ТурнирыКубок Свободи-2017. День 2. LIVE!!!Экстра-лига"Кардинал-Рівне" переглядає екс-гравця кіпрської "Омонії-Арарат"ТурнирыКубок Свободи-2017. День 2 (статистика, звіти, фото, відео, коментарі)ВинницкаяФутбольний Тиждень. Випуск 257 від 16/08/2017Экстра-лигаАнтон Клушин - перший новачок "Кардиналу-Рівне"Ассоциация футзала УкраиныВідбулось засідання Комітету національних збірних України з футзалуТурнирыКубок Свободи-2017. День 1. LIVE!!!ТурнирыВалерій Легчанов про «Кубок Свободи»: «Це підготовка до чемпіонату, але наше завдання — перемагати в кожному матчі»ТурнирыКубок Свободи-2017. День 1 (статистика, відео, коментарі)Экстра-лигаЖеребкування Екстра-ліги: коментарі представників клубівТурнирыFutsal Masters: "Сокол" в группе сыграет против чемпионов Чехии и ПольшиТурнирыАртем Глас став гостем програми “Спортпідсумок”ВинницкаяВінниця: неймовірний гол через себе у виконанні Юрія ПопенкаТурнирыКубок Свободи: чого чекати?Экстра-лигаВідбулося жеребкування календаря Екстра-лігиЛьвовскаяГранд-ліга Львова: лідери очок не втрачають (+ відео)УкраинаУкраїнський арбітр ФІФА Геннадій Гора обслуговуватиме матчі Попереднього раунду Кубка УЄФАДетиАндрій Мозеров: «В Італії ми здобули чудовий досвід та подивились на рівень інших команд»Остальной мирЛитвиненко ведет переговоры с чешским Эра-ПакомСумскаяСумы: обзор матчей SUMMER CHAMPIOSHIP-2017 (программа "Спорт-ревю" от 09.08.2017)

Кубок Свободи: чого чекати?

Вже завтра у Хмельницькому стартує черговий товариський турнір на теренах України, тож ми вирішили розібратися чого від нього слід очікувати уболівальникам і спеціалістам.
 


- Єдиний міжнародний турнір в Україні
Як і вся країна, український футзал зараз переживає важкі часи, і вже важко розраховувати на проведення турнірів такого масштабу, яким колись був Lviv Open Cup. Однак саме в протиборстві різних футзальних шкіл підвищується майстерність, адже ні для кого не є таємницею, що українські команди знають одна одну як "облуплених". Брак міжнародної ігрової практики є великою проблемою для вітчизняних клубів, що наочно продемонстрував виступ "Енергії" у минулорічному розіграші Кубка УЄФА. Саме тому приїзд срібного призера сусіднього чемпіонату є важливим кроком для того, щоб наші команди не "засиджувалися на місці".

- Порівняння українського і білоруського футзалу
Останніми роками про це точиться багато розмов, особливо враховуючи те, що в сусідню країну відправляються ледь не десятки українських гравців. Так, це порівняння буде не надто репрезентативним, адже це не Кубок УЄФА, а просто товариський турнір, та і команди перебувають на різному етапі готовності, але краще так, ніж ніяк. Принаймні це дасть хоч якусь поживу для роздумів.

- Можливість побачити таємничого новачка "Кардиналу-Рівне"
Сергій Піддубний в своєму інтерв'ю розповідав, що рівняни поки що посилилися лише одним гравцем - нашим співвітчизником, що виступав у Білорусі. Однак  керманич "кардиналівців" до останнього тягне інтригу і не зізнається хто це. Завтра усі, нарешті, зможуть дізнатися хто ж цей таємничий незнайомець.

- Шанс для українців із-за кордону
Усім відомо, що потрапити у збірну України з чемпіонату Білорусі неможливо. Так склалася ситуація в силу різних обставин. Скажемо відверто, що за чемпіонатом сусідньої країни тренерський штаб слідкує не надто уважно. І ось тут перед нашими співвітчизниками з'являється нагода  показати "товар лицем". Головний тренер "Енергії" Валерій Легчанов є помічником Олександра Косенка, тож де, як не перед його очима, варто показувати себе з найкращого боку? Зараз у складі "ВРЗ" є п'ять українців -  воротар Юрій Дегтяренко, а також універсали Євген Клочко, Дмитро Шамлі, Євген Рогачов і Артем Золотухін. На воротарській позиції у збірній кадрів більш ніж достатньо, а от у польових гравців шанс є. За нашою інформацією Євген Клочко незабаром має отримати білоруське громадянство, тож навряд чи він буде розглядатися як потенційний кандидат у збірну. Так що залишаються троє - Рогачов, Шамлі і Золотухін. Євген Рогачов був основним гравцем збірної до свого від'їзду в Білорусь, але зараз універсалу 33 роки і важко сказати, наскільки тренери збірної розраховують на доволі вікових гравців не з Екстра-ліги. Тут можна згадати викликаних на відбір до Євро-2018, наприклад, представника Екстра-ліги Сергія Чепорнюка, який повернувся у збірну після перерви, і молодшого за нього Євгена Валенка з сербського "Економаца", який виклику не отримав. Артем Золотухін ніколи не був біля збірної, тож навряд чи зараз щось зміниться в очах тренерського штабу, хоча дива іноді трапляються. Дмитро Шамлі вже має досвід виступів у формі "жовто-блакитних", а також добре себе проявив у білоруському чемпіонаті. Заявдяки своєму віку Дмитро ідеально міг би вписатися в когорту тих, хто має остаточно замінити попереднє покоління "збірників", але все в його ногах.

-  Чергову партію молоді від "Сокола"
Хмельницький клуб залишили троє гравців основної команди - Богдан Тимощук, Станіслав Моспан і Святослав Зубик, а ці "прогалини" треба кимось закривати. Головний тренер "соколят" Роман Ковальчик в своєму інтерв'ю вже зазначав, що у клубі є здібна молодь, яку ми скоро побачимо, тож можна не сумніватися, що вона отримає свій шанс у передсезонних матчах.

- Перевагу "Титан-Зорі" у готовності
- Господарі змагань із "Сокола" першими почали підготовку до нового сезону ще з 3 липня, а решта клубів, серед яких і "Титан-Зоря", після 10-го липня. Проте у підопічних Дмитра Камеки є одна суттєва перевага - вони мають непогану ігрову практику. Покровці вже встигли зіграти три матчі - товариський з "Продексімом" (3:3) і два на Кубку Водяна (перемоги 3:1 над "АРПІ" і 5:1 над "МКВ"). До того ж, на відміну від усіх інших учасників, вони приїхали у Хмельницький сьогодні, що дає їм додатковий час на адаптацію до залу. З решти учасників ігровою практикою можуть похизуватися хіба що білоруські гості, які зіграли "товарняк" з іншим представником свого чемпіонату "АК Южний" (перемога 2:1). У цьому розрізі найбільш невигідне становище у "Кардинал-Рівне", який значно пізніше за всіх розпочав підготовку і везе на турнір лише вісім гравців (два воротарі+шість польових).

Андрій Гулій, http://futsalua.org
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.