ЛьвовПерша ліга Львова з футзалу: тріумф «Інстал-Плази» Чемпионаты Европы29 вересня відбудеться жеребкування фінальної стадії Євро-2018ВетераныЄвген Москвін: "Чемпіонат Екстра-ліги мені не цікавий" (частина 1)ТурнирыLviv Open Cup-2017: перший трофей для «Урагана»Аматоры«Agilie» (Дніпро) – переможець всеукраїнського турніру чемпіонів ІТ-Ліг з футзалуМеждународный футзалДмитрий Литвиненко: «Летом волейбольный Локомотив звал меня к себе»Женский футзалЮлія Форсюк: «Свій другий шанс з "Бурелою" я не втратила»Сборная УкраиныЗбірна України зіграє з італійцями у ХарковіЛьвовГранд-ліга Львова: нагороди знайшли переможців (+ відео)ТурнирыКубок Губернатора: ХИТ завоевывает главный приз! (+ видео)Первая лига "АРПИ" возвращает футзальную славу в ЗапорожьеПервая лига НФК «Ураган» і Коледж фізичного виховання представили команду «дублю»ТурнирыКубок Губернатора-2017. День 3. LIVE!Турниры“Futsal Masters-2017”. День 4. LIVE!!!Турниры"LVIV OPEN CUP-2017". День 4. Огляди матчівТурнирыBeyer Futsal Masters 2017: «Сокил» завершил турнир победой над «Ильвесом»ТурнирыКубок Губернатора-2017. День 2. LIVE!Турниры"LVIV OPEN CUP-2017". Фінальні матчі. LIVE!Турниры“Futsal Masters-2017”. День 3. LIVE!!!ТурнирыКубок Губернатора-2017. День 1: триллер от ХИТа и "Титана-Зари" и волевая победа АРПИ (+ видео)

Кубок Свободи-2017: короткі підсумки

У Хмельницькому завершився один з перших передсезонних турнірів в Україні. Практично всі команди вперше отримали ігрову практику і тому ще зарано робити якісь глибокі висновки, але певні тенденції вже проглядаються. 
 

Ураган (Івано-Франківськ): сплав молодості і досвіду

Франківська команда продемонструвала на турнірі не тільки хороший рівень фізичної готовності, але й тактичну гнучкість, адже вдало підлаштовувалася під різні стилі суперників. Втім, цілком заслужена перемога на Кубку Свободи не може затьмарити деякі проблеми, як-от психологію зрілих гравців (ну не можемо ж ми назвати молодими тих, у кого за плечима не менше двох повноцінних сезонів в Екстра-лізі). Навіть у футзалі рідко коли можна відігратися з рахунку 0:5, але "Титан-Зоря" у матчі з "Ураганом" продемонстрував, що все можливо. У напруженій ситуації більшість "драконів" занервувала і вмить забула все те, що давало результат у першому таймі. У цій ситуації вагоме слово взяв той, від кого цього і чекають, - Андрій Сімка. Втім, у минулому сезоні подібні ситуації часто відбувалися без щасливого кінця, так що у тренерського штабу "Урагану" вистачить роботи до старту нового сезону. Новачки поки що виглядають "сирими" і їм бракує зіграності за винятком не зовсім новачка Романа Колтка, який готовий рятувати ворота тут і зараз, але видно, що під час сезону їм цілком до снаги підсилити команду. 

Сокіл (Хмельницький): плацдарм для майбутнього 

Ще одна команда, яка продемонструвала хороший рівень фізичної готовності. Загалом це й не дивно, адже "соколята" почали підготовку на тиждень раніше за інші клуби. Навіть попри літні кадрові втрати обидві четвірки хмельничана проявили себе з найкращого боку, от тільки у фіналі назовні вилізла одна з проблем цього колективу - відсутність лави запасних. У матчі проти "Урагану" "Соколу" просто не було ким підсилити гру, а якщо ще згадати, що за спинами двох четвірок сидять зовсім юні гравці без будь-якого досвіду, то можна зробити висновок, що пройти цим складом весь сезон буде надзвичайно важко. Якщо проводити аналогії з автомобілебудуванням, то Роман Ковальчик створив БМВ, от тільки у нього зовсім немає запасних деталей, і якщо на шляху щось зламається (травми, дискваліфікацї тощо), то полагодити машину буде просто нічим.

ВРЗ (Гомель): український легіон в дії

На жаль, білоруси приїхали на Кубок Свободи без двох провідних виконавців (серед яких і Євген Клочко), тому оцінити їхню силу повною мірою не вдалося. Загалом "вагоноремонтники" справили хороше враження, якщо абстрагуватися від матчу з "Соколом", де у них з перших хвилин все пішло не так. Як і очікувалося, на провідних ролях у білоруському клубі українські гравці, які більшою мірою і "роблять гру". Навіть якщо і робити знижку на початок підготовки, можна сказати, що "ВРЗ" за своєю силою зараз не дотягує до лідерів українського чемпіонату і перебуває десь на рівні "підмедальних" місць.

Кардинал-Рівне (Рівне): дайте гравців і ми перевернемо цей світ

Рівняни залишили на турнірі найкраще враження саме за якістю гри. "Кардиналівці" нікому не програли в одні ворота і з усіма билися до кінця, а також продемонстрували найбільш привабливу для вболівальницького ока гру. Видно, що Сергій Піддубний має чіткий план, але, на жаль, для його втілення бракує відповідних кадрів. Сам Сергій Олександрович продемонстрував, що і "на досвіді" все ще можна показувати клас - віддаючи майстерні передачі і чудово варіюючи темп гри. Якщо такі кадрові проблеми, як на турнірі, переслідуватимуть рівнян і впродовж сезону, то їм буде вкрай складно зберегти минулорічні позиції, хоча за якістю гри вони стоять значно вище.

Титан-Зоря (Покровське): експерименти, експерименти...

Покровська команда мала найбільшу ігрову практику серед усіх учасників турніру, але в першому ж матчі коса натрапила на камінь під назвою "Кардинал-Рівне". Не дуже впевнену гру покровців спишемо на велику кількість новачків і постійні тренерські експерименти Дмитра Камека, який демонструє надзвичайно серйозний і в дечому навіть інноваційний підхід до своїх обов'язків. Все залежатиме від того чи дасть керівництво час молодому тренеру, щоб довести розпочату справу до кінця.

Енергія (Львів): у пошуках себе

Як у своєму нещодавньому інтерв'ю зазначав керманич "біло-зелених" Валерій Легчанов, осінь для команди буде важкою, що і показав перший передсезонний турнір. "Енергетики" поки що шукають свою гру і вчаться обходитися без минулорічних лідерів. Хто б що не казав, але втрата трьох системоутворюючих гравців (брати Грицини, Кордоба) не могла пройти безслідно. Наразі новачки нічого особливого не показали і важкий тягар лідерства на себе треба буде взяти комусь зі старої гвардії. Валерій Легчанов плекає надію знайти ще одного досвідченого гравця, але треба розуміти, що якщо хтось і прийде, то йому доведеться вливатися в колектив, а на це потрібен буде додатковий час. Подібна ситуація вже була у стані "енергетиків": після сезону 2013/14 у матчі за Суперкубок дебютувала оновлена львівська команда, яку залишили майже всі лідери. Харківський "Локомотив" тоді переміг з рахунком 8:2, але за якихось два роки ті самі Грицини і КО скинули непереможних "залізничників" з трону. Чи повториться ця історія знову? Час все розставить по своїх місцях.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.