СумскаяАндрей Бурдюг: "Нам с Колей Белоцерковцем было на кого равняться и к чему стремиться"Экстра-лигаОрест Боргун: «Хочу как можно быстрее вписаться в игру команды»Экстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. Лучшие голы, комбинации и сейвыБеларусьУкраинские голы в Беларуси-2. Девять голов от девяти бомбардировСборная УкраиныОлександр Косенко оголосив список гравців, які візьмуть участь у турнірі в ІраніЭкстра-лигаРоль стандартів у розрізі команд Екстра-лігиПервая лига Олександр Хурсов: «Добре, що чемпіонат Першої ліги розділений на два етапи»Экстра-лигаЕкстра-футзал-2018/19. Випуск 1Футзал в миреНаши за границей. Бондарь и Овсянников вновь забиваютПольшаУкраинские голы в Польше-1. Четыре бомбардира – пять головВетераныВетераны. Все победители и лауреатыКиевРуслан Хоботов став новим головою Федерації футзалу КиєваПольша​Польша. 1 тур. Сумской день в Экстраклассе (+ видео)Экстра-лигаЛьвів’янин Володимир Кардаш отримав нагороду від АФУПортугалияПортугалия-2018/19. Лучшие голы 1-го тураПервая лига Перша ліга: став відомий календар першого туруСборная УкраиныСемь игроков «Продэксима» вызваны в национальные сборныеИспанияИспания-2018/19. Лучшие голы, комбинации и сейвы 1-го тураРоссияРоссия. Суперлига. 3-й тур. Месть «Новой генерации» была страшнаПольшаРоман Смирнов: «Чемпионат будет сложным и интересным»

Екстра-ліга: чим нам запам’ятається перший тур?

Сайт «5х5» продовжує підбивати підсумки стартового туру чемпіонату України серед команд Екстра-ліги.

Цього разу м«5х5» вирішив зупинитись на подіях, завдяки яким нам запам’ятається цей тур. І ось що вийшло…

Подія № 1. Переможне повернення Станіслава Гончаренка. Давненько в українській Екстра-лізі не було тренерів такого калібру, як екс-наставник «Інтеркасу», «Тайму» та «Енергії» Станіслав Гончаренко. Як тут не згадати ті часи, коли у вітчизняній Екстра-лізі (та Вищій лізі, чиїм правонаступником є нинішня Екстра-ліга) були не тільки протистояння команд, а і тренерські. Тоді клуби тренували такі спеціалісти, як Євген Ривкін, Сергій Гупаленко, Олег Солодовник та згаданий вище Станіслав Олександрович. Забігаючи наперед, відповідаємо на питання «А як же Жоао Карлос Барбоза?»: ми маємо на увазі лише українських футзальних тренерів. І ось повернення нинішнього наставника «кардиналів» у наш чемпіонат однозначно має підвищити рівень інтересу з боку вболівальників. В принципі, стартовий поєдинок Екстра-ліги, в якому «Кардинал-Рівне» переграв «Енергію», вже став справжньою родзинкою туру. І тут важко переоцінити внесок Станіслава Гончаренка, який робить свій «Кардинал» – такий, котрому в перспективі буде по силах боротися за медалі. А наявність такого спеціаліста може суттєво підтягнути рівненських вболівальників на трибуни. Принаймні, за рівненською командою тепер стало цікавіше слідкувати. Тут ще цікавий момент є: наразі деякі учні Станіслава Олександровича вже тренують команди Екстра-ліги. Одного свого колишнього вихованця (Валерія Легчанова) Гончаренко вже переграв. Далі буде? 

Подія № 2. Запорізька команда – знову в «еліті». Трохи більше десяти років у Запоріжжі не було команди Вищої ліги (тепер – Екстра-ліги). І тепер в елітному дивізіоні українського футзалу знову виступатиме представник з цього славного міста – «АРПИ Запоріжжя». Щоправда, перший млинець для підопічних Мапксима Павлюка вийшов глевким. Але запорізька команда робить тільки перші кроки в Екстра-ліги, тому в неї все попереду. А якщо врахувати, що в планах у цієї команди є ще і «переїзд» до Палацу спорту «Юність», то немає сумнівів у тому, що це буде зайвим плюсом до «карми» запорізького футзалу, який поступово повертає собі колишню славу.  

Подія № 3. Перемоги трьох оновлених команд. Як відомо, деякі з команд Екстра-ліги серйозно оновили свої склади. І виникало логічне питання: як ці клуби гратимуть у нових складах? Перш за все, це питання відносилось до «Урагану» та «Кардиналу-Рівне». Трохи менше – до «ІнБев/НПУ». Ще менше – до «Сокола». Чому до «соколят» таке питання відносилось найменше? Тому що Роман Ковальчик майже повністю зберіг гравців, з яких він планував зробити стартову четвірку. Інше питання було стосовно другого квартету. Але для формування цієї ланки у Романа Миколайовича залишились деякі футзалісти з минулорічного складу, а також додались новачки – здебільшого, юніори. Виходячи з цього, наставник «Сокола» може цілком реально робити команду навіть з трьома четвірками – двома основними та однією – молодіжною.  
Втім, розмова не про те. Тут варто відзначити сам факт того, що команди, які суттєво оновили свої склади, здобули перемоги над командами, які є більш зіграними. Особливо це стосується «ураганівців» та «кардиналів». Навіть їх поєдинки проти «Титану» та «Енергії» відповідно чимось схожі. Суперниками у івано-франківців та рівнян були команди, які у минулому сезоні опинились серед призерів. Більше того – навіть поєдинки за участю «драконів» та «зелено-жовтих» складались практично однаково. Спочатку вони програвали, а потім своїми голами все-таки схиляли шальки терезів на свою користь. І такі перемоги «Урагану» та «Кардиналу» наштовхують на можливість слідкувати за цими командами надалі.  

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.