Экстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. LIVE!Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Раміс Мансуров: «Нинішній чемпіонат буде дуже цікавим»

Екс-гравець «Шахтаря» вийде на майданчик проти своєї колишньої команди у футболці «Урагану»

 

Напередодні одного з центральних матчів третього туру «Урагану»  «Шахтар» прес-служба івано-франківського клубу поспілкувалась з Рамісом МАНСУРОВИМ. Цієї суботи з екс-гравець «гірників» вийде на майданчик проти своєї колишньої команди у футболці «Урагану».

 Насамперед, вітаємо тебе з дебютним голом, забитим за «Ураган» у виїзному матчі проти «Енергії». Сподіваємось, що цей гол  далеко не останній. Як взагалі тобі дався цей м'яч? Що ти можеш сказати про цю нещодавню гру у Львові?
 Гол, як завжди буває, вийшов у ході ігрової комбінації, в якій брали участь усі хлопці, уся четвірка. Просто мені вдалося завершити наші спільні зусилля результативним ударом. Щодо самого матчу, то результатом усі хлопці не дуже задоволені, оскільки по ходу гри ми вели в рахунку 2:0, а в підсумку втратили перемогу. Можна сказати, два очки загубили на виїзді.

 Наприкінці минулого сезону у матчі між «Шахтарем» та «Ураганом» кінцевий рахунок також був  2:2, тоді твоя колишня команда теж відіграла два м'ячі. Чи думав ти тоді, що незабаром можеш опинитися в Івано-Франківську? 
 Впевненості, що можу опинитися в «Урагані», як такої, тоді не було. Просто на той час я ще не розглядав пропозиції від інших команд.

 Виступаючи за «Шахтар», ти багато разів грав проти «Урагану». Як тобі ця команда, скажімо, зразка минулого сезону? 
 Що мені запам'яталося в матчах з «Ураганом», так це шалена підтримка тут, в Івано-Франківську. Домашня арена  досить специфічна: балкони з обох боків створюють відчуття, що вболівальники наче «нависають» над майданчиком. Звісно ж, коли «Ураган» забиває гол, у залі стоїть такий галас, що здійснює неймовірний тиск на команду-суперника, який нелегко витримати. Навіть не знаю, в якому ще місті так вболівають і підтримують свою команду вболівальники!

 З попередніх матчів, які «Шахтар» проводив проти «Урагану» в Івано-Франківську, мабуть, тобі запам'яталася гра, яка завершився бойовою нічиєю 5:5… 
 Так, добре пригадую той матч, який був стартовим у сезоні 2006-07 рр. По тому матчу, та й по іншим загалом, у мене склалася певна думка, що «Ураган» зазвичай прагнув добивався хоча б нічиєї у матчах проти «Шахтаря». Саме тому цієї суботи будемо намагатися нарешті подарувати нашим вболівальникам першу перемогу івано-франківського клубу над сильним суперником.

 Майбутній матч для тебе особисто буде дуже принциповим?
 Гадаю, ні. Я вже відзначав не один раз, що за перемогу над будь-якою командою дають три очки, будь то «Шахтар», «Тайм» чи «Кардинал». Звісно ж, дуже хотілося б у цьому матчі проявити свої кращі якості.

 Рамісе, здається, ти дещо приховуєш свої особисті амбіції щодо поєдинку проти «Шахтаря», мабуть так само як ще п'ятеро гравців «Урагану» - Корнєєв, Пилипів, Кулик, Валенко, Цвєлих, які свого часу виступали за донецький клуб. Мабуть, вийдете на цей матч з подвійним бажанням перемогти свою колишню команду?
 Зазвичай «Шахтар» і без того є хорошим подразником. Але для нас у цьому матчі головне не «перегоріти», адже бажання перемогти і справді бити через край. Просто потрібно з холодною головою, але гарячим серцем вийти на цей матч і досягти позитивного результату.

 Ти  третій заслужений майстер спорту в «Урагані» після Олега Безуглого і Владислава Корнєєва. А з ким з гравців, які грали у зірковому складі збірної України 2001-2003 років, ти й досі підтримуєш відносини?
 З Владиславом Корнєєвим та Федіром Пилипівим ми зараз граємо у одній команді, тому відносини в нас дуже тісні. А так, з Олександром Косенком та й іншими досить часто спілкуюсь в телефонному режимі. Хотів би зазначити, що є ще «порох в порохівницях», тому й прийняв пропозицію «Урагану», адже в мене ще залишися певні професійні амбіції. Хочеться їх втілити у життя саме з цим клубом.

 Чи довго вагався щодо підписання контракту з «Ураганом»?
 Не довго, тому що знаю більшість тих хлопців, які грають за івано-франківський клуб, знаю їх можливості, амбіції самого клубу. Останні ж сумніви розсіялися після розмови з президентом клубу Олександром Олександровичем Бубеном. «Ураган» ставить перед собою серйозні завдання, тому вдвічі приємно, що у цьому процесі в команді розраховують і на мене.

 До речі, чи є у Раміса Мансурова якийсь кумир?
 З великого футболу  це Дієго Марадона, а у міні-футболі  Олександр Косенко. Я вважаю його кращим гравцем за усю історію українського міні-футболу.

 Цікаво, якими були твої перші кроки у міні-футболі? В якій команді ти розпочинав свій шлях у цьому ігровому виді спорту?
 Розпочинав я у запорізькій команді «Надія», в якій свого часу виступали досвідчені гравці, такі як Дюженко, Смірнов, Вонярха. Примітним було те, що вони дуже любили комбінаційний міні-футбол. Саме з ними почав освоювати ази цієї гри.

 А кого Раміс Мансуров вже сам навчив міні-футболу?
 Важко сказати. Відзначу тільки те, що було б чудово, якби мій досвід і справді комусь знадобився. Гадаю, що молодим хлопцям потрібно брати краще від досвідчених гравців.

 Ти вже декілька тижнів мешкаєш в Івано-Франківську. Як тобі наше місто? Які враження залишили Карпати та підйом на Говерлу?
 Місто  невелике, але дуже комфортне. Щодо Карпат, то наскільки я знаю, щороку «Ураган» напередодні нового сезону підкорює якусь вершину. У цьому ж році з ініціативи президента клубу ми піднялися на Говерлу  найвищу гору України. Тим самим, мабуть, Олександр Олександрович дав зрозуміти команді, які вершини треба підкорювати нам в нинішньому чемпіонаті.

 Ти вперше побував у Карпатах? 
 Так, вперше. Мені дуже сподобалося там, чудові краєвиди, відмінна природа. Зрозумів, що це справді екологічно чистий регіон в Україні. Зі своєю сім'єю ми побували у Ворохті, Яремчі. До речі, у Яремчі я вже був якось, коли ще грав у великий футбол. Звісно ж, цей край дуже відрізняється від Східної України. Тут все дуже цікаво.

 Як дружина та діти відреагували на переїзд до Івано-Франківська? Чи вони адаптувалися тут?
 Діти зараз вже пішли до школи, зокрема моя молодша донька - до першого класу. Тому переконаний, що з Івано-Франківськом буде пов'язано чимало. Трішки важкувато їм дається перехід з російської мови на українську. Але на те вона і є рідна мова, яку обов'язково треба знати і вивчати.

 У чемпіонаті зіграно усього два тури, але цікава твоя думка щодо потенційних фаворитів цього сезону. Фінальна «шістка», яка продовжить боротьбу після регулярного чемпіонату, як там можна спрогнозувати боротьбу?
 Дуже прикро, що ми втратили два очки у Львові у матчі з «Енергією». Цих пунктів може якраз не вистачити на фініші чемпіонату. А у фінальній шістці, як на мене, буде точитися дуже запекла боротьба. Серед фаворитів відзначив би «Шахтар», «Тайм», харківські «Локомотив» і «Моноліт», «Енергію» і, звісно ж, «Ураган». Гадаю, нинішній чемпіонат буде дуже цікавим. Не менш, аніж попередні.

 Ну і насамкінець, твої побажання вболівальникам «Урагану».
 Хочу запросити усіх вболівальників на матч «Ураган»  «Шахтар». Гадаю, вони не пошкодують і побачать дуже видовищний та цікавий міні-футбол. А ми постараємось показати свою найкращу гру.

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ. Прес-служба 
НФК «Ураган»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.