БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. Разгром от БЧ и трудная победа ВРЗЭкстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Андрій Сімка: «Наразі моя мрія - виграти Кубок України»

Один з старожилів івано-франківського «Урагану» Андрій СІМКА про завдання команди на кінцівку сезону

Один з старожилів івано-франківського «Урагану» Андрій Сімка нещодавно відновився після чергової травми і зараз сповнений сил допомогти своїй рідній команді у завершальних матчах сезону -  у розіграші Кубку України та двох поєдинках чемпіонату Екстра-ліги...
 
- Ти один з «ураганівців», хто цей сезон розпочав із травми. Як це сталося, і чи ти вже повністю відновився після неї?
- Звісно, травмуватися завжди прикро. Вперше це трапилося наприкінці матчу за Суперкубок. Фактично, тоді на рівному місці пошкодив коліно, і хоч знімки та подальше обстеження не виявили причини болю, я на місяць вибув з ігрового процесу. На першу гру чемпіонату Екстра-ліги я вже не зміг вийти, тому також не зміг допомогти команді в основному раунді Кубка УЄФА. Згодом отримав ще одне пошкодження... Однак зараз, слава Богу, вже все у порядку.
 
- Ти зачепив тему Кубка УЄФА, де «Ураган» завершив дебютний виступ на стадії елітного раунду. В Італії ти вже грав у складі, причому зумів тричі відзначитися у воротах суперників. Як враження загалом залишив євротурнір? І за кого вболіватимеш у «Фіналі Чотирьох»?
- Я вважаю, що наша команда показала в Європі досить змістовну гру. Ми довго йшли до цього, відповідально готувалися до «еліти» - і команда, і наші вболівальники чекали цієї події. Тому на матчах Кубку УЄФА відчувалася велика відповідальність, щоб гідно представити Україну на євроарені, щоб не було соромно за наш клуб, загалом про країну. Думаю, нам це вдалося... У «Фіналі чотирьох» віддаю перевагу іспанській «Барселоні», не лише тому, що вони прийматимуть вирішальний раунд, а більше ще й тому, бо мені імпонує їхня гра. Каталонці демонструють якісний футзал високого рівня і, вважаю, вони заслуговують на перемогу у турнірі.
 
- Давай пригадаємо два останні матчі «Урагану» - у Харкові проти «Локомотива» і домашню гру з «Єнакієвцем», у яких івано-франківці двічі поступились, загостривши таким чином боротьбу за «бронзу»...
- Хочу сказати, що з «Локомотивом» завжди цікаво грати, оскільки це - добре збалансована команда, впевнено почувається на домашній арені, яка не зовсім зручна для суперників. Хоча зараз ми грали в «Каразінському», але, гадаю, ми добре провели першу половину зустрічі. Далі попри невдалу гру з п'ятим польовим гравцем у другому таймі отримали непотрібний гол у свої ворота, а потім і п'ятий...
 
Вдома з «Єнакієвцем» видався досить видовищний поєдинок, адже м'яч навіть не затримувався в центрі майданчика, так що глядачеві, мабуть, було дуже цікаво спостерігати за цією грою. Наш суперник налаштувався на цю гру, як на останній бій, і десь трохи їм і пощастило більше наприкінці матчу. Тут також варто відзначити впевнену гру Андрія Мельника, їхнього воротаря , який відстояв просто на «відмінно». Щодо «Урагану», то в цій грі ми створили стільки гольових моментів, яких, напевне, вистачило б на півсезону. А от реалізувати зуміли лише один. Дуже прикро... Але не варто опускати голову. Попереду у нас важливі ігри, як і в чемпіонаті, так і в Кубку України. Так що, не все втрачено...
- Що стосується гри з п'ятим польовим, то ваш тренер Сергій Гупаленко вже не раз наголошував, що «ураганівцям» не все вдається... Зокрема, в останньому матчі було видно, що Леандріньо, будучи останнім, не віддав пас, а пішов в обіграш і втратив м'яч, чим подарував супернику нагоду вразити порожні ворота. Вже розбирали ці моменти?
- Так, через день після гри. Загалом цей третій гол у наші ворота не був вирішальним. Часу у нас було обмаль, та й не перелаштувалися ми, як треба було, на гру з п'ятим польовим. Ключовим з «Єнакієвцем» став другий пропущений м'яч, адже нічия нас ніби й влаштовувала. Але ми якось і змінитися, як слід, не встигли на майданчику, і одразу ж пішли в пресинг, чого робити зовсім не потрібно було...
 
- Ваша ігрова четвірка - Сімка, Ярий, Цвєлих, Павлюк - знову разом, після усіляких травм, переходів, прибуттів. Яке на даний момент у вас взаєморозуміння з партнерами на майданчику?
- Можу сказати, що ця четвірка вже зіграна роками. Порозуміння досить-таки добре, у нас і чимало награних комбінацій є між собою. Можливо, десь трохи і травми, і роз'єднання далися взнаки. Але невдалою грою для нашої четвірки можу хіба назвати виїзний поєдинок з «Кардиналом», де нам не все вдавалося. Ми не зіграли ми на своєму належному рівні, на якому можемо, хоча «Ураган» у підсумку й переміг. А загалом, як кажуть, є порозуміння з півслова. Зрозуміло, ми розбираємо мікроматчі кожної з четвірок. Головне, не хто виграв чи програв у своїх ігрових відрізках, а загальна перемога нашої команди.
 
- Як до наступної кубкової дуелі з «Кардиналом» готуєтеся?
- Суперник достойний. Лише у нашій парі зійдуться дві команди Екстра-ліги, тож не потрібно брати до уваги кількість перемог нашої команди у попередніх матчах з рівненчанами. Оскільки всі ці ігри видались дуже напруженими, незважаючи на те, що «Ураган» чотири рази був сильнішим. «Кардинал-Рівне» зараз має хороший сплав молоді та досвіду, і на мою думку, таке поєднання гравців - це оптимальний варіант для будь-якої команди. І не забувайте, що кубкове протистояння складається з двох матчів. Тож нам потрібно бути сконцентрованими і вдома, і на виїзді , щоб досягнути позитивного результату і вибороти путівку до «Фіналу чотирьох».
 
- Як оцінюєш шанси «Урагану» на «бронзу» чемпіонату? Попереду непрості матчі з «Енергією» і «ЛТК»...
- Це залежить лише від нас, як ми зберемося, як підійдемо до цих поєдинків. Наш конкурент у боротьбі за третє місце, «Єнакієвець», теж налаштовуватиметься серйозно до своїх заключних матчів. Однак, вважаю, у них складніший календар - це три матчі з «Локомотивом», «Кардинал-Рівне» та «Енергією». Принаймні, «Ураган» у будь-якій грі завжди розраховує на максимальний результат. Поки у нас усі думки пов'язані з кубковими іграми проти «Кардинал-Рівне», а далі - потрібно відстояти підсумкове третє місце...
 
- Яке особисте завдання чи мету маєш перед собою?
- Скажу одразу, за званням кращого бомбардира ніколи не гнався. У нас в команді є визнані голеадори. А забиті м'ячі важливі лише тоді, коли у підсумку допомагають команді здобути очки. Так що, для мене не важливо - забити самому, віддати результативну передачу чи заробити штрафний... А здобути «бронзові» медалі і завоювати Кубок України, мабуть, зараз - найреальніше завдання для «Урагану».
 
- Як оцінюєш цей сезон для своєї команди?
- Я б не сказав, що цей сезон виявився для «Урагану» провальним, адже розпочали ми досить непогано. Спочатку була феєрична, я б навіть  так сказав, перемога у Суперкубку над «Енергією», потім розпочалася нова сторінка в історії нашого клубу - це дебют у Кубку УЄФА. Там далі з кожним матчем постійно вибували зі складу травмовані гравці, тож пішла перебудова гри, а тому і з'явилися невдачі... Аналізувати виступи «Урагану» будемо по завершенні сезону. Це - прерогатива тренерського штабу і керівництва клубу. Гадаю, вони зроблять правильні висновки.
 
- Твоя мрія у футзальній кар'єрі - це...
- Моя мрія - виграти чемпіонство з «Ураганом» - здійснилася ще минулого сезону. Але, як кажуть, кожен трофей тішить, тому хотілося здобути якнайбільше. Тим паче, «Ураган» ще ніколи не вигравав Кубок України. Тому зараз це і є моя найближча мрія, щоб завершити цей сезон на мажорній ноті.
 
Андрій СТАДНИК, Sport.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.