Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в Одессе (обновляется)Международный футзал19.30 Серия А. "Пескара С5" - "Футзал Чистернино". LIVE!Международный футзал19.30 Примера. "Хаэн" - "Катгаз Энергия". LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуЮношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезона

Товариська гра. “Сокіл” – “Епіцентр К” (Чернівці) – 6:3. (+відеоогляд матчу)


Підопічні Романа Ковальчика у товариському матчі здобули впевнену перемогу над дебютантом чемпіонату України серед команд Першої ліги, чернівецьким “Епіцентром К”
 

 

“Сокіл” (Хмельницький) – “Епіцентр К” (Чернівці) – 6:3 (2:0)

Арбітри: Фарина, Божко (обидва – Хмельницький)

Голи: Моспан (4), Хамдамов (15), Щербань (22), Шеремета (24, 36), Мартинюк (33) – Хандій (30), Рябий (39), Куляк (40)

“Сокіл”: Чех (Бакінський; Тимощук) – Мартинюк, Щербань, Моспан, Зубик – Лисенко, Педяш, Хамдамов, Шеремета (кап.) – Подлюк, Кручек, Люблінський, Кіт.

Головний тренер: Роман Ковальчик

“Епіцентр К”: Храпко – Куляк, Бакалярик (кап.), Віт. Савчук, Давидний – Рябий, Хандій, Кознюк, Середюк – Спіжавко, Вас. Савчук, Назарко. Запасні: Кисилиця, А. Савчук.

Головний тренер: Валерій Кривинчук

Попередження: Кручек (20), Хамдамов (40), Люблінський (40)

Вилучення: Подлюк (11, позбавлення суперника явної можливості забити м’яч)

На 40-ій хвилині Давидний не реалізував дабл-пенальті (воротар)

На 40-ій хвилині Куляк не реалізував дабл-пенальті (воротар)

Для хмельницького «Сокола» настала чергова пауза у вітчизняній Екстра-лізі. Нагадаємо, що найближчий календарний поєдинок хмельницького клубу, у якому його суперником буде чинний чемпіон країни, львівська «Енергія», через участь львів’ян у Основному раунді Кубку УЄФА відбудеться не 15 жовтня, як початково було заплановано календарем, а на чотири дні пізніше, 19 жовтня. Аби заповнити вимушену паузу ігровою практикою, підопічні Романа Ковальчика у вівторок, 11-го жовтня, в рідних стінах провели товариський матч з чернівецьким «Епіцентром К», який готується до старту у чемпіонаті України сереж команд Першої ліги.

Розпочали матч чернівчани дуже бадьоро, незважаючи на статус фаворита свого візаві. Саме «Епіцентр К» був ближчим до того, аби відкрити рахунок у грі, проте спочатку «Соколу» відверто пощастило в епізоді, коли Віталій Савчук після розіграшу штрафного із забійної позиції пробив над поперечиною, а через декілька миттєвостей хмельницький клуб врятував Чех, у красивому стрибку парирувавши підступний удар Давидного з гострого кута. Підопічні Романа Ковальчика ж подібним марнотратством у атаці не страждали, і фактично перший створений у зустрічі гольовий момент перевтілили у забитий м’яч. Його автором став Моспан, який вдало зігравши у відборі на швидкості наблизився до воріт чернівчан, і потужно пробивши в ліву «шістку» метрів з 12-ти відкрив рахунок на табло, цим самим зробивши собі достойний подарунок до дня народження, який святкував акурат в день матчу – 1:0.

Забитий м’яч неабияк додав впевненості хмельничанам, які на куражі могли збільшувати власну перевагу у рахунку, однак вище всяких похвал зіграв страж воріт «Епіцентра К», Ростислав Храпко, який спочатку вчасно зігравши на виході, завадив відзначитися Педяшу, а невдовзі зірвав овації трибун, парирувавши «мертвий» м’яч після пострілу Кота з близької відстані. Гості ж діяли переважно другим номером, очікуючи свого шансу у стрімких контратаках, одна з яких ледве не завершилася результативно  всередині першого тайму: Куляк, обігравши на замасі Подлюка, з розвороту цілив у дальній нижній кут, однак Тимощуку у шпагаті вдалося ліквідувати загрозу.

На 11-ій хвилині ж становище «Сокола» дещо погіршилося. Подлюк, грубо збивши активного Куляка, отримав пряму червону картку, залишивши таким чином хмельничан у чисельній меншості. «Епіцентр К» ж неквапливо розігрував «більшість», створивши декілька вірних нагод для того, аби змінити цифри на табло, проте втілити їх у забиті м’ячі підопічні Валерія Кривинчука так і не змогли. Немала заслуга у цьому Богдана Чеха, який двічі героїчно вступав у гру, рятуючи свою команду після разючих пострілів від Віталія Савчука та Давидного. Коли ж гра поновилася у рівних складах, ініціатива відразу перейшла на бік хмельничан, які стали частенько загострювати обстановку біля воріт свого візаві. Міг повторити недавній диво-гол Овсяннікова Владислав Щербань, який після невпевненої гри Храпко ногами красиво пробив в падінні через себе у ближній кут – стійка! Свій «боржок» примхлива пані Фортуна повернула хмельничанам на 15-ій хвилині: Педяш з лівого флангу виконав силовий простріл на дальню стійку, і Хамдамов, на якусь мить випередивши захисника, вдотик переправив шкіряний снаряд у ціль, довівши перевагу «Сокола» до двох м’ячів – 2:0. Цей гол, виражаючись боксерською термінологією, на деякий час відправив «Епіцентр К», чим активно намагалися скористатися підопічні Романа Ковальчика. Близьким до того, аби зробити рахунок у матчі розгромним, був Люблінський, який після довгої передачі від Зубика ефектним «черпачком» перекинув не лише голкіпера, а й ворота, а на останніх секундах першої половини матчу за чернівчан двічі зіграв каркас воріт, який по черзі на міцність перевіряли Тимощук та той ж таки Люблінський.

Другий тайм ж розпочався так, як і завершився перший – в атаках «Сокола», і результат не змусив на себе довго очікувати. На 22-ій хвилині Щербань, по красивій траєкторії спрямувавши сферу у лівий верхній кт після швидкого розіграшу ауту, втретє у матчі змусив капітулювати Храпко – 3:0. Не встигли ж чернівчани як слід прийти в себе, як вже майже відразу знову були вимушені розпочинати гру від центрального півкола. Показово, що черговий забитий м’яч «Сокола» знову став наслідком грамотного розіграшу «стандарту»: Педяш з кутового прострілив в центр воротарського «Епіцентру К», де забутий захисниками Шеремета, вдотик пробивши у нижній кут, закріпив і до того більш ніж вагому перевагу хмельницької команди – 4:0.

Підопічні Романа Ковальчика, яких активно підтримували рідні трибуни, в ті хвилини продовжували домінувати на паркеті. Знову близьким до того, аби відзначитись забитим м’ячем був Люблінський, однак після блискучого сольного проходу не зумів у ближньому бою переграти Храпко. Відоме футбольне правило спрацювало відразу.  Віталій Савчук чудовою навісною передачею вивів на ударну позицію Хандія, який вдотик пробивши в праву «шістку», дещо скоротив розрив у рахунку – 4:1. На куражі чернівчани могли відзначитись ще раз, та відродити інтригу в матчі, однак, на щастя «Сокола», Василь Савчук відверто вибачив господарів, не зумівши з кількох метрів замкнути простріл іншого Савчука – Віталія.

Цей епізод став свого роду «тривожним дзвіночком» для підопічних Романа Ковальчика, які увімкнувши максимальні швидкості та протягом трьох хвилин двічі змусивши капітулювати кіпера «Епіцентра К», зняли усі питання щодо переможця. Спочатку відзначився Мартинюк, який після чудового пасу врозріз від Щербаня та невпевненої гри Храпко буквально з кількох метрів закотив шкіряний снаряд у ціль, а через декілька хвилин поринув у обіймах партнерів Шеремета. Капітан «Сокола» оформив таким чином в дубль матчі, точним ударом в шпарину між голкіпером та стійкою завершивши простріл з флангу від активного Педяша – 6:1.

Останні хвилини впевненіше провели вже гості, в складі яких Храпко активно підключався до атак своєї команди. Це відразу дало результат на 39-ій хвилині, коли Рябий, використавши помилку Люблінського на фланзі, холоднокровно пробив в дальній нижній кут, а на останній хвилині зустрічі емоційність гравців «Сокола» призвела перевищення допустимого ліміту фолів та відразу двох призначених дабл-пенальті у ворота хмельничан. До «точки» по черзі підходили Давидний та Куляк, однак Тимощук діяв, що називається «по м’ячу» та парирував удари. «Ложкою дьогтю» ж став гол Куляка, якому ніхто не завадив встигнути першим на добивання та вразити вже порожню ціль, і забити, як виявилося, останній гол у матчі.

В підсумку – перемога «Сокола» із рахунком 6:3, і хмельницька команда у хорошому настрої продовжує підготовку до важливого поєдинку із чемпіоном країни, львівською «Енергією», який проведе в рідних стінах наступної середи, 19-го жовтня.

Олександр Таран, прес-служба СК «Сокіл»

Джерело - sokil.km.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.