Футзал в миреКакие могут быть изменения в Правилах футзала, станет известно 1 июляЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 17. Лучшие голы, комбинации и сейвыАндрій Усов: "Геологія" хоче посісти чільне місце на футзальній карті України"ОдесскаяОдесса. Высшая лига: ожесточенная борьба за место в ТОП-8 или...?КазахстанКакау: "Кубок Еременко – важный турнир для «Кайрата»"РоссияЭмиль Алиев: "Мы довольны бронзовыми медалями"Чемпионат ЕвропыЕвро-2018 в цифрахПервая лига Халид Сауди: «Идти только вперед!»Женский футзалЮлія Титова: «Хочемо показати, що ми не є слабшими за топові європейські збірні»КазахстанКакау: «Был бы Лео – были бы в финале»БеларусьБеларусь. 19-й тур: дубль Литвинова, серия Лебедя и гол-красавец ДегтяренкоИталияБез Хоттабыча точно не обошлось: Пескара и Латина забили 18 мячейЭкстра-лигаДела судейские. Вопросы по матчу Титан - Продэксим 17.02.2018РоссияКто обманул лучшего защитника чемпионата России?Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 17: первое место ХИТа, первая победа «Урагана» и вопросы «Титана»Первая лига Перша ліга. Група "Захід". 11 тур. "Віза-Вторма" зберігає інтригуИспания«Эль Посо Мурсия» выиграла «эль классико» у обескровленной «Барселоны Ласса»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 17. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 17. На первое место поднимается ХИТСергей Поддубный: «В игровом плане польские клубы слабее украинских»

Екстра-ліга: 16 турів регулярного чемпіонату у цифрах і фактах

Статистика Екстра-ліги після 16-го туру від Олександра Тарана

 
Матчі. 
 
Загалом, у регулярному чемпіонаті відбулись усі 64 поєдинки, заплановані календарем на цей відрізок змагань. Перемогою господарів завершились 34 зустрічі (53,12% від проведеної кількості), гостей – 16 (25,00%). У 14-ти випадках сильнішого не було виявлено (21,88% нічийних ігор).
 
Перемоги. 
 
З мінімальною перевагою однієї зі сторін завершились 22 поєдинки, 10 разів одна з команд була сильнішою на 2 м’ячі, а у ще 18-ти зустрічах рахунок був «великим» (перемога у 3 або більше м’ячів).

Великі перемоги. 
 
Загалом переконливо вигравали 6 команд Екстра-ліги, а програвали
 8. Подібні успіхи розділились наступним чином: «Cокіл»  6 разів, «Енергія» –  5, «Титан» – 3, «Кардинал-Рівне» – 2, а також одного разу подібну звитягу святкували гравці «ХІТа» та «Продексіму». Не було перемог з різницею хоча б у 3 м’ячі у «ІнБев-НПУ», «Епіцентр К Авангарду» та «Урагану».
 
З «великим» рахунком не поступався лише «ХІТ». А найбільше подібних невдач зазнавав «Епіцентр К  Авангард» –  4 випадки розгрому; у «ІнБев-НПУ» та «Урагану» – по 3, «Титану», «Енергії» та «Кардиналу-Рівне» – по 2, у «Сокола» та «Продексіму» – по 1.
 
Найбільшими були перемоги у матчах «Епіцентр К  Авангард» – «Сокіл» – 1:8 (1 тур), «Титан» – «Енергія» – 2:7 (15 тур) та «Сокіл» – «Ураган» – 6:1 (2 тур).

Вольові перемоги. 
У зіграних матчах, поступаючись за ходом зустрічі, одна з команд все ж здобувала 3 очки лише у 15-ти випадках. Лідер за цим показником – «Продексім», в активі якого п’ять подібних перемог. Чотири рази вольові перемоги святкував «Титан», тричі – «Енергія», два рази подібних звитяг досягав «Сокіл», а також ще одного разу виграти, поступаючись по ходу матчу вдалося «ІнБев-НПУ».
 
Нічиї. 
З 14-ти поєдинків з їхнім мирним завершенням найпопулярнішим був рахунок 2:2 , який зустрічався 5 разів.
 
Голи. 
 
9 команд спільними зусиллями забили 337 м’ячів, з яких на рахунку господарів 191 влучних удари, у гостей – 146. Середня результативність регулярного чемпіонату – 5,27 голи за гру.


Найбільш результативними командами є «Сокіл», який забив вже 54 рази або по 3,86 гола за гру, та «Титан» (46 та 3,29 відповідно). Рідше за інших відзначались «Ураган» (24 результативні атаки, що у середньому становить 1,71 за гру) та «Епіцентр К Авангард» – (26 та 1,86).
 
В обороні найкращі показники у «Продексіму», який пропустив 28 разів (по 2,00 за поєдинок) та «Сокола»  – 31 (по 2,21). Більше за інших м’ячів влітало у ворота «Епіцентр К Авангарду» – 52 голи (по 3,71 у середньому) та «ІнБев-НПУ» (44 або по 3,14).
Найрезультативніші матчі регулярного чемпіонату Екстра-ліги: «Титан» – «ІнБев-НПУ» – 6:4 (13 тур), «ХІТ» – «Епіцентр К Авангард» – 6:4 (14 тур) та «Кардинал-Рівне» – «ХІТ» – 5:5 (12 тур).
 
Автоголи. 
 
В 11-ти випадках гравці забивали голи у власні ворота за проведений відрізок змагань. З тих команд, кому «пощастило» найбільше вирізняється «Сокіл»
 за представників Хмельниччини чотири рази відзначались їхні опоненти. Два рази так таланило гравцям «Енергії» та «ІнБев-НПУ», і одного разу доля посміхалась «Титану», «Продексіму» та «Урагану».
 
Водночас, найбільше своїм опонентам «допомогали» гравці «ХІТа», які забивали впродовж нинішнього сезону вже чотири рази  голи у власні ворота. Двічі вражали власну ціль гравці «Титану» та «Епіцентру К Авангард», а ще по одному разу подібною благодійністю запам’ятались «Продексім», «Кардинал-Рівне» та «Ураган».
 
Дублі та хет-трики. 
 
Найвизначніше на даний момент індивідуальне досягнення в атаці належать нападнику «Сокола», Олександру Педяшу, який у 2-ому турі відправив п’ять м’ячів у сітку воріт «Урагану».

У 64 матчах, які зіграні на даний момент, було зафіксовано 5 хет-триків. Лідирують за цим показником капітан «Сокола», Андрій Хамдамов (3+3), та гравець «ХІТа», Олександр Корнійчук (3+4), кожен з яких двічі впродовж сезону залишав у воротах суперників відразу три (та більше) власні результативні «автографи».

Ще 48 разів футболісти відзначились 2-ма м’ячами за матч. Найбільше подібних успіхів в активі Валерія Грицовця – лідер атак «Титану» відзначився у воротах суперників «дублем» вже чотири рази за сезон.

Ну і неможливо пройти повз досягненнь Сергія Журби і Олександра Корнійчука. Гравці «ХІТа» лідирують у Лізі за кількістю голів, забитими прямими ударами зі штрафних – по три влучні удари. 
 
Попередження. 
 
Арбітри показували жовті картки 204 рази (у середньому по 3,19 за гру). Найчастіше подібне покарання отримували гравці «Енергії» – 33 випадки та «ІнБев-НПУ» – 28. Серед порушників найбільше від арбітрів діставалось таким виконавцям: Олег Легендзевич, Степан Струк (обидва – «Енергія»), Сергій Шевченко («ІнБев-НПУ») та Роман Кіндратів  («Ураган»), які вже заробили по 5 карток жовтого кольору впродовж сезону. Найкоректніші команди турніру на разі «Продексім» та «Титан» – по 16 та 19 попереджень відповідно.
 
Вилучення. 
11 разів футболісти отримували червону картку (у середньому по 0,17 за гру). «Лідери» серед клубів – «Сокіл» та «Енергія» – по 3 вилучення. Без чисельної меншості проходять дистанцію лише «Титан», «Кардинал-Рівне» та «ІнБев-НПУ».
 
Пенальті. 
 
Судді вказували на 6-метрову позначку 10 разів, реалізовано з цих спроб 6 ударів. Відсоток ефективності – 60. Найчастіше пенальті пробивали гравці «Урагану»
 3 удари , а найчастіше вони призначалися у ворота «Епіцентр К Авангарду», «Продексіму» та «Кардиналу-Рівне» – по 2 рази.

Глядачі. 
64 матчі зібрали на трибунах майданчиків команд Екстра-ліги 24 170 вболівальників, що в середньому за гру становить 390. Найбільш популярною командою є «Ураган» (у середньому кожен матч івано-франківців дивиться 527 любителів футзалу). Найменша ця цифра є в «Епіцентр К Авангарду» – 304.
 
Серії (без урахування попереднього Чемпіонату):

Переможна – 4: «Титан» (8-11 тури);
Програшна – 6: «Епіцентр К Авангард» (1-7 тури), «ІнБев-НПУ» (4-10 тури);
Безпрограшна – 13: «ХІТ» (2-15 тури);
Безнічийна – 13: «Епіцентр К Авангард» (1-15 тури);
Безвиграшна – 14: «Ураган» (1-16 тури)*
* – серії, які тривають 
                                     
Олександр ТАРАН


Фото ─ Олекса Бутчак, Анатолий Спица, Евгений Кравс, Александр Донец, Сергей Роздум, Сергей Левицкий, Роман Цупрук, mfc-prodexim, fchit.kiev.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.