Турниры“Futsal Masters-2017”. День 4. LIVE!!!ТурнирыКубок Губернатора-2017. День 3. LIVE!Турниры"LVIV OPEN CUP-2017". День 4. Огляди матчів (оновлюється)ТурнирыКубок Губернатора-2017. День 1: триллер от ХИТа и "Титана-Зари" и волевая победа АРПИ (+ видео)ТурнирыFutsal Masters: «Сокил» одержал первую победу, переиграв чемпиона Польши (+ видео)ТурнирыКубок Губернатора-2017. День 2. LIVE!Турниры"LVIV OPEN CUP-2017". Фінальні матчі. LIVE!Турниры“Futsal Masters-2017”. День 3. LIVE!!!ВинницаМіні-фільм про МФК "Вінниця-молодіжна"Турниры"LVIV OPEN CUP-2017". День 3. Огляди матчівХарьковЛучшие голы 10-го тура 13-го Кубка ХарьковаТурнирыКубок Губернатора-2017. День 1. LIVE!Турниры“Futsal Masters-2017”. День 2. LIVE!!!Турниры"LVIV OPEN CUP-2017". День 3. LIVE!Турниры24 канал про перемогу “Енергії” над одеським “Епіцентром К Авангард”ТурнирыFutsal Masters-2017: погоня ничью не принесла – "Сокил" уступил "Наполи" (+ видео)ТурнирыBeyer Futsal Masters-2017. День 1. LIVE!Турниры"LVIV OPEN CUP-2017". День 2. Огляди матчівЭкстра-лигаСергій Журба: «Робимо висновки, які допоможуть «ХІТу» в боротьбі за перше місце»Турниры"LVIV OPEN CUP-2017". День 2. LIVE!

«Lviv Open Cup-2017»: на старт у восьмий раз

У середу, 30 серпня, у Львові в палаці спорту «Галичина» візьме старт восьмий за ліком турнір з футзалу «Lviv Open Cup-2017». Іншими словами «Відкритий Кубок Львівщини-2017» цьогоріч знову буде всеукраїнським і збере у місті Лева шість команд Екстра-ліги з різних куточків України.


Через призму товариських матчів, які, без сумніву, лише «на папері» будуть товариськими, головний кубок змагань виборюватимуть львівська «Енергія», івано-франківський «Ураган», житомирсько-кивїський «Інбев/НПУ» (група А), одеський «Епіцентр К Авангард», херсонський «Продексім» та рівненський «Кардинал» (група В). Вирішальні матчі турніру заплановані на суботу, 2 вересня.

Всього кілька років тому «Lviv Open Cup» без перебільшення вважався одним з найкращих футзальних турнірів Східної Європи. Позмагатися за головний трофей і непогані преміальні до Львова залюбки приїздили володарі кубків, чемпіони і призери національних чемпіонатів Грузії, Білорусі, Польщі, Росії, Латвії, Ірану і Казахстану. На місцевому майданчику Палацу спорту «Галичина» свою майстерність демонстрували чимало відомих і зіркових гравців, серед яких був і кращий футзаліст світу - португалець Рікардіньо...

Восьмий за ліком «Кубок Львівщини-2017», який днями стартує у міста Лева, вже вчетверте поспіль буде суто українським. Зіркові часи престижного турніру, як і солідні преміальні для переможців та призерів змагань, уже у минулому. Майбутній турнір у Львові – чудова можливість для усіх команд перевірити власні сили за два тижні до старту чемпіонату.

Історія турніру

У серпні 2010 року організатори прем'єрного «Кубку Львівщини» змогли зібрати у місті Лева солідний склад учасників. Два чемпіони своїх країн - грузинська «Іберія Стар» та український "Тайм", а також два призери національних чемпіонатів - польський «Хуртап» (віце-чемпіон) і львівська «Енергія» (3-є місце), гарантували високий змагальний рівень нового передсезонного турніру. Компанію їм склали білоруський «Граніт», луганська ЛТК, рівненський «Кардинал» і першоліговий «Лемберг» зі Львова.

У фіналі турніру зустрілися дійсно найсильніші команди – «Іберія Стар» і «Тайм», які у своїх групах здобули по три перемоги. Цікавим видалось протистояння двох головних тренерів команд Олега Солодовника та Станіслава Гончаренка. У підсумку, основний час завершився внічию, а у серії післяматчевих пенальті більш вдалими виявилися «таймівці», тим самим, поповнивши свою колекцію черговим трофеєм.

 

Наступний турнір «Lviv Open Cup 2011» видався ще більш представницьким. Компанію українським «Енергії», ЛТК і «Кардиналу» склали чемпіон Грузії – «Іберія Стар», віце-чемпіон Ірану – «Гіті Пасанд», бронзовий призер Екстракласи - польський «Рекорд», а також дві команди російської Суперліги - югорський «Газпром-Югра» і московський ЦСКА (відповідно, третє і восьме місця за підсумками регулярного чемпіонату).
До міста Лева приїхало кілька справжніх зірок. Наприклад, до московського ЦСКА, який очолив португалець Пауло Тавареш, влітку перебралися його земляки - кращий гравець світу Рікардіньо, а також Кардінал і Діваней.

Знову у вирішальному матчі грузинська «Іберія Стар» поступилася у серії післяматчевих пенальті. Цього разу - гостям з Москви. Основний час фіналу завершився бойовою нічиєю - 3:3, а у лотереї шестиметрових фортуна повернулася обличчям до армійців, у яких переможний м'яч забив Діваней. Цікаво, що суперникам довелося по 12 разів підходити до 6-метрової позначки, били навіть всі чотири воротарі (жодного разу, до слова, колег не засмутили), поки нарешті не була поставлена крапка - 8:7.


ЦСКА

 
У 2012 році організатори турніру доклали максимум зусиль, що зберегти його географію, однак у третьому «Кубку Львівщини» змагалися представники чотирьох країн. Чинний чемпіон та володар Кубка України - львівська «Енергія» - потрапила до однієї групи з віце-чемпіоном Польщі «Віслою Кракбет», бронзовим призером Суперліги і володарем Кубка Росії - югорською «Газпром-Югрою» та п'ятою командою Екстра-ліги - луганською ЛТК. Інший квартет склали багаторазовий чемпіон Грузії – «Іберія Стар», бронзовий призер Польщі – «Рекорд» з Бєльсько-Бялої, а також фіналіст Кубка України – «Кардинал-Рівне» і першоліговий «Лемберг» з міста Лева.

Фаворити турніру «Газпром» та «Іберія» впевнено стали переможцями своїх груп і в завершальний день закономірно зійшлися у фіналі. Два роки поспіль чемпіони Грузії зупинялися за крок від здобуття головного трофею «Lviv Open Cup». Двічі у попередніх фіналах вони поступалися у серії післяматчевих пенальті, а от з третьої спроби кубок «Іберії Стар» таки підкорився. Тепер все вирішилося в основний час фінального поєдинку, у якому грузини мінімально здолали російську «Газпром-Югру» - 3:2.

 
«Іберія Стар»
 
Загалом українські команди виявилися гостинними господарями, подарувавши гостям три перших сходинки. Бронзовими призерами «Кубку Львівщини-2012» стали гравці польського «Рекорду», які у матчі за третє місце обіграли ЛТК - 3:1. «Енергія» фінішувала лише п'ятою, у завершальний день розгромивши «Кардинал» - 8:1. У матчі за сьоме місце польська «Вісла Кракбет» насухо розібралася з першоліговим «Лембергом» - 5:0.
 

 

Четвертий за ліком «Lviv Open Cup 2013» знову зібрав представників п'яти країн, а за складом учасником видався найсильнішим за всю історію турніру. Судіть самі: від України три команди - володар і фіналіст національного кубка - львівська «Енергія» і луганська «ЛТК» відповідно, яким вперше склав компанію віце-чемпіон країни – «Ураган» з Івано-Франківська. До міста Лева завітали ще два срібні призери своїх країн - російська «Газпром-Югра» і казахський «Тулпар», чемпіон Латвії – «Нікарс», володар Кубку Польщі – «Рекорд» та дебютант російської Вищої ліги - московський «Спартак».

На груповому етапі було зафіксовано кілька доволі несподіваних результатів, а запекла боротьба тривала у кожній грі аж до самісінької фінальної сирени. «Ураган» після двох поспіль нічиїх - з "ЛТК" (2:2) і "Рекордом"(4:4) - у третьому турі дав справжній бій і таки здолав «Газпром-Югру» (4:3), яка достроково виграла групу Б. Переможцем іншого квартету став «Тулпар», що випередив «Енергію» за особистими показниками.

 

«Тулпар»
 
«Медальні» протистояння вийшли надзвичайно принциповими: «бронза» дісталася господарям змагань, котрі в «енергетичному дербі» забили переможний гол у ворота «ураганівців» на останніх секундах - 4:3. А фінальний поєдинок став справжньою окрасою турніру. Основний час матчу «Тулпар» - «Газпром-Югра» завершився бойовою нічиєю 4:4, а в додатковий час удача посміхнулася команді з Казахстану, яка і стала тріумфатором «Кубку Львівщини-2013».
 

«Кубок Львівщини-2014» дещо втратив у «вазі» і вперше за п'ять років вийшов виключно українським. До чотирьох колективів Екстра-ліги – «Енергії», «Урагану», «Кардиналу-Рівне» і «Спортлідера+» додались ще дебютант класу найсильніших - криворізький «Приват» і краща місцева аматорська команда – «Княжий Ринок». Шість учасників, поділених на дві групи, за три дні зіграли по три матчі. Окрім двох поєдинків групового етапу, кожна з них у «день відпочинку» провела ще й по товариській грі, яка не йшла в залік турніру. 

Фіналістами «Lviv Open Cup 2014» стали івано-франківський «Ураган», який здобув дві перемоги у групі Б, та хмельницький «Спортлідер+», що тільки за різницею м'ячів виграв іншу групу А. У підсумку підопічні Віктора Мглинця виграли другий передсезонний турнір. Після домашньої перемоги на «Кубку Свободи» всього через тиждень хмельничани тріумфували і в місті Лева, перегравши у фіналі «Ураган» з рахунком 5:2. У «бронзовому» матчі рівненський «Кардинал» був сильнішим за львівських «енергетиків» - 4:2.

В рамках «Кубку Львівщини-2014» відбувся прощальний матч екс-капітана «Енергії» та найкращого гвардійця в історії львівського клубу Валерія Легчанова, який цього літа повернувся до міста Лева в якості головного тренера «зелено-білих». Участь у ньому взяли «енергетики» різних поколінь, зокрема й колишні тренери і теперішні функціонери українського футзалу, яким протистояла збірна місцевих журналістів та вболівальників.

 
 

Знову вісім команд зібралися на «Кубку Львівщини-2015». Планувалося, що до міста Лева завітає багаторазовий чемпіон Англії, учасник Кубку УЄФА з футзалу – «Баку Юнайтед». Втім, через фінансові проблеми не склалося, тож лондонська команда відпустила усіх гравців, надавши їм статус вільних агентів. Відтак компанію п'яти клубам Екстра-ліги склали два аматорські колективи зі Львова та молодіжна збірна України U-21.

Минулорічні фіналісти «Спортлідер+» та «Ураган» делегували в українську «молодіжку» чимало гравців, тож за підсумками групового етапу фінішували другими у своїх квартетах. У матчі за «бронзу» турніру хмельничани переграли "драконів" - 4:1. А головний трофей вперше в історії дістався львівській «Енергії», яка в неймовірно напруженому фінальному протистоянні здолала збірну України U-21 - 4:3.

 

«Кубок Львівщини-2016» зібрав вісім учасників з різних куточків України, щоправда не усі колективи представляли українську Екстра-лігу. Зважаючи на це, для деяких команд у групах були «прохідні» ігри, які сміливо можна назвати більше, ніж товариськими. Окрасою турніру став фінал, де в «енергетичному» дербі зустрілися львівська «Енергія» та івано-франківський «Ураган». Основний час матчу завершився внічию 1:1, а у лотереї рідні стіни допомогти львівській «Енергії» (5:4). Що цікаво, володар «бронзи» також визначався у серії післяматчевих пенальті. Підсумкове третє місце посіли гравці збірної України U-19, які з шестиметрової точки перестріляли хмельницький «Сокіл». Основний час матчу завершився з рахунком 3:3. Львівська «Енергія» уже вдруге поспіль виграє домашній турнір «Відкритий Кубок Львівщини». Ймовірно, захистити цей трофей «енергетикам» буде непросто, однак усі крапки над «і» розставлять матчі турніру. У палаці спорту «Галичина» однозначно буде цікаво. 
 

УСІ ФІНАЛИ ТУРНІРУ «LVIV OPEN CUP»:

2016 «Енергія» (Львів) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:1 (пен. 5:4)

2015 «Енергія» (Львів) - збірна України (U-21) - 4:3

2014 «Спортлідер+» (Хмельницький) – «Ураган» (Івано-Франківськ) - 5:2

2013 «Тулпар» (Караганда, Казахстан) – «Газпром-Югра» (Югорськ, Росія) - 4:4, дод. час 1:0

2012 «Газпром-Югра» (Югорськ, Росія) – «Іберія Стар» (Тбілісі, Грузія) - 2:3

2011 «Іберія Стар» (Тбілісі, Грузія) - ЦСКА (Москва, Росія) - 3:3, по пенальті 7:8

2010 «Іберія Стар» (Тбілісі, Грузія) – «Тайм» (Львів, Україна) - 1:1, по пенальті 3:5


«LVIV OPEN CUP-2017»: календар матчів

30 серпня

13.00 — Ураган – Продексім
15.00 — Епіцентр К Авангард – Кардинал-Рівне
16.45 — Офіційне відкриття турніру
17.00 — Енергія – ІнБев/НПУ

31 серпня

13.00 — Енергія – Епіцентр К Авангард
15.00 — Кардинал-Рівне – Продексім
17.00 — ІнБев/НПУ – Ураган

1 вересня

13.00 — ІнБев/НПУ – Кардинал-Рівне
15.00 — Продексім – Епіцентр К Авангард
17.00 — Ураган – Енергія

2 вересня

10.00 — матч за 5 місце (команди, які посіли 3 місця в групах)
12.00 — матч за 3 місце (команди, які посіли 2 місця в групах)
14.00 — Фінал (команди, які посіли 1 місця в групах)
15.45 — Офіційне закриття турніру. Нагородження

 
Богдан Пастернак, Олег Ланяк, спеціально для futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.