, але більшість з них грали на невисокому рівні. Просто ми в цій грі допустили багато необов'язкових помилок. Але добре те, що добре закінчується. Я, так само, і Руслан, нервував на розминці, а потім, в грі, хвилювання пішло. Було видно, що суперників можна і один в один обігравати, для ударів були можливості.
 
Що стосується бразильця Савіо, то його гра не стала для нас несподіванкою – тренери збірної перед грою попереджали, чого від нього чекати, і розуміли, що він буде брати гру на себе, намагаючись «продати» себе в сильніший чемпіонат.
 

– Матч з Португалією?
 
Хамдамов:
 
– Ми детально розбирали португальську збірну. Але португальців, як і іспанців, можна розбирати нескінченно - у них кожен гравець великий майстер. Звичайно, особливу увагу звертали на Рікардіньо.

Всі знають, хто такий Рікардіньо в футзалі, тим більше що в першій грі з Румунією він показав, що знаходиться в прекрасній формі, і що стримати його буде складно. Гра з Португалією показала, що наш чемпіонат і португальський знаходяться абсолютно на різних рівнях – вони все робили на іншій швидкості. Особливо мене вразив їх швидкий перехід від оборони до атаки – у нас так не грають.
 
Тут ще раз згадаю турнір в Польщі, в якому ми грали влітку. Ми тоді зіткнулися з подібним у виконанні італійців і чехів, і в черговий раз можу сказати спасибі керівництву клубу за можливість зіграти з такими командами. Так, тоді нас пристойно «повозили», але цей досвід істотно допоміг нам на Євро. І після Євро ти чітко розумієш – якщо ми будемо грати в чемпіонаті стільки, скільки граємо, і тільки з українськими командами, то ми ніколи не виростемо. Для мене це очевидно. При всій повазі до наших команд.

 Шеремета:
 
– Португалія наочно показала, як використовувати найменші наші помилки. Секундна втрата концентрації, і вони тут же карають. Я не знаю, скільки клубів делегували своїх гравців в португальську збірну, але складалося враження, що вони всі грають в одному клубі. Прекрасне взаєморозуміння і чудове взаємодія всіх гравців.
 
Матч з Іспанією?
 
Хамдамов:
 
– Ми добре розуміли, проти кого будемо грати. Іспанці, якщо я не помиляюся, семиразові чемпіони Європи. Скажу відверто - мені дуже важко було грати саме проти іспанців. Я ні фізично, ні розумово не встигав за їх діями, за їх швидкістю. Уже після першого тайму відчував себе як вичавлений лимон.

Як то кажуть, «спустили колеса». Гол, який забив Пола, наочно показав, чому цей гравець виступає в збірній Іспанії і «Мовістар Інтер». Знаєте, гра зсередини виглядає абсолютно не так, як зовні. Ті, хто грає, мене добре зрозуміють. Перемога іспанців була закономірною, бо вони в цьому матчі були сильнішими.
 
Я не можу говорити за інших, але для мене матчі проти іспанців і португальців - це дійсно величезний досвід. Я раніше просто не стикався з командами такого рівня. Чи не кожен день вдається зіграти проти Рікардіньо або Пако Седано.

Але зараз це вже позаду. Тепер всі наші думки спрямовані на внутрішній чемпіонат, на інтереси клубу і успішний виступ в плей-офф.
 

Прес-служба СК «Сокіл»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.