Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА. Предварительный раунд. Нашего полку прибылоРоссияРоссия. Суперлига. 1 тур. LIVE!Футзал в мире«Магнус Футзал» – обладатель Межконтинентального кубка-2018!Турниры«Столица» – победитель «LVIV OPEN CUP-2018»Футзал в мире11.30. Межконтинентальный кубок. Финал. «Карлос Барбоза» (Бразилия) – «Магнус Футзал» (Бразилия). LIVE!Футзал в миреВ финале Межконтинентального кубка встретятся «Карлос Барбоза» и «Магнус Футзал»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА. Предварительный раунд. Неудача «Лео» и успех «Информатики»Польша «Акана Оржель Футзал» – переможець FUTSAL MASTERS-2018!РоссияНа старте 27-й Чемпионат РоссииБеларусь«Витэн» впервые выиграл Суперкубок БеларусиЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА. Успех Павла Пикалова и пять украинских головТурнирыFUTSAL MASTERS-2018. День 3. Різні матчі українських клубівТурнирыLVIV OPEN CUP-2018. В финале сыграют «Продэксим» и «Столица»КазахстанУчасник Ліги чемпіонів підписав Олександра СорокінаДмитрий Медведь покинул ХИТЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА. Предварительный раунд. 3 день. Александр и Дмитрий Бондари – четыре гола на двоихСборная УкраиныОлег Шайтанов: «З кожною серед команд-суперниць можна грати»ВетераныВ ветеранских соревнованиях в Одессе сыграют 47 командТурнирыLVIV OPEN CUP-2018. День 2. Пять претендентов на два места в финалеТурнирыFUTSAL MASTERS-2018. День 2. Дві поразки українських клубів

Олександр Косенко: «Нині у заявці присутні ті гравці, на яких ми розраховуємо»

Олександр Косенко – про підготовку збірної України до Євро-2018

20 січня у Броварах стартував навчально-тренувальний збір Національної збірної України. Про всі етапи підготовки прес-службі Асоціації футзалу України розповів головний тренер нашої команди Олександр Косенко.

 Олександре Петровичу, по-перше, ще раз вітаємо з днем народження, який Ви святкували напередодні. Розкажіть детальніше про всі етапи підготовки збірної України на навчально-тренувальному зборі?
– Дякую. Протягом першого дня гравці збірної проходили поглиблене тестування. З 21 січня команда тренується у дворазовому режимі. Це триватиме протягом трьох днів. 24 січня ми проведемо контрольний матч з командою «ІнБев/НПУ». Після цього тренуватимемося по 1 разу на день та проводитимемо теоретичні заняття. 27 січня на збірну чекає ще один товариський матч. Суперником стане збірна Казахстану. А вже за дві доби триматимемо курс на Словенію.

– З приводу товариських поєдинків. Розкажіть, чи зможуть їх побачити глядачі чи все це відбуватиметься у закритому режимі?
– На прохання збірної Казахстану матч з цим суперником відбудеться без вболівальників. Водночас, на поєдинок з «ІнБев/НПУ», який проходитиме у Броварах зможуть потрапити усі охочі шанувальники футзалу (ред. про час початку буде повідомлено пізніше).

– Чи всі найсильніші футзалісти прибули на збір?
– Майже всі хлопці, які брали участь на міжнародних поєдинках з Італією прибули. Нині у заявці присутні ті гравці, на яких ми розраховуємо. Травмований Дмитро Сорокін. Однак, цьогоріч, на жаль, ми не могли на нього розраховувати у зв’язку з серйозністю травми.

– Серед 15 гравців є футзалісти, які останнім часом не мали ігрової практики (зокрема, Микола Білоцерківець, Олександр Педяш та Андрій Лисенко). Що можете сказати з цього приводу?
– Якщо вони потрапили до заявки, значить ми на них розраховуємо. Те, що у них відсутня ігрова практика – це, звісно, погано. Однак, я думаю, що під час навчально-тренувального збору намагатимемося надати їм можливість побільше грати. Сподіваюся, що за цей період вони отримають достатньо ігрової практики.

– У порівнянні з міжнародними поєдинками проти Італії до команди викликані двоє нових гравців: Петро Шотурма («Ураган») та Віталій Дзюба («ІнБев/НПУ»). Розкажіть, чому зупинили свій вибір на цих футзалістах?
– Ми чудово знаємо можливості Петра Шотурми. Під час попереднього збору він ще на набрав необхідних кондицій після травми і саме тому не був викликаним до табору збірної. Що стосується Віталія Дзюби, то він своєю грою також заслужив виклик до збірної. Він вже має досвід виступів за Національну збірну України з футзалу, тому новачком його назвати не можна. Віталій знає наші вимоги, знає систему підготовки. Йому не потрібно надто довго адаптовуватися. Тренерський штаб на нього розраховує.

 У мережі Інтернет не один раз лунали репліки щодо виклику певних гравців. Розпочнемо з представників «Урагана», які, незважаючи на останнє місце у турнірній таблиці, все одно викликані до збірної України. Як прокоментуєте це рішення?
– Напевно, це все ж наше рішення. Тренерський штаб викликає гравців до збірної на свій суб’єктивний погляд. Комусь це може подобатися. Комусь – ні. Це нормальний процес. Хтось хоче бачити у збірній інших гравців. Ми викликаємо тих, кого вважаємо за потрібне на цей момент.

 У розширеному списку кандидатів до збірної було троє гравців покровського «Титану». Чому все ж не зупинилися на їхніх кандидатурах?
– Ми вирішили зробити акцент на перевірених бійців з досвідом міжнародних матчів. Однак, впевнений, що незабаром і ці хлопці матимуть свій шанс.

– Нещодавно свої склади на Євро-2018 оголосили суперники нашої збірної за груповим етапом – збірні Румунії та Португалії. Чи помітили для себе якісь несподіванки?
– Ні, жодних несподіванок.

– Над якими компонентами збірній України потрібно найбільше працювати перед матчами Євро-2018?
– Потрібно працювати над абсолютно всіма компонентами. Якщо якась зі складових буде слабшою за інші – одразу виникатимуть певні проблеми. Зрозуміло, що десь ми маємо переваги, десь – недоліки. Відводимо достатню кількість часу для кожного компоненту.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.