Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Часть 2: старожилы, аутсайдер и дебютантЭкстра-лигаЯк «ХІТ» переміг «Продексім»: сюжет каналу «ПравдаТУТ»Экстра-лигаГазета «Західний кур'єр»: що сезон прийдешній нам готуєВетераныВетераны "50+", "60": чемпион новый, чемпион прежний!Экстра-лигаПрорыв футзала на ТВ: два-три матча в каждом туре в прямом эфире!Экстра-лигаТаблиця переходів Екстра-ліги. Літо 2017Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Часть 1: кто взойдет на пьедестал?Экстра-лигаВладислав Лисенко: «Продексім» більше помилявся, ніж ми»Экстра-лигаОлександр Косенко: «Це була справжня кубкова гра»Ассоциация футзала УкраиныСергій Владико: «Видно, що гравці та вболівальники скучили за грою»РоссияАлексей Попов: "Вратарь не может выиграть матч, но он может его спасти"Экстра-лигаІгор Москвичов: «Наша мета – «Фінал чотирьох» Кубку УЄФА»ЛьвовВідбулося засідання президії Асоціації футзалу ЛьвівщиниЭкстра-лигаСуперкубок Украины обретает киевскую прописку: ХИТ обыграл «Продэксим»Экстра-лигаСуперкубок Украины. Продэксим – ХИТ. Анонс от Sport.uaЭкстра-лигаСуперкубок України - 2017. Ігор Москвичов та Олег Лук’яненко – про майбутній матчЭкстра-лига"Юні-Ламан" залишило ще двоє гравцівАссоциация футзала УкраиныВідбулось засідання Комітету аматорського та масового футзалу АФУЧемпионаты ЕвропыЄвро-2018: сьогодні відбудуться перші матчі раунду плей-офОдессаОдесса: Кубок лиги Содружества стартовал!

Іван Скіцко: «Надія-Прикарпаття» не буде проектом одного дня»

Як відомо, після того, як Іван Скіцко подав у відставку з посади головного тренера «Урагану», він майже одразу прийняв іншу івано-франківську команду – «Візу-Вторму», яка на той час грала у Другій лізі. Але окрім «Візи-Вторми» Іван Васильович зараз ще тренує і дітей. А саме – вихованців команди «Надія-Прикарпаття». Про цю команду, а також про плани «Візи-Вторми» на наступний сезон та очікування від гри «Урагану» в новому чемпіонаті Екстра-ліги Іван Скіцко розповів у ексклюзивному інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України.
 

- Іване Васильовичу, як до Вас надійшла пропозиція стати тренером дитячої команди «Надія-Прикарпаття»?
- Коли я остаточно залишив «Ураган», до мене звернувся керівник «Надії-Прикарпаття» Роман Іванович Татумірак з пропозицією стати тренером юнацьких команд цього клубу. Але я одразу в розмові висловив кілька серйозних пропозицій. Серед них – забезпечення команд клубу формою та участь команд у всеукраїнських змаганнях з футзалу. Коли мої пропозиції були прийняті, я пристав до своїх обов’язків тренера «Надії-Прикарпаття».

- Наскільки, судячи вже з Вашого досвіду, відрізняється робота дитячого тренера від тренера професіональної команди?
- Однозначно, робота тренера дитячої команди відрізняється від роботи тренера професіональної команди. Коли ти працюєш з дітками, то тут, перш за все, приділяється увага роботі з м’ячем та розвитку навичок. А коли працюєш з професіональною командою, то там вже більше акцент робиться на фізичну, тактичну та психологічну підготовку. Я це вже знаю зі свого досвіду.

- Ви наразі працюєте тільки з однією віковою групою?
- У літній період ми об’єднали всіх в одну групу. Але восени у нас вже будуть команди у вікових категоріях U-13 та U-15. А у перспективі ми плануємо зробити команди ще у кількох вікових категоріях. Про це, до речі, ми теж розмовляли з паном Татуміраком. 

- Розкажіть, будь ласка, про «Надію-Прикарпаття» детальніше. Що з себе представляє ця команда?
- Переважна більшість наших вихованців – з периферії. Окрім того, у нас є плани створити на базі однієї зі шкіл спецклас, де талановиті хлопці мали б можливість і навчатись, і тренуватись. Наразі є також домовленість про співпрацю з івано-франківським осередком «Епіцентра», який буде спонсором нашої команди. Взагалі «Надія-Прикарпаття» - це проект, який робиться на перспективу, і це не буде команда одного дня. Планується незабаром створення команд в інших вікових категоріях, відповідно – будуть залучені до роботи нові тренери. Хочеться зробити «Надію-Прикарпаття» гідним та боєздатним колективом у вітчизняному дитячо-юнацькому футзалі.  

- У новому сезоні у віковій категорії U-16 стартує Дитячо-юнацька футзальна Екстра-ліга. «Надія-Прикарпаття» там братиме участь?
- Цього сезону, на жаль, ні. Ми зараз робимо основний акцент на категорії U-15 та U-13, де гратимуть наші команди. А от у наступному сезоні, можливо, і спробуємо свої сили у ДЮФЕЛ.

- Де «Надія-Прикарпаття» прийматиме своїх суперників по дитячо-юнацькому чемпіонату України?
- Основною домашньою ареною «Надії-Прикарпаття» ми плануємо зробити івано-франківський ФОК. Але іноді ми плануємо проводити свої матчі на майданчику Манежу Коледжу фізвиховання. 

- Враховуючи те, що Ви ще є головним тренером «Візи-Вторми», яка у новому сезоні дебютує у Першій лізі, чи можна передбачити те, що у перспективі талановиті гравці «Надії-Прикарпаття» поповнюватимуть склад «Візи»?
- Я думаю, що згодом вихованці «Надії-Прикарпаття» зможуть заграти не лише у «Візі-Втормі», а і в інших клубах Першої та Другої ліг, а також у Екстра-лізі. Все залежатиме від того, як ці гравці розвиватимуть свій футзальний талант.

- Раз ми вже заговорили про «Візу-Вторму», то хотілося б дізнатись: як зараз справи у цієї команди, і як вона готується до дебюту в Першій лізі?
- Керівники нашого клубу вже дали підтвердження, що ми виступатимемо у Першій лізі. Дуже важливий момент – ми зберегли кістяк команди. Але у той же час ми ще не знаємо, як нам планувати підготовку до старту в Першій лізі. Річ у тім, що більшість гравців наразі грає у великий футбол, дехто навіть грає у Другій лізі. Тому, підготовка до матчів футзальної Першої ліги в нас буде трохи не така, як я хотів.

- У новому сезоні Івано-Франківськ буде представлений у Першій лізі аж трьома командами. Чи можна сказати, що це місто наразі переживає новий футзальний бум, подібний тому, коли «Ураган» ставав чемпіоном України?
- Я думаю, що це дійсно буде футзальний бум. Одна команда гратиме в Екстра-лізі, ще три – у Першій лізі. А це означає, що у івано-франківських любителів футзалу буде вибір, куди і на кого піти. Водночас, я сподіваюсь, що це буде викликом і для інших івано-франківських команд, щоб вони прогресували та пробували свої сили на всеукраїнському рівні.

- «Візі-Втормі» по силах поборотися за призові місця у новому сезоні?
- Дуже важко зараз сказати. Знову ж таки – враховуючи те, що ми почнемо повноцінну підготовку до сезону незадовго до його старту, то наразі важко ставити подібні задачі. У Першій лізі всі команди – міцні та цікаві, тому легко нам, як дебютантам, однозначно не буде. Тим не менш, будемо сподіватись, що нам буде до снаги поборотися за місце у плей-офф.  

- Іване Васильовичу, минулий сезон Ви розпочали у якості головного тренера «Урагану», але потім пішли у відставку. Як проаналізуєте той проміжок часу, який Ви були головним тренером основної команди «драконів», починаючи з 2014 року?
- Однозначно, той проміжок часу, який я провів у якості головного тренера «Урагану», можна виділити переважно зі знаком «плюс». По-перше – ми створили боєздатний колектив. Учорашні дублери отримали дуже серйозний досвід, а деякі з них вже потроху стають лідерами основної команди. По-друге – в усіх турнірах, в яких «Ураган» брав участь – передсезонних, чемпіонаті та Кубку України – ми завжди грали до кінця. Майже в усіх матчах ми грали до останньої секунди, намагаючись здобути потрібний результат, особливо коли гра складалася не на нашу користь. По-третє – за цей час «Ураган» виховав багато гравців, які є кандидатами у національну та молодіжну збірні України. І це, я вважаю, є вагомим досягненням як клубу, так і Академії. З негативного відзначу хіба що розгромну поразку від «Енергії». Така команда, як «Ураган», не має права так програвати. Разом з тим, я дякую Богу за те, що доля надала мені можливість тренувати  «Ураган». За цей час я виріс як тренер, і тепер знаю, в якому напрямку маю рухатись далі.

- Чого, на Ваш погляд, не вистачило «Урагану» в минулому сезоні?
- В принципі, все складалося непогано. «Ураган» непогано йшов. Можливо, зміна тренера не пішла на користь команді. Коли я подав у відставку, а президент «Урагану» Олександр Бубен її прийняв, то була надія, що це піде на користь. Це – перший фактор. Другим фактором я вважаю нестачу часу в нового наставника для втілення своїх ідей, і команді, вочевидь, було важко перебудуватись. Однак, я думаю, що впродовж міжсезоння тренерським штабом «Урагану» були зроблені висновки, і Максим Павленко зможе втілити у життя свої задумки, які, сподіваюсь, дадуть позитивний результат.

- Дивлячись зараз за грою «драконів» не у якості їх наставника, чи можете Ви сказати, чого вболівальникам слід чекати у сезоні 2017/2018 р. р. від оновленого «Урагану»?
- Тут я би сказав, що не оновлений «Ураган», а оновлений тренерський штаб, який проводитиме свій перший повноцінний сезон, бо Максим Павленко прийняв команду посеред минулого сезону. Хоча у це міжсезоння повернувся Колток, а також прийшли три нових гравці, які молоді та голодні до перемог, та разом з тим – нинішній «Ураган» вже є досвідченим колективом, який цілком реально може позмагатися за медалі. Враховуючи те, що, на жаль, цього сезону в Екстра-лізі не гратиме «Локомотив», і те, що послабшала «Енергія», вважаю, що у підопічних Максима Павленка є великі шанси здобути один з комплектів нагород. Вірю, що так і буде.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.