Футзал в миреЧемпіонат світу серед студентів: де дивитись?ТурнирыТурнир в Гомеле. День 3. Все по местамФутзал в миреВиктор Кравцов: «Матчи на Кипре проходят как праздник»ТурнирыКиївський ХІТ – переможець IХ Кубка Водяна!Экстра-лигаСпаринги: «Ураган» обмінявся перемогами з чемпіоном ЛитвиКазахстанСергей Коридзе: «С лучшими игроками всегда интересно работать»КазахстанДуглас – лучший футзалист Казахстана сезона-2017/18Экстра-лига«Енергія» – «Heiro» 9:1. Впевнена перемога у першому матчі у ПольщіТурнирыТурнир в Гомеле. День 2. Ничья лидеров и крупная победа «Сокола»Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Я щасливий бути учасником нового сезону»Экстра-лигаВолодимир Валявка: «Як на мене, то краще перший матч чемпіонату грати на виїзді»Женский футзалОлег Шайтанов: «Ми зробили все, щоб привести дівчат до єдиного рівня готовності»Женский футзалЖіноча збірна України зіграє з ПольщеюТурнирыКубок на призы В.Водяна. День 2. В финале – ХИТ и кишиневское «Динамо»Экстра-лига«Продэксим» в первом матче межсезонья обыграл венгерский «Nyírgyulaj KSE»ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. Такие разные похожие матчиЭкстра-лигаЕдуард Босенко: «Максим Павлюк хотів зустрітись у першому турі або з «ХІТом», або з «Продексімом»Экстра-лигаОлександр Бубен: «Зараз навряд чи можна ділити суперників на зручних та незручних»ТурнирыВ Одессе стартовал Кубок на призы В.И. ВодянаЭкстра-лигаЕкстра-ліга: відбулось жеребкування календаря нового сезону

Євген Москвін: "Чемпіонат Екстра-ліги мені не цікавий" (частина 1)

Євген Москвін – відома постать в українському футзалі. Хто цікавиться грою 5х5, той у представленні цього гравця аж ніяк не потребує. Успішна кар’єра серед гравців-професіоналів для Євгена уже завершилася, однак свою техніку, майстерність та досвід цей гравець демонструє уже на аматорському та ветеранському рівнях. У першій частині інтерв'ю Євген розповів про ветеранську кар’єру спортсмена та плани майбутнє.  
 

– Євгене, Ви брали участь у чемпіонаті України серед ветеранів (40+), який відбувався у кілька етапів. Наскільки для Вас було несподіваним бачити у цих змаганнях велику кількість уже екс-професіоналів? 

– Не скажу, що це було несподіванкою, адже за час своєї кар’єри доводилося грати з цими людьми не лише пліч-о-пліч, а й проти них. З радістю їжджу на матчі ветеранів. Це не лише матчі, а й можливість побачити друзів. Звісно, швидкості там не ті, що були колись, але радує те, що команди грають у комбінаційну гру, від чого у такому віці отримуєш лише задоволення. 

– Як Вам організація цього турніру?  

– Враховуючи яка ситуація в країні, на даний момент жодних нарікань нема. Особлива подяка Олександру Королю, який зумів усе організувати. Окрім того, хочеться подякувати спонсорам, які в нелегкий час утримують команди.  Щодо ігор, то, звісно, що буваю невдоволеним. Можливо, симпатії до тієї чи іншої команди в арбітрів є, але так, щоб хтось когось «вбивав», цього не було. 

– Кажуть, Ви уже завершили виступи за команду «Володимирівка». 

– Так, на даний момент я прийняв рішення не продовжувати угоду з цією командою. 

– Як виник варіант з «ТВД» і чому прийняли рішення грати саме за цю команду? 

– Не приховую, що давно хотів грати за команду зі Львова, а тут зателефонував Леонід Маковський, і запросив у свою команду. Довго думати не став і прийняв цю пропозицію. До слова, свого часу виступав за багато команд, а от за ТВД не грав ніколи. Запрошення в цю команду завжди залишалися на рівні чуток. 

Уже зовсім скоро їду на Кубок України з новою командою й буду сподіватися, що зможу їй допомогти. 
 

– Окрім переходу в «ТВД», мабуть, були пропозиції від інших ветеранських команд. 

– Так, але нехай це залишиться при мені. Хотів грати за львівську команду і нарешті моя маленька мрія здійснилася. 

– Кілька слів про «Княжий ринок». Минулого сезону Ваша команда посіла друге місце у другій лізі України. Чи задоволені таким результатом? 

– Особисто для мене як тренера - це дуже хороший результат, враховуючи той факт, що перед фіналом чотирьох у нас не було тренувань. Фінальну гру пропускав один із ключових гравців Назар Яцишин, окрім того, я також був травмований. Зважаючи на усі проблеми, які були в команді, це був хороший результат. Вдячний всім, хто долучився до цього успіху. 

– Чи будете надалі тренувати «Княжий Ринок»? 

– Це покаже лише час. Наразі не готовий дати відповідь на це питання. 

– На даний момент Ви граєте за відроджений «Тайм», щоправда уже аматорський. Які перспективи у цієї команди?  

– За цю команду мене запросив грати президент Роман Кедик, з яким у мене хороші стосунки. Завершиться сезон, сядемо за стіл і будемо думати як рухатися далі. Якщо в загальному, то поки є здоров’я, готовий грати і за ветеранів, і за аматорів. 

Чи розглядаєте Ви як досвідчений тренер пропозиції від серйозних клубів? Чи надходять вони?  

– Не буду лукавити, коли скажу, що окрім футзалу маю бізнес, тому якщо і розглядатиму пропозиції, то вони мають бути серйозними у плані фінансів. Якщо кудись і поїду, то так, щоб ці умови задовольняли не лише мене, а й мою сім’ю. 

– Повернімося до змагань ветеранів. Чи є, на Вашу думку, команди з чемпіонату України (40+), які б не загубилися серед професіоналів, скажімо, у першій лізі?

– Якщо з усіх ветеранів зробити одну команду, то щось із цього вийшло б. Екстра-лігу б не потягнули. Все-таки одного досвіду забракне. Швидкості у нас уже не ті. 

– У порівнянні з тими роками коли Ви грали на найвищому рівні в Україні, наскільки змінився сучасний футзал у нашій країні? 

– Він однозначно змінився. Колись гра «5 на 5» була більш комбінаційна. Зараз команди думають у першу чергу про результат і аж ніяк не про видовище. Іншими словами, у першу чергу команди думають як не пропустити, а як не забити.  

– Якби очолили команду Екстра-ліги, то що б змінили у першу чергу? 

– У першу чергу попросив би у президента рік, щоб команда зігралася, а тоді ставив завдання. Гравцям потрібен час, щоб зрозуміти психологію тренера і змінити власну. В мене бувало таке, що на тренуваннях люди робили одне, а от в іграх у них нічого не виходило. Усе це на рівні психології. 
 

– З футзальної карти України зник харківський «Локомотив». Хто,  на Вашу думку, боротиметься цього року за медалі? 

– Оскільки не стало такої потужної команди як «Локомотив», можна сказати, що рівень чемпіонату України знову впав. Особисто я завжди переживав і буду переживати за «Енергію», але все залежить від того як команда підготується до плей-офф. Показати себе має «Ураган» і очікую результату від «Кардиналу-Рівне» - уже настав час цій команді вистрелити в Екстра-лізі.  

– Чи зможе хтось нав’язати боротьбу «Продексіму»? 

– Все залежить від того, як тренери підготують команди до плей-офф. Живий приклад - київський «ХІТ». Чемпіонат провели рівно, а в іграх на виліт щось пішло не так. 

– Чи зможе щось показати «Продексім» у Кубку УЄФА? 

– А чом би й ні? Керівники цього клубу взяли для єврокубків Роніньо. На відміну від наших гравців, легіонери не бояться помилитися. Хоча, як виступлять херсонці в Кубку УЄФА, покаже час. Бажаю їм лише перемог. Зі своєї групи вони можуть вийти.    

– Чи буде для Вас цікавим майбутній футзальний сезон в Екстра-лізі? 

– Особисто для мене - ні. Рівень чемпіонату України, на жаль, з кожним роком падає і цей не стане винятком. Чемпіонат Екстра-ліги став для мене нецікавим. Не зважаючи на це, у новому сезоні буде дуже багато цікавих матчів від яких мають виграти лише вболівальники. Сезон тільки розпочинається, а це означає, що усі інтриги та сенсації ще попереду. Хотілося б побажати командам, щоб вони грали для вболівальників, а ті, до слова, заповнювали зали так, щоб яблуку не було де впасти. 

Друга частина: Євген Москвін: «У футзал прийшов з волейболу»

Богдан Пастернак, Ігор Воробій спеціально для futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.