Лига чемпионов УЕФАГригорий Иванов: «Хочется выйти в элитный раунд с первого места»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Основной раунд. День 2. LIVE!Лига чемпионов УЕФАФедір Пилипів: «Вболівальники «Урагану» – це шостий гравець команди»ПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 4-го тураФутзал в миреКакау может возглавить сборную ИранаПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 7. Победные голы Максима Паутяка и Виталия КолесникаЧемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираРоссияАрнольд Кнауб: «О несостоявшемся переезде в Бундеслигу ничуть не жалею»Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівРоссияАлександр Попов: «Мы уверены в своих силах»ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений гол

Сергій Голов та Святослав Самусь: «Завдання на сезон – стати чемпіонами»

Керівники «Феміди-Старлайф» – про команду, цілі на сезон і плани на майбутнє

Якщо персона Сергія Голова добре відома широкому загалу футзальної Хмельниччини, то Святослав Самусь, який є ще одним президентом клубу, не володіє поки такою публічністю у нашому місті. Його рідко побачиш на іграх «Феміди-Старлайф», але він з тих людей, хто не словом, а ділом допомогає команді і надихає її на нові звершення. На початку нашого спілкування ми надали слово Святославу Валерійовичу, аби він розповів декілька слів про себе та те, чому футзал став невід’ємною частиною його життя.
 
Самусь: Я проживаю в Києві та являюсь бізнес-партнером Сергія. У нас є кілька спільних проектів, один із яких це футзальна команда. Вирішив приєднатися, тому що сам люблю футбол. Спортивна кар’єра не склалася, але футбол залишився улюбленим хобі. Тому і вибрав  футзал – доволі цікавий вид спорту: швидкий, де  завжди потрібно думати та швидко приймати правильні рішення на майданчику. В цьому мабуть основна відмінність футзалу від великого футболу. Тому хочеться разом з Сергієм розвивати цей проект, щороку збільшуючи поступово масштаб нашої команди.
 
– 2018-ий календарний рік «Феміда-Старлайф» розпочала із чотирьох розгромних перемог над досить непростими суперниками, в той час як на початку сезону нечасто відчувала серйозні проблеми у іграх з середняками та аутсайдерами. Як пояснити цей прогрес у грі команди?
Голов: По-перше, підготовка була стратегічною на весь сезон, по-друге гравці розуміють важливість цього сезону, і самі значно значно серйозніше включаються у тренувальний процес. Якщо в минулому сезоні з цим інколи були певні проблеми, то зараз їх вдалося нівелювати. Усі працюють на результат.
 
– Тобто враховуючи вищесказане, можна зробити висновок, що «Феміда-Старлайф» планувала вийти на пік форми саме у другій частині сезону?
Голов: Саме так. Конкретно працюємо над фізичною та технічною підготовкою гравців, цілеспрямовано йдемо до своєї мети.

– Перейдемо до теми Кубку України, в якому цьогоріч дебютувала «Феміда-Старлайф». Які враження від участі в цьому турнірі, і що він дав вашій команді?
Самусь: В цьому сезоні у нас була ціль просто прийняти участь в Кубку України, так би мовити «спробувати на смак», дізнатися що це за турнір, пограти з командами інших регіонів. У нас не було завдання пройти як можна далі, і я задоволений, що ми змогли спробувати свої сили та оцінити свої можливості на фоні чемпіона Києва, «Альтернативи». Турнір нам сподобався, а участь у ньому стала для команди корисним досвідом.
 
– Повернемось до Преміум-ліги, де «Феміда-Старлайф» вже провела першу половину сезону. На вашу думку, який матч для команди став кращим, а який гіршим?
Голов: Не знаю, на мою думку майже всі матчі були рівними. З точки результату, мабуть, гіршим був матч з «Динамо-ГУНП», але по грі точно не заслуговували на поразку в цьому матчі. Порадували останні ігри з «Тетрою» в чемпіонаті та «Соколом-3» в Кубку, але хочеться вірити, що наші кращі матчі – ще попереду.

– Які завдання поставлені перед командою на цей сезон і чи задоволені Ви проміжним результатом виступів «Феміди-Старлайф»?
Голов: Проміжним результатом абсолютно задоволені – в Кубку вийшли у півфінал, у чемпіонаті йдемо першими. Завдання на сезон – стати чемпіонами. Ми вже три роки до цього йдемо, стараємося, і дуже вірю що цьогоріч нам вдасться нарешті здобути золоті медалі.
Самусь: Цілком  задоволений результатами. Повністю виправдовують наші очікування гравці. Окремо хочеться подякувати нашому тренеру, Едуарду Щепанському, який дуже відповідально відноситься до своєї роботи. Приємно, що він також живе з нами даним проектом. Наша мета проста – утримати першу позицію в чемпіонаті та звичайно дійти до фіналу Кубку – а вже далі сама гра визначить сильнішого.
 
– Перейдемо до теми «чернівецького десанту». На вашу думку, яку роль ці гравці грають у грі та результатах команди, і кого з них можете відмітити?
Голов: По-перше, хочеться хлопцям сказати «дякую». Працюємо з ними вже три роки. В перший рік розпочали з ними співпрацювати, аби «підтягнути» нащих місцевих гравців, і тоді, розділяли для себе гравців на «хмельницьких» та «чернівецьких». Зараз такого розділення вже немає, є одна команда – і це «Феміда-Старлайф».
 
– Зараз «Феміда-Старлайф» зіграє три матчі поспіль з «Helpixom» – два в півфіналі Кубку та один в чемпіонаті. Як команда готуватиметься до них, і чого очікуєте від цих ігор? І яка з них, на Вашу думку, стане для вашої команди найбільш важливою?
Голов: Важливішим мабуть буде матч в чемпіонаті, оскільки ми наразі, як і «Helpix» боремося за перше місце. Очікуємо ж яскравої гри та багато голів. Такі матчі додають турніру додаткового інтересу, а готуємося ми у звичному режимі. Прагнутимемо зіграти у «свою» гру.
Самусь: Такі матчі завжди цікаві, проте не зважаючи на принциповість – результат покаже гра. Ні в якому разі не можна недооцінювати жодну команду в турнірній таблиці, незважаючи на їх позицію. Кожна гра повинна бути справжнім видовищем та приємними емоціями для наших вболівальників. Для цього і проходять інтенсивні тренування та розбір ігор суперників. Емоційний стан команди завжди багато чого вирішує. Тому хочеться справжньої футбольної битви і нехай перемога буде за сильнішими.
 
– Що скажете про загальний рівень Преміум-ліги?
Самусь: Дуже зріс рівень команд, вони стали ще сильнішими. Покращився також і рівень суддівства. Арбітри стали менше помилятися, значно покращилося висвітлення турніру. Хотілось б більше прямих трансляцій ключових матчів Преміум-ліги.
 
– Ну і наостанок, про стратегічні плани та найближчі перспективи «Феміди-Старлайф»?
Голов: Стратегічні плани у нас дуже далекоглядні. Є бажання збудувати у Хмельницькому ще один професійний футзальний клуб, а в наступному сезоні спробуємо свої сили на всеукраїнському рівні – у Другій чи Першій лізі чемпіонату України з футзалу.
Самусь: На даний момент ціль проста – сформувати потужний колектив, в якому пануватиме гарна атмосфера – адже це найголовніше на футбольному майданчику, а тоді можна поступово просуватися до Вищої ліги та з часом розвивати інфраструктуру клубу.
 
Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.