Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧЧемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений голКазахстанИгита: «Испытываю немного горечи»ИспанияИспания-2021/22. Тур 3. «Бетис» и «Наварра» творят чудесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022 (жінки). Основний раунд. LIVE!Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. День Х для України і Фінляндії наставЧемпионат ЕвропыЯкко Лайтинен: «У нас есть шанс, который может быть единственным в жизни»Суперлига-2021/22. Тур 3. LIVE!Чемпионат ЕвропыВікторія Кислова: «Проблеми, які у нас виникли з Чехією, це лише наслідки наших помилок»Женский футзалАнна Прокопенко: «Найскладніша адаптація при переході з футзалу у футбол проходила з бутсами»

«Ураган» уклав контракти зі старожилами і новачками

 
У вівторок, 11 липня, у клубному офісі НФК "Ураган" відбулося офіційне підписання контрактів. Івано-франківськимй клуб ще на рік продовжив угоди з трьома "старожилами" - Романом Кіндратівим, Андрієм Сімкою та Петрою Шотурмою, а також представив новобранців – 22-річного Олександра Гірку та 19-річного Дениса Зеленкевича, які минулого сезону грали в "Юні-Ламані" і "ЛТК-ІнБев-НПУ" відповідно. Також після дворічної перерви повернувся до Івано-Франківська 29-річний голкіпер Роман Колток, який провів в "Урагані" чотири сезони поспіль (2011-15 рр.). Контракти з трьома новобранцями розраховані на два роки.
"Літнє міжсезоння пройшло за планом, ми пропрацювали певну кількість гравців, які нас цікавили, провели перемовини – з кимось вдалося домовитися, з кимось – ні. На сьогоднішній день маємо поповнення серед футболістів, котрих обрав головний тренер. Тож з впевненістю крокуємо у новий сезон!", - зауважив виконавчий директор НФК "Ураган" Олег Ковальський.
Керівництво клубу відразу підтверджує і незмінність стратегії для основної команди. "Цілі, як завжди, високі та максимальні. Впевнений, що з тим підходом, який є у нашого головного тренера, і в плані дисципліни і тренування, ці завдання повинні бути досягнені", - розповів віце-президент "Урагану" Василь Костюк.
Нагадаємо, що у сезоні 2017/18 рр. "Ураган" продовжить роботу під керівництвом Максима Павленка, котрий працюватиме у тандемі із Тарасом Панчуком і тренером воротарів Владиславом Корнєєвим.
"Радий, що в команді вдалося залишити людей, які вигравали разом з клубом трофеї, здобували медалі. Сподіваюсь, що вони передадуть досвід молодим гравцям, зокрема й тим, які тепер поповнили нашу команду. Я вірю, що ці люди стануть підсиленням в команді, де буде серйозна конкуренція за місце у складі", - прокоментував підсилення головний наставник Максим Павленко.
Роман Кіндратів - багаторічний капітан команди, найкращий гвардієць в історії клубу. Досвідчений футзаліст, якому у вересні виповниться 39 років, є рекордсменом за кількістю зіграних ігор - 403 матчі в "ураганівській" футболці. На його рахунку 62 голи, причому забивав Кіндратів у кожному з 14-и сезонів, проведених в Івано-Франківську.
 
Андрій Сімка - ще один старожил "драконів", який у списку кращих гвардійців та бомбардирів клубу впевнено посідає другі місця. Починаючи з 2002-го року, незмінний сьомий номер прикарпатців загалом зіграв 346 матчів, у яких забив 153 голи. Провівши сезон 2015/16 в Білорусі, минулого літа 33-річний гравець повернувся до рідного міста. Для Сімки і Кіндратіва новий сезон 2017/18 рр. стане ювілейним - 15-им у складі "Урагану"!
  
Петро Шотурма - перший вихованець клубної ДЮСШ, який у 16-річному віці дебютував в основній команді "Урагану". За шість сезонів виграв весь комплект нагород чемпіонату країни, став володарем Суперкубку України, грав в елітному раунді Кубку УЄФА. Далі Шотурма виступав у російській Суперлізі за московський "КПРФ", після чого у сезоні 2015/16 нарешті завоював національний кубок і виборов "срібло" у складі харківського "Локомотива".
25-річний футзаліст відомий своїми виступами за молодіжну та національну збірні України. У складі "синьо-жовтих" Шотурма був учасником фінальних частин чемпіонату світу 2012 і 2016 років, чемпіонату Європи 2014, чемпіонату світу серед студентів 2014. У березні цього року допоміг нашій збірній здобути пряму путівку на Євро-2018.
 
Роман Колток добре відомий івано-франківським вболівальникам. Розпочинав свою професійну футзальну кар'єру у львівському "ТВД", а після закриття клубу влітку 2011 року перейшов до "Урагану". За чотири сезони у футболці "драконів" Колток відіграв 62 поєдинки (8 - на "нуль"), в яких пропустив 114 м'ячів, а також забив 4 голи і парирував 10 (!) шестиметрових.
Часто його порятунки воріт потрапляли до ТОП-5 кращих сейвів чемпіонату, а сам голкіпер не раз входив до символічних збірних і ставав MVP ігрових турів. Два останні сезони Роман Колток провів в аматорському футзалі, а в березні у складі команди "Надія" (Хорів) став чемпіоном Аматорської футзальної ліги України 2016/17 років.
 
Олександр Гірка розпочав свою професійну кар'єру у першоліговому донецько-одеському "Делівері" у сезоні 2015/16 (23 матчі, 10 голів), а минулого сезону у складі команди "Юні-Ламан" з Чорноморська дебютував у Екстра-лізі. 22-річний футзаліст зіграв у всіх 18 матчах "моряків", де відзначився 3 рази, а також провів 4 матчі у Кубку України.
 
Денис Зеленкевич - вихованець конотопської футбольної ДЮСШ, але у ранньому віці опинився в луганському "ЛТК". На професійному рівні Денис дебютував ще у 16-річному віці, коли провів кубкову гру за другу команду "телефоністів" проти донецького "Буран-Ресурса". Саме в цьому матчі він також забив свій перший гол у кар'єрі, після того поступово почав підключатись до матчів основної команди. За останні три сезони мав постійну ігрову практику у "ЛТК-ІнБев-НПУ" (45 матчів, 4 голи). Через місяць кандидату у молодіжну збірну України виповниться 20 років.

Прес-служба НФК "Ураган". Фото Олекси БУТЧАКА

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.