ПольшаЯнуш Шимура: «Скоро серебряный юбилей»ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Пенискола РехабМедик» и «О Парулло Ферроль»КазахстанДжон Леннон переходит в «Кайрат»ВенгрияСыграет ли «Раба ЭТО» в Лиге чемпионов?Польша «Гатта Актив»: курс на точкові зміниБеларусьСергій Малишко перейшов до БЧИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Натурпельет Сеговия» и «Катгаз Энергия»Лига чемпионов УЕФАМарко Перич: «Продэксим» и «ЭРА-ПАК» выглядят не так убедительно, как «Мовистар Интер» ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Пластикос Ромеро Картахена» и «Леванте»Футзал в миреНовости от FutsalMania: Диего Густоцци – новый тренер «Эль Посо Мурсии»Экстра-лига«АРПИ-Запоріжжя» починає комплектування складу під Екстра-лігуПортугалияРоша переходит в «Спортинг»Лига чемпионов УЕФАЖоао Карлос Барбоза: «Віддаю перевагу іспанському гранду»Женский футзалЮлія Титова, Вікторія Сагайдачна та Оксана Холод залишили IMSЭкстра-лигаОфіційно: Ярослав Лебідь – новачок «Урагану»ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Риос Реноваблес Сарагоса» и «Аспиль Видаль Рибера Наварра»ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Осасуна Магна» и «Пальма Футзал»ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Эль Посо Мурсия» и «Хаэн Параисо Интериор»ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Феррао и Серхио ЛосаноПольшаЮліан Горбатий і Олександр Гірка вирішили продовжити кар’єру закордоном

Микола Костенко: "У нашої команди філософія одна - перемагати"

Головний тренер столичної «Альтернативи» Микола Костенко поділився своїми думками щодо фіналу чотирьох Кубка України.


- Цьогорічний фінал чотирьох відбудеться у Запоріжжі. Ви вже виступали там у ролі гравця. А тепер поїдете як тренер. Що можете сказати про це місто?
- Запоріжжя завжди було футзальним містом. Воно має величну історію, адже у ньому були такі команди як «Запоріжкокс», «Віннер Форд-Університет», «ДСС», що мали у своїх лавах гравців найвищого класу: і збірників, і заслужених майстрів спорту. Тому у місті є певна аура і там приємно грати. Місцеві уболівальники розуміються на грі, завжди підтримують своїх улюбленців і збирається повний зал. Ми дійсно чекаємо на справжнє свято футзалу. Наскільки я розумію, будемо грати у залі, що розташований в Заводському районі. Там затишний зал стандартних розмірів. Мабуть, у «АРПІ-Запоріжжя» є перевага, бо це їхній рідний майданчик, але в п’ятницю у нас буде тренування і сподіваюся, що ми адаптуємося на місці. Ми серйозного готуємося, адже наша команда вперше потрапила у фінал чотирьох.

- Охарактеризуйте Ваших суперників по фіналу чотирьох.
- Перевага буде у команд з екстра-ліги, тому що вони за сезон проводять більше напружених ігор, ніж ми. «Альтернатива» грає з аматорськими командами, які тренуються декілька разів на тиждень і не проводять збори. Ті ж «Ураган» і «Енергія» мають професійних гравців на контрактах, постійно тренуються, проводять підготовчі збори. Вважаю, що фаворитами будуть саме «Ураган» і «Енергія» - це укомплектовані команди, які мають чи не найкращих тренерів у екстра-лізі. І Павленко, і Легчанов досягли вагомих вершин як гравці і тренери. У «АРПІ-Запоріжжя» теж хороший тренер Олег Зозуля, який має досвід виступів за збірну України, досягав з нею 4-го місця на чемпіонаті світу. До того ж, на їхню користь зіграє фактор свого майданчика і підтримка глядачів. Ми, в свою чергу, також налаштовуємося тільки на перемогу і зробимо усе, щоб виконати поставлене перед командою завдання.

- Чи нервуєте Ви перед півфіналом більше, ніж перед іграми попередніх раундів?
- Футзал - це гра і фактор нервовості не додає у ній сил і енергії, а тільки віднімає їх. Готуємося як і до будь-якого іншого матчу у штатному режимі без зайвого психозу Після жеребкування будемо більш детально переглядати нашого безпосереднього суперника по півфіналу.

- Які моменти з Вашого кубкового шляху особливо відклалися у пам'яті?
- Останній матч з «RED'ом» був дуже напруженим в плані психологічного навантаження через результат, а це наклало свій відбиток на гру. Також друга гра з «Катеринославхлібом» у нас в Києві. Після поразки 1:3 у Дніпрі від сильного суперника, хлопці зібралися, знайшли можливість забити потрібну кількість голів і вийти в наступний раунд.

- Як би Ви описали ігрову філософію вашого колективу?
- Філософія у нас одна – перемагати. Любимо грати «першим номером», контролювати м’яч, підлаштовуватися під суперника і домінувати на майданчику. Наші визначальні риси - велика кількість ударів і активний відбір на половині поля суперника.

Джерело - Андрій Гулій, прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.