БеларусьВиктор Тарчило: «Надоело быть поставщиком футболистов для “Столицы”»БеларусьМихайло Грицина: «Українська Екстра-ліга є більш конкурентноздатною, аніж білоруський чемпіонат»БеларусьВиктор Тарчило в пятый раз признан лучшим тренером сезона в БеларусиБеларусьВ символической сборной чемпионата Беларуси – Евгений Змысля, Михаил Грицына и Евгений КлочкоЭкстра-лигаОрест Боргун – новичок ФК «ХИТ»РоссияРоніньо перейшов у "Сибіряк"РоссияРоссия. «Бронза» – у «Тюмени»Экстра-лигаДмитрий Шувалов – новый главный тренер ФК «ХИТ»Футзал в миреКакау – лучший футзальный тренер Казахстана, Олег Солодовник на втором местеЖенский футзал«Tesla» посіла четверте місце на Torneio Internacional Futsal FemininoЖенский футзалОлег Шайтанов: «Тренер збірної – це одночасно цікава, але і складна робота»Вторая лига«Особенности национального футзала». Вторая лига как соревнования всеукраинского уровняКазахстанДиего Фаверо – новый игрок «Кайрата»Италия«Аква&Сапоне» – чемпион Италии!Офіційно: Артем Фаренюк «ураганівцем»СумыСуми: чемпіон світу-2018 з футболу стане відомий 13 червняЭкстра-лигаОлександр Стефанків: «Енергія» — це візитівка Львова, команда здобуває нагороди для нашого містаФутзал в миреНовости от FutsalMania: Диваней уходит из «Спортинга»Первая лига «Особенности национального футзала». Первая лига: результативный Тарасенко и безошибочная АФУПортугалияПортугалія: «Бенфіка» вийшла у фінал

Сергій Бутенко: «Ми надіслали лист в Асоціацію футзалу України, щоб перші п’ять турів зіграти на виїзді»

Головний тренер чорноморського «Юні-Ламан» Сергій Бутенко розповів про план підготовки на сезон, кадрові зміни у клубі, завдання на сезон і можливу зміну прописки командою.
 

- Який план підготовки до нового сезону?
- Ми приступили до підготовки 31 липня. Завтра закінчується другий мікроцикл. Перший тиждень був втягуючим. Два мікроцикли проходили на дворазових тренуваннях. В кінці серпня – на початку вересня будемо брати участь у Кубку Дніпра.

- Чи не замало ігрової практики для підготовки до сезону?
- Спробуємо до турніру зіграти декілька спарингів з місцевими командами. Якщо вийде, то в наступну п’ятницю-суботу зіграємо з «Продексімом». У мене є домовленість з їхнім головним тренером і все залежить від реакції їхнього президента. Можливо також зіграємо з першоліговим «Епіцентром К Авангард».

- Які відбулися кадрові зміни у колективі?
- З тих, хто грав в основному складі, пішли Олександр Гірка-молодший, який спробує свої сили в «Урагані», і за сімейними обставинами у команду з міських змагань пішов Юрій Лоскутов. І оскільки у нас в команді всі працюють, то один молодий хлопець Анатолій Варвонець, який був у заявці, але майже не грав, по лінії компанії поїхав в Чехію. З «Погоні 04» до нас прийшов Олександр Шамотій, а він майже місцевий. Ось такі у нас зміни. А так склад у нас той самий і практично нічого не змінюється. Команда у нас робоча – працюємо і тренуємося, навіть зараз на зборах, коли у нас три тижні дворазових тренувань, гравці між тренуваннями йдуть на роботу.

- Наскільки ви задоволені проведеною трансферною кампанію? Певно, що після минулого сезону хотілося отримати серйозніше поповнення.
- Концепція керівництва компанії полягає в тому, щоб грали тільки власні робітники. Той же новоприбулий Шамотій буде влаштовуватися на роботу в «Юні-Ламан». Також вирішується питання по Віталію Байцуру, який на сьогоднішній день є єдиним, окрім Шамотія, хто не є працівником компанії. У нашого керівництва дещо інший напрямок. Взагалі питання підсилення у нас практично не розглядалося. З нетутешніх у нас тільки Байцур і Горпинич, але останній вже працює в структурі компанії. Мої «хотілки» не збігаються з концепцією керівництва (посміхається). Я б, звісно, хотів підсилення, але маємо те, що маємо.

- Яка ситуація з другою командою?
- Вона буде брати участь у чемпіонаті міста. Зараз виступає у одеській Лізі Співдружності. У ній усі хлопці від 1998 до 2000 року народження і начебто є пару чоловік 2001 року народження.

- Є шанс, що когось із них ми побачимо в цьому сезоні в Екстра-лізі?
- Звісно, що на цей сезон ми заявимо двох найперспективніших гравців. Зараз за моєю вказівкою гравці другої команди приходять до нас як на функціональні тренування, так і на техніко-тактичні заняття. Я за ними спостерігаю і вирішу яких двох із них включу в заявку з 20 чоловік на Екстра-лігу. А заграють чи ні – залежить від них самих. 

- Чи була розмова з керівництвом стосовно завдань на сезон?
- Наше завдання – зростати і бути конкурентоздатними на тлі команд, які вважаються професіональними. Як таких завдань у нас немає. Всі прекрасно розуміють, що у нас люди працюють, тренуються і грають. Будемо самі собі ставити завдання піднятися якомога вище з урахуванням того, що все-таки на сьогоднішній день відокремлено стоять «ХІТ» і «Продексім», певною мірою ще «Ураган», а з усіма іншими можна грати. Хоча і з цими командами теж можна грати, адже в минулому сезоні ми в обох матчах не програли чемпіону (3:3 і 5:5 – прим. автора). Все буде залежати від того як хлопці самі будуть налаштовуватися. Поки що у мене ні до кого немає претензій, бо всі працюють із задоволенням і бажанням, хоча є у нас всередині команди певні нюанси пов’язані з фінансуванням. Ось така у нас ситуація. 

- Чи відомо щось по залу? Будете приймати гостей у Чорноморську й надалі чи повернетеся в Одесу?
- Ми надіслали лист в Асоціацію футзалу України, щоб перші п’ять турів зіграти на виїзді. Чекаємо на завершення будівництва залу у передмісті Одеси – Крижанівці. Ми вийшли з пропозицією до керівника компанії, яка його будує. Цей зал обіцяють здати в експлуатацію на початку листопада. Якщо цього не відбудеться, то будемо вирішувати питання або з Чорноморськом, або з новим керівництвом СК СКА. Можливо ми зможемо сумістити наші матчі разом з «Епіцентром К Авангард», який буде грати в Першій лізі. Поки що це питання відкрите.

- Все ж таки зараз є інформація про те, що «Епіцентр К Авангард» наступний сезон найімовірніше проведе в Екстра-лізі.
- Поки що це на рівні розмов. Думаю, що навіть якщо вони гратимуть в Екстра-лізі, то АФУ піде нам назустріч і розведе матчі в межах одного туру. Взагалі в Одесі ця інформація завуальована. У їхнього клубу такий самий принцип, як і у нас – працюють і грають. Правда є домовленості, що у їхніх гравців трохи скорочений робочий день. Керівник хоче, щоб вони грали і працювали, але це їхні клубні справи. Як воно буде  - подивимося. Якщо буде ще одна команда, то це буде здорово, бо повернемося до парної кількості і не буде «вікон», у яких команда випадатиме з ігрового тонусу.

- Чи бачите ви передумови для прогресу команди у наступному сезоні?
- Все ж таки ми один сезон відіграли і вже адаптувалися. Правда, є певні втрати: з приходом Шамотія одну позицію закрили, але і Гірка, і особливо Лоскутов, були гравцями основного складу, і як воно буде… Все залежить від того як себе зарекомендують ті гравці, що вклинювалися у список 14-ти на матч тільки тоді, коли хтось з провідних виконавців був відсутній з певних причин. Я вважаю, що прогрес у будь-якому випадку повинен бути, оскільки ми адаптувалися і вже знаємо принципи Екстра-ліги.


Андрій Гулій, ​futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.