ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. Такие разные похожие матчиЭкстра-лигаЕдуард Босенко: «Максим Павлюк хотів зустрітись у першому турі або з «ХІТом», або з «Продексімом»ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 2. LIVE!Экстра-лигаОлександр Бубен: «Зараз навряд чи можна ділити суперників на зручних та незручних»ТурнирыВ Одессе стартовал Кубок на призы В.И. ВодянаЭкстра-лигаЕкстра-ліга: відбулось жеребкування календаря нового сезонуТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. LIVE!Экстра-лигаЖеребкування календаря нового сезону Екстра-ліги. LIVE!Экстра-лигаП'ять спарингів та НТЗ: «Ураган» взяв курс на Литву і ПольщуКазахстанИгита: «Луизиньо фартовый человек, он приносит мне удачу»БеларусьБеларусь. Хроника межсезонья: и всё же без «Форте»ТурнирыТурнир в Гомеле. Представление соперников «Сокола»РоссияАлен Лович: «Очень рад вновь надеть спартаковскую форму»Сборная УкраиныОприлюднено список кандидатів до збірної на ЧС серед студентівЭкстра-лигаОфіційно: Юрій Когут – новачок «Урагану»ТурнирыМіжнародний турнір “LVIV OPEN CUP 2018”: календар змаганьСборная УкраиныИстория выступлений сборной Украины на чемпионатах мира среди студентовБразилия«Пато Футзал» – обладатель Кубка Бразилии-2018!Экстра-лигаИгорь Калинин: «Турнир в Румынии прошел на высшем уровне»ПольшаВадим Иванов: «Будем бороться за чемпионство»

Євген Іваняк і Сергій Бутенко – про перший матч фіналу чемпіонату Іспанії

Капітан збірної України та один з відомих українських тренерів розібрали епізод з другим забитим м’ячем «Мовістар Інтера»
 


У чемпіонаті Іспанії стартувала фінальна серія, у якій боротьбу за чемпіонство поведуть «Мовістар Інтер» та «Барселона Ласса». Як відомо, у першому поєдинку серії до трьох перемог гору взяв чинний чемпіон Іспанії – «Мовістар Інтер», який виграв у овертаймі з рахунком 4:2. І ця гра вже дала багато поживи для роздумів. «5х5» вдалося поспілкуватися з деякими відомими в українському футзалі людьми щодо фіналу. Особливо ми закцентували свою увагу на другий гол у виконанні «Мовістар Інтера», який на 17-й хвилині забив Борха. Своїми думками з нашим ресурсом поділились капітан збірної України Євген Іваняк та відомий футзальний тренер Сергій Бутенко.


 
Євген Іваняк, капітан збірної України:

– Захисник при такій розстановці повинен закривати лінію пасу на Борху і знаходитись на ігровій відстані від верхнього атакуючого гравця. Це складна позиція, там зазвичай стоять досвідчені захисники. У нас також часто так буває, але гравець оборони повинен був, швидше за все, грати не персонально, а по лініях.


 
Сергій Бутенко, екс-наставник «Юні-Ламану»:

 Захисник при такій розстановці повинен закривати лінію пасу на Борху і знаходитись на ігровій відстані від верхнього атакуючого гравця. Це складна позиція, там зазвичай стоять досвідчені захисники. У нас також часто так буває, але гравець оборони повинен був, швидше за все, грати не персонально, а по лініях. ню штангу, куди пройшов пас, і звідки Борха забив гол). При такій розстановці оборони атака має перевагу.
 
Як потрібно було розставити оборону правильно? Адже штрафний був між боковою і центром, а по діагоналі метрів десять. Один гравець мав би бути нерухомий у «стінці», другий - в уступі на ближній штанзі з суперником, третій - в уступі на дальній штанзі та відповідати за гравця, який забивав гол, а четвертий – там, де і стояв: у центрі, закриваючи короткий пас у центральну зону. Все перекрито, залишається прямий удар, який воротар добре бачить. Я не стверджую, що при такій розстановці не може бути гола, але вона найправильніша, і шансів забити набагато менше. Пако Седано, очевидно вважав прямий удар найнебезпечнішим у даній ситуації і поставив двох гравців, свідомо загнавши гравця в центрі в проблему: або нижче опуститися, перекриваючи проникаючий пас на дальню штангу, або накривати удар з в разі короткого пасу. А гравець на м'ячі чітко просік це, що суперник смикається, намагаючись самотужки перекрити дві позиції, і дав щільний пас.
 
Цей гравець трохи не дотягнувся, щоб перекрити пас, і якби цей пас був відданий трохи слабше, то він, можливо, встиг би накрити потенційну загрозу. Нікому не нав'язую свою думку, але основне: при «стандарті» з десяти та більше метрів для захисників важливо не заганяти себе в позицію, при якій суперник завідома матиме перевагу в кількості гравців, які в динаміці. У «Барселони» два гравця в динаміці і два стоять у «стінці», у статиці. При їх розташуванні у «Інтера» один гравець на м'ячі який, на початку атаки, але і він не в статиці. Він після своєї першої дії може піти у взаємодію, але ми його віднесемо до статичних гравців. І ще три гравці в динаміці готові включиться в будь-яке продовження награної дії. Навіть при такому розкладі у оборони мінус один гравець у динаміці, а якщо приплюсувати гравця на м'ячі взагалі мінус два гравці в динаміці. Ось і думайте, яка розстановка правильніша: та, яку вибудував воротар або та, яку я запропонував.
 
Артем Терентьєв,
«5х5» 

Фото: Liga Nacional de Fútbol Sala

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.