РоссияАлександр Попов: «У нас не будет проблем с игровой практикой…»КазахстанБетао намерен покинуть МФК «Атырау»ИспанияСантана – в «ЭльПосо», Жарагуа – в «Никеле», Гадейя – в «Барсе» транзитом через «Кайрат»РоссияСуперлига и Высшая лиги России возобновятся 1 августаЭкстра-лигаУ другому товариському матчі «Енергія» взяла гору над «Городенкою»ИспанияЭскердинья: «Никто не хочет сыграть в экспресс-плей-офф больше, чем я»КазахстанМатеус Преа: «Наша цель – завоевать место в Лиге чемпионов УЕФА» КазахстанИгроки «Кайрата» сдали положительный тест на коронавирусБеларусьДенис Мазной попрощался с «БЧ»ИталияВилде переходит в «Синьор Престито СМБ»РоссияАлександр Рахимов: «Сложно переживать и осознавать, что «Динамо» закрывается»БеларусьБеларусь-2019/20. Финал. Матч 4. Григорьев забивает, ВРЗ вырываетФутзал в миреДмитрий Камеко: «Может быть, со временем получу белорусский паспорт и это устроит скептиков»Лига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Я очень удивился такому выбору…»Лига чемпионов УЕФАСергей Крыкун: «Надеялся, конечно, что «Финал четырех» оставят в Минске»ИталияМарвін Перкович продовжить кар'єру в «Альма Салерно»ИспанияФутзальные чемпионаты Испании обретут профессиональный статусБеларусьСергій Задорожний: «Складно вболівати за когось з пари ВРЗ - "Вітен", бо в обох грають українські виконавці»Экстра-лига«Енергія» мінімально поступилась у першому товариському поєдинку в ГороденціФутзал в миреШвеция: в финале сыграют «Гетеборг» и «Хаммарбю»

Сергей Гупаленко: «Наши заслуживают одного слова – молодцы!»

Главный тренер «Урагана» – о выступлении сборной Украины на ЧМ

Футзальна збірна України розгромила команду Японії і пробилася до чвертьфіналу чемпіонату світу в Таїланді
В 1/8 фіналу «синьо-жовті» упевнено переграли японців
 6:3, хоча перед цією грою нашу збірну ніхто не називав фаворитом протистояння.

Перед світовим форумом ці збірні провели генеральну репетицію, в якій перемогу святкувала збірна Японії. Та й гравці з далекого Сходу подивували футзальний світ яскравою грою на груповій стадії турніру, натомість українців критикували.

Та в 1/8 фіналу «синьо-жовті» захопили ініціативу вже зі стартового свистка. Перша атака підопічних Геннадія Лисенчука закінчилася голом у «дев'ятку» від Сергія Чепорнюка. А далі був другий влучний постріл
 від Дмитра Федорченка, уже на п'ятій хвилині гри. До перерви японці не змогли протидіяти українцям і виглядали справжніми хлопчиками для биття. Зусиллями Сергія Журби, Євгена Рогачова та завдяки дублю Дениса Овсянникова наша команда пішла на відпочинок, маючи перевагу шість голів!

До 31-ї хвилини Україна зберігала ворота недоторканими, навіть попри те, що суперник частенько міняв воротаря на п'ятого польового гравця. За останні дев'ять хвилин Японія зуміла відіграти три голи. Таким чином, наша збірна майже повторила сценарій матчу проти Таїланду, коли після забитих п'яти голів українці пропустили ці самі три м'ячі.


 Нашій збірній можна поаплодувати,  каже Сергій Гупаленко, головний тренер івано-франківського «Урагану».  Перед чемпіонатом світу було багато скептичних розмов про наші шанси. А ми пробилися до вісімки найсильніших у світі і можемо потрапити до елітного квартету. Наші гравці заслуговують на одне слово  «молодці». Прикро лише, що такий резонансний матч так і не показали по телебаченню. Це ганьба. А от гравцям  шана і похвала.

 Чим пояснити той факт, що удруге поспіль «синьо-жовті» пропускають аж три голи наприкінці матчу?
 Причина одна  хлопці розслабилися. А чому розслабилися? Бо вже «зробили» результат. Якби вони не вигравали з рахунком 5:0 чи 6:0, то набагато обережніше діяли б біля своїх воріт. Зате тренерський штаб знає, що треба виправити, аби вийти у півфінал. Першочергове завдання  змусити футболістів діяти у другому таймі не гірше, ніж у першому.

 Після групового турніру збірну України критикували за те, що ми граємо в захисний футзал. Чи можна стверджувати, що гра поліпшилася?
 Безперечно! Із кожним матчем гра збірної України стає яскравішою. Хлопці стали діяти упевненіше, тому є результат. Ми нарешті вистрелили. Цей успіх вплине на рейтинг України, який останніми роками падає. Ну і це буде сигналом для наших багатіїв. Чомусь у нашому футзалі крутяться мізерні гроші. Після успіху у Таїланді, сподіваюсь, у футзал прийдуть люди з великими капіталами.

 Ви сказали, що гра нашої збірної стала яскравішою. Хто саме справляє найкраще враження?
 Приємно вразив Євген Рогачов, який у клубі не показував такого добротного футболу, як на чемпіонаті світу. Блискуче діють Павленко, Овсянников, Журба... Інші гравці «Локомотива» також розігралися. До них були претензії після матчу зі збірною Таїланду, мовляв, хлопці з «Енергії» сильніші. Нині ситуація виправилася...
Кожен гравець зробив свій внесок у цей успіх. Ось представник «Урагану» Петро Шотурма забив пенальті у матчі з парагвайцями. Непогано відстояв наш воротар Кирило Ципун. На мою думку, він діє надійніше за Іваняка та Литвиненка.


 В 1/4 фіналу збірна України зустрінеться з командою Колумбії, яка перемогла іранців. Це сенсація?
 Авжеж. Фаворитом у цій парі була саме іранська збірна. Ця команда вибула, гадаю, з двох причин: недооцінила суперника, і їй трохи не поталанило. Іранці володіли ініціативою, здавалися свіжішими, але пропустили дві контратаки і програли.

 Ця поразка  нам на руку?
 Звичайно. Збірна Колумбії вибила сильного суперника. Якби грали з іранцями, вихід у півфінал був би під сумнівом. А з Колумбією ми не матимемо клопоту. Не може ця збірна два матчі поспіль відійти до своїх воріт і грати на відбій. Така гра може дати плоди в одному поєдинку — не у двох. Тому даю сто відсотків гарантії, що ми проб'ємося у півфінал.

 І там зустрінемось з бразильцями?
 А вже на цій стадії слабких суперників не буває. Хоч би як зіграла наша збірна, буде величезним проривом уже те, що ми потрапимо у квартет найсильніших команд світу. Я вже уявляю склад півфіналістів: Португалія, Іспанія, Бразилія та Україна. Звучить фантастично. Головне  знайти ключ до воріт збірної Колумбії.


Галичина спортивна

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.