Юношеский футзалВіталій Розпаченюк: «Чекаємо старту юнацької Екстра-ліги»Сборная Украины18.00. Юношеские Олимпийские игры-2018. Отборочный турнир. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныПІСЛЯМОВА-7. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕОХмельницкаяХмельницький. Найкращі голи Преміум-ліги. (1 тур)ОдессаОдесса. Премьер-лига. Лучшие голы 1-го тура.СумыЗимний чемпионат АФС. Перед стартом: СуперлигаЭкстра-лигаОФІЦІЙНО: «Юні-Ламан» знімається з «Екстра-ліги»Экстра-лигаТроє гравців "Юні-Ламану" знайшли собі нові клубиИспанияТриллер в Валенсии: Леванте и Сарагоса забили друг другу по шесть мячейУкраина"АРПИ Запорожье" провело товарищеский матч с представителем Экстра-лигиОдесскаяСимволическая сборная 1 тура чемпионата ОдессыСборная УкраиныОтбор на ЮОИ-2018: юноши победили Сербию, девушки проиграли ПортугалииХмельницкийПреміум-ліга: такі різні стартові перемоги фаворитів (+ відео)Кубок Украины«Здвиг» дав бій «Епіцентру К 10», однак вилетів з Кубка УкраїниЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 7. Лучшие голы, комбинации и сейвыЭкстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 7Экстра-лигаПереходим на «ты». Евгений Смоловик: "Если молодой игрок отказывается от предложений команд Первой или Экстра-лиги, он совершает большую ошибку"Экстра-лигаАндрій Хамдамов – найкращий гравець жовтняФутзал в миреПортугалия. Лучшие голы 8-го тураФутзал в миреИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 7-го тура

Перша ліга: коментарі учасників напередодні старту

10 листопада стартує реформований чемпіонат України з футзалу серед команд Першої ліги сезону 2017/2018. Прес-служба АФУ поспілкувалася з представниками команд щодо участі та очікувань від майбутнього чемпіонату.



Євген Монько, спортивний директор ФК «АРПИ Запоріжжя» Запорізька область:

«Головне, все ж таки, що змагання стартують. Формат розіграшу нам не зовсім до вподоби. Хотілося б зіграти повноцінні два кола. Щодо можливості грати у місцевих змагань. Ми проти цього. Наша команда гратиме лише у Першій лізі. Завдання на турнір є єдиним – перемога у ньому. Лише такий результат нас задовольнить. Наші побажання щодо турніру – почати грати та дотримуватися базових днів, які передбачені регламентом. Хоча б п’ятниця, а в ідеалі – субота або неділя. Кубкові поєдинки показали, що їхнє проведення у будній день впливає на відвідуваність. Натомість, наше завдання – грати для вболівальників».



Матвій Єльков, спортивний директор МФК «Епіцентр К 10» м. Івано-Франківськ:

«За форматом змагань розуміємо, що на сьогодні немає іншої альтернативи. Ми прийшли до Першої ліги два роки тому. Нині немає оптимальної кількості команд високого класу. Наскільки я розумію, АФУ підтягнула тих, кого можна.  Зрештою, формат нас влаштовує. Він є оптимальним. Клубам трохи легше з фінансової точки зору. Як мінімум, нам потрібно значно менше коштів витрачати на переїзди, оскільки три з чотирьох команд нашої групи представляють Івано-Франківськ. Щодо участі у місцевих чемпіонатах. Днями відбудеться засідання обласної асоціації. Ми попередньо узгоджували рішення щодо того, аби брати участь у місцевих змаганнях. Наше завдання на чемпіонат – вийти з групи, а далі – життя покаже. Клуб трохи оновив склад. «Епіцентр К 10» не є молодим колективом. Однак, старим його так само не назвеш. Належимо до категорії середньовікових команд. Побажання усім учасникам – нехай переможе сильніший, а організаторам – довести усе до кінця».



Олександр Кобилівський, керівник МФК «МКВ» м. Одеса:

«Ми любимо експерименти. Нашу участь у Першій лізі можна охарактеризувати саме таким словом. Паралельно з Першою лігою клуб однаковим складом бере участь ще й у чемпіонаті Одесі. Протягом трьох років клуб намагається зберігати свій склад. Цього року він трішки зменшився. Незважаючи на це, клуб боротиметься з кожним суперником у Першій лізі. Хотів би побажати всім учасникам та організаторам взаєморозуміння, адекватного суддівства та мінімальної кількості травм».



Олександр Стефанків, президент СК «Енергія» (команда «Енергія-2-Альтернатива») м. Львів:

«Обирати особливо не було з чого, тож погоджуємося із запропонованим форматом. Для нас це новий проект. Команда є не дублем СК «Енергія», а представлятиме всю Львівщину у свої групі. Ми також братимемо участь у чемпіонаті Львова. В обидвох змаганнях ставитимемо для себе переможні завдання. Організаторам бажаю вдалого чемпіонату, а гравцям команд-учасниць - обійтися без травм. Сподіваюся, чемпіонат підтвердить, що Перша ліга – це той турнір, який має право на життя».



Олег Ковальський, виконавчий директор НФК «Ураган» (команда «Ураган-2-КФВ») м. Івано-Франківськ:

Ми підтримуємо запропонований формат, зважаючи на кількість клубів, які погодилися заявитися. З фінансової точки зору формат нас влаштовує. За спортивним принципом, хотілося б щоб він був кращим. Наприклад, щось подібне до Екстра-ліги. Однак, на сьогодні такими є реалії. Важливим завданням на цьому рівні є збереження команд. Щодо участі у місцевих змаганнях, ми дотримуватимемося всіх норм регламенту. Клуб має достатню кількість гравців, щоб брати участь і у чемпіонаті області, і у Першій лізі. «Ураган-2-КВФ» застосовуватиме якомога більшу обойму на обидва турніри.  Головне завдання для команди – награвання молодих футзалістів, загартовування характеру, отримання досвіду, та формування гравців як спортсменів.



Олександр Соловей, президент ФК «Дніпро» м. Черкаси:

«Ми б із задоволенням зіграли одну групу з восьми команд. Клуб «Дніпро» не лякає фактор переїздів, тож, були б не проти зіграти з сімома суперниками, а не трьома. Окрім Першої ліги, плануємо також грати у регіональному чемпіонаті. Розглядаємо це в якості тренувального процесу. У Першій лізі ставимо завдання вийти з групи. «Дніпро» Черкаси – це молодий колектив до якого увійшли багато гравців з великого футболу. Цим я хочу підштовхнути розвиток всеукраїнського футзалу у Черкаській області. Всі беруть участь у чемпіонаті області, грають між собою. Ніхто не хоче взяти і зробити спільну команду. Ми змінили назву з «Солтекса» на «Дніпро». Наша філософія – бути гідним об’єднавчим представником Черкас та випробувати себе на рівні більш сильних та досвідчених клубів. На початках нам буде важко протистояти більш зіграним командам, але ми боротимемося за позитивні результати».



Сергій Песоцький, головний тренер ФК «СумДУ» м. Суми:

«Маємо те, що маємо. Як на мене, клуби з двох груп знаходяться трохи у різних умовах. Там три клуби з Івано-Франківська. Черкаси, Одеса і Запоріжжя розташовані не так вже й поруч з нами. Однак, такий факт навіть додає цікавості. Познайомимося з цими клубами. Головне, що будемо грати. Наша головна мета – вийти з групи. Думаю, кожен клуб буде ставити собі таке завдання, адже підібралися приблизно рівні суперники. На моє переконання, все вирішують фінансові можливості. Якщо ти маєш гроші – то можеш собі дозволити запросити гравців відповідного рівня. «СумДУ» є студентською командою. Після чемпіонського року ми вливатимемо свіжу кров. Будемо витискати максимум з того складу, який маємо. Плануємо грати в місцевому чемпіонаті, як зазвичай це робимо. Хотів відзначити, що організатори зробили правильний крок, щоб зберегти статус Першої ліги. Календар є рівномірним. Один матч на тиждень: почергово вдома та на виїзді. Без жодного поспіху все зроблено. Я не бачу значних мінусів. Відповідь на всі інші питання дасть час».



Володимир Перепічка, керівник ФК «Віза-Вторма» м. Івано-Франківськ:

«В цілому, формат нас задовольняє. Клубу не потрібно далеко їздити на матчі у групі. Команда точно братиме участь у Першій лізі та Кубку України. Щодо місцевих змагань ми ще не визначилися. Участь у подібних турнірах збільшує ризик отримання травм. Не хотілося б ризикувати гравцями. Щодо завдань, то головною метою є вихід з групи, а далі вже дивитимемося. Всім учасникам змагань хотів би побажати успіхів, вдалої гри та уникнення травм».

Джерело - Богдан Ісаєв, Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.