Международный футзал19.30 Серия А. "Пескара С5" - "Футзал Чистернино". LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в ОдессеЭкстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуЮношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезонаМеждународный футзалЛитвиненко помог ЭРА-ПАКу выиграть у аутсайдера чемпионата Чехии

Чемпіонат України серед ВНЗ. Представлення учасників «Фіналу чотирьох»

Напередодні фінального турніру чемпіонату України з футзалу серед ВНЗ, який відбудеться 11-12 квітня у Запоріжжі, Всеукраїнська футбольна асоціація студентів представляє кожного з учасників. Починаємо ми з найтитулованішої студентської команди України, cьомиразового чемпіона Студліги – ФК «СумДУ» з міста Суми.

Чинний чемпіон України серед студентів вирушає до Запоріжжя лише за одним – увосьме підняти над головою кубок переможця

«СумДУ» - найтитулованіша команда країни у студентському футзалі. Вперше підопічні Сергія Пєсоцького підіймались на найвищу сходинку п’єдесталу в далекому 2004-му. Потім ще шість разів вигравали всеукраїнські змагання. Востаннє це було торік у Сумах, коли команда програла лише один матч у сезоні «ХНУ», але ця гра нічого не вирішувала, бо була останньою  у конференції.

У цьогорічному розіграші біло-сині теж вже раз йшли з майданчику із опущеними головами. Перший матч раунду плей-оф проти київського «НПУ ім. Драгоманова» у столиці завершився розгромом (5:8), але у грі-відповіді сумчани взагалі не залишили супернику жодних шансів – 10:4. Основа команди – гравці з багатим досвідом матчів у Першій лізі України і навіть Екстра-ліги. Нагадаємо, два роки тому підопічні Сергія Пєсоцького провели один сезон в еліті українського футзалу. У плей-оф команда не вийшла, але досвіду для майбутніх звершень точно набралась. До речі, буквально щойно сумчани стали переможцями Першої ліги України. Тому у Запоріжжя команда вирушатиме в доброму гуморі та з бойовим настрієм. 

Якщо розібрати по персоналіях, то найбільшу увагу варто звернути на Андрія Бурдюга та Дениса Зеленкевича. В обох, до речі, дещо схожа доля. «ЛТК» і «молодіжка» для них – не пустий звук.  Андрій кілька сезонів пограв ще у Вищій лізі України, захищаючи кольори луганчан, а потім і «Моноліта». А Денис і досі грає за «ЛТК-ІнБев-НПУ» і є кандидатом у молодіжну збірну країни. До того ж  Андрій нині є рекордсменом за перемогами у студентських турнірах. Їх у нього аж шість.

Спеціалісти та журналісти вже не перший сезон роблять акцент на грі Нікіти Сітнера, який маючи досвід  гри у парі з Олегом Хавренко,  показує себе достойним продовжувачем традицій, відомого далеко за межами Сум воротаря.

Сильні сторони решти гравців теж варті доброго слова. У Запоріжжі напевне всі побачать серії дальніх ударів від Ігумнова та Зеленського, дриблінг Мисловського і надійні дії в обороні від Мороза та Сороки та боротьбу на кожному клаптику майданчика від Колесника. А якщо пощастить – то і Бабинін заб’є ударом через себе.

 «СумДУ» на фоні решти суперників виділяється кількома факторами. По-перше, це зіграність. Крім Зеленкевича, решта гравців постійно тренується і грає разом. По-друге, це довжина лави для запасних. Складно сказати, скільки футзалістів поїде на виїзд, але кожен із них – бойова одиниця, яка може у будь-який момент вийти на майданчик і там не загубитись.
 

Одним з учасників фінальної стадії чемпіонату України з футзалу серед ВНЗ є івано-франківський «Ураган-ПНУ». Дебютант чемпіонату, який у першому своєму сезоні досяг поки що найвищого для себе результату: потрапив до четвірки найкращих студентських футзальних команд України. І, вочевидь, прикарпатці не збираються на цьому зупинятись. 

Як можна зрозуміти з назви, команда «Ураган-ПНУ» входить до системи НФК «Ураган» (Івано-Франківськ), у якій вже є футзальна команда Екстра-ліги, молодіжна команда, студентська (з футболу та з футзалу), «пляжнофутбольна» та ціла низка команд у власній ДЮСШ, починаючи від дошкільнят. Тому, якщо подивитись на структуру, то можна сказати, що перед нами – цілком серйозна та амбітна команда. 
А що з себе представляє «Ураган-НПУ» на футзальному майданчику? Враховуючи те, що майже половина команди – вихованці «ураганівської» школи (а деякі з гравців навіть грають у Екстра-лізі), то можна зробити висновок, що вони мають хорошу футзальну школу, тому всілякими тактичними сюрпризами їх точно не здивувати. А от самі івано-франківці здивувати точно можуть. Тому, суперникам по «Фіналу чотирьох» треба бути готовими до цього. 

Провідними гравцями є кілька представників «Урагану». Це Василь Кефа та Юліан Горбатий, його брат Роман Горбатий, який цей сезон провів у «Візі-Втормі», Роман Джус, який свого часу був третім воротарем в «Урагані», та Андрій Голей, який поки що не є гравцем основного складу «драконів», але його дуже активно «ведуть». За словами екс-тренера «Урагану» Івана Скіпка, це хлопець, на якого варто звернути увагу. Тому, будемо спостерігати за цими гравцями «Урагану-ПНУ». Однак, не будемо забувати і про інших представників цієї команди.

Що стосується турнірного шляху «Урагану-ПНУ», то він був цікавим у тому плані, що незважаючи на будь-яке місце, івано-франківці все одно забезпечували собі місце у плей-офф, оскільки у західній Конференції грали тільки дві команди. Тому, разом з «Львівською Політехнікою» «дракони» пройшли у плей-офф. А там на прикарпатців чекав амбітний «КНУ». Однак, за результатами чвертьфінального протистояння стало ясно, що криворіжцям доведеться відкласти свої амбіції на один сезон. Івано-франківська команда змогла здобути путівку до «Фіналу чотирьох» і тепер буде намагатись перевершити це досягнення. Хоча, повторимось, для дебютного сезону в чемпіонаті України серед ВНЗ «ураганівці» вже виступили дуже успішно.
 
 

У фінальній частині чемпіонату України з футзалу серед ВНЗ столицю України представлятиме СК «НУХТ». Команда Національного університету харчових технологій є постійним учасником змагань під егідою ВФАС, починаючи з 2006 року. Майже 10 років тому «харчовики» здобували звання чемпіона Студліги України.

Кілька років СК «НУХТ» зупинявся за крок до фіналу, припиняючи боротьбу у чвертьфіналі Студліги. І ось нарешті кияни потрапили до найкращої четвірки команд. Останній раз «харчовики» грали у фінальній частині сезону 2010/11 р.р. Тоді кияни здолали півфінальний раунд змагань, а в матчі за «золото» поступилися команді «СумДУ». 

Щодо найкращого результату у Студлізі, то його СК «НУХТ» здобув у 2008 році, коли став чемпіоном України. Взагалі кияни мають чимало досягнень на міському та всеукраїнському рівні. Пропонуємо перелік деяких з них:

2008 – чемпіон України серед ВНЗ (футзал)
2010, 2011 – срібний призер ЧУ серед ВНЗ (футзал)

2009 – бронзовый призер ЧУ серед ВНЗ (футзал)
2010, 2012, 2013, 2015, 2017 – чемпіон м.Києва (футзал) 
2014, 2016 – срібний призер чемпіоната м. Києва (футзал)

Володар Кубка м. Києва з футзалу 2015 р.
Чемпіон Студентської Ліги Динамо 2012, 2014 р.
Володар Суперкубка м.Києва 2014

Відзначимо, що протягом 7 років СК «НУХТ» очолює відомий гравець та тренер Тарас Шпичка, капітаном команди є Євген Жук.
 

Збірна Запорізького державного медичного університету (ЗДМУ) буде господарем фінальної частини ХVІ чемпіонату України з футзалу серед ВНЗ. Унікальність команди «медиків» полягає у тому, що грають у ній виключно іноземні студенти – громадяни Марокко. При цьому тренує команду українець Едуард Юрійович Дорошенко. Команда бере участь у Студлізі України вдруге.

Дебютний сезон на всеукраїнському рівні «ЗДМУ» був не надто вдалим. В цілому «медики» демонстрували гарну гру. Але кваліфікуватися у плей-офф команді Дорошенка завадили втрачені на останніх хвилинах очки у Кривому Розі та Дніпрі. У поточному чемпіонаті збірна «ЗДМУ» знову поступилася студентам Криворізького національного університету, яка врешті-решт перемогла у Конференції «Південь». Утім, «медики» взяли максимальну кількість очок у матчах з іншими суперниками. І з другого місця потрапили до чвертьфіналу. 

Те, що запоріжці пройшли у плей-офф «Львівську Політехніку» говорить про незламний характер команди. У матчі-відповіді «медики» були за м’яч від програшу. Але втримали перевагу, витримавши психологічно і фізично.

Тепер команду «ЗДМУ» очікує домашній «Фінал чотирьох», де вони просто зобов’язані продемонструвати свою найкращу гру. За словами тренера Едуарда Дорошенка, команда готова до боротьби за медалі найвищого гатунку.
 


Джерело - http://vfas.org.ua
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.