Первая лига Дві легенди НФК “Ураган” продовжують активні виступи у великому футболіЖитомир“Грантех” здобуває Кубок Житомирського міського головиФутзал в миреИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. Виктор Лопес и Асьер ЛамасВетераныВетерани. Календар змаганьПервая лига Олександр Славінський: «Хочемо популяризувати футзал у Броварах, а тому матчі Першої ліги прийматимемо вдома»Детский футзалДЮСШ “Спортлідер+” – переможець турніру “Кубок Бару-2018"БеларусьДмитрий Камеко: «Нам важно оттачивать свою игру»РоссияРоссия. Суперлига. 2 тур. ВидеообзорыИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка ИспанииБеларусьБеларусь. 1 тур. Победа ВРЗ в дерби и неожиданное поражение «Столицы»ПольшаСергій Бабинін став гравцем польського «МОКСу»Экстра-лига"Кардинал-Рівне" підписав трьох новачківРумынияНаши за границей. Дмитрий Бондарь и Денис Овсянников результативно стартуют в чемпионате РумынииЭкстра-лигаРоман Стречковський: «"Урагану" треба було зберегти минулорічний склад»ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Давид Руис и Диего КинтелаПортугалия«Спортинг» – обладатель Суперкубка ПортугалииЭкстра-лигаЕкстра-ліга стартує поєдинком у Львові 13 вересняЧехияЧехия. 1 тур. «ЭРА-ПАК» побеждает, Емельянов забиваетЭкстра-лигаМар’ян Пелех: «Цей трофей для мене – перший у кар’єрі»Экстра-лигаТарас Кузь: «У перемогу повірив за три секунди до кінця гри»

Роман Стречковський: «"Урагану" треба було зберегти минулорічний склад»

Головний уболівальник «Урагану» ділиться своїми думками про стан справ у клубі


Кожен вид спорту існує в першу чергу для глядачів, а тому завжди цікаво вислухати їхню думку про те, що відбуваєтья навколо. Тому сьогодні нашим співрозмовником став найбільш авторитетний уболівальник «Урагану» Роман Стречковсьий. Здається, що в Україні більше і не знайдеш футзальних уболівальників з більшим стажем, ніж у нього.

 За яких обставин і коли відбулося Ваше знайомство з НФК «Ураган»?
– З дебютної гри команди в Першій лізі. На той час був знайомим з Андрієм Сімкою, Романом Ярим, Юрієм Сендецьким і Юрієм Костишиним, які грали у футбол за обласні команди. Футзал мені одразу сподобався. Відтоді і уболіваю.

 Скільки матчів команди Ви відвідали?
– Багато, тяжко порахувати (посміхається). З моменту створення команди я не пропустив жодного домашнього матчу.

 На скількох виїздах побували і який найбільше запам'ятався?
– Свої виїзди не рахую. Їх було десь 30-40, а може і більше. Звичайно, що найбільше запам’ятався чемпіонський виїзд у Львів. Це була п’ята гра фінальної серії. Ми тоді весь матч підтримували команду, а після фінального свистка емоції просто переповнювали. Спочатку ми святкували в залі, потім на вулиці зустрічали гравців, качали їх і обливали шампанським. Потім ще було поїздка команди «стометрівкою» на даху клубного автобуса. А на другий день відбулося урочисте нагородження команди золотими медалями.

 Чи збираєте речі, пов'язані з улюбленою командою? Якщо так, то які і скільки екземплярів налічує Ваша колекція?
– Так, збираю, є 5-6 різних шаликів (роз) команди, а також невеличка колекція футболок. Першу футболку після домашньої гри з ТВД мені подарував Олександр Данилеко. До речі, цю гру можна вважати так званим днем народження фан-клубу. Ще в колекції є чемпіонська футболка Олега Іжаковського, також є футболки Андрія Сімки, Романа Кіндратіва, Петра Шотурми і футболка Кирила Ципуна з Євро-2018 з автографами гравців збірної. Також маю футболки «БЧ» Олександра Даниленка, «Борисова-900» Андрія Сімки і «ХІТа» Микити Тменова.

 Коли для фанів «Урагану» були «золоті» часи? І яка зараз ситуація з фан-рухом?
– Так звані «золоті» часи фан-руху припали на чемпіонський сезон і десятиріччя клубу. Зараз фан-клуб переживає не найкращі часи. В минулому сезоні нас на ігри збиралося 5-7 чоловік.

 


 Чому зараз фан-рух так занепав? В чому причина?
– Після омолодження команди фанатський інтерес дещо впав. Минулого сезону ми майже в кожній грі підтримували «Ураган». Найбільш це було відчутно в принципових матчах чемпіонату і кубкових матчах з «Титаном» та «Продексімом». Після матчів плей-оф з «ХІТом» у мене захрип голос і я пару днів не міг говорити (посміхається ). Не знаю як інші фанати, але після кадрової революції Павленка особисто я йду на так звану фанатську пенсію.

 Якою Ви бачите ідеальну політику клубу щодо фанатів?
– При можливості допомагати з виїздами.

 Хто з українських клубів, на Вашу думку, найкраще працює з уболівальниками?
– Зараз, на жаль, фан-рухів мало. Можна виділити ультрас «Кардиналу-Рівне», які при можливості катають виїзди на всі матчі і навіть були на передсезонному турнірі в Одесі. Також добре підтримують свою команду уболівальники в Херсоні, але незвично чути на їхніх матчах дудки, які заважають перегляду ігор.

 Останні 4 сезони «Ураган» опиняється поза «призами» і не виконує поставленні завдання. Цього літа у зв'язку з цим відбувалася суттєва перебудова команди, але уболівальники її зустріли в багнети. В чому суть цього конфлікту?
– Чотири роки тому почалось омолодження команди і через це «Ураган» був без медалей, хоча, в першому сезоні після омолодження, у п’ятій грі півфінальної серії ми лише в серії пенальті поступилися хмельницькому «Спортлідеру+». А в останньому сезоні, на мою думку, за підбором гравців команда мала боротись за медалі, але через постійні варіації зі складом (то Сімку і Шотурму не візьмуть на виїзд, то Пелеха з Горбатим) команда довго не могла виграти. Після нового року, коли четвірки стабілізувались, команда заграла в іншу гру, ставши фіналістом кубку (пройшовши «Титан» і «Продексім»), а в серії плей-оф не програвши в основний час жодного матчу не пройшли «ХІТ». В кінці сезону керівництво попрощалось майже з усіма гравцями. Як може бути не потрібним, я вважаю, найкращий український гравець Шотурма? А також Кіндратів, Сімка, Корсун, Зварич, Ю. Горбатий, Пелех, Біров і молоді Швед та Кефа? Я думаю, що треба було зберегти склад, підсилившись тими ж Кордобою і Боргуном , але Павленко вирішив по-іншому не залишивши в команді жодного франківчанина, а нашу область тепер представляють тільки Микитюк і Левандівський.

 Яким Ви бачите шлях виходу з ігрової кризи улюбленого клубу, яка затягнулася?
– В клубі є дуже кваліфіковані тренери і менеджери, тож, думаю, що вони знайдуть вихід з кризи.

 Чи існує зараз принциповість у матчах з «Енергією», яка була раніше?
– Думаю, що в цьому сезоні після переходу в «Ураган» гвардійців «Енергії» Федюка і Кардаша, а також львів’ян Кордоби, який свого часу виступав у складі «енергетиків», і Когута, принциповість в енергетичному дербі тільки підвищиться. А у складі «драконів» грали теперішні «енергетики» Коваль і Пелех.


 Що скажете про інші команди, які представляли Івано-Франківськ на всеукраїнській арені – «Віза-Вторму» і «Епіцентр К10». Підтримуєте їх? 
– Минулого сезону відвідував матчі «Епіцентру К10» і «Візи-Вторми». Зараз «мануфактурники» підсилилися легендами «Урагану» Сімкою та Кіндратівим, і думаю, що після цього уболівальницький інтерес до цієї команди буде тільки підвищуватись. А от «будівельники» в цьому сезоні, на жаль, не братимуть участі в чемпіонаті Першої ліги.

 Назвіть свою п'ятірку «Урагану» всіх часів.
– П’ять гравців мало, а ось п’ятнадцять на честь п’ятнадцятиріччя клубу назву. Серед воротарів: Іжаковський, Корнєєв, Ципун. Польові гравці: Кіндратів, Сімка, Ярий, Цвелих, Шотурма, Сержао, Біро Жаде, Роніньо, Валенко, Даниленко, Кордоба, Пилипів. А тренером поставив би Сергія Гупаленка. Хоча, не можна не згадати ще й гравців, які зробили значний внесок у розвиток клубу: Мансуров, Безуглий, Кулик, Павлюк, Піддубний, Паршиков, Сендецький, Ткачук, Королишин, Колток, Ренатіньо, Скіцко та багато інших. Нехай мене вибачать ті, кого не згадав (посміхається).

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.