Экстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»Лига чемпионов УЕФАДенис Абышев: «Абрамовичу дали карточку ни за что»Лига чемпионов УЕФАИван Милованов: «Выправили ситуацию после перерыва»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. INTER (Донецьк) – Бастіон (Львів). Анонс

Колишні гравці збірної України та тренери згадують


Колишні гравці збірної України згадують найяскравіші події чемпіонатів Європи і напучують збірну у Бельгію.

1. Що Вам найбільше запам'яталося з участі на чемпіонатах Європи?
2. Які Ваші побажання нашій збірній перед стартом у Бельгії.



Олег Шайтанов, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник трьох ЧЕ (2001, 2003, 2005)
1. Такі події в житті футзалістів, як чемпіонати Європи, залишаються в пам'яті назавжди. Ти наче потрапляєш у «футзальний рай», де зібрані кращі збірні і гравці Європи. Зовсім інший рівень організації і інтересу до турніру як у глядачів, так і у ЗМІ. Особисто мені запам'яталося: у складі команди, представляти Україну на таких змаганнях і, на жаль, два «гірких» фінали у 2001 і 2003 роках. 
2. Проявити кожному гравцеві і тренеру, і всій команді в цілому, свої найкращі якості і повернутися на Батьківщину з високо піднятою головою.

Сергій Корідзе, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник трьох ЧЕ (2001, 2003, 2005)
1. Всі три чемпіонати запам’яталися позитивно. Це велике свято брати участь у фінальних стадіях, тому усе, що стосується ЧЕ залишило приємні спогади.
2. Нашій збірній, звісно ж, бажаю успіху, а також, щоб показали хорошу гру. Якщо буде хороша гра, то думаю, що наші хлопці зможуть добитися і хорошого результату. Який результат хороший? Основне завдання мабуть вийти з групи, а далі по ходу турніру будуть ставитися нові завдання.

Євген Варениця, віце-чемпіон Європи 2001 р.
1. Те, що у нас був класний колектив. Наша команда була як єдине ціле, ми мали супергравців. Тоді була відмінна обстановка.
2. Побажаю перемог, трошки фарту і спортивного щастя, а також вийти принаймні у півфінал.

Віталій Брунько, віце-чемпіон Європи 2003 р., учасник двох ЧЕ (2003, 2005)
1. Мені запам’яталася сама атмосфера проведення чемпіонатів. Там зовсім інший, ніж, грубо кажучи, у чемпіонаті України. А також те, що ми завжди боролися за медалі.
2. Хотів би побажати виступити якомога краще. Надіюся, що вони все ж таки зможуть поборотися за медалі на цьому чемпіонаті і зламають традицію останніх чемпіонатах, коли ми не можемо виграти золоті, срібні чи бронзові нагороди.

Владислав Корнєєв, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник трьох ЧЕ (2001, 2003, 2010)
1. Звісно, фінали запам’яталися з не дуже доброго боку, бо не вдалося виграти. Все одно, завжди запам’ятовується перше місце. У нас було два фінали, а першого місця так і не досягли. Це стосовно результатів, а так, то атмосфера і організація чемпіонату, обстановка в команді, стосунки з хлопцям. В принципі це все давненько було, але цікаво.
2. Будемо дивитися, уболівати. Успіху, удачі, фарту, бо весь час не щастить. Якщо чесно, то у нас постійно нормальні групи для старту. Практично завжди виходимо з групи і жереб непоганий. Так що трохи удачі і так, щоб гравці один за одного переживали, ставилися нормально, забули про те, що відбувається у клубах. Приїхали у збірну – значить приїхали.

Федір Пилипів, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник трьох ЧЕ (2001, 2003, 2005)
1. Те, що у нас завжди була непогана збірна. Ми мали добре поставлену командну гру і з оборони дуже добре вибігали в атаку, забивали гарні голи. Головне, що організація в самій команді була на високому рівні. Ми їхали на турніри вигравати тільки найвищі нагороди.
2. Головне, щоб добре виступили. Нехай у перших іграх не хвилюються, а виходять і спокійно роблять свою роботу, як вони це вміють. Щоб молоді хлопці не нервували – у них ще все попереду. Думаю, що у нашої збірної усе вийде, бо команда-то не погано і молодь хоче усім довести, що як би там не було, а збірна зараз хороша. Треба довести, що в Україні теж є хороший футзал – так воно в принципі і є. Малюнок гри у збірної є і потрібно реалізовувати ті моменти, які будуть створюватися.

Олексій Кудлай, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник трьох ЧЕ (2001, 2003, 2005)
1. Результат, перемоги, те, що ти виступаєш за свою країн - відчуваєш це під час гімну і воно додає сил. Не можу не відзначити високий рівень збірних, окремих гравців і організації цих турнірів. У таких форумах завжди хочеться брати участь, перемагати і знову на них приїжджати. 
2. Хочу побажати нашій збірній перемог, зіграти в головному матчі цього турніру, вірити в себе і заслужити своїм бажанням і працею удачу, якої не було на останніх чемпіонатах світу та Європи.

Раміс Мансуров, віце-чемпіон Європи 2001 р.
1. Найбільше запам’яталася атмосфера, яка панує на таких форумах. Ну і, звісно ж, вдалий виступ, який був у Москві у 2001 році. А також атмосфера безпосередньо у збірній – вона завжди пам’ятна. У нас був доброзичливий мікроклімат і мабуть це головне.
2. Побажання тільки одне – досягти якомога кращого результату. Що ж до суперників, то можливо навпаки цікаво зіграти з сильними командами – Іспанією, Росією. З росіянами ще якось доведеться зіграти, а з іспанцями ж тільки на таких формах. З ними цікаво грати, щоб перевірити себе на тлі сильних суперників. Бажаю всього найкращого, щоб усе вдало склалося для збірної. Будемо уболівати і тримати кулаки.

Олександр Косенко, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник трьох ЧЕ (1996, 2001, 2003)
1. Запам’яталися два фінали. Ну це не дуже хороші спогади, бо ми їх програли. А от з позитивних моментів те, що ми португальців обіграли, італійців пройшли – такі моменти не забуваються.
2. Бажаю хлопцям повернутися принаймні з якимось комплектом нагород і чим вище буде їхня проба, тим краще. Я думаю, що це в їхніх силах і цілком реально, якщо будуть виходити на кожну гру з повною самовіддачею.

Ігор Москвичов, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник трьох ЧЕ (1996, 2001, 2003)
1.) Звичайна річ, атмосфера. Все ж таки, чемпіонат Європи – це такий захід, який хоч і проводиться частіше, ніж чемпіонат світу та все ж. Це такий форум, на якому виступають усі кращі команди. Ну банальна відповідь – п’єдестали пошани, особливо перший, коли ми у півфіналі обіграли італійців – це було щось. Ми на той момент вважали, що це нездоланний бар’єр. Тоді ще не було футзальних шкіл. Ми виросли на базі футболу і досягнути таких результатів було нереально. Після тієї нічиї команда повірила у свої сили і зрозуміла, що нас важко зупинити. Проте, на жаль, іспанці зупинили. Тож найбільше мені запам’яталася саме ця перемога по пенальті.
2. Хочу побажати збірній виступити якнайкраще. Чому? Рейтинг нашого футзалу, як в Європі, так і у світі трошки падає, тому хочеться побажати, щоб вони йшли тією ж стежиною, що й ми. Щоб вони звернули увагу на цей вид спорту, що він завжди приносить хороші результати і щоб ми дивилися вперед з оптимізмом. Футзал – це вид спорту, який прогресує як в Україні, так і в усьому світі. Побажаю просто перемоги або хоча б п’єдесталу, щоб порадіти за хлопців, тих тренерів, які в клубах і в збірній вчать гравців, щоб показати, що функціонери недаремно їдять свій хліб. Ми повинні йти вперед у світле майбутнє футзалу.

Василь Сухомлінов, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник чотирьох ЧЕ (2001, 2003, 2005, 2007)
1. У збірній завжди була чудова обстановка. Були дружні амбіційні хлопці і завжди ставилися максимальні завдання. Ми завжди намагалися битися до самого кінця і вигравати. У збірній ніколи не було песимістів, а були зібрані люди, котрі були настроєні на перемогу. Наша збірна славилася саме колективом – тим, що всі були один за одного. Ніхто не був одноосібником – усі були рівні, як в житті, так і на полі. Звісно, коли поверталися з медалями, то було вдвічі приємніше.
2. Особисто я вірю в нашу молоду збірну і її тренерів. Хочу їй тільки побажати удачі. В принципі хочеться, щоб першочергове завдання – вихід з групи - було виконане. В подальшому наші гравці відчують смак перемог і тоді вже як мінімум до фіналу. Хотів би побачити Україну у фіналі, а там вже «останній бій - найважчий». А у фіналі 50/50 і в останній грі удача може посміхнутися будь-якій збірній. Думаю, що якщо не потрапимо на Росію, то португальців по силам обігравати – це моя думка. Певно вона не об’єктивна, але я наразі слідкую за футзалом в Україні, і мені здається, що він прогресує, от тільки мало команд, на жаль. Відповіддю на те прогресуємо ми чи ні стане результат збірної. Якщо потрапимо на Росію чи Іспанію, то буде дуже важко, а з іншими збірними Україні грати і вигравати по силам. Грати можна з будь-якою збірною. Якщо ми заслуговуємо на хороший результат, то і Бог допоможе, а якщо ні, то на що напрацюємо – те і буде.

Віталій Чернишев, віце-чемпіон Європи 2001 р.
1. Сам чемпіонат Європи, було багато сильних команд та і наша збірна була серйозно підготовлена. А найбільше за все запам’яталася серія післяматчевих пенальті з Італією, де ми мали шанс потрапити у фінал і використали його.
2. Вдало виступити, проявити себе, а також, щоб удача повернулася лицем до нашої команди і Україна добилася хороших результатів та якомога далі пройшла по турнірній сітці.

Олег Безуглий, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр., учасник трьох ЧЄ (1996, 2001, 2003)
1. Настрій, командна гра. В ті часи, коли я грав, команда була добре укомплектована. Ми билися і боролися за медалі. Тренером була поставлена задача і ми її виконували.
2. Усе наше покоління:Москвичов, Корідзе, Мельніков, Косенко – заслужені люди. Коли я закінчив грати за збірну, то кожні два роки чекаю чемпіонат Європи чи світу і сподіваюся, що наша збірна здивує. Хочу сказати футзалістам, що вже час хоча б потрапляти у четвірку. Довго чекаю і ніяк не можу дочекатися. Щиросердно уболіваю і дуже переживаю за хлопців. Є й інші питання - хто тренер і який підбір виконавців беруть, але це вже не до мене. Я, як футзальна людина, завжди переживаю, дивлюся, відслідковую і чекаю з нетерпінням цього свята, що почнеться.

Георгій Мельніков, віце-чемпіон Європи 2001, 2003 рр.
1.Запам’яталося те, що ми досягали хороших результатів. На першому чемпіонаті Європи 1996 року я ще не грав, у 1999 році ми на нього не потрапили, а потім, коли потрапили на наступний і приїхали в Москву, то поставили собі ціль – медаль.Ми досягнули дуже високого результату і виконали поставлені завдання. Це був великий крок уперед для кожного із нас зокрема і для українського футзалу загалом. 
2. Перш за все настроїтися, зціпити зуби, виконувати свою тактику, як це колись робили ми – дуже строго від оборони. Бажаю воротарям якомога успішніше виконати свою функцію. Також не треба боятися ніяких суперників, ніяких авторитетів – усіх можна обігравати і іспанців теж. Нам це не вдалося, але треба ставити ціль, що ми можемо з ними грати. Всіх інших теж не можна скидати з рахунків, але треба прагнути перемагати. Треба, щоб кожен сам у собі був трошки впевненіший.

Станіслав Гончаренко, віце-чемпіон Європи 2001 у складі тренерського штабу збірної України
1. Мені по життю весь час згадується колектив, з яким тоді довелося працювати. Найголовніше – це дві речі, які привели до успіху. Перше - атмосфера у самому колективі, починаючи з першого дня підготовки до чемпіонату Європи і закінчуючи останньою грою. В той час були зібрані дуже талановиті і правильні по духу футбольні люди. І друге - практично у кожного, хто тоді був зібраний у збірній, було футбольне минуле – справжнє зі школою підготовки. Є таке поняття «людина зі школою». А стосовно перипетій самого чемпіонату запам’ятався півфінал з італійцями, коли ми вистояли і виграли по пенальті. Особливо мені запам’ятався несправедливий гол у фіналі. Таке враження, що перед тобою закрився увесь світ. Це сталося у другому додатковому таймі і м’яч вводився якраз біля нашої лави запасних. Ці дві події мені запам’яталися на все життя - гра з Італією, яка є цілою книгою і цей гол. Так, я пам’ятаю гол Мельнікова з невеликим рикошетом, але на все життя у пам’яті відклався пропущений м’яч, який перекреслив наші сподівання на здобуття звання чемпіонів Європи.
2. На таких чемпіонатах люди перемінюються, виростають у професійному ставленні до всіх нюансів підготовки і самої гри, стають набагато відповідальнішими. У кожного спортсмена нечасто бувають такі форуми. Це віха для багатьох гравців, які туди поїдуть, наприклад для Рогачова чи Павленка. Можливо це для них останній шанс, тому самовладання, витримки, великого натхнення і не тільки довірятися фарту, а виходити розміреними і з правильним розрахунком.

Олег Солодовник, учасник ЧЕ-1996,віце-чемпіон Європи 2001 у складі тренерського штабу збірної України
1. Чемпіонат Європи є чемпіонат Європи – там зустрічаються кращі команди Старого світу, які пройшли відбір, так що слабких команд там не буває. Я вважаю, що така подія дозволяє рости у майстерності кожному гравцю і це була честь грати за збірну України. Згадується як ми обіграли Нідерланди і посіли 5-ту сходинку. (спогади як гравця)
2. У нас тоді була дуже хороша плеяда гравців і ми виїхали на тому багажі, який був коли у Москві стали срібними призерами. Додалися тільки Ситін, Дейнега і Брунько, так що команда була така сама. Була велика радість, що ми зайняли друге місце. Та плеяда, яка була, є найсильнішою за всю історію збірної, хіба що можна ще згадати ЧМ-1996, коли сяяли брати Усаковські. (спогади як тренера)
3.Буду уболівати за збірну, щоб вона вдало виступила. Треба виходити з групи, а далі Португалія чи Росія, а це вже без різниці, бо це чвертьфінал. Перш за все бажаю, щоб у хлопців було менше травм і тренери мали хороший вибір серед гравців.
Андрій Гулій

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.