Экстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. LIVE!Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Екватор чемпіонату. Чи правильний курс?

Минулої суботи завершилося перше коло 17-го чемпіонату України з міні-футболу. Проміжний підсумок івано-франківського “Урагану” – четверте місце у турнірній таблиці – з одного боку, розчаровує в сенсі поставлених керівництвом клубу завдань. А з іншого – залишає надію на медалі. Бо деякі висновки “ураганівські” керманичі вже зробили.
 
Одразу після завершення виїзного суботнього матчу проти харківського “Моноліту”, в якому “Ураган” одержав важку вольову перемогу 5:3, керівництво клубу офіційно припинило контракт з 36-річним гравцем команди Рамісом Мансуровим. Заслуженому майстру спорту, який тільки цього літа переїхав до Івано-Франківська після шести успішних років у складі донецького “Шахтаря”, наданий статус “вільного агента”.

Втрачені очки

Цілком очевидно, що від одного з найкращих гравців в історії вітчизняного міні-футболу чекали набагато кращої гри, адже цього сезону у складі “Урагану” Раміс провів сім поєдинків чемпіонату, у яких забив усього один гол. До речі, відзначився Мансуров у воротах львівської “Енергії” – команди, що, напевне, стане головним конкурентом франківців у боротьбі за бронзові нагороди сезону 2009-2010 (наразі цих суперників розділяє два очки). Про перші дві турнірні позиції мова, мабуть, вже не йтиме, враховуючи кількість втрачених очок (десять) підопічними Сергія Гупаленка у 10 зіграних поєдинках першого кола. Один із них припав на кінець жовтня, коли цілком несподівано “ураганівці” вдома поступилися досить посередньому львівському ТВД (0:3). Мабуть, саме після тієї гри керівники клубу зробили для себе певні висновки. Як бачимо, “цапом-відбувайлом” зробили саме Мансурова.

Справжній голеадор

Якщо ж продовжити підбивати підсумки виступів прикарпатців у першому колі, варто зауважити, що вдруге у своїй історії “Ураган” на старті досягає рубежу 20-ти очок, набраних у 10-ти поєдинках. Кращим був тільки старт сезону 2005-2006, коли сім перемог за аналогічний період гарантували “ураганівцям” доробок у 21 очко. Цікаво, що тоді після 10-го туру (перемога над ЛТК – 3:1) франківці вперше у своїй історії очолили турнірну таблицю чемпіонату. Схоже, що тепер у команді з’явився справжній лідер, який після двох останніх результативних матчів (9 голів), вийшов на перше місце у списку бомбардирів. Мова тут, зрозуміло, йде про Валентина Цвєлих, шість голів (!) якого в матчі з ПФС можуть стати рекордом цього чемпіонату. Плюс суботній хет-трик за одну (!) хвилину у матчі з “Монолітом”. Також не забуваймо, що після матчів другого кола футзальний сезон не завершиться. Все вирішиться в поєдинках фінальної “шістки”, де кожна гра між суперниками йтиме “за шість очок”. До того ж, матч 10-го туру “Ураган” – “Тайм” перенесений на 27 березня. Відтак квітень-травень наступного року стануть визначальними для усіх претендентів на медалі чемпіонату.
Андрій МЕНІВ
Джерело –
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.