Экстра-лига«Продексім» тріумфує на «Lviv Open Cup-2020»Экстра-лига«Food Centre-Sumy» розгромно поступився «ХІТу» в контрольному матчіЖенский футзалАлександр Ратич подал заявление об отставке с должности главного тренера «Будстар-НПУ»ИспанияСтранная война Луиса Рубиалеса: до основанья, а затем…БеларусьЮрий Дубков: «Если бы не футбол, был бы продавцом сахарной ваты»БеларусьАртём Липский – новый игрок МФК «Минск»Экстра-лига «Food Centre-Sumy» проведе два матчі з «ХІТом»ПольшаВиктор Андраде возвращается в ПольшуИспанияЛукао: «Я вингер, который также умеет играть на позиции «столба»Экстра-лигаТаблиця переходів Favbet Екстра-ліги. Літо 2020РоссияТоп-10 интересных форм футзальных командРоссияРоссия-2019/20. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. Трое известных и Тюмень против СамарыЭкстра-лигаКубок Львівщини-2020. День 3. «ІнБев» і «Кардинал-Рівне» поборються за бронзові нагородиБеларусь«Борисов-900»: 19 лет, 63 соперника, 587 матчейЛитваЕвгений Рывкин: «В Локомотиве работал принцип — В нашем деле главное — не попасться»ИспанияФабио: «Думаю, я был прав, когда перешел в такой клуб, как «Пальма»ПортугалияХоссейн Тайеби: «Очень рад присоединиться к «Бенфике»РоссияВ протесте отказать! Виноват не нарушитель, а пострадавший...ИспанияАнтонио Вадийо: «Мы продолжаем стучаться в двери к грандам»КазахстанКака — о чемпионате Казахстана: «Никакой уверенности, много сомнений»

Роман Ковальчик: «Буде бажання – буде результат»

 «Сокіл-2» готується до матчів Юнацької Екстра-ліги з франківським «Ураганом».
 
Тренер команди Віталій Розпаченюк зараз знаходиться у Києві, де проходить навчання на семінарі для футзальних тренерів. Поки він відсутній, його підопічних до матчів готує головний тренер клубу Роман Ковальчик. Ми поспілкувалися з Романом Миколайовичем, а також поставили кілька питань нашим молодим талантам.

Роман Миколайович, які враження від роботи з «соколятами»?
– Хлопці мають дуже непогані задатки на свій вік. Трошки попрацював з ними, відчув, в яку сторону будемо разом з Віталієм Ігоревичем коригувати тренувальний процес. Помітно, що це ще діти, але вони працюють з великим бажанням, і цим своїм бажанням навіть мене завели (посміхається).
Спілкуючись з ними, даючи різні завдання, відчув і побачив, що вони дуже уважно слідкують за нашими гравцями основного складу. І ті мікронюанси, які ми хочемо у грі також прищеплювати, вони вже про це говорять і навіть дуже добре орієнтуються і розуміють, коли я їм це пояснюю. І це не може мене не радувати.

Як для дітей такого віку вони дуже уважно слідкують за всіма процесами. Це суттєво, тому що зараз дітям дуже важлива мотивація, а не тільки робота.
Якщо вони будуть мотивовані і з бажанням все будуть робити, то тоді вони будуть рости. Ось це, мені здається, основний аспект, на який треба звертати увагу.

Плюс видно, що в команді хороша дисципліна, що тренер їх не тільки тренує, а ще й виховує. І це великий плюс як йому, так і хлопцям, що нема на тренуванні зернятка поганого, з якого би виріс бур'ян, який потім би заважав вже іншим тренерам працювати з ними, та й самим хлопцям теж заважав би стати добрими гравцями, що буває, на жаль, досить часто.

Цікаво було поспілкуватися з самими «соколятами» і почути, які у них враження від Юнацької Екстра-ліги та роботи з головним тренером СК «Сокіл».

На наші запитання відповідали Владислав Первєєв, Ідріс Омарі і Артур Гринь. Поки наше молоде покоління вчиться не тільки грати в футзал, але і спілкуватися з журналістами, а тому ми даємо їх загальні відповіді на питання прес-служби СК «Сокіл».

Які у вас враження про Екстра-ліги (Ю-16)?
– Хороший турнір, дуже подобається. Завжди цікаво помірятися силами з сильними суперниками, а слабких тут ми поки що не зустрічали.

Який матч запам'ятався найбільше?
– З львівською «Енергією». Ми програли і підвели свого тренера. Кожна гра в цьому турнірі для нас важлива, але ігор з «Енергією» чекатимемо особливо.

Дивитесь інші матчі Юнацької Екстра-ліги?
– Так. Намагаємося дивитися все, що є в інтернеті. Є хороші команди, і наш наступний суперник «Ураган» – якраз така команда. Але вважаємо, що всі суперники нам під силу.

Як працюється вам з Романом Миколайовичем, поки ваш «батько» у від'їзді на навчанні?
– Нам дуже подобається. Ми дуже сумуємо за Віталієм Ігоревичем, але працювати з Ковальчиком – це круто. Ми бачимо, що наші старші товариші лідирують в Екстра-лізі і викликаються в національну збірну, і нам хочеться ще більше працювати, щоб з часом домагатися таких же результатів.

Прес-служба СК «Сокіл»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.