Экстра-лига«Цифры знают все»: 17 секунд, которые потрясли «Продэксим»Кубок Украины12.00. Жеребкування 1/8 Кубка України. LIVEКиевБанковская футзальная лига. Отчет в оригинальном исполненииОдессаОдесса. Лига Содружества: пока «красные» бьют «красных», «чайные» терпят досадные поражения (+ видео)АматорыОсобенности национального футзала-2017/18: аматорыЭкстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 12ВинницаФутбольний Тиждень 274 від 12.12.2017Экстра-лига"Енергія" - "Продексім" - 3:2. Сюжет ТРК "Львів"ВетераныЮрій Кудінов: «Брати йдуть по житті разом поки живуть з батьками»ЛьвовГранд-ліга Львова, 3 тур: прем’єрна перемога «Енергії-2-ЛЮ-Альтернативи»КиевКиев. Высшая лига. Тур уверенных побед (+ВИДЕО)Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 12: праздник для зрителей и валидол для тренеровИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 14-го тураПортугалияПортугалия. Лучшие голы 14-го тураВолынская«А вирішить усе Кабанов»: у Луцьку розпочався чемпіонат Волині з футзалуЗапорожьеЗапорожье. Премьер-лига. 8-й тур: первая победа "Аскона" (+ видео)Детский футзалДві команди юних «драконів» з Польщі повернулися з медалямиОдессаОдесса. Премьер-лига. 7 тур. Сформировалось трио лидеров (+ видео)БеларусьБеларусь. 14-й тур: в центре внимания – лидеры и вратариЖитомирЖитомир: Чапський виводить "Атлет" на перше місце

Кубок України. Майстри дежавю

Гості приїхали у Київ з перевагою в один гол, але всі ми розуміємо, що це важко назвати перевагою у футзалі. Тим паче, що господарі могли все повернути на свій бік вже на 11-й секунді: Заєць вийшов на перспективну ударну позицію, але воротар гостей зіграв надійно.
 

На перших хвилинах візуально більше атакували «зелено-білі», але без серйозних загострень. Втім, через деякий час «сині» освоїлися на паркеті і навіть заволоділи ініціативою: Данів пробив з-під захисника, але Шульга вдало обрав позицію і відбив потужний удар. Гості так освоїлися, що на 6-й хвилині навіть їхній воротар підключився до атаки. Як це не дивно, але цей момент активізував столичних уболівальників до увімкнення шумової підтримки своєї команди. Однак варто сказати, що гості сьогодні без підтримки теж не залишилися.

Згодом Питльований вибіг на чисте побачення з воротарем, але програв цю дуель. Трохи пізніше господарі таки зуміли показати хто в домі господар: Науменко здійснив прохід лівим флангом і відпасував в центр на Назарова, який з лінії штрафного невідпорно пробив у ближню «дев’ятку» - 1:0.

В такій ситуації воротар «Епіцентру К10» вирішив продемонструвати свою майстерність не тільки у воротах. Макогон здійснив вражаючий рейд метрів на 25-ть і вдало віддав на Даніва, але головний бомбардир гостей пробив у хрестовину. Кияни явно не були готові до таких дій кіпера прикарпатців.

Господарі відповіли небезпечним ударом Макєєва з дальньої дистанції, але Макогон з ним впорався.

Рівно в середині тайму капітан франківців Данів з 9-ти метрів в дотик пробив повз порожні ворота, але партнери не дозволили йому сумувати надто довго. За хвилину «будівельники» заробили штрафний в 9-ти метрах від воріт Шульги. Завдати удар зі штрафного спеціально вийшов Конкольняк і зробив це дуже холоднокровно – 1:1

Ближче до середини другої десятихвилинки першого тайму обидві команди «зависли» на 5 порушеннях і обійтися без пробиття дабл-пенальті не змогли.

Проте перед тим реактивний Хижняк за рахунок швидкості сам собі створив момент в неявній ситуації, однак воротар знову вдало зіграв.

На 15-й хвилині господарі таки заробили у свої ворота дабл-пенальті. Конкольняк потужним ударом «прошив» руки воротаря і вивів свою команду вперед – 1:2. За дві хвилини гості повернули «боржок», але Макєєв з 10-метрового влучив у поперечину, а його добивання головою пройшло вище воріт. Поки кияни «переварювали» цей епізод Томин «накрутив» двох гравців, але сильно змістився вбік і пробив повз площину воріт.

Та все ж на перерву команди пішли за рівного рахунку. Заєць різко низом пробив з лівого флангу у ближній кут і воротар гостей не встиг скластися – 2:2. Після цього команди дограли у спокійному режимі, оскільки ніхто не хотів нарватися на ще один дабл-пенальті.

Після свистка про початок другого тайму господарі одразу кинулися на ворота. Швидкість – головний козир підопічних Костенка, тож саме його вони і вирішили використовувати, причому знову мали хорошу нагоду для взяття воріт практично одразу після поновлення гри. У центрі уваги постійно опинялися Кіян і Бич, але їхній час наступить дещо пізніше.

Гості вибігли в контратаку, в якій Данів відкинув м’яч правіше на Ярого, але той не зумів переграти Шульгу. Після цього вперше помилився голкіпер «будівельників». Макогон вкинув м’яч прямо на всюдисущого Бича, але той пробив повз.

Згодом Макогон помилився вдруге і на цей раз фатально. Він невиправдано вибіг вперед з воріт на Бича, а той поцілив йому між ніг, коли Макогон рухався ближче до «рамки» - 3:2. Зовсім скоро Заєць відібрав м’яч у центрі майданчика у Ярого і кинув в прорив Воронюка, який, здається, взагалі грав свою першу зміну в цьому розіграші Кубку. Макогон намагався «прочитати» удар і завалився в інший кут – 4:2. Такий собі «подвійний удар» від столичної дружини. 

Після цього результативного відрізку команди обмінялися небезпечними атаками, а з 33-ї хвилини Макогон наважився грати 5-м польовим на «повну ставку». Гості навіть розіграли цікаву комбінацію і вивели саме свого кіпера на удар головою з 5-ти метрів, але той не влучив. Епізод міг завершитися для гостей ще більш невдало, але Заєць головою після швидкого введення теж пробив повз осиротілі ворота.

На 36-й хвилині Бич мав два хороших моменти, щоб знімати всі питання, але...але це зробив Кіян, який забив м’яч у порожні ворота, попри відчайдушний підкат Красія – 5:2. Наприкінці матчу Бич ще й дубль оформив – 6:2.

Завершувався матч під оригінальну кричалку прихильників київської команди:
«Альтернатива! Альтернатива!
Президент Валера,
Ну купи нам пива»

До повного дежавю з «Фемідою-Старлайф» про яке ми говорили у анонсі не вистачило лише одного голу (хмельничан у домашньому матчі кияни обіграли з рахунком 7:2). Проте це не завадить нам привітати ще одного представника столиці із проходженням у 1/8 фіналу Кубка України. 

Альтернатива (Київ) – Епіцентр К10 (Івано-Франківськ) 6:2 (2:2)
Альтернатива:
Шульга – Бич, Макєєв, Заєць, Кіян - Хижняк, Назаров, Науменко (к), Омельченко - Воронюк.
Запас: Бузинний, Клунько.
Епіцентр К10: Макогон – Томин, Рябоконь, Конкольняк, Данів (к) - Красій, Ярий, Питльований, Прокоп - Прокопів.
Голи: Назаров, 8, Заєць, 17, Бич, 26, 40, Воронюк, 27, Кіян, 37 – Конкольняк, 11, 15 (дабл-пен.)
Попередження: Хижняк, 15, Бич, 32 – Питльований, 24, Прокоп, 28, Макогон, 32
Порушення: 7 (6) – 10 (6)
На 16-й хвилині Макєєв не реалізував дабл-пенальті (поперечина).

Василь Белей, головний тренер «Епіцентра К10»
- У грі було два різних тайми. Перший тайм пройшов в обопільних атаках, а що сталося у другій половині гри навіть не розумію. Можливо недонастроїлися…навіть не можу пояснити. Вийшло так, що програли.

- Збоку здалося, що кияни підняли темп гри, а ви до цього виявилися неготовими. 
- Не зовсім. Ми спеціально віддали їм ініціативу, тому що грали за результатом, який був 2:2. Ми пропустили 3-й гол і команда не змогла перебудуватися із захисної гри на атакувальну, а потім ми пропустили 4-й гол. Після цього ризикували з 5-м польовим, але цей ризик ні до чого доброго не привів.

- Поки що цей сезон складається для вашої команди не надто вдало: не надто впевнений старт в Першій лізі, виліт з Кубка на ранній стадії, ось навіть нічия в останньому матчі обласного чемпіонату. В чому ви бачите причину цього?
- Насправді в чемпіонаті області це у нас перша нічия, а до того ми виграли 5 матчів. А щодо Першої ліги, це тільки початок. У першому турі ми зіграли внічию, а у другому перемагали, але пропустили від львів’ян за 13 секунд до кінця і знову зіграли внічию. Так що не можу сказати, що ми аж так невдало стартували, але робимо висновки і працюємо далі. Сезон лише починається і все ще попереду. 

- Ваші останні приїзди в Київ були не дуже вдалими. Може виробився комплекс столичних команд?
- Не відчуваємо. Якщо пам’ятаєте, в сезоні 2015/16 ми обіграли в Києві «Епіцентр К3» 7:4 і «Манзану» 4:2. Все-таки, столиця є столиця і тут завжди тяжко грати, якась непроста для нас аура. У столиці всі професійно ставляться до футзалу і готуються до ігор. Рівень київських команд хороший і з ними завжди приємно грати.

- Здається, що ваші команді не вистачає глибини складу.
- Не вистачає. Ми над цим працюємо і думаю, що найближчим часом ледь не половину людей змінимо. Зараз шукаємо гравців для підсилення, бо в команду треба вливати свіжу кров, адже ми граємо з кістяком тих людей, які у нас уже довгий час.

Микола Костенко, головний тренер «Альтернативи»
- Нам сьогодні протистояв хороший суперник – команда з Першої ліги України. Вони зіграні, мають сильного воротаря і мають десь 5-6 кваліфікованих гравців по яким видно, що вони вже давно у футзалі. Нам було непросто, але ми серйозно готувалися і переглядали їхній останній матч у Першій лізі. Було видно, що вони перебувають у хорошій фізичній формі, до того ж, Роман Ярий повернувся зі США, а це досвідчений гравець, який пограв за «Ураган». Серйозно налаштовувалися і розуміли, що гра буде непроста. У першому таймі суперник запропонував нам в’язку гру, уважно грав у захисті. Ми в перерві знайшли потрібні слова і хлопці реалізували свої моменти, тож супернику довелося розкриватися, а ми довели гру до переможного кінця.

- Що стало переломним моментом у грі?
- Напевно, коли ми забили 3-й і 4-й голи майже на початку другого тайму. Вони нам дозволили змінити тактику і зіграти від захисту, а потім знайти свої моменти і забити ще двічі.

- У вас зараз напрочуд вдала серія на всіх фронтах. Зумієте її продовжити?
- Не зовсім вдала на всіх фронтах, бо ми ще граємо у Бізнес-лізі, а там у нас поки що взагалі не виходить. Принаймні ми готуємося до кожної гри, маємо постійний тренувальний процес, йде підготовка до усіх календарних матчів. Є позитивний результат і набагато легше в тренувальному процесі, бо хлопці приходять із задоволенням. Ми розуміємо, що з кожною грою буде все важче і важче, бо суперники серйозно налаштовуються. Тим паче, що у першості міста ми поки що на першому місці, а на лідерів будь-який суперник налаштовується ще серйозніше. Тому останні матчі для нас більш складні. От навіть в останньому турі грали проти «PARTIZAN’у», який на останній сходинці, але цей матч показав, що суперники шукають всі можливі підходи, щоб нас обіграти і було складно.

- Яким ви бачите потенціал гравців, яких вдалося зібрати в «Альтернативі» у цьому сезоні?
- Річ у тім, що багато хлопців працюють. Зрозуміло, що за потенціалом багато з них могли б грати в Екстра-лізі, але у них сім’ї і роботи, які дозволяють заробляти нормальні кошти. Зараз у нас футзал, на жаль, у скрутному становищі. Команд у Екстра-лізі не дуже багато та й є інші проблеми. З деякими хлопцями начебто були якісь перемовини, але у них за спиною є робота. Проте вони однозначно підсилили б багато команд Екстра-ліги. 

Джерело - Андрій Гулій, прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.