ЖитомирскаяВіктор Таран: Про обласний фінал всі знали перед початком чемпіонату Житомира з футзалуХарьковскаяЛучшие голы 8-го тура 31-го кубка ФК УниверПервая лига Первая лига. 14-й тур. Delivery- Эпицентр (Черновцы). Он-лайн. 13.30ХмельницкаяПреміум-ліга: топ-12 кращих голів стартових матчів 1/2 фіналу плей-оффДнепровскаяЖелтые Воды: все решится завтраКривой Рог"Конкорд" - чемпіон Кривого Рогу з футзалу! ХмельницкаяПреміум-ліга: відеоогляди стартових матчів 1/2 фіналу плей-оффУкраинаЮнаки “Полісся” стали володарями Кубку України у віковій категорії U-17Экстра-лигаЕкстра-ліга. Статистика після 17-ого туруКиевКиев. Анонс 14 тура Высшей лиги. Кто следующий?Всеукраинский финал АФЛУВсеукраинский финал АФЛУ-2017: участники (обновляется)ЛьвовЛьвівщина. Кубок Надії. «Нові Імена» - у півфіналіЛьвовскаяДівоча команда «Надбужжя» - переможець турніру «Кубок Весни»КиевКиев. Анонс Первой лиги. «Кам Ноу» отдыхаетЧеркасскаяЧеркащина. 2-й тур фінальної частини чемпіонату області. Перша ліга. Перед останнім туром усі в рівних умовахЖитомирУ фінал АФЛУ "протягують своїх". Чемпіон Житомира ФК "ІнБев-Полісся" звернувся з відкритим листом до вболівальниківУкраинаRetroАФЛУ. Юрий Кива: рецепты победы на Всеукраинском финалеОдесскаяОдесса, Премьер-лига: символическая сборная 17-го тураХмельницкий“Тижневик Преміум-ліги”. Випуск 16ВинницкаяКалинівка: Роберто і його команда

У фінал АФЛУ "протягують своїх". Чемпіон Житомира ФК "ІнБев-Полісся" звернувся з відкритим листом до вболівальників

ФК «ІнБев-Полісся» цього року вперше виборов титул чемпіона Житомира з футзалу і готувалася представляти наше місто у всеукраїнському фіналі АФЛУ. Однак буквально одразу після відзначення чемпіонів стало зрозуміло, що за цю путівку команді доведеться ще поборотися, а всі здобутки протягом майже піврічного турніру нічого не важать. «ІнБев-Полісся» доведеться виграти чемпіонат області, якщо команда хоче потрапити на всеукраїнський фінал.
 

Вже на наступний день після нагородження переможців чемпіонату Житомира - 6 березня - чемпіонат Житомирської області отримав статус відбіркового етапу АФЛУ. І лише його переможець зможе представляти Житомирщину у фіналі аматорської ліги. Причому у цьому "обласному чемпіонаті", який планують провести всього лиш за два дні в Житомирі, гратимуть по три кращі команди з Житомира, Бердичева та Коростеня. Зрозуміло, що все протистояння тут зведеться до вже знайомого «ІнБев-Полісся» - «Атлет» - «Енергія». 

Керівництво клубу вважає, що подібні змагання - це проcто спроба "переграти" чемпіонат Житомира і протягнути на всеукраїнський фінал "свою" команду. Відтак клуб звернувся з відкритим листом.

Шановні вболівальники, любителі футзалу та Житомиряни, футзальний клуб "ІнБев"м.Житомир звертається до Вас з відкритим листом й хоче почути Вашу думку. Дякуємо за розуміння та сподіваємось на допомогу суспільства! 

Відкрите звернення: 
футзального клубу «ІнБев» м. Житомир 
до вболівальників та шанувальників футзалу.


Футзальний клуб «ІнБев» м.Житомир, даним листом висловлює свою повагу та подяку за підтримку на протязі сезону вболівальникам, та хоче довести наступну інформацію, щодо останніх подій в «закулісних іграх» поза спортивного майданчику, а саме у владних кабінетах федерації футзалу Житомира.

Чемпіонат Житомирської області з футзалу 2016/17р.p.

06.03.17р., після завершення Чемпіонату міста, де переможцем стала команда ФК«ІнБев-Полісся», яка в чесній боротьбі виборола право представляти наше місто у Всеукраїнському фіналі.

Натомість, замість підготовки до даного всеукраїнського чемпіонату ми отримаємо інформацію в засобах ЗМІ, що прийнято рішення, комітетом аматорського та масового футзалу АФУ, про надання статусу регіонального (відбіркового) етапу Аматорської футзальної ліги України сезону 2016/2017р.р. чемпіонату Житомирської області 2017р.

- Дане рішення грубо порушує спортивний принцип змагань - зміна регламенту чемпіонату по його завершенню.
- Порушується ідея популяризації футзалу в нашому місті та структури розвитку аматорського футзалу в Житомирської області – рішення які приймаються в одноденний термін викликають багато відкритих питань.

Проведення обласного турніру також викликає багато запитань:
• Нашу команду повідомили про даний захід 01.03.17 в телефонному режимі.
• Сама схема чемпіонату не є чітко продуманою і аргументованою: як може відбутися за два календарні дні чемпіонат області, при тому що запрошені всі переможці та призери регіональних відбіркових етапів Житомирської області, а їх може бути більше 10-ти. Згідно правил тільки перерва між матчами такого рівня має складати 72 години! Але мабуть то не важливо……
• Чемпіонат Житомира з футзалу має статус відкритого, тому представники всієї Житомирської області мали право брати участь і боротися за чемпіонство у рівних умовах і при коректному розкладі ігор, чим скористалися жителі Новоград-Волинського, Коростеня, Бердичива та Олевська, на наш погляд найсильніші представники всіх регіонів Житомирської області. 
• Чому на сайті федерації 23.02. з’являється новина про то що в зв’язку з завантаженістю залів у березні (цікаво чим вони зайняті) кубок області переноситься на квітень травень 2017. При цьому на протязі сезону жодної інформації про Чемпіонат Області та те що переможець представлятиме місто в Всеукраїнському фіналі.

Даними обставинами ми можемо відзначити не бажання АФЖО та АФУ бачити в фіналі команду «ІнБев-Полісся» м.Житомир. 

Команда «ІнБев-Полісся» підтримує проведення Чемпіонату області з футзалу але з відкритим діалогом щодо формату, умов, термінів тощо.

Більше того ми зацікавленні в більш тривалому періоді, кількості матчів і т.д., що буде мати більший інтерес вболівальників футболу.

Шановні Вболівальники, як ми вже афішували на наших інформаційних ресурсах, команда 10.03.17 -12.03.17 прийме участь у Корпоративному Турнірі «Spring Open Cup 2017» пройде на території Івано-Франківської обл.

Інформація про те що команда буде задіяна в період анонсованого сьогодні «чемпіонату області» була в відкритому доступі і представники федерації могли її побачити, також 05.03.17 на адресу АФЖО був відправлений лист в якому ми повідомляли про те що маємо приймати участь в корпоративному турнірі.

Вдячні за вашу підтримку та й на далі обіцяємо радувати ВАС гарною грою та позитивними емоціями!

З повагою, колектив 
футзального клубу «ІнБев» м. Житомир

Джерело - http://sportzt.com

P.S. Не могу не прокомментировать данный материал, поскольку следил за ситуацией с самого начала - нарушений тут хватало. Только не тех, о которых пишет  ФК "ИнБев-Полесье".
Итак, с чего все началось? Еще в прошлом сезоне глава Житомирской областной федерации футзала Виктор Таран рассказал мне о своих планах выстроить систему соревнований в своем регионе по подобию соревнований АФЛУ. Т.е. объединить чемпионаты Бердичева, Коростеня, Новоград-Волынского, Радомышля и Житомира в единую систему, после окончания которых провести общий финал для городских чемпионов, победитель которого получит путевку на Всеукраинский финал АФЛУ. Мы, по обыкновению, подискутировали, давать ли одну путевку или предоставить право чемпиону каждого турнира ехать на финал чемпионов. Каждый остался при своем мнении, но здесь всегда признаю право регионального руководителя строить структуру в регионе так, как он считает нужным - время покажет, кто где и в чем был прав. В межсезонье и перед началом нынешнего сезона мы продолжали обмениваться планами и информацией с г-ном Тараном и он рассказал мне о своих успехах и неудачах - какие турниры удалось включить в областную систему, какие нет. Но уже ДО начала Открытого чемпионата Житомира для меня было очевидным, что в этом сезоне состоится ЧЕМПИОНАТ ОБЛАСТИ. На открытии этого турнира я присутствовал. Присутствовал там и вице-президент АФУ, нынешний председатель комитета аматорского и массового футзала г-н Каганов. Спустя некоторое время как член Президиума АФУ получаю протокол комитета аматорского и массового футзала, в котором черным по белому написано о присвоении статуса отборочного регионального этапа Открытому чемпионату Житомира, который является ЧАСТЬЮ чемпионата Житомирской области. Задаю вопрос членам комитета, чем они руководствовались, когда принимали такое решение. Все дружно кивают на председателя - он готовил документы, мы ему доверились. Что обсуждал председатель комитета, приезжая в Житомир - не знаю. Видно, торжественное открытие настолько впечатлило, что о мелочах типа формата соревнований в нынешнем сезоне он забыл. Голосую против данного решения, но куда там - остальные авторитетные руководители, члены Президиума АФУ единодушно голосуют за этот документ. Приходит весна, и выясняется, что юридически чемпионату Житомирской области статус отборочного регионального этапа не присвоен. Вместо того, чтобы исправить ситуацию и принять решение по предыдущему документу, комитет в своем очередном протоколе присваивает статус регионального отборочного этапа и чемпионату Житомирской области. Сегодня получаю проект решения Президиума. Голосую против. Что-то мне подсказывает, что опять окажусь в меньшинстве или одиночестве. В итоге получаем ситуацию, когда благодаря мудрым решениям футзальных инстанций на финал в Днепр должны ехать победитель чемпионата Житомирской области, а также победитель ЧАСТИ (!!!) чемпионата Житомирской области - Открытого чемпионата Житомира. В общем, науправляли. И как теперь из этой ситуации выбираться - непонятно.

 

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.