Бразилия«Карлос Барбоза» представил Дарлана, Алешандре перешел в «Марекко Футзал»Женский футзалЖіноча збірна України у другій товариській грі поступилась італійкам ПольшаАнджей Шлапа: «Приглашение от «Барселоны» – честь для нашего клуба» Экстра-лига«Енергія»: троє прийшли, троє пішлиЮношеский футзалВіталій Одегов назвав склад об'єднаної команди України (U-17) на «Montesilvano Futsal Cup-2018»РоссияРоссия. ТОП-5 лучших голов сезона 2017-18Женский футзалЖіноча збірна України у першому товариському матчі обіграла збірну ІталіїПортугалияПортугалия. Финал. 2 матч. «Бенфика» сравнивает счетИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3, 4, 5 матчей финала плей-оффИталияЭто футзал! This is Futsal - Ventottesima puntataРоссияЭмиль Алиев: "Хотим видеть комплексное развитие мини-футбола в регионах"БеларусьМорено покидает «Столицу»БеларусьОдин з найкращих бомбардирів Екстра-ліги продовжить кар’єру у БілорусіИталия«Лупаренсе» в следующем сезоне не сыграет в Серии АИспанияРикардиньо отменил переход в «Спортинг»Испания«Мовистар Интер» – чемпион Испании!Ассоциация футзала УкраиныУ Хмільнику пройшло підсумкове засідання Виконкому АФУФутзал в миреНовости от FutsalMania: Лео переходит в "Спортинг", Иван забивает в Бразилии, Сито Ривера переезжает в ПарижОдессаЛига Содружества. 6-й тур. «Эпицентр К Таирова» обыгрывает «Черное море» (+ видео)ПольшаFUTSAL MASTERS 2018: українські клуби дізналися своїх суперників

Станіслав Гончаренко: «Груповий етап чемпіонату світу збірна України провела з однією четвіркою»

Головний тренер львівської «Енергії» Станіслав Гончаренко в інтерв’ю клубній прес-службі поділився враженнями від виступу нашої збірної на чемпіонаті світу в Таїланді.  

 

- Як вам гра збірної України, зокрема, ваших підопічних з «Енергії»?
- Гра нашої збірної не стабільна. У кожному таймі наших матчів був свій результат. Тільки у протистоянні із Коста-Рікою українці показували стабільну гру. У матчі із Парагваєм «синьо-жовті» постійно були в ролі команди, що відігрується, наздоганяє. 3:3 на той день, і на той стан форми національної команди України є найбільш закономірним результатом. Хоча хлопці по гольових моментах переважали парагвайців. Втім, небезпечний момент – це ще не гол. Сама суть результату передбачає визначення команди, яка краще розпоряджається своїми нагодами для взяття воріт.
Так сталося, що груповий етап чемпіонату світу збірна України провела з однією четвіркою. Із 14-ти голів «синьо-жовтих», «енергетики» забили 11. У першій грі з парагвайцями Петро Шотурма з «Урагану» реалізував дабл-пенальті. І лише два голи з гри забили гравці іншого квартету. Чому ми граємо однією четвіркою? Як на мене, причина в тому, що харківський квартет розбавили Михайлом Романовим. Безперечно, тренеру краще видно… Але в очі впадає те, що Романов забирає креатив та зіграність квартету гравців «Локомотиву».
Стосовно гри «енергетиків», то я би поставив їм оцінку вище середньої. У першій грі збірна не виграла, а наші хлопці не реалізували свої моменти. Збірна Парагваю не є такою сильною, як про неї говорять. Футболісти цієї збірної дуже повільні, українці повинні їх завдяки кращій швидкості перемагати. Але чомусь цього не сталося.
Ми погано зіграли другий тайм матчу з тайцями. Цей відрізок гри засвідчив проблеми «синьо-жовтих». Мабуть, ці проблеми пов’язані з психологією. В роздягальні, схоже, збірна не може працювати спільно. Крім того, позначилася наша ментальність – гравці вирішили, що рахунок 5:0 уже гарантує їм перемогу. А в підсумку вони ледве врятувалися.

- Порівняно з останнім чемпіонатом Європи, збірна України стала сильнішою чи слабшою?
- Ця збірна набагато слабша за той склад, який виступав на останньому чемпіонаті Європи. Впевнений, в Таїланд поїхали далеко не усі найсильніші. Мені як тренеру, шкода, що так вийшло. Вважаю, що в Україні є виконавці, які значно сильніші за тих, хто представляє нашу країну на чемпіонаті світу в Таїланді.

- Кого маєте на увазі?
- Того ж Діму Бондаря. Обов’язково взяв би на чемпіонат світу когось із «Єнакієвця», а також Євгена Валенка. Із «Енергії» назвав тільки Бондаря, хоча, як на мене, з нашої команди ще 3-4 виконавці збірній Україні точно би стали у нагоді.
Також хотів би відзначити один момент. Було прикро чути після елітного раунду в Іспанії від деяких фахівців, зокрема Геннадія Лисенчука, що у нас погана команда, гравці не можуть виконувати великий обсяг роботи. Але чомусь з «Енергії» на чемпіонат світу він узяв п’ятьох «енергетиків». Не розумію, як можна говорити, що вони не вміють працювати, і після цього запрошувати в збірну. Вважаю, це неправильно.

- Як гадаєте, збірна України на Мундіалі далеко може зайти?
- В 1/8 фіналу ми, швидше вийдемо на японців. Хоча, існує ще варіант із чехами, які можуть стати нашими суперниками за певного збігу обставин. Звісно, краще для нас буде зіграти із командою Чехії, японці є сильнішими. З ними перед чемпіонатом світу ми зіграли товариську гру. Маємо шанс поквитатися за ту поразку. Як на мене, навіть із цим складом ми повинні їх обігрувати. Але усе залежить від нюансів. Розумієте, упродовж групового етапу чемпіонату світу ми так і не зрозуміли до кінця на що спроможна наша національна команда. Адже Коста-Ріка не є серйозним суперником, те ж саме стосується і Таїланду. У нас був тільки один більш-менш серйозний суперник, якого ми не перемогли. Збірну можна оцінити тільки за підсумками плей-офф. Як на мене, чемпіонат світу тільки починається по завершенні групового етапу. Тільки тоді ми побачимо чого варті. У нас та у збірної Росії дуже слабка група, інші сильніші. Усе завдяки рейтингу України, на який наша збірна працювала багато років. Усім здається, що нам щастить під час жеребкування, насправді ж справа у рейтингу та посіві.
Якщо прогнозувати, то ми, зважаючи на рівень, повинні перемагати японців. Наші суперники – дуже дисципліновані, вправні та швидкі. Якщо не встигатимемо за ними, можемо програти. Припустімо, ми пройдемо в чвертьфінал. Там нашим суперником, схоже, буде збірна Ірану.  На цій стадії чемпіонату світу у хлопців може відкритися друге дихання, вирости за плечима крила. Але, якщо говорити про рівень команд, то мені здається, що чвертьфінальна гра для нас буде останньою на чемпіонаті світу. Збірну Ірану ми не пройдемо, адже у них більш кваліфікований та рівний склад. А однією четвіркою далеко пройти неможливо.  

- Наостанок про «Енергію». Як працює команда за відсутності п’ятьох гравців збірної?
-  Зараз у нас уже складний період. У штаті команди маємо 14 гравців. На сьогодні у нас четверо травмованих, п’ятеро перебувають на чемпіонаті світу, у моєму розпорядженні залишилося п’ять гравців. Самі розумієте, як складно працювати в такому складі упродовж майже місяця. Останню гру ми провели 13 жовтня в Іспанії, 16-го числа збірники поїхали готуватися до чемпіонату світу. З тих пір доводиться працювати з таким незначним складом гравців. Такого не побажаю навіть ворогу. Сьогодні вперше за увесь час здійснив пробіжку Сергій Якунін. Владислав Лисенко за індивідуальною програмою працює, він займається атлетичною підготовкою. Сергій Тригубець, як виявилося, ще не готовий працювати, якщо він через місяць повернеться в загальну групу, то буде добре. Валерій Легчанов упродовж двох днів працює за індивідуальною програмою. В лазареті із застудою перебуває Ільдар Макаєв. Повірте, дуже важко це сприймати.

 

Джерело - energia.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.