Футзал в мире12.00. МФК «КПРФ» – АФК «Кайрат». Международный турнир в ТюмениЭкстра-лигаМаксим Павлюк: «Второй тайм мне понравился»РоссияВеликая «Дина» и пресловутый человеческий факторФутзал в миреНовости от FutsalMania: Батерия возвращается в ИспаниюБеларусьДмитрий Шамли: «Гомельское дерби – это дерби вдвойне»Футзал в миреЗавтра стартует RECORD MASTERS CUP-2018Чемпионат мираЧоловіча студентська збірна України побореться за «бронзу»Чемпионат мираЖіноча студентська збірна України – у фіналі чемпіонату світу!Экстра-лига«Продэксим» вновь крупно обыграл «Мимель»УкраинаВітання з Днем Незалежності УкраїниЧемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Півфінал. Росія – Україна. АнонсЧемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Жінки. Півфінал. Україна – Франція. АнонсФутзал в миреДенис Овсянников и Дмитрий Бондарь переходят в румынскую «Информатику»Чемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А». Ізраїль – Україна – 2:6Экстра-лигаОлег Лук’яненко: «Сподіваюся, що новачки стануть підсиленням для нашого колективу»Чемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Чвертьфінал. Україна – Польща – 5:3Экстра-лига«Ураган» двічі переграв «червоних дияволів» Экстра-лига«Продэксим» в Ужгороде разгромил «Мимель»Первая лига Перша ліга: коментарі представників команд перед стартомЧемпионат мираСтудентський чемпіонат світу: чоловіча збірна України у чвертьфіналі зіграє з Польщею

ЧС-2016. Погляд із-за кордону: Олексій Кудлай

Своїми думками про чемпіонат світу, який нещодавно закінчився у Колумбії, поділився головний тренер смоленського "Автодора" і екс-гравець збірної України Олексій Кудлай.

- Які ваші загальні враження від чемпіонату? Можливо виділили для себе якісь тенденції гри, як для тренера.
- Враження чудові. Було багато цікавих і захопливих матчів з непередбачуваним результатом. Цей форум показав нам не тільки усі найкращі збірні планети, а й те як розвивається футзал загалом. Можу сказати, що рівень дуже високий. Так би мовити «середняки» складають хорошу конкуренцію «топовим» збірним. Попереду опинилися ті команди, які краще за інших себе проявили в організації гри і дисципліні.
На жаль, ігри проходили пізно вночі і в прямому ефірі багато матчів подивитися не вдалося, але деякі переглядав у записі, а інші – в оглядах.

- Які команди і хто з гравців сподобалося найбільше? А хто, відповідно, розчарував.
- Сподобались Аргентина зі своїми лідерами Вільгельмом і Сармієнто, Росія, де чудово грали Ліма, Чішкала, і взагалі на цьому чемпіонаті команда показала відмінну цілісну гру. Збірна Іспанії теж в повному порядку – у них сподобалися Лосано і Мігелін. Мені подобається гра «Фурії Рохи» і коли вони мають перевагу в 1-2 м’ячі, то важко переламати гру, але в чвертьфіналі Росія змусила іспанців припускатися невластивих їм помилок біля власних воріт, і заслужено перемогла. Якщо чесно, то думав, що за таким сценарієм пройде фінал цьогорічного чемпіонату Європи. У іспанців на той момент було багато травмованих, а у росіян якраз підібрався такий склад, де до досвідчених гравців додалася хороша молодь, яка уже здатна вирішувати найвищі завдання. Однак тоді іспанці продемонстрували свій найвищий клас гри на турнірі і відсутність важливих гравців не була помітна.
З гравців ще відзначу Рікардінью і Фалкао, які відзначилися не менше 10 разів, причому робили це дуже красиво в естетичному плані. Ми граємо для глядачів і коли голи забиваються ефектно, коли технічні елементи виконуються не тільки ефективно, а й ефектно, то усім це подобається. А ці майстри піднімають футзал на новий рівень, якого можна і треба досягати.
З розчарувань можна відзначити Бразилію та Італію, але тільки тому що вони не брали участь у вирішальних матчах. Проте тут, звісно, заслуга їхніх суперників, які все для цього зробили.

- В чому, на вашу думку, полягає причина раннього вильоту фаворитів (Бразилія, Італія)?
- Іранці вже давно перебувають у числі найкращих команд. Вони постійно грають спаринги, беруть участь у  турнірах, а також проводять їх за участі найкращих збірних світу. Це дуже досвідчена команда, яка просто заслужила добитися результату, вищого ніж чвертьфінал чемпіонату світу. Вони перебувають на «піку» своєї гри, чого не скажеш про бразильців. Думаю, що з відходом Фалкао у «Селесао» будуть зміни, можливо з’являться нові гравці. Хоча кваліфікованих виконавців у них в країні достатньо і на наступному чемпіонаті вони знову будуть серед головних претендентів на «золото». Конкретно у цьому матчі щастя було на боці іранців, але, повторюся, вони його заслужили.
Щодо матчу Єгипет – Італію, то бачив тільки його огляд. Думаю, що італійці все одно зобов’язані проходити у вісімку найсильніших. Проте в умовах однієї гри, де Єгипет показав відмінну гру, позамежну стійкість і самовіддачу, у них не вийшло це зробити. Цим і цікавий наш вид спорту. Такі матчі прикрашають будь-який турнір.

- За рахунок чого Аргентина сягнула цієї вершини?
- Ще раз повторюся – за рахунок хорошої організації гри, дисципліни, віри у свої сили. Команда найкраща на своєму континенті, а зараз заслужено виграла і світовий форум.
Не можна не відзначити і вдалий календар для «Альбі-селесте», а також виліт італійців в 1/8 фіналу. Матч з Україною взагалі міг стати для них останнім і загальне враження від їхньої гри було б іншим. Однак кожна перемога давала їм сили  і впевненість у тому, що вони на вірному шляху. Два останні матчі продемонстрували наскільки це сильна і майстерна команда з гравцями найвищого класу.

- Яка ваша думка з приводу виступу збірної України?
- Збірна України показала якісний футзал в матчах з Бразилією і Аргентиною. Сподобалася гра у захисті – хлопці добре себе проявили у єдиноборствах. Думаю, що і вболівальники, і команда розуміють, що цей колектив був гідний пройти далі ніж 1/8 фіналу. Готовність команди і вдалий календар – все для цього було. Це показала перша гра плей-оф проти майбутніх чемпіонів світу. Рівний матч з обопільними шансами на успіх. Так, аргентинці у цій зустрічі виглядали погостріше, моменти, які вони створювали були більш небезпечними. Проте, я думаю, що якби українці забили і змусили «Альбі-селесте» відіграватися, то у тих були б серйозні проблеми. Здавалося, що хто заб’є - той і виграє. До речі, аргентинців у ситуація, коли потрібно відігруватися ніхто за весь чемпіонат так і не поставив. Навіть Росія у фіналі як тільки виходила вперед, одразу ж пропускала м’яч у свої ворота, але це вже заслуга самих аргентинців.

Ще збірній варто додавати в атакувальних діях. Не бачив двох інших матчів, але з оглядів зрозумів, що і під час самих ігор і в кінцівках були проблеми. Думаю, що в майбутньому тренерський штаб врахує ці моменти у гру збірної. Уболівальники хочуть бачити більш впевнену гру проти не найсильніших суперників, але, повторюся, цих матчів не бачив і мої враження можуть відрізнятися від загальної думки про виступ «жовто-блакитних».

Андрій Гулій, u16.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.