Международный турнир в Гомеле. День 3. LIVE!Экстра-лига«Енергія» – «Heiro» 9:1. Впевнена перемога у першому матчі у ПольщіТурнирыТурнир в Гомеле. День 2. Ничья лидеров и крупная победа «Сокола»Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Я щасливий бути учасником нового сезону»Экстра-лигаВолодимир Валявка: «Як на мене, то краще перший матч чемпіонату грати на виїзді»Женский футзалОлег Шайтанов: «Ми зробили все, щоб привести дівчат до єдиного рівня готовності»Женский футзалЖіноча збірна України зіграє з ПольщеюТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 2. LIVE!ТурнирыКубок на призы В.Водяна. День 2. В финале – ХИТ и кишиневское «Динамо»Экстра-лига«Продэксим» в первом матче межсезонья обыграл венгерский «Nyírgyulaj KSE»ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. Такие разные похожие матчиЭкстра-лигаЕдуард Босенко: «Максим Павлюк хотів зустрітись у першому турі або з «ХІТом», або з «Продексімом»Экстра-лигаОлександр Бубен: «Зараз навряд чи можна ділити суперників на зручних та незручних»ТурнирыВ Одессе стартовал Кубок на призы В.И. ВодянаЭкстра-лигаЕкстра-ліга: відбулось жеребкування календаря нового сезонуЭкстра-лигаЖеребкування календаря нового сезону Екстра-ліги. LIVE!Экстра-лигаП'ять спарингів та НТЗ: «Ураган» взяв курс на Литву і ПольщуКазахстанИгита: «Луизиньо фартовый человек, он приносит мне удачу»ТурнирыТурнир в Гомеле. Представление соперников «Сокола»БеларусьБеларусь. Хроника межсезонья: и всё же без «Форте»

Михайло Грицина: "«Столиця» ставить перед собою найвищі завдання"

Інтерв’ю з українським легіонером бронзового призера чемпіонату Білорусі

Вже на початку вересня у Білорусі стартує новий чемпіонат серед команд Вищої ліги. Серед учасників ювілейного, 30-го чемпіонату буде і мінська «Столиця», кольори якої захищають українці Тарас Королишин, Микола та Михайло Грицини. І саме з Грициною-молодшим «5х5» вдалось поспілкуватись і про чемпіонат Білорусі (як минулий, так і майбутній), і про участь «Столиці» у «Lviv Open Cup».
 
Михайле, скоро почнеться новий сезон у білоруському чемпіонаті. З яким настроєм входиш у нього? 
– Нарешті почнеться, тренуватися добре, а грати - краще, настрій хороший, бойовий.
 
Перш за все, давай згадаємо минулий сезон. Бронзові медалі – це крок назад чи все-таки позитивне завершення минулого чемпіонату? 
– Минулий сезон закінчився комплектом нагород, щоправда, не той комплект, який хотілося, але все одно починати треба поступово, плюс гідний виступ на міжнародній арені. Вважаю, що кроків назад ніхто не робив.
 
Чого не вистачило «Столиці», щоб вийти до фіналу та спробувати відстояти свій чемпіонський титул? 
– Першочергово причина – це колектив. Помінялись люди, пізнавали одне одного довго, хтось не хотів когось сприймати, тому так все склалось. Думаю, зараз буде набагато краще. Але навіть якщо брати лише ігрові моменти, то банально, але фарту не було. По грі переважали, а по реалізації – ні.
 
Через те, що «Столиця» не здобула чемпіонство, вона не гратиме у Лізі чемпіонів. Це буде зайвим стимулом повернути собі титул? 
– Так, звісно. «Столиця» ставить найвищі задачі перед собою, і Ліга чемпіонів лише додасть стимулу. Ми будемо старатись повернути собі статус чемпіонів.
 
У новому чемпіонаті «Столиця» стартує матчем проти «Борисова-900». Чи можна сказати, що жереб календаря білоруської «вишки» був трохи не на користь «Столиці», враховуючи те, що «Борисов-900» є «міцним горішком»? 
– Різниці взагалі не бачу, з ким грати. Всі в однакових умовах, тому я точно так не вважаю.
 
Кого би ти виділив фаворитом та «темною конячкою» майбутнього чемпіонату Білорусі? 
– Фаворита явного нема. Є певна кількість команд, які будуть дуже битися між собою. А темною конячкою може бути «Дорожник».
 
Скоро «Столиця» зіграє на «Lviv Open Cup». Ти зі своїм братом Миколою фактично гратимеш на рідному майданчику. Наскільки тебе цей факт мотивує? 
– Я дуже радий буду ще раз зіграти на рідному паркеті, і дуже чекаю на цей турнір. Буде багато друзів і рідних людей. Це є додатковий мотиватор.
 
Скажи чесно: чи є бажання у тебе, як корінного львів’янина, перемогти саме на «Lviv Open Cup»? 
– Так, я дуже хочу перемогти у цьому турнірі.
 
Через те, що 8 вересня розпочинається чемпіонат Білорусі, ти, звичайно, не зможеш подивитись у Львові поєдинок за Суперкубок України. Тим не менш, хотілося б дізнатись у тебе: хто стане володарем цього трофею? 
– На жаль, не зможу, але думаю, що переможе «Продексім».
 
За останні два роки «Продексім» двічі здобував золоті медалі чемпіонату України саме у Львові, де «Енергія», як відомо, грає дуже потужно. У чому, на твою думку, секрет перемог «мельників» у Львові? 
– Секрету нема, просто кращі умови та можливості у «Продексіму».
 
Чи буде для «енергетиків» зайвим стимулом той факт, що вони ще ніколи не перемагали у Суперкубку України? 
– Чесно кажучи, «Енергія» ніколи себе не готувала до того трофею. Сподіваюсь, що все змінилося.
 
У жовтні «Продексім» гратиме в Основному раунді футзальної Ліги чемпіонів. Група у херсонців дуже складна. Як ти вважаєш, чи є у підопічних Жоао Карлоса Барбози вийти в Елітний раунд? 
– Буду вболівати за херсонців. Шанси завжди є, але їм буду ну дуже важко.
 
Артем ТЕРЕНТЬЄВ, 
«5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.