Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Олександр Хурсов: «Добре, що чемпіонат Першої ліги розділений на два етапи»

Головний тренер МФК «Авангард» (Краматорськ) – про підготовку команду до сезону, суперників і систему розіграшу чемпіонату

Як відомо, напередодні відбулось жеребкування першого туру чемпіонату України серед команд Першої ліги сезону 2018/2019 р. р. Серед тих команд, які візьмуть старт у новому сезоні, буде і представник Донецької області – краматорський футзальний клуб «Авангард». У першому турі ця команда зіграє на виїзді проти «Епіцентра К Таїрова». Наставник цього колективуОлександр Хурсов розповів про враження від підсумків жеребкування першого туру Першої ліги та про підготовку команди до нового сезону.

– Олександре, як Ви оцінюєте жеребкування нового сезону Першої ліги для своєї команди? 
– Нормальне жеребкування. Про суперника зараз нічого сказати не можу, але знаю, що в одеській команді є кілька гравців, які грали в Екстра-лізі. Тому, можна сказати, що суперник буде хорошим. По чемпіонату можу сказати, що добре те, що будуть два етапи – регулярний чемпіонат та плей-оф.

– Як Ваша команда готується до нового сезону? 
– Ми провели тижневий збір на базі у Святогірську, де колись проводили свої збори «Шахтар» та «Єнакієвець». Місце для нас не нове. Там ми закладали фундамент фізичної підготовки, бігали кроси, грали на піску. Зараз ми маємо два дні вихідних, а потім заходимо в зал. До нового сезону наразі будемо готуватись у Слов’янську.
 
– Де Ви будете проводити свої домашні матчі? 
– Наразі це питання ще вирішується, тому точно стане відомо трохи згодом. Але єдине, про що можу зараз сказати – ми невипадково обрали місцем дислокації північ Донецької області. Це пов’язане, перш за все, з тим, що найбільш відомі футзальні центри Донеччини зараз знаходяться під окупацією. Тому, зараз ми хочемо розпочати відродження футзалу на Донеччині там, де футзальних традицій раніше було дуже мало – у Слов’янську, Краматорську тощо.

– Чи будуть у Вашій команді відомі гравці? 
– Серед тих, чиє ім’я знайоме українським вболівальникам футзалу, я назву двох гравців – Євгена Юнакова та Валерія Замятіна, який, до того ж, буде асистентом головного тренера. Інші хлопці – це представники харківських команд-учасниць Кубку ФК «Універ». Вони, скажімо так, менш титуловані, однак у них є бажання прогресувати. Наразі у нас є дванадцять гравців, на яких ми робимо основну ставку.

– Свого часу у Слов’янську була непогана команда зі студентів місцевого педагогічного університету, яка ставала чемпіоном України серед ВНЗ, а її гравці представляли фарм-клуб «Єнакієвця». Чи планується співпраця зі Слав-Універом?
– Поки що ми робимо акцент на основну команду, тому поки що подібна співпраця не планується.


Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.