Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінали. LIVE!Первая лига Об'єднана команда «Кардинал Рівнестандарт» зіграє у чемпіонаті Першої лігиБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Первая лига «Ураган-2-КФВ» зіграє два товариські матчі з учасником першої лігиПервая лига Перша ліга 2020/21. Календар групи СПервая лига Євген Заїченко: «Я підійшов до Фіналу восьми другої ліги в не найкращій формі, але Андрій Чуднов ментально мене налаштував»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «Енергія» – «ХІТ». АнонсИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 30-го тураЧемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022

Олександр Бондар: «Конкуренції боятися не потрібно»

 

Гравець «Тайму» Олександр Бондар про гру в новій четвірці, тренерський почерк Станіслава Гончаренка та найпам’ятніший матч поточного сезону

 

- Олександр,  не так давно вашу четвірку, практично, розформували й тепер вам доводиться на майданчику взаємодіяти з іншими партнерами. Уже адаптувалися? 
- Могло бути і краще. Більше року грав разом з Кольцуном, Москвіним, а тепер доводиться перелаштовуватися. Намагаюся якнайшвидше адаптуватися, зрозуміти манеру гри нової четвірки. З часом, впевнений, буде усе гаразд. Хоча і зараз нам вдаються комбінації, розіграші.

- Взагалі, конкуренції не побоюєтеся? 
- Конкуренції боятися не потрібно. Потрібно своєю грою, голами приносити користь команді. А конкуренція повинна бути в кожній команді, без неї, не має прогресу.

- В «Тайм» ви перейшли з «Енергії». У своїй попередній команді «розкритися» вам  так і не вдалося. Уже мабуть давно  проаналізували причини? 
- Коли я прийшов  в «Енергію», тренером був Тарас Вонярха. Я багато часу проводив в одній четвірці, впродовж першого року освоювався у вищій лізі. А в наступному сезоні на тренерський місток прийшов Юрій Кобзар. З його приходом постійного місця в четвірці я уже не мав. Грав то в одній четвірці, то в іншій. Тому була не зіграність із партнерами, важко було продемонструвати  свою кращу гру

- Юрія Кобзаря та теперішнього вашого наставника Станіслава Гончаренка називають 
метрами вітчизняного футзалу. Які відмінності та спільні риси в тренерському почерку цих фахівців? 

- Є спільні риси. Хоча б тактика гри в обороні. Станіслав Гончаренко багато уваги приділяє діям в захисті, вимагає від нас постійного контролю м’яча, а для цього потрібно бути добре фізично готовим. А в «Енергії», наскільки я пригадую, ми більше увагу приділяли відпрацюванням різних комбінацій.

- Зрозуміло, що у футзалі, кожен гравець повинен вміти як руйнувати атаки суперника, так і створювати власні. Що більше вам до вподоби: атакувати чи оборонятися? 
- Звісно, мені подобається гра в атаці. А Станіслав Гончаренко хоче, аби я виконував функції, так би мовити, «наконечника». Тобто, зустрічав тих гравців, які починають атаку. Моє завдання якомога швидше налякати суперників, не дати їм багато часу на роздуми. Отож, доводиться і руйнувати атаки, й створювати власні.

- У цьому сезоні який матч вам найбільше запам’ятався? 
- Безумовно, гра із «Шахтарем». Дуже хотілося відзначитися, добре зіграти. Зіграв я не погано, сам не відзначився, але допоміг це зробити партнерам. У моєму активі гольовий пас на Павленка. Із «Шахтарем» ми конкуруємо за «золото» чемпіонату, тому очні зустрічі із цією командою особливі.

- А яку гру хотіли б якнайшвидше забути? 
- Важко сказати… Мабуть, матч «Тайму» в Івано-франківську проти тамтешнього «Урагану». Я тоді взагалі на майданчик не виходив, а тому жодних вражень не має.

- Олександр, новині про те, що в 1/8 фіналу Кубка матчів «Тайм» не проводитиме, не дуже зраділи. Мабуть, кортіло зіграти проти своєї колишньої команди? 
- Так, справді, хотілося в Кубку зіграти в своєму міст, проти колишньої команди. В таких матчах із подвійною енергією демонструєш хорошу гру, хочеш показати, що ти прогресуєш.


www.fctime.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.