ПольшаРоман Смирнов: «Чемпионат будет сложным и интересным»Первая лига Перша ліга: став відомий календар першого туруПольша​Польша. 1 тур. Сумской день в Экстраклассе (+ видео)ВетераныМирон Кіндій: «Задоволений виступами «ТВД» у Кубку України «40+»БеларусьАндрей Черниенко: «Я бы не разделял команды на сильные и слабые»ВетераныЭдуард Босенко: «Главное – побеждать здесь и сейчас, не оглядываясь на прошлые заслуги»Футзал в миреНаши за границей. Русак дебютирует, Разуванов, Мельник и Шаровара забиваютВетераныВиталий Чернышев: «Победа над сильным соперником приятна вдвойне»РумынияМикола Дурбан продовжить кар'єру в РумуніїЭкстра-лигаПерший тур Екстра-Ліги: хто є хто?ВетераныРоман Киндратив: «Моя карьера в ветеранском футзале только начинается»Экстра-лигаЕкстра-ліга: чим нам запам’ятається перший тур?ВетераныАнатолий Коломийчук: «Можем дать бой любому сопернику»ИспанияИспания. 1 тур. Диего Джиустоцци начинает с победы (+ видео)БеларусьМихаил Грицына: «Гастро-тур – да, алко – нет!»РоссияРоссия. Суперлига. 3 тур. ВидеообзорыБеларусьБеларусь. 2 тур. За себя и за братаЭкстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. «Дети капитана Ковальчика» громят «ИнБев/НПУ»ВетераныЮрий Надточий и Сергей Буймов: «Мы всегда болеем друг за друга»ВетераныАлександр Карнаушенко: «От полуфинала «Черное море» – «Шахтер» получил огромное удовольствие»

Олег Шайтанов: «Тренер збірної – це одночасно цікава, але і складна робота»

Олег Шайтанов – про свої перші кроки на посаді головного тренера жіночої збірної України

25 травня на тренерському містку жіночої збірної України з футзалу відбулася зміна – рішенням Виконкому Асоціації футзалу України на посаду головного тренера команди був призначений Олег Миколайович Шайтанов, майстер спорту міжнародного класу, який в якості гравця був причетним до славетних успіхів українського футзалу на чемпіонатах Європи 2001 та 2003 років.

Нагадаємо, що вже на самому початку наступного сезону жіноча збірна України буде у центрі особливої уваги. УЄФА визначив терміни проведення попереднього та основного раунду відбору до першого в історії жіночого футзалу чемпіонату Європи, фінальна частина якого відбудеться у лютому 2019 року. Щоб кваліфікуватися до неї, жіноча збірна України в період 11-16 вересня зіграє в одній з чотирьох груп основного раунду, в яких тільки переможці проб’ються до головної частини чемпіонату Європи.
Про свої перші кроки на новій посаді в ексклюзивному інтерв’ю офіційному сайту АФУ розповів головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов.
 
– Олегу Миколайовичу, відкрийте, будь ласка, завісу, як до Вас надійшла пропозиція очолити жіночу збірну і чому Ви вирішили її прийняти?
– Пропозиція мені надійшла від президента Асоціації футзалу України Сергія Владика. Природно, для мене це було несподіваним. Подумав, порадився, в тому числі і з Тарасом Олександровичем Шпичкою, і прийняв позитивне рішення. Для мене це новий виклик. Тренер збірної – це одночасно цікава, але і складна робота.
 
– Після завершення кар’єри гравця Ви працювали винятково з чоловічими командами. Чи знаходили час слідкувати за подіями в жіночому футзалі?
– Звичайно, стежив: результати, таблиці... Але якщо відверто, не так прискіпливо, як за чоловічими чемпіонатами. Зараз маю достатньо багато відеоінформації як останніх поєдинків збірної, так і останніх важливих та ключових матчів чемпіонату і Кубка України.
 
– З часу Вашого призначення минуло два тижні: що вже вдалося зробити у новій для себе якості?
– Останні два тижні якраз і займався тим, що переглядав той відеоматеріал, який є в моєму розпорядженні. До нього вже встигли додатися матчі Юлії Форсюк та її клубу «Бурела» у Кубку Іспанії і матчі харківського WFC «Tesla» на турнірі у Португалії.
 
– Головному тренеру збірної надзвичайно важливо працювати у тісному контакті з головними тренерами клубів. Чи вдалося Вам вже поспілкуватися зі своїми колегами з жіночих команд?
– З тренерами клубів, з яких дівчата будуть викликані на найближчий збір команди, я вже поспілкувався – всі відкриті і готові до співпраці. Інакше і не повинно бути, тим більше, що, наприклад, з Василем Сухомлиновим і Тарасом Шпичкою ми товаришуємо близько 20 років. У подальшому хотів би познайомиться ближче з усіма тренерами, які працюють в жіночому футзалі.
 
– У планах збірної України на червень були два виїзні матчі зі збірною Італії 20-21 числа – все залишається без змін?
– Матчі в Італії будуть. Плани не змінювалися. На міні-збори напередодні матчів будуть запрошені та на поєдинки в Італію поїдуть представниці трьох українських клубів і іспанської «Бурели».
 
– За підсумками двох тижнів роботи які першочергові завдання Ви для себе визначили?
– Пріоритет один – створити таку атмосферу в команді, щоб гравці приїжджали у розташування збірної з величезним бажанням грати і віддаватися на майданчику на всі 100 відсотків.
 
– В останніх матчах жіночої збірної в Ірані брав участь склад, в якому базовим клубом можна було вважати чемпіона і володаря Кубка України київський «IMS-НУХТ». Чи варто очікувати від Вас якихось кроків, які б дещо змінили з цим ситуацію? Звичайно, якщо тут потрібно щось змінювати на краще?
– «IMS-НУХТ» – неодноразовий чемпіон України. Це красномовно говорить про рівень гравців, які виступають у цій команді. Але я також хотів би сказати, що двері в збірну відкриті, і якщо гравець проявляє себе на майданчику і відповідає рівню збірної, він не залишиться непоміченим.
 
– Буквально днями Виконкомом Всеукраїнської футбольної асоціації студентів була затверджена участь жіночої збірної України у студентському чемпіонаті світу, який пройде у Казахстані. Чи варто розглядати цей турнір як генеральну перевірку стану збірної напередодні відбіркових матчів чемпіонату Європи?
– Я б не розглядав студентський чемпіонат світу в якості підготовки до відбіркових поєдинків чемпіонату Європи. Це самостійний турнір, і ми знаємо, що керівництво українського футзалу завжди ставилося до цих змагань дуже серйозно. Однак, дуже хотілося, щоб міжнародний досвід, набутий в Казахстані, пішов на користь у відбіркових зустрічах чемпіонату Європи.
 
– Наскільки склад студентської збірної може бути відповідним, або ідентичним, до складу головної жіночої команди?
– Студентська і національна збірні у нашій ситуації не можуть бути ідентичними, оскільки студентська збірна має вікові обмеження. У студентському чемпіонаті світу за регламентом можуть брати участь дівчата, народжені після 01.01.1993 р. Окрім того, є певні вимоги щодо поточного навчання в учбових закладах.
 

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.