Сборная УкраиныАлександр Косенко: «Сейчас хотелось бы сыграть со сборными, которые играют в другой футзал»БеларусьМогилевский «Форте» выступит в сезоне-2018/19Экстра-лига«Продексім» вирушив на збори в УжгородВетераныАлександр Кабаненко: «Ветеранские соревнования – непередаваемое удовольствие»Экстра-лигаВіталій Радевич: «З кожним матчем «Енергія» буде додавати у грі»ЛатвияВадим Ляшенко: «Организация финала чемпионата Европы (U-19) станет большим шагом в развитии футзала и футбола Латвии»Экстра-лигаІгор Москвичов: «Наше завдання у Лізі чемпіонів – потрапити до Фіналу Чотирьох»Экстра-лигаАндрій Хамдамов: «Нам є над чим працювати»Экстра-лигаЛьвівська "Енергія" зіграла внічию з "ВРЗ"ВетераныОдеса прийме матчі чемпіонату та Кубка України серед ветеранівЧехияВладимир Емельянов перешел из «Сварога» в «Олимпик»Лига чемпионов УЕФААнтон Клушин: «Вважаю, що «Береттьоуйфалу» не впаде обличчям у бруд»ИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. Кристиан Домингес и Нико СармиентоЭкстра-лига«ІнБев/НПУ» розпочав підготовку до нового сезонуЭкстра-лигаВалерий Легчанов: «Мы не сильно смотрим на счет, но все же выигрывать приятнее»Футзал в миреКлубный чемпионат Азии-2018: определились все четвертьфиналистыЛига чемпионов УЕФАКарлос Барбоза: «Цель – преодолеть основной раунд Лиги чемпионов»АзербайджанЖозе Алесио: «В Лиге чемпионов будет сложно»ПортугалияПортугалия. Лучшие моменты сезона-2017/18. Диего РонкальоЭкстра-лига«Эпицентр К Авангард»: удачный выезд в Кишинев

Антон Клушин: «Вважаю, що «Береттьоуйфалу» не впаде обличчям у бруд»

Український легіонер з угорського чемпіонату поділився своєю думкою щодо участі «Береттьоуйфалу» в Лізі чемпіонів

У зв’язку з тим, що у першому сезоні футзальної Ліги чемпіонів не гратиме учасник «Фіналу чотирьох» Кубку УЄФА, угорський «Раба ЕТО Дьйор», деякий час було актуальним питання щодо ще одного учасника тієї групи, до якої потрапив чемпіон Угорщини.
 
Нагадаємо, що команда з Дьйора за підсумками жеребкування Основного раунду (Шляху «А») потрапила до однієї групи зі словенським «Добовцем» та російськими «Газпром-Югрою» та «Сибіряком». Однак, в один «прекрасний» момент керівництво ФК «Раба ЕТО Дьйор» прийняло рішення розформувати футзальну команду та зосередитись виключно на футболі (до речі, вам це не нагадує історію розформування італійського «Лупаренсе»?).
 
І ось на початку серпня стало відомо, що Угорщина все-таки буде представлена цього сезону у футзальній Лізі чемпіонів. Честь угорського футзалу захищатиме віце-чемпіон країни – «Береттьоуйфалу». Ця команда знайома українським любителям футзалу. Свого часу її кольори захищав українець Дмитро Клочко. Окрім того, «Береттьоуйфалу» в рамках Кубку УЄФА грав проти харківського «Локомотива». Тобто, це команда, яка має досвід ігор у єврокубках. Своїми думками про перспективи «червоно-білих» у цьогорічному євросезоні з «5х5» поділився екс-гравець криворізького «Привату» Антон Клушин, який у минулому сезоні грав за угорський «Ньїрдьюлай».
 
– «Береттьоуйфалу» замінить у Лізі чемпіонів «Дьйор», який був учасником «Фіналу чотирьох» Кубку УЄФА. Як це оцінюють в угорській футзальній спільноті? 
– Як не дивно, для мене це не в новину, коли ведучі команди країни припиняють свої виступи в чемпіонаті. Беручи до уваги те, що застав розпад харківського «Локомотива». Загалом, для Угорщини це стало дуже дивним явищем, так як «Дьйор» виграв чемпіонат ( і цілком заслужено виграв!) і мав представляти країну в Лізі Чемпіонів. Якщо говорити про те, як віднеслись до заміни, то це мені не відомо, але дивлячись на те, що країні після виходу представника угорського чемпіонату до «Фіналу Чотирох», цього року аж ніяк не можна було втрачати, перш за все, репутацію і дуже важливі очки у клубному рейтингу УЄФА. Тому, я вважаю, це буде тільки великим плюсом для країни, в якій футзал набирає великих обертів.
 
– У «Береттьоуйфалу» дуже серйозна група: «Газпром-Югра», «Добовець» та «Сибіряк». Чого чекати угорській команді від такого складу групи? І чи може «Береттьоуйфалу» здивувати? 
– У футзалі, як і у футболі, не можна недооцінювати суперників. Гравці та тренери «Береттьоуйфалу» знають, куди вони їдуть і що стоїть на кону. Тому, можу сказати одне, що командам з Росії та Словенії буде не солодко. Хоча «Газпром-Югрі» та «Сибіряку» не звикати до таких форумів, тому, звичайно, і угорським віце-чемпіонам буде непросто.
 
Чи може здивувати? Думаю, що немає нічого неможливого. Минулого року, якщо хтось сказав би Вам, що «Дьйор» вийде зі своєї групи до «Фіналу чотирьох», то Ви б повірили? Тому, угорська команда зробить все від себе залежне, щоб не впасти обличчям у бруд.
 
Артем Терентьєв,
«5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.