РовенскаяРівне: хто зупинить «Свіспан-Горизонт»?Ивано-ФранковскаяАМФІФО, Вища ліга: "Віза-Вторма" перемагає всіхХмельницкаяПреміум-ліга: перші матчі 1/4 фіналу Кубку у режимі LIVE!!!Киев«ХИТ» начал год учебно-тренировочным сбором и наградил юного болельщикаЛьвовская«Енергія» готується до першого офіційного матчу у новому роціЛьвовскаяЛьвів. Найяскравіші моменти 7-9 турівОстальной мирДмитро Михайленко гратиме в чемпіонаті КіпруЖитомирскаяВіктор Таран: «В Житомирі матчі високого рівня з футболу та футзалу сприймаються на ура»ХарьковскаяЛучшие голы (все лиги) 30-го Кубка ФК УниверЭкстра-лигаЕкстра-ліга: 13 турів регулярного чемпіонату у цифрах та фактахДетиВ Одессе состоялся праздничный детский турнир по футзалуСборная УкраиныСборная Украины в Киеве дважды сыграет с чемпионами ЕвропыЛьвовМирослав Хом’як нагородив «Кордон» - срібного призера чемпіонату Львівщини з футзалуВолынскаяЮвілейний «Новорічний турнір» вже став історієюХарьковскаяЛучшие голы 4-го тура 11-го Кубка ХарьковаОдесскаяОдесса, Пятая лига: претендентов на чемпионство - девять!РовенскаяОлександр Бондар: «Завжди хочеться повернутися до рідного міста» Ивано-ФранковскАМФІФО: “Нафтовик” перемагає “Sandalino”... ЗапорожскаяЗапорожье, голы 8-го тураХарьковскаяВ Харькове состоялся благотворительный матч с участием звезд футбола и футзала

Екстра-ліга: 13 турів регулярного чемпіонату у цифрах та фактах

Прес-служба СК «Сокіл» підвела статистичні підсумки першої частини регулярного чемпіонату вітчизняної Екстра-ліги сезону 2016/2017 років

Матчі. Загалом, відбулись усі 65 поєдинків, заплановані календарем на цей відрізок змагань. Перемогою господарів завершились 32 зустрічі (49,23% від проведеної кількості), гостей – 25 (38,46%). У 8-ми випадках сильнішого не було виявлено (12,31% нічийних ігор).

Перемоги. З мінімальною перевагою однієї зі сторін завершились 16 поєдинків, 15 разів одна з команд була сильнішою на 2 м’ячі, а у ще 26-ти зустрічах рахунок був «великим» (перемога у 3 або більше м’ячів).

Великі перемоги. Загалом переконливо вигравали 9 команд Екстра-ліги, а програвали 8. Подібні успіхи розділились наступним чином: «ХІТ» – 8 разів, «Локомотив» – 6, «Ураган» – 3, «Енергія», «Продексім», «Титан-Зоря» – по  2, а також одного разу подібну звитягу святкували «Сокіл», «Кардинал-Рівне»  та «ЛТК-ІнБев-НПУ». Не було перемог з різницею хоча б у 3 м’ячі у «Юні-Ламана».

З «великим» рахунком не поступалися лише «ХІТ» та «Продексім». А найбільше подібних невдач зазнали «Юні-Ламан» – 8 випадків розгрому; у «ЛТК-ІнБев-НПУ» – 5, у «Титану-Зорі» та «Кардиналу-Рівне» – по 3, «Енергії», «Локомотива» та «Сокола» – по 2, а також одного разу з “великим” рахунком програвав «Ураган».

Найбільшими були перемоги у матчах: «ХІТ» – «Юні-Ламан» – 11:3 (13 тур); «Локомотив» – «ЛТК-ІнБев-НПУ» – 10:2 (8 тур), а також «Енергія» – «Юні-Ламан» – 8:0 (3 тур).

Вольові перемоги. У зіграних матчах, поступаючись за ходом зустрічі, одна з команд все ж здобувала 3 очки лише у 11-ти випадках. Лідер за цим показником – «ХІТ», в активі якого чотири подібні перемоги. Два рази подібних звитяг досягали «Енергія» та «Титан-Зоря», а по одній вольовій перемозі мають у власному активі «Продексім», «Ураган» та «Сокіл».

Нічиї. З 8-ти поєдинків з їхнім мирним завершенням найпопулярнішим був рахунок 2:2, який зустрічався 3 рази.

Голи. 10 команд спільними зусиллями забили 371 м’яч, з яких на рахунку господарів 204 влучних удари, у гостей – 167. Середня результативність регулярного чемпіонату за підсумками стартових 13 турів – 5,71 (3,13-2,58). Найбільш результативними командами є «ХІТ», який забив вже 54 рази або по 4,15 гола за гру, та «Локомотив» і «Енергія» (45 та 3,46 відповідно). Рідше за інших відзначались «Юні-Ламан» (26 результативних атак, що у середньому становить 2,00 за гру) та «ЛТК-ІнБев-НПУ» – (30 та 2,31). В обороні найкращі показники також у «ХІТа», який пропустив 17 разів (по 1,31 за поєдинок) та «Урагану» – 19 (по 1,46). Більше за інших м’ячів влітало у ворота «Юні-Ламана» – 71 гол (по 5,46 у середньому) та «ЛТК-ІнБев-НПУ» (55 або по 4,23).

Найрезультативніші матчі регулярного чемпіонату Екстра-ліги: «ХІТ» – «Юні-Ламан» – 11:3 (13 тур), «Кардинал-Рівне» – «Енергія» – 5:8 (10 тур) та «Локомотив» – «ЛТК-ІнБев-НПУ» – 10:2 (8 тур).

Автоголи. В 11-ти випадках гравці забивали голи у власні ворота за проведений відрізок змагань. З тих команд, кому «пощастило» тричі, вирізняється «Кардинал-Рівне», коли за представників Рівненщини відзначались їхні опоненти. По два рази так таланило гравцям «Енергії» і «Локомотиву», і одного разу доля посміхалась «Продексіму», «Титану-Зорі», «ЛТК-ІнБев-НПУ» та «Юні-Ламану» .

Водночас, «Продексім», «Титан-Зоря» та «Юні-Ламан»  двічі ставали постачальниками забитих м’ячів на користь своїх супротивників, по разу подібною благодійністю запам’ятались «ХІТ», «Енергія», «Локомотив», «Сокіл» та «Кардинал-Рівне».

Дублі та хет-трики. Найвизначніше на даний момент індивідуальне досягнення в атаці належить нападнику «Сокола», Олександру Педяшу, який у 12-ому турі відправив 5 м’ячів у сітку воріт «Локомотива». У 65 матчах, які зіграні на даний момент, було зафіксовано тринадцять хет-триків. Ще 39 разів футболісти відзначились 2-ма м’ячами за матч. Найбільше подібних успіхів в активі Михайла Грицина – універсал львівської «Енергії» відзначився у воротах суперників «дублем» вже чотири рази за сезон.

Попередження. Арбітри показували жовті картки 199 разів (у середньому по 3,06 за гру). Найчастіше подібне покарання отримували гравці «ЛТК-ІнБев-НПУ» – 27 випадків, «Юні-Ламана» – 26 та «Титану-Зорі» – 25. Серед порушників найбільше від арбітрів діставалось таким виконавцям: Ігор Корсун («Ураган») – 6 карток жовтого кольору; Віталій Дзюба («ЛТК-ІнБев-НПУ») – 5 попереджень. Найкоректніші команди турніру на разі «ХІТ» та «Енергія» – по 15 попереджень відповідно.

Вилучення. 8 разів футболісти отримували червону картку (у середньому по 0,12 за гру). «Лідери» серед клубів – «Сокіл» та «Юні-Ламан» – по 3 вилучення. Без чисельної меншості проходить дистанцію тільки «ХІТ», «Енергія», «Продексім», «Локомотив», «Титан-Зоря» та «ЛТК-ІнБев-НПУ».

Пенальті. Судді вказували на 6-метрову позначку 10 разів, реалізовано з цих спроб 7 ударів. Відсоток ефективності – 70. Найчастіше пенальті пробивали гравці «Урагану», «Кардиналу-Рівне» та «ХІТа» ( по 2 удари), а найчастіше вони призначалися у ворота «Локомотива» – 4 рази.

Глядачі. 65 матчів зібрали на трибунах майданчиків команд Екстра-ліги 22 700 вболівальників, що в середньому за гру становить 349. Найбільш популярною командою є «Ураган» (у середньому кожен матч івано-франківців дивиться 438 любителів футзалу). Найменша ця цифра в «ЛТК-ІнБев-НПУ» – 292.

Серії (без урахування попереднього Чемпіонату):
Переможна – 11: «ХІТ» (1-11 тури)
Програшна – 5: «Юні-Ламан» (1-5 тури та 9-13 тури)
Безпрограшна – 13: «ХІТ» (1-13 тури)*
Безнічийна – 11: «ХІТ» (1-11 тури)
Безвиграшна – 13: «Юні-Ламан» (1-13 тури)*

* – серії, які тривають

Олександр Таран, прес-служба СК “Сокіл”

Джерело sokil.km.ua

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.