Экстра-лигаМирослав Хом’як: «Матч за Суперкубок України збере аншлаг на трибунах»БразилияЛучшие голы 15-го тура чемпионата Бразилии-2018Экстра-лигаДмитро Мартинюк – вільний агентРоссияРоссия. Суперлига. 1 тур. ВидеообзорыЭкстра-лигаКарлос Барбоза: «Поєдинок за Суперкубок України є дуже важливим для «Продексіма»ПортугалияНуну Диаш: «Девиз футзала – атака и контратака»ВенгрияВалерий Власович – игрок венгерского клуба «Ньирдьюлай»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА. Предварительный раунд. Нашего полку прибылоФутзал в мире«Магнус Футзал» – обладатель Межконтинентального кубка-2018!Турниры«Столица» – победитель «LVIV OPEN CUP-2018»Футзал в мире11.30. Межконтинентальный кубок. Финал. «Карлос Барбоза» (Бразилия) – «Магнус Футзал» (Бразилия). LIVE!Футзал в миреВ финале Межконтинентального кубка встретятся «Карлос Барбоза» и «Магнус Футзал»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА. Предварительный раунд. Неудача «Лео» и успех «Информатики»Польша «Акана Оржель Футзал» – переможець FUTSAL MASTERS-2018!РоссияНа старте 27-й Чемпионат РоссииБеларусь«Витэн» впервые выиграл Суперкубок БеларусиЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА. Успех Павла Пикалова и пять украинских головТурнирыFUTSAL MASTERS-2018. День 3. Різні матчі українських клубівТурнирыLVIV OPEN CUP-2018. В финале сыграют «Продэксим» и «Столица»КазахстанУчасник Ліги чемпіонів підписав Олександра Сорокіна

У Новограді-Волинському завершився районний чемпіонат “Різдвяні дзвони”

Після 192 матчів, чотиримісячного напруженого графіку футбольних поєдинків, наполегливих старань футболістів і нервової напруги уболівальників нарешті стали відомі імена, а точніше назви команд-переможців Другого відкритого чемпіонату району з футзалу «Різдвяні дзвони». Хоча, як стверджує організатор цього турніру – голова районної федерації футболу Василь Гордійчук, те, що чемпіонат відбувся, та ще й другий рік поспіль, – уже перемога. Адже фізично і морально здорова молодь, яка зацікавлена грою мільйонів – це справжнє багатство району.

Як відомо, стартував турнір ще взимку. Тоді, після першого зимового чемпіонату з футзалу (2015-2016 рр.), бажаючих взяти участь виявилось аж 47 команд. Та при всьому бажанні залучити усіх до участі не було змоги. Тому відбір пройшли лише 36 команд, які згодом розподілили на три ліги, по 12 команд у кожній. − Звісно, хотілося, щоб усі ті, хто подав заявку, спробували свої сили, але ми фізично обмежені і часом, і простором, тому відібрали найактивніших. Але чесно скажу, таке бажання самих футболістів стати учасниками турніру мене дуже тішить. Бо це свідчення того, що недарма було витрачено стільки сил та енергії на попередній турнір, та й узагалі на організацію та розвиток футболу у районі, – розповідає голова федерації району з футболу і заступник голови федерації області з футболу В. Гордійчук.

Як уже мовилося, кожна ліга мала по 12 команд, що, у свою чергу, розподілись на дві групи. Власне, щоб вийти у півфінал, а тоді й у фінал, потрібно було помірятися спортивною вправністю з усіма своїми опонентами у групі. Незважаючи на те, що чемпіонат тривав доволі довго, а примхлива зимова погода не завжди сприяла його проведенню, футболісти все одно свій суботній день присвячували чемпіонату. Практично цілісінький день щосуботи тривали футбольні поєдинки у спортивному залі НВПЕТ.

− Дуже приємно, що команди відповідально поставилися до участі в турнірі, вони практично не пропускали ігор. Та особливо радує мене небайдужість районної влади, а саме голови райдержадміністрації Володимира Михнюка, голови районної ради Дмитра Рудницького і спонсорів турніру – співвласників СТОВ «Птахівник» Валентини Гальчук і Андрія Мармалюка, котрі практично щоразу особисто приходили до спортивної зали, щоб побачити як проходить турнір і підтримати його учасників. Уже другий рік поспіль цю велику роль в існуванні турніру відіграє СТОВ «Птахівник». Валентина Гальчук і Андрій Мармалюк – це ті люди, які взяли на себе переважну більшість фінансових витрат турніру. Загалом, вони витратили близько 100 тисяч гривень! І все це, аби лишень підтримати молодечий ентузіазм футболістів району.

Особливо напруженим для усіх причетних до чемпіонату «Різдвяні дзвони» став суботній день, 25 березня. Організатори, спонсори, голова районної ради Дмитро Рудницький, обласний депутат Степан Нусбаум, а ще сотні уболівальників завітали до спортивної зали НВПЕТ, щоб подивитися вирішальні матчі чемпіонату. Не обійшлося тут і без місцевих артистів – вихованців Юрія Розбицького, Ольги Захарової, учнів НВВПУ, які подарували присутнім свої танцювальні виступи.

Розпочали футбольний ранок із матчів за ІІІ місця у всіх лігах. У цих поєдинках зійшлися ФК «Динамо» (НВЕГК) – ФК «Спарта» (с. Гульськ) (Друга ліга), ФК «Металіст» (с. Чижівка) – ФК «Калина» (с. Калинівка) (Перша ліга), ФК «Маяк» (Новоград-Волинський) – ФК «Рись» (ДЛМГ) (Прем’єр-ліга). Тут перемога, а відповідно і третє місце, дістались командам, що названі першими у парах. А на продовження лишили матчі за І місце, де позмагались найсильніші команди турніру. Так, у Другій лізі перемогу здобула ФК «Енергія» (РЕМ), котра обійшла своїх суперників із Яруня ФК «Олімп-2». Чемпіонами І ліги стали футболісти села Наталівка – ФК «Скала», котрим вдалося обіграти СК «Торпедо» із Пилипович. А найбільшу перемогу – у Прем’єр-лізі – здобула ФК «Нива» з Майстрова, котра вирішальний поєдинок провела у суперництві із ФК «Смолка» з Новограда-Волинського.

Завдяки спонсорській підтримці команди-призери отримали кубки, медалі, грамоти та ще й грошові призи (за перші і другі місця). Найбільший із яких – 10 тисяч гривень – дістався цьогорічним чемпіонам Прем’єр-ліги ФК «Нива». Та, окрім команд, свої заслужені нагороди, а це – кубки і фінансові подарунки, отримали ще й переможці номінацій «Кращий голкіпер» − Максим Круговий із ФК «Рись», «Кращий бомбардир» − Артем Гороницький із ФК «Смолка», який за час турніру забив 35 голів (!), «Кращий гравець» − Олександр Романов – представник ФК «Енергія», «Лідер футбольного клубу» − Іван Гумінський із ФК «Нива» і «Кращий арбітр» − житель Чижівки Едуард Супрун. Окрім того, за наполегливість і підтримку в організації чемпіонату були відзначені судді Іван Грибєнчиков, Олександр Завальнюк, Роман Богайчук та прес-аташе турніру Ігор Сукач і Василь Шапран.

Та й на цьому сюрпризи не закінчилися. Цього року голова районної ради Дмитро Рудницький вирішив нагородити молоді новостворені команди особисто.

− Я часто приходив подивитися як проходять матчі. І той запал, який побачив в очах спортсменів, мене просто вразив. Вони приїздили у місто із різних сіл району спеціально для того, щоб пограти у футбол. Не шкодували свого часу, сил, енергії, щоб подарувати нам емоції. Я звик до такого ставлення футболістів із досвідом, адже колись, у моїй юності, це було дуже модно. Але те, що молоді хлопці так рвуться до занять спортом, зараз справді похвально. І я вважаю, що у цьому велика заслуга Василя Гордійчука, котрий зумів організувати, допомогти, підтримати. Тому і я вирішив, що повинен заохотити молоді команди для подальшого розвитку. Порадившись із виконкомом федерації району, я визначив чотири команди, які цього року отримали фінансові стимули із мого власного бюджету. Ними стали – ФК «Юність» (с. Колодянка), ФК «Авангард» (Горбаша), ФК «Явір» (с. Лебедівка), ФК «Спарта» (с. Гульськ). Дуже сподіваюсь, і зроблю все для того, що із цього розвиток футболу у нашому районі тільки розпочнеться, – поділився власними враженнями Дмитро Рудницький.

Загалом, завершення чемпіонату подарувало багато позитивних емоцій усім, хто цього дня був присутній у спортивній залі НВПЕТ. Так, організаторів і спонсорів потішили задоволені обличчя футболістів, самі футболісти раділи своїм досягненням, а на завершення Василь Гордійчук озвучив ще одну чудову новину про те, що депутат обласної ради Степан Нусбаум взяв на себе зобов’язання допомогти із вирішенням питання ремонту підлоги у спортивній залі, де проходив чемпіонат, за що директор технікуму Алла Петрошук подякувала Степанові Антоновичу від імені усіх прихильників спортивного життя.

Джерело - 
futsal.zt.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.