ВетераныВетераны. День 3РоссияЕвгений Куксевич: «Постараемся своей игрой привлечь болельщиков на трибуны»Женский футзалЄвро-2019 з футзалу серед жінок: збірна України здобула вольову перемогу над командою БілорусіКиевПозачергова конференція ФФзКВетераныВетераны. День 2Экстра-лига"Кардинал-Рівне" розпочинає чемпіонат із впевненої перемогиЖенский футзалЧемпіонат Європи серед жінок. Основний раунд. Україна – Білорусь. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2019 серед жінок. Основний раунд. День 2. LIVE!Чемпионат ЕвропыЧемпіонат Європи серед жінок. Огляд матчів першого ігрового дня (+ відео)Экстра-лигаЖитомирський ФК ІнБев презентував оновлену команду Екстра-лігиЭкстра-лигаЕкстра-ліга. 1 тур. «Енергія» – «Кардинал-Рівне». АнонсЧемпионат ЕвропыУкраїна - Угорщина - 4:4. Післямова + ВІДЕОБеларусь«УВД-Динамо» представляет: Владимир БобылевРоссияСергей Абрамов: «Стараюсь передавать опыт молодым игрокам»Экстра-лигаФК «Эпицентр К Авангард»: в новый сезон – с обновлённой эмблемой!Женский футзалЖіноча збірна України з футзалу розпочала свій виступ у відборі до Євро-2019 із драматичної нічиєїЖенский футзалЄвро-2019 серед жінок. Основний раунд. День 1. LIVE!Экстра-лигаСК “Сокіл” поповнив свій склад трьома новими гравцямиВетераныВетераны. День 1Чемпионат ЕвропыЄвро-2019 серед жінок. Основний раунд. Казахстан – Білорусь – 0:8

Євро-2019 серед жінок. Основний раунд. Казахстан – Білорусь – 0:8

У першому поєдинку Основного раунду чемпіонату Європи Білорусь громить Казахстан

У першому поєдинку Основного раунду чемпіонату Європи зустрілись збірні Казахстану та Білорусі. Враховуючи те, що білоруски вже мали певний досвід гри на такому рівні, оскільки вже грали у Попередньому раунді, то саме підопічні Сергія Треско вважались фаворитами цього поєдинку. А от збірна Казахстану вважалася своєрідною «темною конячкою».

Білоруські футзалістки одразу заволоділи ініціативою, і вже наприкінці стартової хвилини матчу Попова відкрила рахунок у звітному протистоянні. Це, звичайно, було схоже на ефект грому серед ясного неба для казахстанських футзалісток, які намагались прийти в себе після швидкого пропущеного голу. Варто сказати, що вони дуже швидко спробували відповісти, однак удар Садвакассової мети не досяг. А тим часом білоруські футзалістки продовжували контролювати хід гри, і в одному з епізод мала забивати Слесарчук. А на 5-й хвилині Власова отримала червону картку за гру рукою у своєму штрафному. Цим вона завадила польоту м’яча у ворота, тому вилучення було справедливим. А Лінник без проблем реалізувала пенальті. Тут же Каражанова могли забити у відповідь, однак Воскобович зреагувала на цей удар. Однак, вже згодом Лінник оформила дубль, і рахунок став 3:0 на користь збірної Білорусі. На цьому проблеми для збірної Казахстану не закінчились. Вже за кілька миттєвостей рахунок став 4:0, і наставнику казахстанської збірної Наталії Івановій нічого не залишалось, окрім того, як взяти тайм-аут.

Втім, і він не допоміг Казахстану, адже білоруски продовжували володіти як територіальною, так і ігровою перевагою. І за такого перебігу подій не було видно, за рахунок чого казахстанські футзалістки могли бодай би трохи відновити інтригу в матчі. Так, у них було кілька ударів по воротах Воскобович, однак для голкіпера збірної Білорусі вони були легкими. Ще однією проблемою казахстанської команди були фоли. Вони вже на 12-й хвилині назбирали п’ять порушень, тому в будь-який момент могли привезти собі дабл-пенальті. І на 15-й хвилині у ворота збірної Казахстану таки був призначений 10-метровий, але Кубічна не змогла його забити. А вже незабаром Попова зробила рахунок 5:0 на користь збірної Білорусі. Більше того – підопічні Сергія Треско не думали зупинятись. Вони вже потроху стали розігрувати свої атаки «до вірного», намагаючись завезти м’яч у ворота Айтекової. Хоча варто віддати належне підопічним Наталії Іванової. Наприкінці першого тайму вони створили кілька небезпечних моментів, але
Айтекова рятувала свою команду від пропущеного голу.

З початком другого тайму казахстанські футзалістки почали більш активно йти на ворота збірної Білорусі. І це змусило вступити кілька разів у гру Ботяновську, яка після перерви захищала білоруські ворота. У підопічних Наталії Іванової було дуже велике бажання «розмочити» рахунок, тому вони йшли на ворота своїх суперниць з великою наполегливістю. Однак, м’яч вперто не йшов у ворота збірної Білорусі. А в одному з моментів Кіргізбаєва влучила у штангу. І це, мабуть, на той час був найнебезпечніший момент у збірної Казахстану за всю гру. За свої нереалізовані моменти збірна Казахстану отримала покарання на 27-й хвилині, коли спочатку Попова, а потім Лінник оформили по хет-трику.
Однак, знову віддамо належне казахстанським футзалісткам, які тут же могли забити. Турбибекова вже обіграла Ботяновську та нанесла удар по порожніх воротах, однак там вчасно опинилася Лінник, яка винесла «круглого» з «рамки».

Трохи згодом Лінник ще раз майже в ідентичній ситуації ще раз врятувала Білорусь від пропущеного голу, за що зірвала оплески від трибун Палацу спорту «Будівельник». А вже у середині другого тайму рахунок став 8:0 після влучного удару Пельовіної. Не сказати, що після цього пропущеного голу атакувальний запал казахстанок вщух, але те, що він трохи ослабнув – це факт. І якби білоруски цим користались, менше помиляючись у передачах, то, можливо, рахунок давно став би ще більшим. Більше того – вони навіть почали собі дозволяти не забивати у простих ситуаціях.

Поступово обидві команди вже догравали поєдинок, переможець якого вже давно був визначений. Збірній Казахстану так і не вдалося забити бодай би «гол престижу», а от збірна Білорусі стартувала з прогнозованої перемоги на класі.

Казахстан – Білорусь – 0:8
Голи: Попова (1, 16, 27), Лінник (5 – з 6-метрового, 7, 27), Пельовіна (8, 30)
Казахстан: Айтекова – Каражанова, Огай, Садвакасова, Кубайбергенова – Карібаєва, Турлибекова, Кіргізбаєва,Власова - Комарова
Білорусь: Воскобович (Ботяновська, 21)  – Лінник, Луцкевич, Кубічна, Попова – Харланова, Панлюц, Пельовіна, Слесарчук – Буйко, Шациленя
Вилучення: Власова (5)
На 15-й хвилині Кубічна (Білорусь) не реалізувала 10-метровий (мимо).
Артем ТЕРЕНТЬЄВ, спеціально для
Асоціації футзалу України
Фото: Павло КУБАНОВ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.