ВинницаФутбольний Тиждень 291 від 10.04.2018. Вінниця. ПідсумкиВторая лигаСергей Владыко: «Сезон во второй лиге удался»Россия15.00. Россия. 15-й тур. «Норильский никель» – «Новая генерация». LIVE!КазахстанКакау: «Лучшая лига в мире – в Испании»ОдессаОдесса. Лига Содружества: синхронные неудачи лидеровФутзал в миреСборная Грузии привлекла в свои ряды еще двух бразильцевФутзал в миреБеларусь. 27-й тур. Хет-трик Рося, дубль Рогачева и трудная победа «Столицы»ИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураПортугалияПортугалия. Лучшие голы 23-го тураИталияИз-за ухода «Пескары» из Серии А «Милан» и «Аксед Латина» только выигралиРоссияИгорь Снежницкий: «Цель одна – повышение в классе»Испания​Покер Бруно Таффи позволил «Мовистар Интеру» увезти три очка из КартахеныЧехияДмитрий Литвиненко и ЭРА-ПАК вышли в финал плей-офф чемпионата ЧехииОдессаЛиге Содружества – 5 лет! ХроникиЧемпионат мираЧемпионат мира-2020: Япония или Литва?РоссияРоссия. Суперлига. 18-й тур. ОбзорыКазахстанГрандиозный Дуглас. «Кайрат» обыграл «Актобе» в прощальном матче КакауВторая лигаФинал четырех. «Эпицентр К Таирова» – победитель второй лиги чемпионата Украины!Первая лига Іван Скіцко: «Ми дуже хотіли залишити Кубок Івано-Франківської області у себе» Экстра-лигаОфіційно: Євген Іваняк став «вільним агентом»

Сержао vs Роман Кордоба: один на один

 

Гравці «Урагану» СЕРЖАО та Роман КОРДОБА на відборі до ЧМ-2012 грали один проти одного

Лише напередодні матчу з «Єнакієвцем» до Івано-Франківська повернулися два «ураганівських» збірники, які в Баку грали у відборі до чемпіонату світу-2012. Роман Кордоба захищав честь України, а Сержао, відповідно, збірної Азербайджану. У трьох матчах своїх команд обидва футзалісти відзначились по одному разу.

Незважаючи на поразку в останньому матчі, українці вийшли до плей-офф з першого місця. Азербайджан за додатковими показниками випередив хорватів і також здобув право позмагатися безпосередньо за путівки до Таїланду...

- Чи задоволений виступом збірної, зважаючи на дві перемоги і одну поразку?
Кордоба
: Думаю, що не тільки я задоволений, але й керівництво збірної, адже вихід в плей-офф з першого місця дає нам шанс потрапити на чемпіонат світу. Я переконаний, що це для нас позитивний результат. В Азербайджані завжди тяжко грати, але ми їхали в Баку, щоб дати бій іншим командам. Виграти перше місце було дуже складно, але ми це зробили. Задоволений і я, і вся наша команда разом з тренерським складом, який ставив саме це завдання.
Сержао: Звичайно, ні. Можна було виступити набагато краще, тим паче в рідних стінах, де нас гаряче підтримували вболівальники. От якщо взяти стартовий матч із Хорватією, де ми поступилися, то у нас було стільки моментів, особливо у другому таймі, але підвела реалізація... В останньому українці виглядали краще за азербайджанську збірну, хоч і програли. Тому вони й виграли нашу групу, і тепер у плей-офф на Азербайджан чекають дуже сильні суперники.

- Як загалом оціниш свій виступ у складі національної збірної?
Кордоба: Вважаю, що це повинен вирішувати головний тренер. На мою думку, наша команда грала непогано, і я в тому числі старався не підвести партнерів по збірній, тому загалом і вийшов позитивний результат.
Сержао: Чесно кажучи, не дуже. Я провів багато часу на майданчику, але без Біро Жаде мені трохи складно. Із жорстким суперником зі мною завжди грає два, три гравці, тому цього разу було дуже важко. Мені не сподобалося, як я зіграв, адже, знаю, міг би краще.

- Як головний тренер збірної оцінив твою гру, що казав після матчів?
Кордоба
: Оцінювалася гра усієї команди, окремо гравці не розглядалися. Ми виграли перші дві гри, а головне завдання було посісти перше місце в групі. Можу сказати, що тренер позитивно оцінив наш виступ в Баку, навіть незважаючи на поразку в останній грі, оскільки результат нас влаштовував.
Сержао: Тренер сказав: «Все нормально! Ти свою роботу зробив». Нехай голи забивали інші гравці, але найголовніше, що ми пройшли в наступний раунд.

- Ти бачив два матчі за участі свого одноклубника по «Урагану» і зустрівся з ним в очному протистоянні...
Кордоба
: Сержао - дуже сильний гравець, мені завжди імпонувала манера його гри. Він є професіоналом своєї справи, який виходить на майданчик і виконує свою справу, як в «Урагані», так і в лавах збірної. Здивувати чимось новим мене важко, адже кожен день тренуюся з ним, бачу його гру. Можливо, характером відзначився Сержао та, власне, збірна Азербайджану в останній грі, коли вони в більшості дотиснули нас і забили два потрібних їм м'ячі.
Сержао: Чесно кажучи, я бачив зовсім мало з матчів за участю українців, але, тим не менше, можу сказати, що Роман Кордоба, як гравець високого рівня, виглядав здорово. Тому для мене не стало сюрпризом, що його запросили виступати за збірну України. Гадаю, що Рома допоміг команді, особливо в першій грі з Македонією, коли забив переможний гол.

- Хорватія вважає, що останній поєдинок між збірними України та Азербайджану був договірним, адже саме ці дві команди пройшли далі...
Кордоба: Я так не вважаю, це просто збіг обставин. Так вийшло, що ми програли два м'ячі, і цей результат влаштував обидві команди. Нам не було сенсу випускати п'ятого польового за рахунку 2:3 чи 2:4, щоб не пропустити м'яч в пусті ворота. Тим паче, що вони більшості досить швидко забили два м'ячі. Так само й Азербайджан міг дотиснути нас і вийти з першого місця, але і вони могли пропустити гол, і тоді взагалі б не потрапили в плей-офф.
Сержао: Знаєте, завжди трапляється так, що той, хто програв, залишається незадоволеним. Говорити можна багато, але є переможці і переможені, які визначилися лише після завершення матчу. Лише тоді можна говорити, що хтось виграв і пройшов далі. Хочу сказати, що не було легко проти України. Матч вийшов дуже напружений. А коли ми в більшості забили два м'ячі підряд, то далі грали так, аби не нашкодити собі. Адже краще друге місце, аніж нічого.

- Які враження залишив останній матч «Урагану» проти «Єнакієвця»?
Кордоба:
 Звичайно, хотілося б, щоб наша команда виграла, тим більше ми вели в рахунку 4:2. Думаю, що нам це було цілком під силу, але в середині тайму незрозумілі, чи то пак, нелогічні два голи в один момент відвернули від нас бажану перемогу. Навіть при нічийного рахунку ми могли змінити перебіг матчу, але, на жаль, нам не пощастило.
Сержао: Я незадоволений нічийним результатом. Ми грали нормально, але при рахунку 4:2 ми знову помилилися і пропустили два м'ячі поспіль. Я вважаю, що то знову були дитячі помилки в обороні. Були моменти у кінцівці матчу, зокрема, й у мене, але ми не змогли дотиснути суперника. Але це футзал. Тому краще одне очко, аніж нуль.

- Передноворічні побажання для усіх вболівальників «Урагану»
Кордоба
: Хочу щиро привітати усіх відданих вболівальників нашої команди, всіх наших друзів та рідних з новорічними та Різдвяними святами! Від імені усієї команди хочу побажати лише позитивних емоцій, натхнення та задоволення від нашої гри! Підтримуйте «Ураган» ще активніше, вболівайте та вірте в наші перемоги!
Сержао: Буквально за лічені дні настане Новий 2012 рік. Всі неприємності та невдачі, якщо такі були, хай залишаться у році, що минає. Нехай у новому році нам допомагає Бог, дарує здоров'я та оберігає всіх наших рідних та близьких.

- Чи є в тебе якась мрія чи бажання, щоб загадати у новорічну ніч?
Кордоба
: В мене одне бажання чи мрія - щоб «Ураган» знову став чемпіоном України. І хотілося б, щоб у 2012 році травми оминали і мене, і моїх партнерів по команді.
Сержао: Я завжди прошу в Бога здоров'я, адже коли воно є, тоді ти маєш можливість і сили працювати, повноцінно виконувати свою роботу. Завжди прошу Бога захищати мою сім'ю тут - в Україні, рідних та друзів у Бразилії .

- І на останок поділися, де будеш святкувати Новий 2012 рік?
Кордоба: Звичайно, вдома - у колі сім'ї. Наразі їхати нікуди не плануємо, бо десь за місяць ми з дружиною чекаємо на поповнення. Тож думаю, гарно відзначимо новорічні свята у родинному колі тут, в Івано-Франківську.
Сержао: В Івано-Франківську - вдома із сім'єю. Мене запрошував Пула (гравець збірної Росії) до себе у Москву, але я відмовився. Хочу просто відпочити, бо цей рік був справді дуже важкий. Трошки перепочину у колі сім'ї та розпочну новий рік із новими силами!

Олег ЛАНЯК, Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК «Ураган»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.