ПольшаРоман Смирнов: «Чемпионат будет сложным и интересным»Первая лига Перша ліга: став відомий календар першого туруПольша​Польша. 1 тур. Сумской день в Экстраклассе (+ видео)ВетераныМирон Кіндій: «Задоволений виступами «ТВД» у Кубку України «40+»БеларусьАндрей Черниенко: «Я бы не разделял команды на сильные и слабые»ВетераныЭдуард Босенко: «Главное – побеждать здесь и сейчас, не оглядываясь на прошлые заслуги»Футзал в миреНаши за границей. Русак дебютирует, Разуванов, Мельник и Шаровара забиваютВетераныВиталий Чернышев: «Победа над сильным соперником приятна вдвойне»РумынияМикола Дурбан продовжить кар'єру в РумуніїЭкстра-лигаПерший тур Екстра-Ліги: хто є хто?ВетераныРоман Киндратив: «Моя карьера в ветеранском футзале только начинается»Экстра-лигаЕкстра-ліга: чим нам запам’ятається перший тур?ВетераныАнатолий Коломийчук: «Можем дать бой любому сопернику»ИспанияИспания. 1 тур. Диего Джиустоцци начинает с победы (+ видео)БеларусьМихаил Грицына: «Гастро-тур – да, алко – нет!»РоссияРоссия. Суперлига. 3 тур. ВидеообзорыБеларусьБеларусь. 2 тур. За себя и за братаЭкстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. «Дети капитана Ковальчика» громят «ИнБев/НПУ»ВетераныЮрий Надточий и Сергей Буймов: «Мы всегда болеем друг за друга»ВетераныАлександр Карнаушенко: «От полуфинала «Черное море» – «Шахтер» получил огромное удовольствие»

Тарас Шпичка: «Основна причина того, що не зіграли краще – різниця у віці»

З 1 по 4 листопада у португальській Каміньї проходив відбірковий турнір Юнацької Олімпіади, в якому брали участь дівочі збірні Португалії, України, Італії та Азербайджану. На жаль, дівочій збірній Україні не вдалося здобути путівку на Юнацькі Олімпійські Ігри, які відбудуться у наступному році в Аргентині. «Синьо-жовті» поступилися збірним Португалії та Італіх, а також зіграли внічию з Азербайджаном. Підсумки цього відбіркового турніру в інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України підбив головний тренер дівочої збірної України (WU-17) Тарас Шпичка.
- Тарасе Олександровичу, що Ви можете сказати про результати виступів дівочої збірної України на відбірковому турнірі Юнацької Олімпіади?  
- Результатом, я незадоволений. Ми могли би зіграти краще в усіх трьох іграх. Але, на жаль, є певні причини, через які нам цього не вдалося.
- Якщо не секрет: що завадило нашій команді виступити краще?  
- Як я казав, основна причина того, що ми не зіграли краще – це різниця у віці. Але також є і психологічний момент, оскільки у порівнянні з «Турніром розвитку УЄФА», це були вже офіційні змагання. Тому, у дівчат було присутнє деяке хвилювання, і вони не одразу могли з ним впоратись.
- Якщо порівняти виступ нашої дівочої збірної на «Турнірі розвитку УЄФА» навесні та нинішній виступ у рамках відбору на Олімпіаду, то чи стались якісь зміни у грі Ваших підопічних?  
- У порівнянні з турніром в Іспанії, ми показали більш змістовну гру. Це – найголовніше. Хоча судячи з результатів, важко сказати, що наша гра була змістовною. Тим не менш, я бачу, що у команди потроху з’являвся той малюнок гри, який я хотів би бачити. Тому, будемо це вдосконалювати.
- Що стало причиною поразки нашої команди у стартовому матчі з Португалією? 
- Команда Португалії явно вирізнялася з-поміж усіх команд як фізичними даними, так і рівнем технічної та тактичної підготовки. Це команда, яка грає разом вже не один рік, зіграла масу товариських ігор та турнірів. І грати з ними на одному рівні нам поки важко, хоча ми єдина команда на турнірі, яка змогла забити їм гол і мали ще моменти для взяття воріт. Ані Італія, ані Азербайджан не змогли навіть підійти до воріт португальської команди
- Що можете сказати про матчі проти Італії та Азербайджану? 
- Матчі з Італією і Азербайджаном пройшли за нашої переваги, але досвіду нашій команді не вистачило для того, щоб втілити її в позитивний результат.
- Відомо, що Ви вивчали за допомогою відеозаписів поєдинки збірних Італії та Азербайджану на «Турнірі розвитку УЄФА». Яку інформацію вони надали, і чи вдалося скористатися нею вже під час поєдинків у Каміньї? 
- Отримана інформація від перегляду ігор суперника дуже допомогла, ми передивлялись матчі збірних Італії та Азербайджану на «Турнірі розвитку УЄФА», тому мали перед собою картину, як проти них грати та як використати їх слабкі сторони. Однак, втілити це у життя не зовсім вдалося.
- Ще перед «Турніром розвитку УЄФА» Ви вказували на те, що більшість дівчат нашої збірної – з великого футболу. Зараз ми бачимо, що поступово основу футзальної дівочої збірної України поступово починають складати дівчата, які грають саме у футзал. Чи можна зробити висновок, що це – перший крок до того, щоб у нас почали звертати увагу і на дівочий футзал? 
- Талановитих дівчаток з футзалу переманюють у великий футбол, тому тих, хто міг би підсилити нашу команду в цьому відбірковому турнірі, не відпустили з розташування .збірної України (WU-19) з великого, які грали турнір у Албаніі. Можу тільки сказати, що до Португалії прилетіли п’ять дівчаток з футбольної збірної Азербайджану (WU-19), які обіграли там збірну України 2:0 та вийшли у фінальну частину чемпіонату Європи, відчепивши збірну України. А ось чому не відпустили наших дівчаток, це вже питання до представників комітету жіночого футболу, які, мабуть, ставлять рішення своїх якихось завдань на шкоду престижу цілої країни.
- Перед відльотом до Португалії Ви казали, що наша збірна – одна з наймолодших, оскільки дівчат 2000 р. н. мало, а решта – молодші. Тобто, можна зробити висновок, що у подальшому саме вони складатимуть основу збірної України (WU-17)? 
- Основа нашої команди - дівчатка 2003-2002 р. н. Хто працює в дитячому спорті, розуміє, що таке різниця в два-три роки в цьому віці. Делегат змагань, арбітри, офіційні особи підходили до нас після кожної гри, підтримували і дивувалися, як настільки юні дівчатка показують таку гру змістовну гру. Хочеться сказати окремі слова подяки всім тренерам, які займаються підготовкою дівчаток, і сподіваюсь, що нам не тільки вдасться зберегти цей кістяк, а і зробити все для того, щоб дівочий футзал у нашій країні більше розвивався. Для цього потрібно, щоб у наших ДЮСШ були відділення з футзалу, де могли би займатись і дівчатка. Окрім того, я сподіваюсь, що за деякий час жіночі футзальні клуби почнуть думати про те, щоб мати свої резерви, і тоді у нас буде більше можливостей слідкувати за молодими та талановитими футзалістками.
- Які подальші плани у нинішньої дівочої збірної? 
- Що стосується планів цієї збірної, то у мене ніякої інформації з цього приводу ніякої немає.
Прес-служба Асоціації футзалу України 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.