РоссияКубок России-2020/21. 1/2 финала. Матчи 2. LIVE!ЭстонияЭстония-2020/21. Тур 3. Виймси СМСРаха – Нарва Юнайтед. LIVE!Экстра-лигаВалентин Бондарь: «Поляки кричали «Ку***!», потому что я задавал темп»КазахстанАрнольд Кнауб: «Верю в победу Игиты, потому что он действительно является лучшим вратарем»Черкассы Олег Біляк: «Важко після свят та місячної паузи увійти в зал і знайти свою гру»Футзал в миреКазахстан объявил состав на матчи Евро-2022БразилияФернандо Ферретти – новый тренер «Lages Futsal»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 2 тур. «Ураган-3» здобуває третю перемогуПортугалияГитта и Роша не продлят контракты со «Спортингом»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Лига чемпионов УЕФАОпределена процедура жеребьевки 1/8 финала Лиги чемпионовКазахстанБиро Жаде возглавил МФК «Атырау»КазахстанАскар Абильдаев: «На данный момент риска потерять какую-либо еще команду нет»ПортугалияФакти, яких ви не знали про РікардіньюВторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 2 тур. «DevPlanet» – «Ураган-3». АнонсБеларусьДмитрий Камеко: «Эту, бл***, медаль за второе место я буду носить с гордостью!»Женский футзалЖіночий чемпіонат України відновиться в лютомуЭкстра-лигаАндреу Варгас присоединился к «Продэксиму»Чемпионат ЕвропыВизначено склад збірної України на матчі групового етапу Євро-2022ИспанияМинус Ике, Вильям, Мориока плюс Арьета и Селусио

Екстра-ліга: у новому сезоні планується зміна формату

30 травня у Будинку футболу відбулася нарада керівників клубів Екстра-ліги

 

30 травня у приміщенні Будинку футболу відбулася нарада керівників клубів Екстра-ліги під головуванням президента Асоціації футзалу України Сергія Владика.

У заході взяли участь: Ігор Колихаєв («Продексім), Анатолій Пучка («Титан»), Олександр Бубен та Олег Ковальський («Ураган»), Артем Глас та Віталій Розпаченюк («Сокіл»), Олег Лук’яненко («ХІТ»), Володимир Валявка («Кардинал-Рівне»), Ігор Калінін («Епіцентр К Авангард»). Окрім того, були присутніми віце-президент та виконавчий директор АФУ Володимир Гримайло, спортивний директор АФУ Валентин Вакула, голова Комітету арбітражу АФУ Сергій Кравцов.

Впродовж засідання було підведено підсумки сезону 2017/2018 років та обговорено формат проведення нового футзального сезону.

Старт футзального сезону 2018/2019 років запланований на 8 вересня. Його відкриє матч за Суперкубок, який розіграють чинний чемпіон України – «Продексім» та володар Кубка України – «Енергія». Водночас, рівно за тиждень – 15 вересня розпочнеться перший тур Екстра-ліги.

 

Учасниками наради була підтримана ідея щодо запровадження нового змагання – Кубка Ліги АФУ, який стартує 21 вересня. Цим турніром учасники Екстра-ліги будуть заповнювати паузи у чемпіонаті, які пов’язані з офіційними вікнами ФІФА для національних збірних. Команди Екстра-ліги будуть розбиті на дві групи, кожна з яких проведе два тури. Найкращі чотири команди з кожної групи кваліфікуються до Фіналу Восьми, де і виборюватимуть звання найсильнішої.

Кардинальним нововведенням стала зміна системи розіграшу Екстра-ліги. Представники клубів відмовилися від стадії плей-офф. У сезоні 2018/2019 чемпіонат розігруватиметься у два етапи: перший – два кола з роз’їздами, за результатами якого до другого етапу потрапляє шість найкращих команд з набраними очками у матчах між собою. Другий етап команди проводять у два кола з роз’їздами. Картки у чемпіонаті серед команд Екстра-ліги між етапами анульовуватися не будуть. Діятиме загальне правило: гравець підлягає дискваліфікації після чотирьох отриманих жовтих карток.

Присутні підтримали низку пропозицій щодо змін та доповнень у регламенті Екстра-ліги, які стосуються других команд, вимог до офіційних осіб клубів та медійної складової висвітлення змагань. Разом з тим, під час заходу було обговорено міжнародний календар матчів, а також календар матчів Екстра-ліги та Кубка Ліги. Також абсолютною більшістю голосів було погоджено місця прояву партнерів/спонсорів чемпіонату на ігровій формі кожної з команд, яка братиме участь в Екстра-лізі у сезоні 2018/2019. 

У новому футзальному сезоні на вболівальників вперше очікуватиме Матч зірок, який відбудеться 29 грудня. Місце проведення, принципи формування команд та інші умови і особливості проведення цього дійства будуть визначені дещо пізніше.

Усі обговорені та погоджені ініціативи стануть предметом розгляду та затвердження чергового Виконкомому АФУ. Наступна зустріч президентів запланована на 8 вересня та відбудеться у день проведення матчу за Суперкубок України-2018.

За підсумками наради прес-службі Асоціації футзалу України свої коментарі надали учасники заходу.

Володимир Валявка:

 

«Ключовими питаннями стали створення нового турніру під назвою Кубок ліги, зміна формату чемпіонату та підписання Меморандуму з етики між клубами. До нововведень ставлюся лише позитивно, оскільки це сприятиме розвитку футзалу і його популяризації. Тим більше, що у Кубку ліги встановлений призовий фонд, який ще більше зацікавить команди. Деякі учасники були незадоволені маленькою кількістю матчів впродовж сезону. Думаю, що цим турніром звітне питання буде знято».

Анатолій Пучка:
 

 

«Повністю підтримую новий формат. Я сам говорив про те, що потрібно збільшувати кількість календарних матчів. 18 поєдинків у Екстра-лізі за календарний рік є занадто маленькою кількістю. Таким чином ми майстерність не відточимо. Замість плей-офф команди з верхньої шістки гратимуть два кола між собою і проводитимуть більше поєдинків. Тож, підтримую нововведення».

Ігор Колихаєв:

 

«Я вважаю, що з чогось потрібно починати. Повинні бути якісь зміни для того, щоб чемпіонат і футзал ставали більш цікавими та видовищними, а також комерційно привабливими. Якщо ми постійно будемо виконувати одні й ті самі кроки – не буде тієї цікавості та адреналіну, котрий має бути присутнім. Потрібно намагатися щось змінювати і для гравців, і для тренерів. Дуже сподобалося, що головні тренери команд Екстра-ліги мають отримувати диплом категорії «В». Це правильно».

Олександр Бубен:

«Нарада пройшла у робочому режимі, порядок денний ми пройшли. Шкода, що на засіданні не було вирішено результативно питання з підписанням Меморандуму з етики, його відклали на наступне засідання. Також учасники обговорювали питання дитячо-юнацького футзалу. Однак, найважливішим вважаю погодження нової схеми проведення чемпіонату, яку підтримала абсолютна більшість. До нововведень загалом ставлюся позитивно. Головна мета нового формату чемпіонату: збільшити кількість поєдинків протягом року. Натомість, Кубок ліги дасть можливість залучити до ігрового процесу гравців, які не будуть викликані до лав національної збірної. Це допоможе зберегти їх у тонусі. Цікава нова модель. Ми поки що не знаємо як вона приживеться у нашому футзалі. Це експеримент, головна мета якого зробити чемпіонат цікавішим і більш передбачуваним за сіткою для наших партнерів – телевізійників».

Джерело -
Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.