БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. Разгром от БЧ и трудная победа ВРЗЭкстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Андрій Сімка: «На кожен гол працює вся команда»

Гравець НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) Андрій Сімка – про власну результативність, реалізацію, збірну України та плей-офф




Забивши п'ять голів в останніх трьох матчах «Урагану», Андрій Сімка вийшов у поточні лідери серед бомбардирів чемпіонату України. 26-річний гравець зізнається, що за вісім років міні-футбольного життя йому приємно бачити своє прізвище у списку кращих голеадорів вищої ліги.

Мріє опинитися у трійці лідерів і за підсумками сезону, жартуючи, що він «так домовився з партнером по команді Валентином Цвєлих». Головна ж його мета  допомогти рідній команді завоювати один з комплектів нагород та стати володарем Кубку України.

 У першій домашній грі «Урагану» проти «ЛТК» ти відзначився дублем, забивши два голи після пасів Валентина Цвєлих. У Львові з «Енергією» тобі теж асистував Цвєлих. Цікаво, а як забивав у Севастополі?
 У Севастополі я двічі забивав також після двох передач Валентина, з яким у нас налагодилася гарна взаємодія на майданчику. За досить тривалий проміжок часу наша «четвірка» навчилася розуміти одне одного з півслова. Так вже склалося, що два Романи  Кіндратів і Ярий  «підчищають» наші з Валентином огріхи в атаці. Можуть забивати і вони. Але незалежно від того, кому вдасться відзначитись, над кожним голом працює весь квартет плюс воротар. Загалом в «Урагані» зараз склалася дуже хороша атмосфера, кожен гравець підтримує іншого, вболіваємо один за одного навіть на лаві запасних.

 Є футболісти, які повністю використовують свій гольовий потенціал. В тебе ж протягом гри буває п'ять-шість стовідсоткових моментів, а реалізувати вдається далеко не всі...
 Знаю, про що ви запитуєте. У першому таймі з «ЛТК» я «запоров» кілька нагод (посміхається)... Однак, якщо команда перемагає, то це означає, що все робилося правильно. Звичайно, реалізація  це дуже важливий момент у грі. Варто зазначити, що у мого партнера Валентина Цвєлих реалізація набагато краща. Недаремно він кілька разів ставав кращим бомбардиром.

Насправді ж, переді мною більше стоїть задача віддавати паси і щось небезпечне створювати біля воріт суперника. Забивати голи
 це завжди приємно. Головне ж для мене  принести користь команді, щоб допомогти «Урагану» здобувати перемоги.

 Як ти вважаєш, чому тобі не вдалося відкрити свій потенціал після того, як тебе 18-річного футболіста тоді ще першолігової команди запросили в молодіжну збірну України?
 Не той вік був. Як кажуть, молодий  зелений... Зараз у мене зовсім інше ставлення до міні-футболу, зовсім інші пріоритети, інші цінності. Адже за стільки років виступів за «Ураган» нарешті з'явився досвід, впевненість у своїх силах, яких, можливо, не вистачало раніше. Гадаю, будь-який футболіст завжди мріє виступити у складі збірної України. Своїм шансом вийти на майданчик у синьо-жовтій формі команди я скористався у 19-річному віці...

 А якщо порівняти Андрія Сімку, скажімо зразка 2002-2003 року, і твого колегу по команді Петра Шотурму, якому зараз 18 років, як гадаєш  хто сильніший?
 Цікаве питання. Важко порівнювати, оскільки у нас з Петром зовсім інші позиції, ми виконуємо трохи різні ролі на майданчику. Та й час не стоїть на місці. За 7-8 років міні-футбол дуже сильно змінився. Гра стала більш динамічною і видовищною. Прохідних матчів в чемпіонаті фактично немає. Про рівень кращих збірних Європи та світу годі й казати...

Шотурмі хочу зробити великий комплімент. Петро грає у футзал майбутнього, має досить хороший потенціал, добре бачить майданчик, дуже технічний. За останні два роки він виріс просто на очах, змужнів і став сильним футболістом. Наразі з молодих гравців в Івано-Франківську немає нікого схожого на Шотурму
 ані в футболі, ні в футзалі.

 Шотурма і Ципун в «Урагані»  наймолодші з усіх гравців. Середній вік команди  понад 28 років. Як ти вважаєш, прийшов час про себе заявити і нарешті щось здобути?
 Кожного року керівництво нашого клубу ставить перед командою найвищі завдання. Пройти довгу турнірну дистанцію на одному диханні дуже непросто. Зараз майже кожна команда ставить перед собою високі задачі - принаймні потрапити до плей-офф чемпіонату.

Зрозуміло, «Ураган» не є винятком, тому будемо робити усе, від нас залежне, щоб досягти поставленої мети. Можу запевнити наших вболівальників, що вся наша команда, і я в тому числі, прикладемо максимум зусиль, щоб вперше завоювати один з комплектів нагород чемпіонату і поборотися за Кубок України.

 Цього сезону після регулярного чемпіонату відбудуться серії плей-офф, за підсумками яких і визначаться призери. Яка твоя думка щодо цього нововведення?
 Схема плей-офф досить цікава і нова для нас. Кожна гра протягом чемпіонату, а потім і в плей-офф буде надзвичайно цікавою як для вболівальників, так і для самих команд. Адже то будуть нові емоції, нові враження, нові нерви  все буде по-новому. Тут вже буде зовсім інша стратегія, інша тактика на кожен з матчів. Думаю, цей чемпіонат буде дуже цікавим і подарує ще багато несподіванок та сенсацій.

 Кілька з них вже було зафіксовано у стартових турах. Яка з команд тебе особисто здивувала за перший місяць чемпіонату?
 Не можу сказати, що хтось мене сильно здивував, адже чемпіонат тільки розпочався. Варто відзначити рівненський «Кардинал», де підібрані дві збалансовані «четвірки». У них вийшов досить хороший сплав молодості й досвіду, і з цим суперником потрібно рахуватися іншим командам.

Не дуже вдало розпочали сезон «Тайм» і «Шахтар», але вони своє ще наверстають. У «гірників» зараз майже на 70% оновився склад команди, і для адаптації потрібно трохи часу. Хочу сказати, що явних аутсайдерів просто не залишилось. Кожна команда здатна обіграти будь-кого, а в плей-офф слабких суперників стовідсотково не буде. Тож не виключено, що сьома чи восьма команда може зіграти у фінальній серії проти, скажімо, четвертої-п'ятої.

Джерело
– Олег Ланяк та Олена Яремчук, прес-служба НФК «Ураган» 
Фото Олекси Бутчака

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.