ТурнирыLVIV OPEN CUP-2018. День 2. LIVE!Сербия​Витор Хуго да Силва – новый игрок КМФ «Экономац»ТурнирыLVIV OPEN CUP-2018. День 1. Град голов от «Титана» и минимальная победа «Энергии»ТурнирыFUTSAL MASTERS-2018. День 2. Дві поразки українських клубівЛига чемпионов УЕФА29.08.2018. Лига чемпионов УЕФА. Предварительный раунд. LIVE!БеларусьВячеслав Цвирко: «От таких предложений не отказываются»Чемпионат мираАрнольд Кнауб: «Никто не верил и не думал, что казахи умеют так хорошо играть»Футзал в миреМежконтинентальный кубок. День 2. Фолья и Леандро Лино – семь голов на двоихЛига чемпионов УЕФАУдачный старт украинцев в Лиге чемпионовТурнирыFUTSAL MASTERS-2018. «Алга Бішкек» – «Ураган» 5:7ПольшаFUTSAL MASTERS-2018: У Польщі стартує міжнародний турнірЛига чемпионов УЕФА28.08.2018. Лига чемпионов УЕФА. Предварительный раунд. LIVE!Германия«Хохенштайн» – победитель международного турнира «Svarog Open Cup»Экстра-лигаПавло Пічкуров: «Хто буде стабільнішим – той і має перемогти у чемпіонаті!»Экстра-лига29 серпня стартує міжнародний турнір “LVIV OPEN CUP 2018”Экстра-лигаРониньо возвращается в «Продэксим»БеларусьМаксим Литвинов: «В Экстра-лиге болею за ХИТ»ОдессаОдесса. Летний чемпионат Лиги Содружества. ИтогиФутзал в миреМежконтинентальный кубок. День 1. «Барселона» громит «Юту»Юношеский футзалИтоги жеребьевки Юношеских олимпийских игр-2018

Степан Струк: «Запрошую усіх на поєдинок за Суперкубок України»

Капітан львівської «Енергії» Степан Струк – про своє обрання, «Lviv Open Cup» та Суперкубок України              

Львівська «Енергія» продовжує інтенсивно готуватись до нового футзального сезону. Попереду підопічних Валерія Легчанова чекає ще один товариський турнір, а вже незабаром відбудеться і двобій «енергетиків» за Суперкубок України проти херсонського «Продексіма» у Львові. Про підготовку до нового сезону, товариський турнір «Lviv Open Cup», поєдинок за Суперкубок України та багато іншого в ексклюзивному інтерв’ю нашому сайту розповів новоспечений капітан «Енергії» Степан Струк.
 
Степане, як особисто Ви прийняли той факт, що з нового сезону будете капітанувати в «Енергії»?
– Мені дуже приємно, що одноклубники обрали мене на таку відповідальну роль. У команді було голосування, обрали мене. Такий факт означає, що мені довіряють. Розумію, що тепер у мене в команді дуже важлива місія. Потрібно допомагати «Енергії» ще з більшим завзяттям, аніж раніше. Треба потроху ставати комунікаційним містком між гравцями і тренерським штабом та навпаки. Загалом, дуже відрадно, що тепер маю таку важливу роль. Впродовж сезону своєю грою намагатимусь довести, що команда своїм вибором в мені не помилилась.
 
Зазначили, що Вас обрали капітаном за результатами командного голосування. А хто став ініціатором таких зборів?
– Враховуючи те, що Андрій Федюк та Володимир Кардаш, які були капітаном та віце-капітаном «Енергії» в минулому сезоні відповідно, перейшли до іншого клубу, потрібно було обирати того, хто виводитиме «енергетиків» на матчі нового сезону. Головний тренер зробив голосування, відповідно до результатів якого я і став новим капітаном команди.
 
Вже зараз в якості капітана команди можете робити якісь певні висновки щодо роботи команди, функціонування колективу. На Вашу думку, чи сповна готова «Енергія» на сьогоднішній день до старту нового сезону?
 – Наразі ще готуємся. Не можу сказати, що вже на сто відсотків до сезону готові. Так, ми вже тренуємся в залі, зіграли декілька товариських поєдинків. Попереду нас чекають ще декілька контрольних спарингів, турнір «Lviv Open Cup». Саме після «Відкритого Кубку Львівщини» можна буде робити якісь певні висновки щодо нашої готовності. А зараз? Наскільки готові? Важко сказати. Втім, до матчу за Суперкубок України намагатимемось підійти у максимальній бойовій готовності.
 
Згадали про міжнародний товариський турнір «Lviv Open Cup». Як «Енергія» ставиться до цих змагань? Наскільки серйозно колектив буде налаштовуватись на матчі «Відкритого Кубку Львівщини»?
 – Поєдинки «Lviv Open Cup» стануть останніми штрихами нашої підготовки до нового сезону. Тренер буде давати якісь завдання, команда їх виконуватиме. Намагатимемось награвати якісь нові комбінації. Хоч турнір і товариський, втім, перемагати завжди приємно. Саме тому концентрація буде максимальною. Хочемо трішки набратися впевненості у своїх силах також, здобути ігрового досвіду у протистояннях з класними командами. По суті, «Lviv Open Cup» стане останнім рубежем перед двобоєм з «Продексімом» за Суперкубок України, тому ставлення до цього турніру в команді серйозне.
 
Існує тоненька умовна ниточка, яка пов’язує матчі «Lviv Open Cup» та протистояння за Суперкубок України. Маю на увазі те, що за певних умов суперником «Енергії» на «Відкритому Кубку Львівщини» може стати майбутній опонент у двобої за Суперкубок – херсонський «Продексім». Як оціните можливість такої зустрічі?
 – Якщо таким чином складуться зірки, то зіграємо. Що ж тут вже вдієш? (усміхається…) Можу сказати те, що ймовірність такого матчу – це головоломка для головних тренерів команд. Як зіграти? Яку тактику використати? Що продемонструвати, а що залишити загадкою для суперника? На всі ці запитання повинні дати відповідь наставники, перш за все, самі собі. Якщо така гра таки відбудеться на «Lviv Open Cup», то вона неодмінно буде з присмаком майбутньої дуелі за Суперкубок України.
 
Про матч за Суперкубок України. Поєдинок відбудеться у Львові, на домашній арені «Енергії». Такий факт повинен допомогти «енергетикам»? Чи навпаки спричиняє якийсь зайвий тягар відповідальності?
 – Я думаю, що у рідних стінах, при своїх трибунах завжди приємніше грати. Гадаю, що і з Херсону багато вболівальників на поєдинок завітає. Минулоріч ми вже переконались у відданості фанатів «Продексіма». Коли на трибунах яблуку ніде впасти, то це справді гріє душу. Футзал існує для вболівальників. Вважаю, що матч за Суперкубок у Львові повинен стати більше «плюсом», аніж «мінусом» для «Енергії». А щодо відповідальності? Відповідальність завжди присутня. Де б ми не грали, завжди прагнемо здобути максимальний результат. Тим паче, коли  на кону трофей. Чи то поєдинок у Львові, чи у Києві, чи в Запоріжжі. Сподіваємось, тим не менш, що рідні вболівальники дертимуть щосили за нас горлянки у поєдинку за Суперкубок України. Намагатимемось їх потішити вдалим результатом.
 
Цікава статистична інформація: «Енергія» грала у матчах за Суперкубок України аж 6 разів, але перемогу жодного разу святкувати не вдавалось. Чи не бентежить якось додатково цей факт колектив перед поточним розіграшем Суперкубку?
 – Таку статистику знаємо, втім, не чув, щоби хтось у команді про це говорив на тренуваннях, якось хвилювався. Як би там не було, але колись неприємні серії завершуються, починаються вдалі. Будемо сподіватись, що при рідних трибунах нам вдасться переписати неприємну статистику. Як то кажуть: «Все в наших ногах». Сподіваємось, що матчем за Суперкубок України розпочнеться наша нова, довготривала, переможна серія.
 
Багато говорили про важливість належної підтримки на матчах «Енергії». Що можете пообіцяти львівським вболівальникам для того, щоб вони неодмінно відвідали поєдинок за Суперкубок України?
 – Перш за все, варто нагадати те, що матчем за Суперкубок, який відбудеться вже 8 вересня, стартує новий сезон. Між собою зустрінуться чемпіон України та володар Кубка України. Вважаю, що гра неодмінно вийде цікавою, захопливою, тому всіх запрошую. Зі сторони своєї, сторони команди, то обіцяю максимальну самовіддачу, будемо старатись. Віримо, що завдяки палкій підтримці наших фанів, в «Енергії», безперечно, вийде здобути престижний трофей.
 
Володимир Дидик,
прес-служба АФЛ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.