БеларусьБеларусь. 1/2 финала плей-офф. Первые матчи. LIVE!Футзал в миреИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы первых матчей 1/4 финала плей-оффКазахстанБратский союз в «Кайрате»РоссияРоссия. Суперлига. 1/4 финала. Вторые матчи. ОбзорыЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Чемпион – «Продэксим», «серебро» – у «Энергии», «бронза» – у «Титана»ХарьковЛучшие голы 17-го тура Кубка ФК Универ весна 2018Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Финалы. Ответные матчи. LIVE!Футзал в миреБеларусь. 1/4 финала плей-офф. Роман Кордоба выводит «Витэн» в полуфиналРоссияРоссия. Суперлига. 1/4 финала. Первые матчи. ОбзорыЮношеский футзалВіталій Одегов оголосив список гравців юнацької збірної України з футзалу (U-19) на навчально-тренувальний збірОдессаОдесса. Лига Содружества. Летом в зале сыграют 66 команд!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Финалы плей-офф. Ответные матчи. Анонс: сыграем ли в воскресенье?ВетераныВ Умані стартував Кубок України серед ветеранів 50+Экстра-лига«Цифры знают все»: рекордная серия в ПокровскомАссоциация футзала УкраиныСергей Владыко: «Футзал – это семья. Она небольшая, но она растёт»Футзал в миреОпределились даты проведения клубного чемпионата мираЭкстра-лигаАндрій Сімка: «Урагану» трохи не вистачило везіння» Экстра-лигаПІСЛЯМОВА-28. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕОФутзал в миреДмитрий Бондарь: «В Актобе умеют болеть»ЛьвовПетро Закалюжний: «АФЛ працює у правильному напрямку»

Тренери-чемпіони сподіваються на цікавий чемпіонат

Як відомо, 7 вересня стартував черговий чемпіонат з футзалу серед команд Екстра-ліги. Своїми думками з приводу чемпіонату сезону-13/14 Sport.ua запропонував поділитися чотирьом відомим фахівцям, заслуженим тренерам України, які у різні часи приводили свої команди до титулу чемпіону України – Володимиру Залойло, Валерію Водяну, Юрію Кобзарю та Станіславу Гончаренку.
Усім тренерам були поставлені три питання:

1. Які перспективи кожної команди у Екстра-лізі?
2. Які перспективи «Локомотива» у Кубку УЄФА?
3. Які перспективи «Єнакієвця» у Кубку Єрьоменка?




Володимир Залойло (чемпіон України 1994 р. з київським «СКІФ-Слід»):
1. На початку чемпіонату усі суперники рівні. От коли пройде 5-6 турів, то тоді стане щось зрозуміло. «Єнакієвець» підсилився, «Локомотив» попередній склад залишив. «Енергія» з харків’янами дуже пристойно зіграла. Важко буде «ЛТК», бо склад більш ніж на половину оновився і прийшли нові люди. Ковальчику знадобиться три місяці до нового року, щоб команда набрала форму і люди зігралися. Думаю, що після нового року команда «вистрелить». Головне, щоб вони зараз багато очок не втратили. У «Спортлідер+» команда хороша, дивився як Михайленко гол забив у першому турі – хороший хлопець, 1993 року народження, думаю, що це майбутнє нашої молодіжної збірної, яка буде виступати на наступній «Санкт-Петербурзькій осені» – там хороший турнір з дуже сильними молодіжними командами. У «Урагану» інфраструктура пристойна і друга команда на хорошому рівні. Про що говорити, якщо у них навіть дубль закордон їздив на навчально-тренувальний збір? «Локомотив», «Енергія», «Ураган» і «Єнакієвець» – це ті команди, які будуть у четвірці.

«Кардинал-Рівне» – самобутня команда. Піддубний поставив хорошу гру і йому, звісно ж, не вистачає виконавців, хоча б ще двох-трьох. Якщо б Волянюк повернувся до них, то і він би не втратив,  і команда б здобула. Він був лицем команди, пішов в «Єнакієвець», де у нього не вийшло, зараз же в «Сапфірі» у першій лізі буде, а це крок назад. Там рівень нижче, і він не буде підвищувати свій клас. Треба було йому повертатися до Рівного, але у нього вже був контракт, і не знаю, які фінансові запити були.

В Екстра-лігу люди не поспішають. Збиралися робити нову систему розіграшу Захід-Схід і, я думаю, що недопрацювала Екстра-ліга. Якби ж вони підключили нові команди і було менше роз’їздів, але це вже проблеми Екстра-ліги. Так-то чемпіонат був непоганий з сімох команд, але все одно мало клубів. Хотілося, щоб хоча б десяток був.

2. «Локомотив» гратиме вдома і має пройти в наступний раунд, а там уже жереб покаже на що далі можна розраховувати.

3. «Єнакієвець» підсилився і буде боротися за перші дві сходинки у групі – все залежатиме від них самих.

- Тобто вважаєте, що у «Локомотива» шансів пройти далі побільше, ніж у «Єнакієвця»?
- Авжеж, тим більше, що Ривкін чудово працює з командою та й грають третій-четвертий рік одним складом. Вони зараз «на ходу». На турнірі в Москві сильними командами зіграли «на рівні». Фізична форма, ведення гри плюс хороший тренер – все має бути нормально.


Валерій Водян (чемпіон України 1996, 1997, 1998 рр. з одеським «Локомотивом»):

1. Важко оцінити перспективи команд, тому що я не оцінювач, а тренер. Чемпіонат практично ще не почався, адже був проведений лише перший тур і матч за Суперкубок. Традиційно боротися за призові місця будуть «Локомотив», «Енергія», «Ураган», ну і «Єнакієвець», котрий підсилився, він загалом має достатній потенціал, щоб боротися за місця найвищого рівня.

«Кардинал-Рівне» теж росте. Я за ним спостерігаю і іноді команда видає такі ігри, що думаєш «команда сильно росте», але чи зможе він нав’язати боротьбу за місце у плей-офф – не знаю. Але в окремих матчах команда себе проявляє дуже добре, тому шанси є. Тут все залежить від багатьох чинників, наприклад, довжина лави запасних. Проте сподіваюся, що рівняни будуть конкурентоздатні на тлі усіх, і цим самим вони підсилять сам чемпіонат.

«Спортлідер+» – хороша команда, вони ростуть із року у рік. Я грав проти них, ще коли тренував «Одесу». Вони мені дуже подобаються, бо, по-перше, там дуже тямущий тренер, по-друге, судячи з усього, то певно, що ставлення керівництва, чи то міста, чи то якихось приватних осіб, правильне, по-третє, там підібралися хороші гравці. Вони будуть боротися, принаймні це було видно в товариських матчах. Та і минулого року, навіть програючи у деяких матчах, вони показували вельми цікаву гру. Я б сказав, що невелика кількість команд – це недолік, але щільність ігор збільшилася, що тішить. Поїхавши грати з хмельничанами або приймаючи їх вдома – це ще не значить, що усе вирішено, бо вони можуть дати бій і матч закінчиться не так, як очікував їхній суперник. Вони ростуть як і «Кардинал» у цьому відношенні.

«ЛТК», на жаль, втратила багатьох гравців. Це дуже самобутня команда, і у минулому сезоні вони демонстрували відмінну гру, але відхід Свірідова, Шпигаря… Цікава команда і тренер хороший, але пішло декілька людей, і як вони це будуть вирішувати? В першому турі вони поступилися «Урагану» 1:5, але це ще нічого не значить, бо ще все можна повернути, а ось втрата сильних гравців завжди може датися взнаки. Не знаю, як вони це перетерплять, як керівництво буде до цього ставитися, як тренер буде на це реагувати…
Не буду приховувати, я ставлюся до «Локомотива» не абстрактно, а уболіваю за нього. Харків’яни провели чудове турне в Іспанії, де зіграли з «Барселоною» і ще з двома іспанськими командами. Бачив їхню гру на «Кубку Діни», і там вона була дуже пристойна, але потім настав момент, коли грали за Суперкубок і вже я цієї гри не побачив. У першому турі грали у Львові і я знову не побачив тієї «московської» гри. Можливо, що це процес росту і не все одразу добре складається. У будь-якому випадку «залізничники» – діючий чемпіон країни, і вони будуть боротися за звання чемпіона.
«Енергія» в стадії реформації. Багато чого із «зелено-білих» було вичавлено за минулі роки і зараз йде зміна поколінь. Це важкий процес, але гра з «Локомотивом», який би він не був, показала, що грали дві рівні команди, тому шанси у команди Косенка, мабуть такі ж, як і у «залізничників». Навіть зайнявши четверте місце у регулярному чемпіонаті, можна стати чемпіоном України. Тут все залежатиме від того, наскільки Косенко зможе до другого кола реформувати команду, бо в Україні важко знайти гравців і доведеться все робити з тими, що є зараз. Цілком можливо, що клуб стане конкурентоздатним у боротьбі за чемпіонство, так само, як «Ураган» і «Єнакієвець».
На мою думку, «Ураган» після відходу першого покоління бразильців виріс. Бразильці все ж таки задали якийсь імпульс і виросла команда, гравці, зокрема Шотурма, Валенко, той же самий Сімка, який тільки зараз, у свої 29 років розкрився. Здавалося б, що це такий вік, коли «закриваються», а він розкрився – це говорить про те, що процес росту продовжується. Команда грала у фіналі і тільки по пенальті в останньому матчі «Локомотив» переміг. Позитив у тому, що Гупаленко знає куди рухатися і йде у цьому напрямку. Склад у команди хороший та й покладаються більше на молодих.
По «Єнакієвцю» у мене найменше інформації. У них дуже хороший президент – він мені подобається і як керівник, і як людина, яка не просто гроші вкладає, а має й особисте ставлення до цього. У них непоганий склад і хороший тренер з великим досвідом, який вже вигравав чемпіонські звання, але я не бачив їхніх ігор і нічого не можу сказати. Вассура ще в «Шахтарі» грав у Солодовника, і вони мають знайти спільну мову, але є ще особливості самого «Єнакієвця». У команді є кістяк, який був ще до минулорічних бразильців, і ось як вони всі разом уживуться – від цього залежатиме злагодженість дій команди.

2. В Кубку УЄФА нам випала дуже хороша група: і італійці, і «Тулпар» не подарунок у цьому відношенні, і «Спортинг Париж», де одні легіонери. Думаю, що важко буде «Локомотиву», але ми граємо вдома та й команда досвідчена, бо не можна сказати, що ми ніде не брали участь, оскільки багато гравців грає за національну збірну, має міжнародний досвід. Так що вважаю, що у нас шанси на прохід такі ж, як і у італійців, бо я думаю, що це наш найсерйозніший конкурент серед усіх. Багато чого буде залежати від певних тонкощів, наприклад, везіння, бо я не думаю, що між «Маркою» і «Локомотивом» є велика різниці у класі. Підтримка глядачів має надати велику допомогу команді, і я надіюся, і хочу, щоб ми пройшли далі.

3. Я не бачив жодної їхньої гри і тому нічого не можу сказати про перспективи у цьому турнірі.




Юрій Кобзар (чемпіон України 2007 р. з львівською «Енергією»):

1. Якщо виходити з того, що у нас формула чемпіонату залишилася незмінною і команди до плей-офф, а саме взимку, ще можуть доукомплектуватися, то з такою системою розіграшу, коли ігри, можна сказати, прохідні до плей-офф, про те, що буде у плей-офф, казати зарано. Я вважаю, що сама система проведення чемпіонату недосконала.
Якщо ж брати рівень команд зараз, враховуючи їхнє комплектування, то явних претендентів на чемпіонство чотири – «Локомотив», «Ураган», «Енергія» і «Єнакієвець». За великим рахунком «Локомотив» і «Ураган» зберегли склад. «Енергія», вважаю, більше втратила, ніж здобула, бо пішли Лисенко, Макаєв, Якунін, а рівноцінної заміни вони не взяли.

- А Тарас Кузь і Олександр Бондар?
- Вони обидва у мене грали. Це хороші гравці, я їх поважаю і не хочу ображати, та вони все ж не рівня Макаєва. Та й порівнювати Лисенка і Пітулю… Рівноцінної заміни немає.

Стосовно «Єнакієвця», то знаю, що перед командою у сезоні стоять високі цілі, як у чемпіонаті, так і в Кубку Єрьоменка. Проте команда зараз перебуває у пошуку своєї гри і складу.

Явного фаворита серед цих чотирьох команд я не бачу, але якщо «Енергія» по ходу сезону не підсилиться, то їм буде складно перемогти. Питання є, але система чемпіонату дозволяє експериментувати, і час у всіх є, тому про закінчення сезону варто говорити після Нового року.

Склад «ЛТК» змінився майже на 80%: про що тут можна говорити? «Кардинал-Рівне» мені симпатизує постановкою грою свого тренерського складу. Враховуючи те, які у них такий склад і фінансування, ставити високі завдання дуже важко. Якщо брати «Спортлідер+», то старання у них багато, але досвіду цій команді не вистачає.

У нас вигадали плей-офф для семи команд – це несерйозно. Чемпіонат у нас триває місяць, а інші сім місяців команди просто готуються до нього.

2. Для «Локомотива» плюс у тому, що вони грають на своєму майданчику, але враховуючи які команди у них будуть… Чесно кажучи, гра харків’ян зрозуміла, у нас просто в чемпіонаті команди не можуть дійти до цього рівня. Чим бере «Локо» – це ясно, але у нас команди в чемпіонаті відстають від нього, грубо кажучи, за рівнем підготовки. Того обсягу роботи, який набирає «Локомотив», команди в чемпіонаті країни не набирають. Якщо їхні суперники в КУЄФА приїдуть з тим обсягом, який набирає «Локомотив», то їм буде дуже нелегко. По грі італійці й казахи нічим не поступаються харків’янам, а може навіть і переважають. От обсяг роботи і є козирем «Локо», але є нестача досвіду. Думаю, що «Локомотив» буде боротися за друге місце.

- «Спортинг Париж» як серйозного суперника не розглядаєте?
- Це «темна конячка» і думаю, що «залізничники» з ними розберуться.

3. На цей момент «Єнакієвець» перебуває у стадії становлення. Можливо, що цей Кубок допоможе їм підготуватися до чемпіонату. Потрапити у призери або ж виграти Кубок Єрьоменка єнакієвчани поки не зможуть. Думаю, що той рівень, на якому вони зараз перебувають, не дозволить їм вийти з групи.


Станіслав Гончаренко (чемпіон України 1999, 2000, 2003 рр. з київським «Інтеркасом», 2009, 2010 рр. з львівським «Таймом», 2012 р. з львівською «Енергією»):

1. У нас чемпіонат складається з двох стадій – це регулярний чемпіонат, в якому будуть вирішуватися одні завдання і стадія плей-офф, де зовсім інша конкуренція і інше ставлення. Якщо чітко брати те, яка команда буде ставити які завдання, то вже сьогодні зрозуміло, що з сімох усі сім команд честолюбні, оскільки вони так вважають, і я не відкрию таємниці, якщо скажу, що вони усі збираються пройти в фінальну частину. Завдання завжди ставляться перед сезоном, а вже інша справа як вони будуть реалізовуватись по ходу сезону і наскільки у кожного клубу вистачить кадрового, ігрового і матеріально-технічного потенціалу – це три складові без яких не обійдеться вирішення жодного завдання. Якщо глибоко вдивлятися, то на першому місці підбір гравців.
На сьогодні «Локомотив» повністю зберіг свій склад, розсталися з Вороніним, а придбали тільки молодого Шпигаря з Луганська, тому цей склад минулорічний і він піде так, як і в тому році. Єдине, що виграти чемпіонат набагато легше, ніж підтвердити його завоювання. «Залізничникам» буде поскладніше, ніж в тому році, і перша гра з «Енергією» це зайвий раз довела, тому що два лідери зіграли внічию. Львів’яни суттєво оновили склад і взагалі змінили філософію, підхід до досягнення результату і те, якими шляхами вони до цього йтимуть. Я там працював і буде неетично щось категорично казати про те, яке місце займуть.
Ще раз повторюся, що система нашого чемпіонату розділяє визначення і уявлення, як рухатись по етапам чемпіонату впродовж усього сезону. Це дві зовсім різні речі, і якщо ми будемо розглядати регулярний чемпіонат, то тут кидається у вічі, що найімовірніше три команди, які визначали лице чемпіонату в тому році, знову увійдуть у четвірку. Винятком у минулому році була «ЛТК», але та команда довго напрацьовувалася, дозрівала і в тому році заслужено пройшла в четвірку, але в цьому році я категорично стверджую, що ця команда будь-кому може зробити підніжку, але вирішити якісь суттєві питання і потрапити в четвірку вона явно не зможе. Чому? Тому що кардинально змінити склад і за якісь місяці вирішити питання рівня четвірки вони будуть не в змозі. «Телефоністи» будуть симпатично виглядати, будуть з усіма боротися, ще раз повторю, зможуть обіграти когось з лідерів, бо на якомусь етапі може потрапити команди, яка десь просяде, а молода команда амбіційна і у себе в залі, особливо на контратаках може все. Проте ніяких серйозних завдань вони вирішувати не будуть і це, на мій погляд, очевидно.

Що стосується Хмельницького, то там завжди багато амбіцій, тому що новачок, команда, яка тільки минулого року зайшла в Екстра-лігу хоче піднятися вище. Я би так визначив їхній стан і наміри, тому стан – це одне, а наміри – інше. Вони поставили собі за мету перемагати у кожному матчі, але ми чудово розуміємо, що в кожній грі неможливо перемогти, тим паче, з їхнім складом. Думаю, що ця команда теж не потрапить в четвірку, як би вони не силувалися і які заяви керівництво не проголошувало. Просто вона за своїм складом і категорією підбору виконавців не здатна вирішувати такі завдання.

Третім претендентом на виліт з цієї четвірки, а я її відособлюю – це «Локомотив», «Ураган», «Єнакієвець» і «Енергія», є «Кардинал-Рівне». В силу обставин вони знову втратили важливих гравців. Олександр Бондар визначав тактичну лінію побудови гри, поєднання маневрів у цій команді, тому це суттєва втрата. У них зараз багато травмованих: Чернієнко, Маринюк… Те, що вони пропускають перший тур, піде їм на користь. У цілому по грі і по розумінню футзалу, яке подає Піддубний, я б поставив цю команду першим претендентом на перестановку у названій мною четвірці. За рахунок своєї витонченості і правильного підходу вони можуть сплутати карти і таки потрапити у плей-офф. Але, знову ж таки, на скільки вистачить цієї стабільності? Ми знаємо, що останні 2-3 роки «Кардинал» грає дуже непогано і попередні чемпіонати це підтверджували, бо вони набирали достатньо очок, але через певні обставини не могли потрапити в четвірку. Не виключаю, що в цьому році вони наступлять на ті ж граблі, бо в якійсь частині їх не вистачить, забракне стабільності впродовж усього чемпіонату і це призведе до того, що вони не потраплять в плей-офф. Але з трьох команда, які, на мою думку, не потраплять у четвірку, рівняни є першим претендентом на те, щоб змінити розстановку сил.
Якщо брати до уваги формулу чемпіонату, то я завжди був за регулярний чемпіонат – хоч би він був у чотири чи у вісім кіл. Регулярний чемпіонат говорить про найголовніше: першість грається протягом року і весь час йде змагальний процес. У «регулярці» у минулому році і особливо в цьому, як мені здається, це буде чітко видно, з ослабленням «ЛТК», кадровими втратами «Кардиналу»і з недостатніми можливостями «Спортлідера», бо чотири команди явно відрізняються за рівнем та підбором гравців, відбудеться помірне розподілення сил по всьому чемпіонату. Єдиний аргумент, за який можна боротися до пори, до часу – це перше місце, яке дає перевагу власного поля, з чим минулого року дуже вдало впоралися «залізничники», що й привело їх до перемоги.

Мені здається, що ми сплутали дійсність з припущенням. Грати плей-офф при семи командах, з чотирма, які виходять у півфінали – це зовсім неправильно. Такого ніде у світі не існує. Все ж таки плей-офф – це чвертьфінал. Ми будемо йти тихими кроками до того, що взимку кожен буде обирати собі зручного суперника у півфіналі. Усі команда протягом року не напружуватимуться, а просто братимуть участь – це моє переконання. Чому? Не таємниця, що керівництво «Локомотиву» розглядає можливість виставити дублерів на матчі з «Кардиналом-Рівне», щоб після матчів збірної підготуватися до Кубку УЄФА. Це вже принижує статус і змагальний порядок чемпіонату. Тобто у якійсь грі можна не викладатися, а при формулі без плей-офф довелося б в кожному турі боротися за очки. Отже, чемпіонат протягом 7-8 місяців перетвориться просто у формальну участь, без певного статусу та інтриги і великого рівня змагальності. А от стадія на вибування, звісно ж, буде цікавою. Ми витратимо більшу частину сезону на те, щоб в квітні і травні насолодитися футзалом. Це величезний недолік цього регламенту.
Сьогодні я не візьмусь передбачати, хто і на якому місці опиниться по завершенні сезону, але виходячи зі свого досвіду і трьох складових, які я назвав на початку, певно, що в цю четвірку увійде єнакіївська команда, бо вони підсилилися. Туди перейшли два хороших гравці з «ЛТК», вони взяли Кайо Жуніора, який може добре зіграти «стовпа» і вирішити результат деяких ігор. Тож вони займуть місце луганчан. Тільки по ходу чемпіонату буде видно хто найстабільніший, хто найрішучіший, хто найнадійніший і т.п.
Знаєте в чому парадокс нашого чемпіонату? В очевидності того, що серед усіх претендентів на «золото», жоден з них на сьогодні не в стані виконати ті об’єми роботи, які робить Харків. Ось якщо знайдеться команда, яка сяде і розбереться як грати проти «залізничників», якщо ця команда все прорахує і зважить, шляхом обсягу робочих характеристик по ходу всього чемпіонату і в кожній окремо взятій грі, а також розбереться в тактичних схемах як грати проти них, то харків’янам буде важко. Тому я й кажу, що дуже складно їм скласти конкуренцію, бо вони за мобільністю і обсягом випереджають усіх. Я стільки пропрацював у цьому виді спорту, що переконаний і знаю, що якщо команда, який би вона склад не мала, не виконує функціональний обсяг рухливої та ігрової активності, тотального пресингу, а також інших темпових характеристик, то вона не може претендувати на високі місця. В цьому я віддаю явну перевагу «Локо» по ходу усього регулярного чемпіонату і, найімовірніше, стадії плей-офф. Для мене та інших спеціалістів є один важливий доказ, від якого не можна піти – у найфутзальніший футбол грає «Ураган», тобто хрестоматійний і геометричний. Вони найкраще грають у міні-футбол, але за минулий сезон франківці 9 разів зустрічалися з «Локомотивом» і жодного разу його не обіграли. Це зайвий доказ того, що якби добре ти не розумів футзал, якщо не виконуєш проти «Локо» обсяг усіх функціональних дій по ходу гри, то не зможеш обіграти мобільну, швидку і темпову команду. Вони більше працюють, більше рухаються, мають вищу мобільність, інтенсивність і працездатність.

2. Взагалі, Кубок УЄФА і Кубок Єрьоменка – це два різних змагання, тому що КУЄФА – це один рівень, а Кубок Єрьоменка має товариський зміст. Так, це престижно, але це не чемпіонат. Дуже складно «Єнакієвцю» буде пробратися на перші два місця у групі. Яким чином ми зможемо обіграти «Газпром-Югру» або випередити «Сінару», я наразі не бачу. Скільки б я пальців не загинав і не перераховував компоненти, за рахунок яких єнакієвчани можуть обіграти ці команди, поки що я таких факторів не знаходжу. Тому буде дуже складно. Олег Петрович вміє працювати з командами і там є підбір гравців, але їх клас має певний рівень і певні можливості. Є поріг, за який неможливо зайти.
3. Нам всім дуже пощастило, що цей турнір проходитиме в Україні. До речі, я маю намір відвідати цей турнір. Ми з «Таймом» у 2010 році вперше провели етап Кубку УЄФА у нас в країні. Група у харків’ян підібралася весела: італійці, дуже симпатичний «Тулпар», в чому ми могли переконатися на турнірі у Львові, і французька команда, яка на стадії попереднього раунду усіх здивувала і напружила. У них грає багато бразильських та іспанських гравців, крім того, вони в перших двох матчах турніру забили 25 голів і жодного не пропустили. Хоч «Спортинг Париж» і грав зі слабкими командами, але будь-яку нашу команду відправ у ту групу і я не впевнений, що ми зі своїм менталітетом змогли б настільки професіонально підійти до ігор.

Я від усієї душі хочу побажати «Локомотиву» пройти далі, але ці ігри матимуть зовсім інший характер. Це не чемпіонат України, де можна за тиждень підготуватися на одну гру і ти знаєш все напам’ять. От наскільки «залізничники» зможуть пристосуватися до рівня цього турніру, наскільки вони правильно підійдуть, наскільки вони вивчать своїх суперників, наскільки вони будуть настроєні, наскільки будуть функціонально готові до цього етапу – від цього залежатиме і зайняте місце. Поки що за складовими самої гри харків’яни можливо і не витягують «Марку» і «Тулпар», але є фактори, які говорять за них: 1.) те, що турнір проходить у Харкові; 2.) те, що вони дуже хочуть зіграти в наступному раунді; 3.) те, що у них дуже мобільна команда. Це все має допомогти потрапити у елітний раунд, та й вони зобов’язані проходити, тому що усі наші команди раніше туди проходили. Вважаю, що вони мають проходити, але усе залежатиме від того, як Євген Семенович і тренерський штаб зуміють підготувати команду, ще дуже важливо, щоб не було травм.

 
Андрій ГУЛІЙ, спеціально для Sport.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.