Юношеский футзалИтоги жеребьевки Юношеских олимпийских игр-2018Футзал в миреДеян Джедович: «Думаю, что очень скоро количество перейдет в качество, и Азия догонит Европу»Женский футзалМарія Буйко: «В Україні дуже професійний підхід до футзалу»Чемпионат мираЧМ-2018 среди студентов. ИтогиНуну Диаш и Фернандиньо – лучшие в ПортугалииФутзал в миреRECORD MASTERS CUP-2018. День 2. Снова португальские 4:2МолдоваСергей Филь и Дмитрий Делятинский – в кишиневском «Динамо» Экстра-лига«Сокол» уступает «ЭРА-ПАКу»Чемпионат мираЧС-2018 серед студентів: чоловіча збірна України здобуває бронзуРумынияЕсть первый трофей украинцев в румынском футзале!КазахстанЄвген Сірий продовжить кар’єру в КазахстаніЧемпионат мираЧС-2018 серед студентів: жіноча збірна України здобуває сріблоФутзал в миреRECORD MASTERS CUP-2018. День 1. Негостеприимные «Спортинг» и «Бенфика»Женский футзалЧемпіонат Європи серед жінок. Попередній раунд. Збірна Швеції стала останнім учасником Основного раундуЭкстра-лига«ХИТ» в Беларуси: Игорь Борсук забивает в каждом матче, но киевляне не выигрываютЭкстра-лигаМаксим Павлюк: «Второй тайм мне понравился»УкраинаВітання з Днем Незалежності УкраїниРоссияВеликая «Дина» и пресловутый человеческий факторФутзал в миреНовости от FutsalMania: Батерия возвращается в ИспаниюБеларусьДмитрий Шамли: «Гомельское дерби – это дерби вдвойне»

Олег Шайтанов: «Кожна гра з Італією мала свою цінність»

Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов – про матчі з італійською збірною

Перемога та поразка, причому з однаковим рахунком 3:0 – такий підсумок короткострокового візиту до Італії жіночої збірної України, яка 20-21 червня в  місті Фонді провела два товариських матчі з суперницями зі «скуадра адзурри». Ці матчі обидві команди проводили в рамках підготовки до відбіркових матчів першого жіночого чемпіонату Європи-2019. Вже зовсім скоро, 5 липня, збірним України та Італії стануть відомі їхні суперниці у відбіркових групах. І цікаво, що не виключений варіант, що обидві збірні можуть опинитися в одній групі основного раунду.
Про підсумки матчів з італійками в ексклюзивному інтерв’ю офіційному сайту Асоціації футзалу України розповів Олег Шайтанов, який саме в цих матчах дебютував у якості головного тренера жіночої збірної України.

- Олеже Миколайовичу, на жаль, про матчі навіть італійські ЗМІ надавали дуже скупу інформацію. Тому, не могли б Ви стисло розповісти про перебіг подій. Розпочнемо з першої гри.
- Атакувальну гру ми поєднували з активним захистом, зустрічаючи суперниць на своїй половині, від середини майданчика. Попри це, небезпечні моменти біля наших воріт виникали, але до голу не дійшло. Незадовго до перерви за рахунок пресингу дівчата змусили суперниць помилитися біля своїх воріт, і після передачі Юлі Форсюк Олена Павленко відкрила рахунок. На початку другого тайму після контратаки Юля Форсюк подвоїла нашу перевагу, а за 3 хвилини Таїсія Бабенко скористалась провалом італійок у захисті.

Маючи таку перевагу, згодом я помітив у дівчат бажання зіграти на збереження рахунку, тому запропонував їм більше пресингувати. Не знаю чому, але суперник не пробував грати з п’ятим гравцем, тому ми гру спокійно довели до перемоги.     

- Як самі дівчата сприйняли її?
- Як команда сприйняла перемогу? Це була «наша» перша гра і перша перемога. Всім дуже хотілося перемогти, незважаючи ні на що. Звісно, дівчата дуже хотіли показати себе з найкращої сторони. Так, ми дуже багато дозволили італійкам зробити біля наших воріт, але мабуть той настрій і жага до перемоги не дозволили «скуадра адзуррі» забити хоча б один м’яч. Вся делегація була дуже задоволена сухою перемогою.

- Часто-густо від тренерів можна чути: «задоволений результатом – не задоволений грою». Таке формулювання може бути застосовано до першою гри?
- Звісно, так. Наступного дня ми  разом передивилися «нарізки» як позитивних моментів, так і наших помилок, і ще раз переконалися, що дії італійок, дійсно, заслуговували на м’ячі в наші ворота.

- Тепер до другої гри. Чи були якісь зміни в складі? Мова про голкіперів, експерименти в четвірках. І що сталося на початку гри, коли були пропущені два швидких м’ячі?
- В другій грі ми зробили рокіровку воротарів та надали більше часу на майданчику дівчатам, які не брали участь у першій грі – акцентую увагу, що це не зробило нас  слабкішими.

Ми провалили початок другої гри, пропустивши швидкі  два м’ячі. Однак, я радий тому, що гравці дослухалися до порад, які почули на нашому тайм-ауті. Ініціатива була саме за господарями майданчику, і у нас було  два шляхи: йти на ризик, нерозважливо атакувати і менше думати про оборону, або грати більш зосереджено і чатувати на вдалий момент. Ми обрали другий. Нам знадобився час, щоб стабілізувати гру, і після того біля воріт італійок все частіше стали з’являтися можливості для взяття воріт. Хочу зазначити, що кількість небезпечних моментів біля наших воріт у другій грі була значно меншою, ніж у першій. На жаль, ми не забили свої моменти, а згодом пропустили разючу контратаку.

Не дивлячись на те, що ми програли, я задоволений, що команда грала достатньо грамотно.

- Всі три м’ячі в цій грі на рахунку Аріанни Помпоселлі. Це дійсно зірка і лідер збірної Італії, чи просто так склалися обставини гри?
- Я б не сказав, що саме вона лідер італійок, просто ця дівчина опинялась в потрібний час в потрібному місті.

- Якщо переглянути нечисленні фото з матчів, то можна помітити, що з боку глядачів до матчів був невеликий інтерес. Чи не здивувало це нашу делегацію, і, можливо, були якісь коментарі про це від приймаючої сторони?
- Так, на наших іграх були практично порожні трибуни. Хоча, чесно кажучи, ми не звертали на це увагу, тому що наші думки були зосереджені на грі.

- Які позитивні та негативні моменти Ви винесли з цих двох спарингів?
- Це дуже позитивний виїзд, який поклав початок нового етапу життя жіночої національної збірної України з футзалу. По-перше, це було моє знайомство з командою і команди зі мною. По-друге, я в очах дівчат побачив велике бажання грати за національну збірну.

Тренування, які нам організувала Асоціація футзалу в Броварах, пройшли на одному диханні, а дві гри зі збірною Італії були різні за рахунком, але кожна з них мала свою цінність.

- Чи можете озвучити ті слова, які Ви сказали дівчатам за підсумком цих двох матчів?
- Остання розмова між командою, президентом АФУ та тренерами була в Римі і пройшла в позитивному ключі. Однак, деталі розмови я розголошувати не буду.

- З якими відчуттями очікуєте на 5 липня, коли відбудеться жеребкування групового етапу кваліфікації чемпіонату Європи?
- Хотілося б, щоб 5 липня настало скоріше, щоб дізнатися, хто буде нашими суперниками.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.