Экстра-лига«Продексім» тріумфує на «Lviv Open Cup-2020»Экстра-лига«Food Centre-Sumy» розгромно поступився «ХІТу» в контрольному матчіЖенский футзалАлександр Ратич подал заявление об отставке с должности главного тренера «Будстар-НПУ»ИспанияСтранная война Луиса Рубиалеса: до основанья, а затем…БеларусьЮрий Дубков: «Если бы не футбол, был бы продавцом сахарной ваты»БеларусьАртём Липский – новый игрок МФК «Минск»Экстра-лига «Food Centre-Sumy» проведе два матчі з «ХІТом»ПольшаВиктор Андраде возвращается в ПольшуИспанияЛукао: «Я вингер, который также умеет играть на позиции «столба»Экстра-лигаТаблиця переходів Favbet Екстра-ліги. Літо 2020РоссияТоп-10 интересных форм футзальных командРоссияРоссия-2019/20. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. Трое известных и Тюмень против СамарыЭкстра-лигаКубок Львівщини-2020. День 3. «ІнБев» і «Кардинал-Рівне» поборються за бронзові нагородиБеларусь«Борисов-900»: 19 лет, 63 соперника, 587 матчейЛитваЕвгений Рывкин: «В Локомотиве работал принцип — В нашем деле главное — не попасться»ИспанияФабио: «Думаю, я был прав, когда перешел в такой клуб, как «Пальма»ПортугалияХоссейн Тайеби: «Очень рад присоединиться к «Бенфике»РоссияВ протесте отказать! Виноват не нарушитель, а пострадавший...ИспанияАнтонио Вадийо: «Мы продолжаем стучаться в двери к грандам»КазахстанКака — о чемпионате Казахстана: «Никакой уверенности, много сомнений»

Роман Ковальчик: «Зараз ми дійшли до точки відліку»

Головний тренер СК «Сокіл» у інтерв’ю клубній прес-службі підбив підсумки сезону, а також розповів про найближчі перспективи команди
 

-Сезон 2016/2017 для «Сокола» офіційно завершився. У чвертьфіналі плей-офф Екстра-ліги хмельничани у напруженій боротьбі поступилися «Продексіму», у Кубку України «Сокіл» дійшов до півфіналу, до в серії післяматчевих пенальті зазнав поразки від «Локомотива». На Вашу думку, цей результат став максимумом наших можливостей, чи «Сокіл» міг виступити краще?

-Ні, закономірно і по грі і по всьому було помітно, що це все таки наші недопрацювання, хоча ми прораховували, що хлопці молоді, команда формується, і можливо, у гравців десь буде психологічний збій. Якщо враховувати, що ми вилетіли з чемпіонату і Кубку по пенальті, то це закономірно, що гравцям не вистачило психологічних кондицій. Плюс «на втомі», відповідальність за результат, ми дещо не допрацювали, і програли і там, і там. В цьому ракурсі будемо вести роботу. А на рахунок сезону, вважаю, що хлопці молодці, і провели його, так як ми того хотіли. Ми рухаємося по своєму плану: перший рік – переформатування команди, другий – підбір гравців, і зараз ми дійшли до крапки відліку, де вже в нас повністю сформована команда. Загалом, десь якраз три роки потрібно, аби стабілізувати команду та запустити її «під результат».

-Протягом сезону «Сокіл» буквально тінню переслідували суддівські помилки. На вашу думку, наскільки невпевнені дії представників арбітражу вплинули на підсумковий результат нашої команди?

-Не тільки суддівські помилки рухалися за нами протягом сезону, і я вважаю, що це не випадковість, це – закономірність. Ви бачили, що ми майже усі домашні ігри проводили при пустих трибунах, а при їх підтримці зіграли в рідних стінах лише три матчі. Зі всіх сторін було дуже багато перепон, але хлопці з тим справлялися, і в мене до них претензій дуже великих немає, а на рахунок суддівських помилок… Це бачила уся Україна, як суддівська бригада чітко «розібралася» з нами та дозволила «Продексіму» вийти у півфінал, та й з «Локомотивом» в Кубку України коли ми почали вести у рахунку 3:2 арбітри стали судити зовсім по-іншому. Люди, які в цьому розбираються, все прекрасно бачать та розуміють, жалітися та плакатися ми не будемо, ми йдемо своєю дорогою, і оглядатися та озиратися на їх нечисті дії я і команда не збираємося. У нас є напрямок, від якого ми не відступаємося і чітко працюємо, в нас є президенти, які все це бачать, і вірять в команду, а час покаже, хто правий, а хто – ні.

-Повернемось до теми «перепон». Скажіть, як Вам під таким тиском вдавалося налаштовувати команду та здобувати позитивні результати?

-Спочатку вдавалося це нам трошки важкувато, мені також допомогав Олександр Борисович Мирний настроювати хлопців. Загалом, все що говорилося, що аналізувалися гравці правильно сприйняли, і усвідомили, як правильно поступати в таких випадках, і на рахунок перепон вважаю, що вони нам не нашкодили, а навпаки нас загартували.

-Спостерігаючи за командою протягом сезону можна було помітити, що його починали молоді, «зелені» футзалісти, які з кожним матчем додавали у власному розвитку, і на фініші сезону вони стали вже змужнілими та впевненими у собі чоловіками. На вашу думку, який епізод став переломним у цьому плані?

-Перш за все, скажу, що це все завдяки їхнім старанням. Вони – молодці, все відпрацьовують на тренуваннях, і вони зростають у власному розвитку. Я бачу, що це приємно не лише мені як тренеру, а керівництву клубу, яке в ці моменти розуміє, що ми робимо все правильно, і рухаємося вірним шляхом. Матч з «Локомотивом» в півфіналі Кубку України це лише підтвердив, і програвши перший тайм, ми в другій 20 хвилинці зуміли переламати хід поєдинку, однак у серії пенальті нам трішки не пощастило. Цей матч став для них переломним моментом, показав ще раз, що ми рухаємося правильною дорогою, а кожен з гравців ще раз це відчув. Нічого надзвичайного ні в одній з команд не діється, все в їхніх головах, ногах, і т.д.

-На протязі сезону чимало виконавців СК «Сокіл» значно підвищило власний ігровий рівень. На вашу думку, цікаво, прогрес кого з виконавців є найбільш очевидним?

-Я би виділив усю команду. Усі старалися, і для мене було надзвичайно приємно, що вони всі зробили такий великий крок вперед, вони зростають, і я бачу, що їм це подобається. Я тільки радий за них, і якщо так піде далі, то все буде добре.

-Сезон вже завершився, але команда не пішла у відпустку, а вже розпочала підготовку до наступного чемпіонату. Розкажіть, які завдання, цілі ви ставите перед командою на цей період?

-Працюємо над підвищенням індивідуальної майстерністі, якої нам трішки не вистачало, і переформатовуємо четвірки. Взяли у головну команду трьох молодих гравців із власної ДЮСШ: Владислава Вербового, Романа Мельника та Владислава Ліпчинського. Аналізуємо, чого нам не вистачало, аби зростати далі, працюємо над взаємодією гравців у певних ігрових ситуаціях.

Джерело - Олександр Таран, прес-служба СК «Сокіл»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.