Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Анонс-2: киевский экзамен Карлоса БарбозыКубок УкраиныКубок України. 1/8 фіналу. SKIDKA (Київ) – RED (Київ). АнонсЭкстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 16РоссияРоссия. Суперлига. 11-й тур. LIVE!Кубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. LIVE!Экстра-лигаЧемпіон України припинив співпрацю з трьома гравцямиЭкстра-лигаОфіційно: Лясковський та Зінич залишили «Енергію», Коваль — у заявці командиБеларусьКубок Беларуси. 1/4 финала: Михаил Грицына выводит «Столицу» в полуфиналВинницаФутбольний Тиждень 278 від 10.01.2018Футзал в миреFutsal Awards 2017: названы best of the best в мире футзалаКубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. Матчи 10 января: раз, два, 3:4, 3:4, 3:1...Сборная УкраиныОсобенности национального футзала: пять вопросов Евгению ИванякуУжгородОлександра Терембець: «Найкраща команда Ужгородської футзальної ліги вдруге стане фіналістом АФЛУ»Чемпионат ЕвропыНовини зі стану суперника: Роберт Лупу визначився з заявкою збірної Румунії на ЄвроЛьвовскаяМирослав Хом’як: "У 2017 році Асоціація футзалу Львівщини отримала чимало позитивних відгуків"Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Анонс-1: опыт против молодости, Киев против Запорожья и ДнепраКубок УкраиныКубок Украины. Второй Предварительный раунд: «валидольный» RED и невероятные «качели» в Кривом РогеИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 18-го тураЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 16. Лучшие голы, комбинации и сейвыКубок УкраиныКубок Украины. Первый Предварительный этап. Суперкамбэк «Эпицентра К Таирова» и уверенная поступь киевлян

Мирослав Хом’як: "У 2017 році Асоціація футзалу Львівщини отримала чимало позитивних відгуків"

Інтерв'ю з президентом АФЛ Мирославом Хом'яком

Наприкінці грудня минулого року минув рівно рік з того часу, як Асоціацію футзалу Львівщини очолив Мирослав Хом’як. Ще на виборах президента АФЛ одним із своїх головних завдань на цій посаді він назвав об’єднати аматорський футзал Львівщини в єдину вертикаль. Як вдалося втілити в життя усе задумане та що ще вдалося зробити команді Асоціації футзалу Львівщини під керівництвом Мирослава Хом’яка, читайте у нашому інтерв’ю.

– Перш за все хотів би усіх привітати з новорічно-різдвяними святами, - бере слово Мирослав Хом’як. – У 2017 році команда Асоціації футзалу Львівщини зробила великий об’єм роботи, за що отримала чимало позитивних відгуків. Вважаю, найважливішим завданням для нас усіх було об’єднати львівський футзал під одну вертикаль. Буквально ще рік тому Асоціація футзалу Львівщини мала лише кілька команд і єдиний чемпіонат, однак станом на сьогодні лише у Львові ми маємо вісім різних ліг, у яких змагаються близько восьмидесяти команд різного рівня. Окремо хотілося б відзначити роботу наших відділень в області: Миколаївського, Жовківського та Дрогобицького. Під нашою егідою там також проходять повноцінні чемпіонати, участь у яких беруть понад півсотні команд. А якщо врахувати чемпіонат серед ОТГ, який цього року ми провели вперше у Миколаєві, то цих команд буде ще більше. У 2018 році уже більше працюватимемо в тому напрямку, щоб наших відділень в області було значно більше і кількість команд, які змагаються у місцевих чемпіонатах, лише зростала.

– Ставши президентом АФЛ, усю роботу команди Вам довелося ставити фактично з нуля.
– Так, оскільки ми почали з формування комітетів та складу їх членів, обрали голів дисциплінарних та ревізійних комісій, а також чотирьох віце-президентів АФЛ: Ігоря Матвійчука, Миколу Лук’янченка, Мар’яна Лозинського та Олега Верещинського. Кожен з них сам для себе обрав вектор роботи, над яким працював протягом року. Також було створено єдиний реєстр арбітрів та спостерігачів АФЛ, куди ввійшли, по суті, усі арбітри, які судили фут зальні змагання на різних рівнях і до мого обрання: як і на обласних змаганнях, так і на всеукраїнському рівні. Куратором суддівського корпусу став Роман Проць – людина, яка знає дуже добре знає теорію і може будь з ким поділитися своїх досвідом. Приємно те, що наші молоді арбітри цього року дебютували в Екстра-лізі (Олег Дуцяк, Орест Дуцяк – Авт.), а Роман Проць провів з десяток навчально-методичних семінарів для покращення роботи на матчах як і арбітрів, так і суддівських спостерігачів. Особливо було приємно бачити на цих семінарах багато наших молодих арбітрів, які у чемпіонатах Львівщини лише зараз тільки починають «набивати шишки». Повірте, у цих арбітрів є майбутнє і в недалекому майбутньому вони про себе ще заявлять. Загалом, футзал – непростий вид спорту для арбітражу. Як показує практика, арбітри помиляються на різних рівнях, в тому числі і на найвищому, однак вважаю, що в цьому напрямку ми рухаємось у правильному напрямку.

– Не можна не згадати за успішну роботу й окремих комітетів АФЛ, зокрема дитячо-юнацького, жіночого футзалу та ветеранського футзалу.
– Дитячо-юнацький футзал у нас отримав серйозний прогрес, коли комітет очолив Ростислав Капітанець. Він не словом, а ділом показав усім комітетам, як вони повинні працювати. Зараз під нашою егідою у Львові відбудеться повноцінні чемпіонати серед дітей різних років народження, а це не може не радувати. Поєдинки юних футзалістів інколи бувають й навіть цікавішими за баталії дорослих команд. Чимало хлопців показують непоганий рівень гри, на них звертають уваги і футбольні тренери. Приємно те, що Ростислав Капітанець разом з головою комітету з організації та проведення змагань Петром Закалюжним активно долучилися і зуміли організувати шкільну футзальну лігу Львова. Це дуже цікавий та масовий проект, який має своє майбутнє. Уже зовсім скоро на нас очікує фінал шкільної ліги Львова, участь у якій візьмуть кращі команд з різних шкіл нашого міста. Такий проект – це масова популяризація спорту та футзалу, зокрема серед школярів. Протягом року ми провели чимало футзальних турнірів серед дітей як і на відкритих майданчиках, так і в залах. Окремо ми ставали також співорганізаторами різних дитячих футзальних проектів з ЛОО ФСТ «Колос», яку очолює Лілія Вілінська.
Щодо жіночого футзалу, то тут є також прогрес, оскільки цього року, окрім кількох одно-дводенних турнірів, провели повноцінний чемпіонат Львівщини, участь у якому взяли шість команд. За усі роки діяльності організації такі змагання ми провели вперше. Незважаючи на те, що чемпіонат був досить коротким (пройшов в одне коло – Авт.), він залишив чимало хороших відгуків.
Ветеранський футзал під керівництвом Івана Шимечка та Володимира Холявінського також знайшов свою нішу у нашому насиченому календарі. Цього року ветерани змагалися у різних вікових категоріях як і на відкритих майданчиках, так і в залах. Приємно те, що деякі наші ветеранські команди стали призерами чемпіонатів України у своїх вікових категоріях.  

– Цього року вперше під егідою Асоціації футзалу Львівщини відбулися чемпіонати серед військовослужбовців та студентів ЛНУ – «Кубок ректора».
– Це завдяки нашим віце-президентам Ігорю Матвійчуку та Мар’яну Лозинському. Їхні пропозиції були підтримані, тому обидва турніри пройшли на високому рівні. Для прикладу, минулого року чемпіонат Львівщини серед військових та «Кубок ректора» ЛНУ також проводилися, однак, за словами людей, не на такому рівні, як відбулися цього року. Цьогоріч турніри отримав відчутні інформаційну підтримку. Переможець Кубка ректора команда факультету журналістика отримала право грати у четвертій лізі Львова, чим і успішно скористалася.    
Не можна не згадати за новий сайт АФЛ, який завдяки Вам отримав зовсім інше обличчя. Оновлення сайту було також одним з важливих завдань протягом року. Для себе прекрасно розумів, що наш сайт – це наше лице. Ми живемо у такий період, коли інформаційні технології вийшли на перший план. Старий сайт не міг залишатися у такому вигляді як він був, тому було прийнято рішення про створення нової веб-сторінки. На ній, до слова, як і на сторінках у соцмережі facebook, висвітлюємо усю нашу діяльність. Комітет ЗМІ ми також вирішили розширити, тому у новому році очікуйте на ще більшу кількість ексклюзивних матеріалів від наших журналістів.

– Які у Вас футзальні плани на 2018 рік?
– Хочу вірити в те, що у 2018 році нас чекає стрімкий розвиток. Ми уже запланували кілька інноваційних турнірів, включаючи заходи всеукраїнського рівня. Дуже сподіваюся на те, що футзал Львівщини у новому році перейде на зовсім інший рівень функціонування.
Прес-служба АФЛ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.