Футзал в мире12.00. МФК «КПРФ» – АФК «Кайрат». Международный турнир в ТюмениЭкстра-лигаМаксим Павлюк: «Второй тайм мне понравился»РоссияВеликая «Дина» и пресловутый человеческий факторФутзал в миреНовости от FutsalMania: Батерия возвращается в ИспаниюБеларусьДмитрий Шамли: «Гомельское дерби – это дерби вдвойне»Футзал в миреЗавтра стартует RECORD MASTERS CUP-2018Чемпионат мираЧоловіча студентська збірна України побореться за «бронзу»Чемпионат мираЖіноча студентська збірна України – у фіналі чемпіонату світу!Экстра-лига«Продэксим» вновь крупно обыграл «Мимель»УкраинаВітання з Днем Незалежності УкраїниЧемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Півфінал. Росія – Україна. АнонсЧемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Жінки. Півфінал. Україна – Франція. АнонсФутзал в миреДенис Овсянников и Дмитрий Бондарь переходят в румынскую «Информатику»Чемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А». Ізраїль – Україна – 2:6Экстра-лигаОлег Лук’яненко: «Сподіваюся, що новачки стануть підсиленням для нашого колективу»Чемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Чвертьфінал. Україна – Польща – 5:3Экстра-лига«Ураган» двічі переграв «червоних дияволів» Экстра-лига«Продэксим» в Ужгороде разгромил «Мимель»Первая лига Перша ліга: коментарі представників команд перед стартомЧемпионат мираСтудентський чемпіонат світу: чоловіча збірна України у чвертьфіналі зіграє з Польщею

Перша ліга: коментарі представників команд перед стартом

Думки представників потенційних команд-учасниць Першої ліги щодо оновленого формату змагань

 

Ігор Салівон, «Рятувальник» (м. Ромни):

«Безперечно, перехід від гри у двох регіональних групах до одного чемпіонату є позитивним явищем. Щодо системи розіграшу - все залежатиме від кількості команд. Якщо буде 10-12 команд – достатньо буде регулярного чемпіонату.

Перед нами керівництво ставить завдання перемагати у кожному матчі. Якщо буде результат – намагатимемося боротися за вершину турнірної таблиці».

Василь Симонов, АФ ФК «Кобра» (м. Харків):

«На 90% можу підтвердити, що команда братиме участь у новому сезоні Першої ліги. Головне завдання АФ ФК «Кобра» – виховувати перспективну молодь.

Для нас є прийнятними обидва варіанти, запропоновані Асоціацією футзалу України. У нас молода команда і важливо, щоб гравці мали зайнятість з початку жовтня до середини травня.

Щодо зняття команди «Кобра» з футбольної Першої ліги. Це ініціатива керівництва «Геліоса». Не знаю, які на це були причини, але було рішення відмовитися від участі у цих змаганнях. Футзалу це не стосується».

Марія Дімчева, «Епіцентр К Таїрова» (м. Одеса):

«Те, що плани брати участь у Першій лізі у нашої команди є – це 100%. Однак, треба чітко розуміти, які команди заявлені та їхню кількість і відповідний формат чемпіонату. Окрім того, потрібно розуміти бюджет участі у Першій лізі. Потрібно знати остаточні відповіді на ці питання та прийняти рішення разом з начальником команди.

Перед тим як потрапити до Другої ліги ми ставили перед собою завдання перемогти. Перед стартом у Першій лізі наша мета залишиться незмінною. Хочемо посісти перше місце у турнірній таблиці!»

Дмитро Холоша, «Продексім-2» (м. Херсон):

«З вірогідністю у 90% ми будемо брати участь у Першій лізі наступного сезону.

Щодо формату. Нам ближчий варіант системи розіграшу з раундом плей-офф, який приніс два чемпіонства першій команді.

Перед собою ми ставитимемо максимальні завдання. Неважливо, це «Продексім-2» або просто «Продексім». Мета одна – перемагати!»

Сергій Песоцький, «Food Centre-СумДУ» (м. Суми):

«Нині найбільш оптимальним рішенням є гра у два кола. Якщо буде 10-12 команд – такої кількості матчів разом з кубковими поєдинками буде цілком достатньо. (Формат плей-офф має свої переваги та недоліки. Найбільший мінус – це те, що окремі команди раніше завершують змагальний процес). Чемпіонат буде рівним, стабільним, цікавим. Навіть якщо будуть виїзди в умовний Івано-Франківськ – вони стануть корисними у плані здобуття досвіду у протистояннях з різними командами, а не як минулоріч – не потрапили далі зі своєї групи і не знаємо що робити.

Cтавимо для себе завдання вдало виступити. Для нас це буде переглядом того чи зможемо ми нав’язувати конкуренцію, якщо далі ми ставитимемо завдання підвищитися у класі. Розглядаємо таку перспективу».

Павло Остренко, «Шевченків край» (Черкаська обл.):

«Ми стали бронзовими призерами Другої ліги, тож, спільно з президентом прийняли рішення крокувати далі і взяти участь у Першій лізі. Робимо акцент на молодих місцевих футболістів.

У порівнянні з минулим сезоном Перша ліга стане значно цікавішою, але на той час умови були відповідними.

Щодо системи розіграшу – нам більше імпонує варіант з плей-офф.

На майбутній сезон ми ставитимемо найвищі завдання. Гратимемо всіма своїми футзалістами. Ми робимо футзалістів з футболістів і продовжуватимемо йти цим курсом і надалі».

Олександр Соловей, «Дніпро-Черкаси» (м. Черкаси):

«Ми знали про мету провести чемпіонат однією групою, тобто не розбивати його на підгрупи. Для нас такий варіант є прийнятним. На моє переконання, група «Схід» минулого року була сильніша, тож, було значно важче пробитися до раунду плей-офф, хоч на це були свої об’єктивні обставини. Зараз вирівнюються шанси для всіх команд. Чемпіонат проходитиме у два кола. Кожен зможе зіграти з усіма учасниками змагань. Можу тільки вітати таке рішення.

Запропоновані варіанти щодо системи розіграшу є правильними. Якщо для участі збереться більше 10 команд – потрібно просто грати у два кола. Якщо менше – краще проводити чемпіонат зі стадією плей-офф. Кількість матчів має бути достатньою. Хочеться побільше протистоянь з цікавими суперниками, що принесе команді безцінний досвід».

Олександр Хурсов, «Донбас-Енерго» (м. Слов’янськ):

«Поки що не можу сказати, який формат є більш прийнятним для нашої молодої команди, котра збирається абсолютно з нуля та будується на новій платформі. Останні роки у чемпіонатах, де я виступав – завжди був раунд плей-офф. До такого турніру ми більше готові. Але хотілося б, аби ми швидше зібралися та почали тренуватися.

Формування команди перебуває на початковому етапі. Нині ми продовжуємо шукати кадри. Пропонуємо молодим талановитим хлопцям зі Слов’янська прийти на перегляд і якщо кандидат буде приходити – заберемо до своєї команди.

Головне завдання нашої команди, яка формується з нуля – відродження футзалу на Донеччині. Щодо майбутнього підсилення – розглядаємо різні варіанти».

Олег Ковальський, «Ураган-2-КФВ» (м. Івано-Франківськ):

«Нам імпонує позиція, коли формат Першої ліги зростає і набуває більш професійного вигляду. Потрібно чітко розмежовувати коли аматорський рівень стає професійним. Ми розуміємо, що минулорічний формат був визначений не через чиїсь примхи або бажання, а внаслідок існуючих об’єктивних обставин. Ми брали участь у сезоні 2017/2018 Першої ліги, але нам не вдалося у повному обсязі  поєднати аматорський і професійний рівні щодо взаємного залучення гравців клубу у різних командах, хоча вертикаль зберігалася абсолютно правильна: «Ураган» у чемпіонаті області, Першій лізі та головна команда – в Екстра-лізі. Саме на рівні Першої ліги нам потрібно удосконалювати та формувати своїх спортсменів-професіоналів.

Щодо системи розіграшу, переконаний, що чемпіонат не має завершуватися регулярною частиною і чемпіон має визначатися за системою плей-офф або іншим чином, наприклад, як в Екстра-лізі.

Завдання для нашої команди залишається незмінним – це підготовка резерву для головної команди. Це полягає у тактико-технічній готовності, вони повинні відповідати стилю гри команди і бути психологічно стійкими».

Володимир Яришев, «Атлетик» (м. Бровари):

«Для нас участь у Першій лізі стане цікавим досвідом. Склад ми маємо. Він залишився незмінним за винятком трансферів чотирьох гравців до команд Екстра-ліги. Це добре. Нехай зростають як футзалісти, а ми готуватимемо нових гравців!

Серед запропонованих схем нам більше подобається варіант без плей-офф. Він передбачає боротьбу у кожному матчі.

У зв’язку з ротацією складу наші завдання трохи змінюються. Ми амбіційний колектив і цілі завжди були спрямованими на перемоги. Десь можливо виходитиме, десь – ні. Ми беремо багато молоді. Нехай хлопці отримують досвід, а наступного року плануємо брати участь в Екстра-лізі.

У порівнянні з минулим роком, один чемпіонат без двох підгруп є вагомим плюсом з однієї простої причини. Одна зона може бути сильнішою за іншу. Як на мене, буде дуже цікаво зіграти з представником кожного регіону».

Іван Скіцко, «Віза-Вторма» (м. Івано-Франківськ):

«Вважаю, що зроблено крок вперед. Географія розширена. Хочеться пограти з усіма командами. Минулоріч дуже непогано себе проявив черкаський «Дніпро», а також «СумДУ» і ми з ними так і не провели матчі, хоч і виступали в одному дивізіоні. Такий формат є більш об’єктивним зі спортивної точки зору. Хочеться перевірити себе на тлі кожного учасника і провести весь чемпіонат на належному рівні.

Ми поки що офіційно завдання не озвучували. Однак, керівництво та я ставитимемо завдання перемогти у Першій лізі. Ми хочемо це зробити. Зібраний непоганий колектив, на який ми розраховуємо і з яким будемо прямувати до цієї мети.

Якщо буде більше десяти команд – вважаю гру два кола прийнятним варіантом, оскільки стадія плей-офф за такої кількості учасників передбачає доволі серйозні витрати. Якщо буде менше десяти – стадія плей-офф буде потрібною. Загалом, тішить, що багато команд відгукнулися. Це є свідченням того, що футзал розвивається».

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.