УкраинаПродолжается благотворительный аукцион в поддержку Василия СимоноваРоссияАлександр Соколов: «Есть большая цель»Кубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. Ответные матчи. LIVE!Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Ответные матчи. Львовский разгром (обновляется)БеларусьУкраїнський голкіпер Ігор Байдак залишив «БЧ»Первая лига Эдуард Босенко: «Приходите за эмоциями!»ЛьвовГранд ліга Львова: "Бастіон" перервав переможну серію "Галицької Здоби"Сборная УкраиныОлександр Косенко оголосив список з 15 гравців, які розпочнуть підготовку до Євро-2018ОдессаОдесса. Премьер-лига. 10 тур. Фаворитам пришлось несладко.Первая лига Знакомьтесь – Андрей ОгнистыйЖитомирскаяЖитомир. Вища ліга. 11 тур: попереду "Атлет", "ІнБев" та "Енергія"ТурнирыАнонс "Epicentr Brovary Open Cup-2018"ЛуганскЮрій Кравченко: «Створення команди Екстра-ліги є одним з головних наших завдань»Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Ответные матчи. Анонс-1: кто из лидеров останется за бортом?Экстра-лигаІван Гончар: «Рухаємося вперед»Юношеский футзалЕкстра-ліга (U-16)-2017/18: в першому колі залишилося зіграти два матчіЧеркассыЧеркаси. Екстра-ліга. 6-й тур: лідери грають внічиюИталия"Аква&Сапоне" проиграл в Песаро, "Лупаренсе" тут же вышел в лидеры Серии АИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 19-го тураИспанияДождь футзалу помеха: в Примере один матч играли два дня в двух городах

Іван Гончар: «Рухаємося вперед»

Іван Гончар – про підсумки 2017 року, кадрові зміни в команді та плани на найближчий час

У своєму інтерв'ю клубній прес-службі президент СК «Сокіл» Іван Гончар розповів про підсумки 2017 року, кадрові зміни в команді та плани на найближчий час.
 
Іване Ярославовичу, 2017 рік залишився в минулому. Чи можна вже підвести якісь підсумки минулого року?
– 2017 рік для нашого клубу виявився насиченим і плідним. Команда дуже непогано виступила в сезоні 2016/17, протягом якого була закладена база для успішного виступу у нинішньому сезоні. Вважаю, що тільки суддівські помилки і прикрий збіг обставин не дозволили нам в плей-офф Екстра-ліги пройти далі 1/4 фіналу, а в Кубку вийти у фінал.
 
Уже в цьому сезоні нам вдалося суттєво додати, і це відразу позначилося на результаті – «Сокіл» довгий час очолював таблицу, та й зараз займає друге місце і відстає від першого лише на одне очко. Чотири наших гравці взяли участь в матчах збірної з командою Італії, п'ятеро - потрапили в попередню заявку збірної на чемпіонат Європи.
 
Останнім часом команда дещо збавила хід, зазнавши поспіль три поразки. Чим це можна пояснити?
– На жаль, ми понесли незаплановані кадрові втрати, і це позначилося на результаті. З певних причин зі складу випало кілька провідних гравців, порушилися ігрові зв'язки, довелося на ходу перебудовувати гру команди, а це рідко проходить безболісно в будь-якому клубі.
 
Чи можете пояснити, з яких причин Андрій Лисенко, Олександр Педяш і Ілля Бакінський переведені на індивідуальний графік тренувань?
– Не хотів би ініціювати якісь конспірологічні теорії, але двоє з трьох вищезгаданих гравців знизили вимоги до себе після виклику в збірну, що відразу позначилося на грі команди в гіршу сторону. Чому так себе почав поводити Ілля Бакінський, мені сказати складно, напевно, краще це запитати у нього. Ми програли в Житомирі «ІнБев/НПУ» матч, який, при всій повазі до господарів, програвати не повинні були. Після цього, порадившись з головним тренером, прийшли до висновку, що доцільніше буде вчинити саме так.
 
У зв'язку з цим в команді утворився кадровий дефіцит. Кого плануєте дозаявити в трансферний період, щоб вирішити цю проблему?
– Уже дозаявлені Віталій Луцюк і Максим Цилепа. Думаю, що в найближчий час наша школа підготує якісне поповнення для першої команди. Ми уважно спостерігаємо за трансферним ринком країни, але не бачимо тих, хто б міг підсилити нашу команду. Скажу більше – при комплектуванні команди ми враховуємо не тільки ігрові, але й людські якості потенційних новачків. Заробітчани, які практично після кожного сезону мігрують з команди в команду, нас не цікавлять. Вважаємо, що доцільніше вкладати гроші у власних вихованців.
 
Волею календаря «Сокіл» три рази поспіль грає з львівською «Енергією». Два матчі вже зіграні, і в обох наша команда поступилася.
– Думаю, що всі помітили, наскільки ці два матчі відрізнялися між собою як за рахунком, так і за характером гри. Нам вдалося добре попрацювати протягом останнього тижня, що позначилося на грі команди в кращу сторону. Думаю, що зараз час працює на нас, і в подальшому команда буде тільки додавати. Вірю, що це дасть результат вже у найближчому, третьому за рахунком матчі з «Енергією», і нам вдасться вийти в 1/4 фіналу Кубка України.
 
До речі, у своєму нещодавньому інтерв'ю головний тренер «Енергії» Валерій Легчанов поскаржився на те, що після останнього матчу тренери і гравці «Сокола» не потиснули руки після гри тренерам і гравцям «Енергії».
– Мені незрозуміло, чому Легчанов приділяє цьому більше уваги, ніж ігровим аспектам матчу. Що стосується наших дій, то з огляду на те, як поводили себе деякі гравці «Енергії» на протязі матчу в Хмельницькому по відношенню до наших гравців, тренерів і мене особисто, поведінку наших гравців я вважаю абсолютно логічною.
 
Які найближчі плани команди?
– Після матчів-відповідей 1/8 фіналу в чемпіонаті настане пауза, пов'язана з участю збірної України у фінальній частині Євро-2018. Ми плануємо 23-24 січня провести два товариські матчі в Польщі, з командою «Пяст» (Глівіце), яка йде зараз на четвертому місці в польській Екстра-класі. У цій команді виступають декілька гравців збірної Польщі, а також два бразильських легіонери. Думаю, що ці матчі, в яких візьмуть участь ті наші гравці, які не поїдуть на Євро-2018, будуть корисними для якісної підготовки команди до заключних матчів чемпіонату і ігор плей-офф.
 
На закінчення кілька слів нашим уболівальникам.
– Хочу запевнити наших уболівальників в тому, що ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб «Сокіл» був лідером українського футзалу. Ми знаємо що робимо, і впевнені в тому, що наші дії принесуть результат. Ми рухаємося вперед.
 
Прес-служба СК «Сокіл»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.